Diskuze k článku Anketa: Zpátky do minulosti (top 36, nominace 8)
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
3. 8. 2023 / 13:03:28 (před 67 týdny)
off

Vikings: Valhalla. Podle mě obecně slabý kolo.

The Great ale určitě ne - Rusáky sice nemusím, ale představa černošské šlechty v Rusku nepobavila, ale doslova nasrala.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 3. 8. 2023 / 13:08:38
darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
3. 8. 2023 / 13:08:42 (před 67 týdny)
on

Taky Vikingy, ale na původní fakt nemají

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
Arkantos
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
3. 8. 2023 / 13:27:51 (před 67 týdny)
off

Tak dnes kolo bez hlasu.

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
3. 8. 2023 / 16:39:48 (před 67 týdny)
off

The Great, protože té chci aspoň dát druhou šanci.

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
3. 8. 2023 / 16:45:04 (před 67 týdny)
on

Dneska Zdivočelá země. Za mě povinně pouštět minimálně první řadu aspoň deváťákům na základce.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
3. 8. 2023 / 17:46:56 (před 67 týdny)
off
andromache napsal(a):

Dneska Zdivočelá země. Za mě povinně pouštět minimálně první řadu aspoň deváťákům na základce.

Ne, že by jim to uškodilo (naopak), ale tohle je pro ně stejně vzdálený, jako Třicetiletá válka. K tomu je to situovaný do doby, kdy se bolševik ještě "neinstitucionalizoval", natož aby se dostal do "postokupačního stadia zahnívání".

Že byli (a jsou) bolševici stejný zlo, jako náckové, o tom žádná. Že mají bolševické režimy na svědomí víc mrtvých než Osa Berlín–Řím–Tokio za WW2, to je taky fakt. Ten režim se ale měnil, stejně, míra přímé brutality klesala, útlak se transformoval do jiné podoby a tomu šla vstříc ohebnost páteří obyvatel. Tohle období (zejména po 68) napáchalo největší škody...

Drobnej, ale často nesnesitelnej a tragikomickej hnus života za stabilizovanýho bolševika v CZ ukazuje velmi obstojně (fakt věrohodně) Volha, morální aspekty kolaborace Kawasakiho růže a trochu dobrodružně pojatou ukazuje dobu skvělej kousek HBO Bez vědomí - patrně v nejstravitelnější podobě pro adolescenty.

Jsem vykopávka a pamatuju toho dost. Snad právě proto mě děsí, že se dnešní doba čím dál, tím více podobá minulosti, míra nesvobody, všudypřítomné indoktrinace a pokrytectví je již dokonce v některých oblastech vyšší. Zase platí to, co říkali soudruzi: "Kdo není s námi, je proti nám."

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."