Hořící keř, to zkrátka musím. Jinak bych volil Camelot (i když má ode mě 40%). Jo a díky za tip na Jonathan Strange & Mr Norrell, už "jede dolů" :-)
Lord Edmund Blackadder napsal(a):
Dnes Camelot...
Taky za mě dnes Camelot
_-0-_ napsal(a):
Jo a díky za tip na Jonathan Strange & Mr Norrell, už "jede dolů" :-)
Podobne, tiež ďakujem za tento tip, vyzerá to zaujímavo a doteraz som o seriáli nepočula. Nevie niekto, či je príbeh uzavretý?
sonkad napsal(a):
Podobne, tiež ďakujem za tento tip, vyzerá to zaujímavo a doteraz som o seriáli nepočula. Nevie niekto, či je príbeh uzavretý?
Netuším, ale i kdyby ne, tak je předloha na nejobvyklejším místě ke stažení - v CZ pod názvem Jonathan Strange & pan Norrell. Popis knihy s komentáři je TADY (jako *.pdf, nebo *.pdb.txt).
Jestli někdo četl předlohu a viděl seriál, mám dotaz: číst, nebo zhlédnout?
_-0-_ napsal(a):
Netuším, ale i kdyby ne, tak je předloha na nejobvyklejším místě ke stažení - v CZ pod názvem Jonathan Strange & pan Norrell. Popis knihy s komentáři je TADY (jako *.pdf, nebo *.pdb.txt).
Jestli někdo četl předlohu a viděl seriál, mám dotaz: číst, nebo zhlédnout?
Oboje má své kouzlo ;) kniha je strašná bichle, ale při opalování to nakonec uteklo docela rychle.
IrmaVep napsal(a):
Oboje má své kouzlo ;) kniha je strašná bichle, ale při opalování to nakonec uteklo docela rychle.
Díky za info, že neupřednostňuješ ani jedno, ani druhé. Protože je 700 stran obtížně přepsatelných do 7x60 min tak volím knihu a pak se uvidí :D
Btw., sonkad se ptala, jestli je příběh ukončený (otázka měla patrně znít, jestli seriál končí ve stejné fázi, jako kniha). Odpověď ji určitě potěší... :-)
_-0-_ napsal(a):
Díky za info, že neupřednostňuješ ani jedno, ani druhé. Protože je 700 stran obtížně přepsatelných do 7x60 min tak volím knihu a pak se uvidí :D
Já skoro všechno, co má knižní předlohu, chci nakonec vidět i číst :D A je mi i jedno, co z zoho jsem zažila jako první - rychle zapomínám.
_-0-_ napsal(a):
Btw., sonkad se ptala, jestli je příběh ukončený (otázka měla patrně znít, jestli seriál končí ve stejné fázi, jako kniha). Odpověď ji určitě potěší... :-)
sonkad
No, vzhledem k mojí chabé paměti mě berte s rezervou, když řeknu, že MÁM DOJEM, že to skončilo stejně :D
IrmaVep napsal(a):
Já skoro všechno, co má knižní předlohu, chci nakonec vidět i číst :D A je mi i jedno, co z zoho jsem zažila jako první - rychle zapomínám...
Jjj, to znám. Říkám si, že je to nesmysl, ale nakonec často obsedantně podlehnu zvědavosti.. Naposledy s The Three-Body Problemem a Silem. Dobrý je, že zatím vydané seriály jsou (oba) jen 1/3 (obou) trilogií.
Hele, uvědomuješ si, že je to není normální? :-)))
Blbý je, když nemá seriál nic (nebo málo) společnýho s předlohou a jenom parazituje, nebo když je wokesprasenej.
_-0-_ napsal(a):
Naposledy s The Three-Body Problemem a Silem.
Jo, tak tady to je další věc - konkrétně u TTBP jsem hodně zvědavá, co to se mnou udělá. Já totiž přečetla první díl, ale to bylo tak strašně vydřený dočtení, jako už dlouho ne. Vůbec mě to nebavilo! Asi je to na mě moc chytrý nebo já nevim... A tak si říkám než se trápit s druhým dílem, kouknu ještě na seriálovou podobu jedničky, když už ta možnost je. Pokud zklame tohle, tak se o další díly ani nebudu pokoušet. A rovnou říkám, že kouknu na tu netflixáckou pro masy ;D
_-0-_ napsal(a):
Hele, uvědomuješ si, že je to není normální? :-)))
Podle mě je to úplně v pořádku ;) Zkrátka jsme zvídaví tvorové... A jestli si v dnešní době někdo po zhlédnutí seriálu řekne: "Páni, zajímalo by mě, jaká asi je ta knížka...", tak mise splněna, no ne??
_-0-_ napsal(a):
Blbý je, když nemá seriál nic (nebo málo) společnýho s předlohou a jenom parazituje, nebo když je wokesprasenej.
Jo... za mě je ideální adaptace taková, která je doslova doslovná :D A co se charakterů týče, když už je v knize někdo popsanej, tak očekávám, že přesně tak bude vypadat i v seriálu/filmu. I když pro někoho je to nuda. Pokud předloha dává volnou ruku, tak prosím, ať se tvůrci činí, ráda se podívám na jejich pojetí.
IrmaVep napsal(a):
...Asi je to na mě moc chytrý nebo já nevim... A tak si říkám než se trápit s druhým dílem, kouknu ještě na seriálovou podobu jedničky, když už ta možnost je. Pokud zklame tohle, tak se o další díly ani nebudu pokoušet. A rovnou říkám, že kouknu na tu netflixáckou pro masy ;D
Ne moc chytrý, ale místy náročný na znalosti fyziky, techniky a politického vývoje v CN. Překladatel CZ titulků (lordek/titulky.com) dává k uveřejněným subs každé epizody obsáhlá vysvětlení, bez kterých mohla být četba knihy problematická. Vřele doporučuji si je ke každému dílu přečíst a zkusit tu CN ver. s CZ subs a commenty od lordeka (bez ohledu na Tvoje znalosti EN). Netflixácká ver.? Neee, jen to ne.
Osobně se na celý seriál (CN) s radostí podívám ještě jednou právě s jeho subs.
Ještě si dovolím citaci k netflixácký ver. - lordek:"Teď možná trochu offtopic, jestli jste si všimli https://www.youtube.com/watch?v=5lj99Uz1d50
Podle všeho to má mít 24 epizod a Netflix se to chystá rozdělit snad mezi šest sezón. Kdy každá bude mít 8 epizod.
Osobně si nemyslím, že to dosáhne kvalit čínské předlohy. Číňané jsou ve sci-fi prostě dobří.
Možná to bude mít lepší efekty(zejména ve hře Three-Body) atd ale to není všechno.
Hlavně to nebude mít takovou tu atmosféru a musím uznat, že v čínském zpracování Three-Body je perfektně zakompovaná hudba a celkově soundtrack v epizodách....
Nemyslím si, že v Netflix verzi půjdou tak do detailu.
A nedokážu si osobně představit, že Netflix pak vezme ještě Dark Forest, což je dalších 30 epizod podle čínského standardu. To by těch sezón mělo kolik a jak dlouho by to Netflix stremoval? Nehledě na to, že pravděpodobně bude i třetí seriál dalších 30 epizod asi... podle třetí knihy.
Podle mě by zrovna tento seriál západní zpracování asi neměl mít. Když člověk vezme v potaz na čem to bylo vystavěno viz příběhová linka z Ye Wenjiovou z dob hlubokého komunismu, kdy to bylo Západ vs Čína vs SSSR.
Podle některých zdrojů je další seriál(Dark Forest-podle druhé knihy) od Číňanů už víceméně potvrzený jen se neví kdy to přesně bude, ale odhady jsou asi 2025/26. Příští rok asi těžko. Bude to pravděpodobně dalších 30 epizod.
Každopádně se na to asi mrknu. Jen ze zvědavosti. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsal.
Pokud bude profesor Wang běloch no tak to teda bude něco... Dle traileru to vypadá, že asi bude."
IrmaVep napsal(a):
Podle mě je to úplně v pořádku ;) Zkrátka jsme zvídaví tvorové... A jestli si v dnešní době někdo po zhlédnutí seriálu řekne: "Páni, zajímalo by mě, jaká asi je ta knížka...", tak mise splněna, no ne??
To jo, ale člověka to na 90% otráví, protože je ovlivněný tím, co četl (nebo viděl) jako první. První expozice vyrobí v hlavě etalon a to druhé se s tím porovnává a je znevýhodněno.
IrmaVep napsal(a):
Jo... za mě je ideální adaptace taková, která je doslova doslovná :D A co se charakterů týče, když už je v knize někdo popsanej, tak očekávám, že přesně tak bude vypadat i v seriálu/filmu. I když pro někoho je to nuda. Pokud předloha dává volnou ruku, tak prosím, ať se tvůrci činí, ráda se podívám na jejich pojetí.
99%% shoda. Jsou nečetné výjimky - jednou je např. adaptace Sartreho Zdi, která se až tak předlohy (úvodní povídky knihy) nedrží a přitom i sám Sartre údajně tvrdil, že ji překonala! Btw., marxista až anarchokomunista a přitom velikán. Divný.
IrmaVep napsal(a):
No, vzhledem k mojí chabé paměti mě berte s rezervou, když řeknu, že MÁM DOJEM, že to skončilo stejně :D
Super, ďakujem..
_-0-_ napsal(a):
...Netflixácká ver.? Neee, jen to ne.
Osobně se na celý seriál (CN) s radostí podívám ještě jednou právě s jeho subs.
Tyjo, moc děkuju za doporučení na lordeka, to hodně pomůže! Je pravda, že čínský seroš bude určitě věrnější předloze - a toho jsem se v tomhle případě právě bála :D
_-0-_ napsal(a):
99%% shoda. Jsou nečetné výjimky...
Jojo, taky pravda... Kdybych si prošla všechno, co jsem kdy videla&četla, tak bych pár takových jistě našla ;)