Tak neviděla jsem ani jeden, ale nejvíce láká Call the Midwife, takže dnes má můj hlas :D
EDIT: Fakt by mě zajímalo, jak obstojí oblíbená metrosexuální vztahová teen sračka Reign, čerpající znalosti o době z publikací typu "História nič jednoduchšie" - jemné dušinky snad omluví drsný soud.
Škoda, že se nová gangsta Cleopatra do prvních 100 nedostala.
Dneska The Last Kingdom, na které se nejvíc těším.
Tak nevidela som ani jeden seriál, no asi tak najviac ohlasov som počula na seriál The Last Kingdom a preto som svoj dnešný hlas venovala práve týmto smerom. :)
ragelly, a je ten žebříček historických zkombinovaný i s retro kusy? Když jsem to totiž porovnala, historický a retro zároveň ,á asi jen dvanáct z první stovky retro seriálů. A přišlo by mi jako velká škoda tam některé seriály nemít (Na prvních místech pouze retro seriálů co do počtu ohodnocených jsou Stranger Things, Četnické humoresky a Agent Carter), když se taky odehrávají v minulosti. A taky by tím asi trochu rozšířila i žánrová nabídka.
Můj dnešní hlas jde sestřičkám, už dlouho se na ně chci kouknout.
Litocha napsal(a):
ragelly, a je ten žebříček historických zkombinovaný i s retro kusy? Když jsem to totiž porovnala, historický a retro zároveň ,á asi jen dvanáct z první stovky retro seriálů. A přišlo by mi jako velká škoda tam některé seriály nemít (Na prvních místech pouze retro seriálů co do počtu ohodnocených jsou Stranger Things, Četnické humoresky a Agent Carter), když se taky odehrávají v minulosti. A taky by tím asi trochu rozšířila i žánrová nabídka.
Můj dnešní hlas jde sestřičkám, už dlouho se na ně chci kouknout.
Vyjela jsem ve filtru jen historické, nenapadlo mě tam pridat i retro. Ale nevadí, můžeme pak v budoucnu udělat samostatnou anketu z filtru 'retro'.
ragelly napsal(a):
Vyjela jsem ve filtru jen historické, nenapadlo mě tam pridat i retro. Ale nevadí, můžeme pak v budoucnu udělat samostatnou anketu z filtru 'retro'.
U toho je trochu problematické, že stý retro seriál má všehovšudy osmnáct hodnocení...
Co se týče historických kvalit a přesností, Reign si určitě nezaslouží dostat se daleko, ale co se týče oblíbenosti a kategorie “romantické oddechové soapky zasažené do historie” je to pro mě nepřekonatelná srdeční záležitost 😌
Litocha napsal(a):
U toho je trochu problematické, že stý retro seriál má všehovšudy osmnáct hodnocení...
Tak uvidíme, případně bychom udělali třeba z top 50
Matthew Macfadyen ❤️
No to bude něco pro mě :D. Historické seriály mám ráda a i když je poslední dobou flákám, hádám, že v anketě se mých oblíbených kousků určo pár objeví ;). Třeba dneska jsem váhala mezi Call the Midwife a Ripper streat.. Nakonec to (i navzdory tomu, že nesnáším děti) vyhrály Porodní sestřičky.. I proto, že je to dobrý odstrašující seriál proč ty děcka nemít :D.
Jsem zvědav, jak moc se v této anketě chytnu... Ale v tomhle kole je pro mě osobně rovnou snad celkový vítěz :D Last Kingdom
Poměrně hloupá otázka, ale... jaký je vlastně rozdíl mezi žánry historický a retro? Namátkou, myslím že třeba takoví The Americans by klidně mohli mít i ten historický. Díky za vyjasnění. A ještě taková drobnost, kolik seriálů postupuje do dalšího kola?