Jako pamětnice té minule stávky říkám a sakra. No nezbývá než doufat, že Netflix má pravdu a seriálů má do zásoby dost. Letos mě uklidňuje, že se mě to vlastně ani moc netýká. Ano pár kousků to může ovlivnit, hlavně asi nějaké novinky, ale rozhodně jsem víc v klidu než tehdy.
Ty kráso. V době minulé stávky jsem teprve začínal pořádně se sledováním seriálů, takže si ji jen lehce vybavuji. No, jsem zvědavý, jak dlouho bude trvat a jaké katastrofické následky to bude mít.
Prozatím to vnímám spíše pozitivně, protože mám obrovské množství seriálů, které mi ve watchlistu visí a nestíhám je dosledovat. Takže by mi nevadilo, kdyby i půl roku nevznikaly nové díly :)
Nooo, tak to jsem zvědavý. Jestli se do toho ještě promítnou finanční výsledky woke neúspěšných seriálů, jejich uražené scénaristy, následné soudní tahanice a tak dál, máme se na co těšit. Kolik seriálů to asi odnese?
Dodnes se slzou v oku vzpomínám, jak stávka zabila dobře rozjeté Heroes, ale na druhou stranu nám dala Doctor Horrible's Sing-Along Blog. Takže uvidíme, jak to bude letos. Jak dlouho to bude trvat a jaké následky to všechno bude mít.
Co si budeme povídat, studia jsou vydřiduši na n-tou, takže scénáristům fandím. Jasně, šli do vyjednávání s hodně odvážnými požadavky, ale studia jim rozhodně nevyšla extra vstříc. Naopak spoustu věcí smetla rovnou ze stolu. Nicméně bez scénáristů nebudou mít co produkovat. Ani ta AI by je ještě nezachránila, byť se technologie mílovými kroky vyvíjí. Takže dohodnout se zkrátka musí a budou muset pustit chlup.
Kdo to zaplatí? Tak to je vcelku jasný. My! Patrně to povede k dalšímu zdražování vstupu do kin (RIP) a předplatného streamovacích služeb. A tady se dostáváme do bludného kruhu...
Já bych se tolik nebála. O stávce se mluví každé cca dva roky, když jim nějak vyprší smlouvy. Minule se taky strašilo a nakonec se všechny strany včas dohodly, aby to sezónu nijak nepostihlo. Ale kdyby přece jen nějaká byla, tak bych se nezlobila, kdyby byla klidně na deset let, ať je čas dohánět resty :D
ragelly napsal(a):
Ale kdyby přece jen nějaká byla...
Ale ona už je, od dnešní (americké) půlnoci :)
Nech idú kamsi.. Ako chápem tie požiadavky, ale za akú cenu to zas bude.. Navždy si budem pamätať, ako to naposledy zarezalo moje najobľúbenejšie seriály, ktoré vďaka tomu buď skončili alebo prišli o pol série uprostred najlepšieho deja. Moonlight, Heroes, 3.séria Supenatural.. Takže mám pri slovách scénaristi a štrajk vyrážku. Snáď tentokrát nezabijú žiaden môj obľúbený seriál 🤬
petrSF napsal(a):
Ale ona už je, od dnešní (americké) půlnoci :)
JJ, late-night už dneska nejedou.
Tak aspoň se něco děje :D A neni to kvůli nějakým zlům jako covid atp...
Tak poslední stávku si pamatuji.
Snad to moc neovlivní mé seriály jako minule.
A pokud ano, aspoň doženu resty.
A tímto se dámy a pánové seriály jako Greys Anatomy a LaO: SVU stávají unikátními pamětníky, kteří přežívají ne jednu, ale rovnou dvě stávky scénáristů...
Pokud by kvůli tomu měly být kratší sezony třeba u Chicag zlobit se fakt nebudu. Scénáristům fandím, protože studia jsou banda nenažraných zmetků, co si neuvědomuje, že si ty prachy do hrobu prostě nevezmou.. A ať jdou do haj.. někam s výrokem, že streamování je mladá služba, o které se neví, jak se bude vyvíjet dál. S tím co dělá třeba Netflix (tažení proti sdílení účtů, sekery dobře rozjetých seriálů atd) se není ani co divit, že jim mizí předplatitelé. Ale momentálně mají nahrabáno tolik, že by fakt neškodilo dát scénáristům lepší podmínky na práci. Fakt že ne. A jinak ano, taky jsem pamětník předchozí stávky, ale nějak si nevzpomínám, jestli to tehdy nějak ovlivnilo mnou sledované seriály nebo ne...
Ha! Matně si pamatuji tu minulou stávku, SPN kvůli tomu mělo nějakou kratší sérii a Scrubs se to taky nějak dotklo (ale už nevím jak), ale to je tak všechno. Každopádně scénáristy chápu a jestli bude výsledek takový, že se nastaví trochu lepší prostředí a zároveň se to proředí, nějaké věci se zkrátí/skončí a chvíli se nebude točit nic, tak ať. I mimo stávky končí spousta super projektů a blbostí i tak zůstává až až. :D (a taky teď nemám žádného oblíbence, u kterého bych potřebovala, aby přežil)