Vítězí gratuluji. Přála jsem vítězství Poirotovi ale i to druhé místo je úžasné. Ale nejen vítězi ale všem velice gratuluji 😊
Já teda naopak za Poirota spokojený nejsem, sice vůbec nevím proč, ale vždycky mě hrozně vytáčel a jakmile jsem na nej v televizi narazil, tak jsem honem přepínal kanál :D
darbak napsal(a):
Já teda naopak za Poirota spokojený nejsem, sice vůbec nevím proč, ale vždycky mě hrozně vytáčel a jakmile jsem na nej v televizi narazil, tak jsem honem přepínal kanál :D
Přesně moje slova.
darbak napsal(a):
No, mam to naopak. Naprosto nejsem spokojena, ze vyhral Chernobyl a to ani nemusim prepinat kanal. :D
Černobyl je zasloužený vítěz a Peaky Blinder si zase nezaslouží umístění pod TOP 10, ale aspoň jsem se fajn bavil. Díky autorovi za anketu 👍🥂
Nechápu, že mezi seriály, zařazenými do ankety, nebyl seriál I, Claudius, který je nejen skutečným (ryzím) historickým seriálem/skvostem (na rozdíl od mnoha nominantů), ale navíc je o level jinde po scénáristické a režijní stránce, o špičkových hereckých výkonech nemluvě. Nakonec hodnocení 8,8/10 na IMDb také o něčem vypovídá.
Skvělý výsledek pro mé milované Viktoriánky. :-) Nečekal jsem, že se umístí tak vysoko.
Pořád se mi to zobrazuje ve hrách: V poslední anketě jsi ještě neodhlasoval.
darbak napsal(a):
Presne toto aj ja.
Mezi námi, takový Cadfael.
Hodnocení na IMDb 8,1/10, v hlavní roli opět Derek Jacobi. Nepochybně mezi historické skvosty patří také.
Možná by nebylo od věci při výběru nominantů zohledňovat IMDb - SZ (a CSFD) jsou příliš limitované velikostí České kotliny a rozhledem jejích obyvatel :-(
Ankety by mohly přiblížit u nás přehlížené skvosty světové seriálové tvorby...
_-0-_ napsal(a):
Mezi námi, takový Cadfael, hodnocení IMDb 8,1/10, v hlavní roli opět Derek Jacobi, nepochybně mezi historické skvosty patří také.
Možná by nebylo od věci při výběru nominantů zohledňovat IMDb - SC (CSFD) jsou příliš limitované velikostí České kotliny a rozhledem jejích obyvatel :-(
Ankety by mohly přiblížit u nás přehlížené skvosty světové seriálové tvorby...
Zrovna tenhle u nás ani na imdb nemá napsaný historický žánr, tak nevím, jakým způsobem bych ho měla dohledat do ankety, i kdybych do ní všechny nominanty vybírala ručně :D
Jinak jasně, ankety můžou přiblížit přehlížené skvosty, pokud se jim to podaří v prvním nominačním kole, protože logicky do dalšího nebudou mít šanci postoupit a znovu budou zmíněné až někde na 90-100. místě v článku o výsledcích, kde je konečné pořadí.
Gratuluji vítězům i poraženým, s výsledky jsem spokojená. Když jsem pročítala diskuze pod jednotlivými díly ankety, nešlo si nevšimnout určité podobnosti s filmem Vlastníci :). Takže mám velkou potřebu poděkovat nejen ragelly za tuto anketu, ale i všem trpělivým redaktorům SZ :)
ragelly napsal(a):
Zrovna tenhle u nás ani na imdb nemá napsaný historický žánr, tak nevím, jakým způsobem bych ho měla dohledat do ankety, i kdybych do ní všechny nominanty vybírala ručně...
Máš pravdu, kategorizace Cadfaela je chybná/neúplná i na CSFD, nebo rusáckým kinopoisku (Жанр: драма, криминал, детектив). Je to tím, že někde vznikne jeden popis/zařazení a potom to všichni opisují. SZ bohužel není výjimkou. Synopse z IMDb (The medieval era cases of a Crusader-turned-Monk who investigates mysteries in the Norman English town of Shrewsbury) ale dává jasně najevo, že adjektivum historický na tenhle seriál sedí jako poklice na hrnec.
Chápu, že nemůžeš znát všechny seriály a umím si představit, jak je pracné ankety (a další zábavu) vytvářet, rozumím tomu, že je to i v rámci pracovní náplně opruz, a proto Ti za to děkuji. Rozhodně by ale stálo za to, upravit způsob selekce/návrhů nominantů právě proto, aby se tam dostaly i kousky, hodné pozornosti - jinak by přece neměly ankety smysl a stačilo by selektovat specielní žebříčky z *.dbf SZ. Právě lidský faktor těch aktivních je oživením, způsobuje rozdílné výsledky oproti statisticky získatelným a dává (měl by dávat) šanci opomíjeným kouskům...