Mindhunter jsem jako jediné z nabídky viděla, tak má dnes můj hlas :D
Jednoznačně Silo. Skoro tak dobrý, jako předloha, který je to natolik blízký, že i kdyby zařízli další serie, tak se dá bez "adaptačních diváckočtenářských problémů" dočíst.
Nevidela som ani jeden zo seriálov, no láka ma Mindhunter a Shadow and Bone... druhý z týchto seriálov dostal môj hlas. :) Niekedy ma hold zamrzí, že v tom hlasovaní môžem odovzdať len jeden hlas.
Jak Shadow and Bone, tak Big Little Lies se mi moc líbily. Ale ještě o level lepší je Silo, za mě top novinka letošního roku.
Silo, jasná věc.
První řada The Terror byla skvělá, pak to šlo do kopru.
Na Silo sa este len chystam, Mindhuntera som videl len prvu seriu a nechytilo ma to. Takze hlas ide pre Shadow and Bone :)
_karel_ napsal(a):
Silo, jasná věc.
První řada The Terror byla skvělá, pak to šlo do kopru.
...jenže Silo má smůlu, opět se projevuje střet žánrů.
Nevím, jestli byla S02 Terroru podle literární předlohy, ale pokud ano, tak podle jiné, než podle které byla natočena S01. Že to byla slabota, tak o tom žádná.
Ragelly, byla S02 Terroru skutečně natočena podle nějaké literární předlohy (pokud ano, tak podle jaké?), nebo jde vlastně o omyl a do ankety patří pouze polovina seriálu, tedy Terror S01?
_-0-_ napsal(a):
...jenže Silo má smůlu, opět se projevuje střet žánrů.
Nevím, jestli byla S02 Terroru podle literární předlohy, ale pokud ano, tak podle jiné, než podle které byla natočena S01. Že to byla slabota, tak o tom žádná.
Ragelly, byla S02 Terroru skutečně natočena podle nějaké literární předlohy (pokud ano, tak podle jaké?), nebo jde vlastně o omyl a do ankety patří pouze polovina seriálu, tedy Terror S01?
Nevím, série fakt nerozděluju, ani nemám jak.
Viděla jsem Shadow and Bone a Big Little Lies, líbilo se mi oboje.
Griši budou v pohodě, tak hlasuju pro Sedmilhářky a držím jim palce, ať v této konkurenci postoupí.
ragelly napsal(a):
Nevím, série fakt nerozděluju, ani nemám jak.
Takže když je polovina seriálu (S01) adaptací knihy a druhá polovina (S02) ne (jako pravděpodobně v případě Terroru), případně S03 a další také ne, tak to nevadí a seriál se bere jako adaptace a je bez problémů zařazený do ankety Napsáno v knize. Chápu to správně?
_-0-_ napsal(a):
Takže když je polovina seriálu (S01) adaptací knihy a druhá polovina (S02) ne (jako pravděpodobně v případě Terroru), případně S03 a další také ne, tak to nevadí a seriál se bere jako adaptace a je bez problémů zařazený do ankety Napsáno v knize. Chápu to správně?
jo