Diskuze k článku Anketa: Napsáno v knize (nominace 20)
darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
24. 9. 2023 / 13:05:06 (před 60 týdny)
on

To už je poslední kolo, že? Docela se divím, že jsem tu nezaznamenal Foundation, to je docela známá (hlavně asi díky kontroverzi) věc založená na knížce...

Jinak tady volím Reachera... a ach né, zase Poirot :D

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
Janey T
Redaktor | Cool level: 21 | Phil Dunphy
24. 9. 2023 / 13:12:13 (před 60 týdny)
off

Tentokrát trochu těžší. Poirota znám, i když ne kompletně celé. A Rizoli and Isles viděno kompletně celé, tak dnes má můj hlas 😁

Janey T.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
24. 9. 2023 / 13:49:35 (před 60 týdny)
off

Poirot.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 24. 9. 2023 / 13:53:43
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
24. 9. 2023 / 15:36:24 (před 60 týdny)
on

Dnes Rizzoli, ne úplně ochotně.

Ani ve snu by mě ale nenapadlo, že se mezi sto neznámějších seriálů podle předlohy nedostane Pýcha a předsudek...

richardK
Redaktor | Cool level: 16 | Number 6
24. 9. 2023 / 16:51:56 (před 60 týdny)
off

Reacher to válcuje. Na rozdíl od Poirota má 2m a 110kg😁

Richard
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
24. 9. 2023 / 16:57:15 (před 60 týdny)
off
Litocha napsal(a):

Ani ve snu by mě ale nenapadlo, že se mezi sto neznámějších seriálů podle předlohy nedostane Pýcha a předsudek...

Literatura jako součást lidský kultury je prakticky mrtvá - dnes čtou patrně jen zvrhlí intelektuálové. Že by někoho navnadila Austinová jako autorka předlohy, věrnost zpracování předlohy, nebo "netrhrilleroidnost"? Ha, ha.

A co třeba jako příklad za všechny skvělá adaptace Great Expectations (2011 BBC one)? Po Dickensovi taky neštěkne ani pes :-(

No a mnohé další vydařené kousky, pro které se nenašlo místo kvůli ragellyně výběru (nastavení kriterií selekce), nebo zkrátka kvůli minimálnímu zájmu diváků.

Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
24. 9. 2023 / 17:06:18 (před 60 týdny)
on
_-0-_ napsal(a):

No a mnohé další vydařené kousky, pro které se nenašlo místo kvůli ragellyně výběru (nastavení kriterií selekce), nebo zkrátka kvůli minimálnímu zájmu diváků.

Ale zato se do výběru dostalo třeba vysoce úspěšné Tell Me Lies s 21 hodnoceními :D

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
24. 9. 2023 / 17:08:41 (před 60 týdny)
off

Teda.. Reacher versus Rizzlesky? Zrada! Ale Rizzlesky můj hlas potřebují víc, takže šel k holkám. Dvoumetrový obr si poradí i beze mě.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
24. 9. 2023 / 17:22:29 (před 60 týdny)
off
Litocha napsal(a):

Mám pocit, že by tu měla být půlka BBC tvorby, která zhusta adaptuje známé britské knižní díla :-).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Kyra01
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
24. 9. 2023 / 19:28:51 (před 59 týdny)
off

Rizzoli & Isles sú super, ale has musím dať Poirotovi :)

The wheel weaves as the wheel wills.
petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
24. 9. 2023 / 23:03:53 (před 59 týdny)
off

Jasné Rizzoli & Isles, oblibu Reachera a Poirota nechápu :)

_-0-_
25. 9. 2023 / 07:11:30 (před 59 týdny)
off
petrSF napsal(a):

...Oblibu...Poirota nechápu :)

Dovolím si jako RE odcitovat vlastní text z hodnocení/názoru:

"Moc milý seriál - jak nemám rád Agatu Christie, tak musím uznat, že se tvůrcům podařilo téměř nemožné - z předlohy vykřesali malý zázrak. Jednotlivé postavy obdařili natolik osobitými detaily, že si je člověk musí zamilovat. Zpracování je velmi citlivě provedené - stačilo jen o trochu přehnat osobitost postav a byl by z toho nesledovatelný seriál, ale autoři přesně uměli nadávkovat až k horní hranici možného a přitom ji nepřekročit.

No, tak to já chápu. Za povšimnutí stojí reálie - seriál je doslova nabitý neuvěřitelným množstvím dobových (a cenných) starožitností - art decco, secese, kubismus, funkcionalismus - to vše na nás vykukuje z téměř každého záběru, počínaje kostýmy a bytovými doplňky, přes záběry interiérů a exteriérů budov, až po všudypřítomné automobily - veterány. Jde vlastně o takový dokonalý malý výlet strojem času - radost pohledět."

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 9. 2023 / 07:12:35
janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
26. 9. 2023 / 09:30:48 (před 59 týdny)
off
Litocha napsal(a):

Ale zato se do výběru dostalo třeba vysoce úspěšné Tell Me Lies s 21 hodnoceními :D

La Reina del Sur má dokonce 16 hlasů 🙄
Mně osobně chybí třeba i skutečně úspěšní Slow Horses. Škoda, no.

Editováno: 1x | Naposledy: 26. 9. 2023 / 09:43:32
darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
26. 9. 2023 / 11:08:10 (před 59 týdny)
on

Ragelly vlastně v úvodu píše, že pokud se najde 100 dalších seriálů, tak může být druhé kolo. Podle mě se další stovka najde snadno.

A pak může být třetí kolo kde se vezme 50 (nebo klidně i míň) nejúspějšnějších z těch předchozích dvou kol a ty se pobijou mezi sebou :D

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.
janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
26. 9. 2023 / 18:28:04 (před 59 týdny)
off
darbak napsal(a):

Ragelly vlastně v úvodu píše, že pokud se najde 100 dalších seriálů, tak může být druhé kolo. Podle mě se další stovka najde snadno.

A pak může být třetí kolo kde se vezme 50 (nebo klidně i míň) nejúspějšnějších z těch předchozích dvou kol a ty se pobijou mezi sebou :D

To je výborný nápad :)