Diskuze k článku Novinka pod lupou: Great Expectations (BBC)
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
11. 4. 2023 / 17:45:56 (před 83 týdny)
off

Jestli jste někdo viděli předchozí miniserii Great Expectations (2012), tak pls. napište, jestli má smysl se dívat na aktuální verzi a v čem se liší zpracování. (Proč to točili znovu po tak krátké době?)

Nechci si zkazit dojem z předlohy a starší poměrně věrné a povedené adaptace.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
sonkad
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
12. 4. 2023 / 14:25:21 (před 83 týdny)
off
_-0-_ napsal(a):

Jestli jste někdo viděli předchozí miniserii Great Expectations (2012), tak pls. napište, jestli má smysl se dívat na aktuální verzi a v čem se liší zpracování. (Proč to točili znovu po tak krátké době?)

Nechci si zkazit dojem z předlohy a starší poměrně věrné a povedené adaptace.

Nevidela som ani jednu, ale zachytila som na internete informáciu, že toto spracovanie vyvolalo v Británii vlnu nevôle kvôli BDSM scénam v hlavnom vysielacom čase a ďalším zmenám oproti predlohe. Ale zase je to od producentov Peaky Blinders, tak záleží ako veľmi si potrpíš na striktnom dodržiavaní pôvodného diela.

_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
12. 4. 2023 / 22:53:02 (před 83 týdny)
off
sonkad napsal(a):

Nevidela som ani jednu, ale zachytila som na internete informáciu, že toto spracovanie vyvolalo v Británii vlnu nevôle kvôli BDSM scénam v hlavnom vysielacom čase a ďalším zmenám oproti predlohe. Ale zase je to od producentov Peaky Blinders, tak záleží ako veľmi si potrpíš na striktnom dodržiavaní pôvodného diela.

Vyděsilas mě. Děkuji za info.

Edit: ...tak jsem našel odvahu a podíval jsem se na pár recenzí - např. TADY. Podle všeho se jedná síše o Woke Desecrations než o Great Expectations, o hrdelní zločin, spáchaný na mnou milované Dickensově knize.

Ragelly se patrně dívala na jiný seriál ("...minisérie, která, jak se zdá, poměrně přesně kopíruje původní dílo. Žádné zbytečné modernismy, prostě jen klasická adaptace, jak jsme zvyklí.")

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 13. 4. 2023 / 00:13:25