Diskuze k článku Rok 2023 očima seriálového maniaka
Rebi
Běžný uživatel | Cool level: 12 | Dale
21. 12. 2023 / 12:32:51 (před 47 týdny)
off

Krásně shrnuto :-) A musím smeknout před množstvím zkouknutých seriálů. Zdaleka nejsem takový seriálový maniak, ale vyhovuje mi koukat na seriály ve všední dny, protože nejsou tak dlouhé jako film, když pak musí člověk druhý den brzo ráno vstávat do práce. Jinak mám taky radši kratší seriály a do těch se spoustou sérií se musím nějakou dobu přemlouvat, protože vím, že to pak bude záležitost třeba i na několik měsíců :-)
Jinak letošní rok byl u mě zvláštní v tom, že jsem koukala na spoustu novinek (a to především právě díky Serialzone), místo abych "doháněla" resty ze seznamu seriálů k vidění, a v hlavě mi utkvěla třeba Spojka (Liason), která mě hodně bavila, nebo Will Trent či Shrinking (Terapie pravdou), u kterých už se těším na další sérii :-)
Tak krásné Vánoce a nový rok plný krásných zážitků přeju!

_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
21. 12. 2023 / 14:30:42 (před 47 týdny)
off

Tak za mě letos jednoznačná špička byly Silo a Three-body Problem, i když ten konec byl takovej rozplizlej. Dobrý byly i Lockwood a Paní Davisová. Skvěle jsem se bavil i u One Piece a tý šílenosti Obliterated. Dobrý byly i některý dokumenty, třeba Madoff.
Naopak těžkým zkamáním byl Beacon 23 a Monarch. To jsem ani nedokoukal.
A stále mi chybí sci-fi ságy typu X-Files, Fringe a z novějších třeba i Dark Matter. Chjo.

malina2035
Dlouholetý uživatel | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
21. 12. 2023 / 17:01:03 (před 47 týdny)
off

Ha, ha, ha. Můj roční součet viděných epizod je menší než počet za rok odkoukaných celých seriálů ragelly. Jsem se chtěla jít odhlásit ze SZ, když jsem to zjistila :D
Nicméně začnu zklamáním a to to byla jednoznačně druhá řada Kukaček, od nevyužitého potenciálu až po celoroční léto to bylo doopravdy nedobré.
Pak mám balík seriálů, které v době sledování byly fajn, ale nezanechaly žádné dlouhodobé pocity ... Titanus, Lunapark, Šahmaram, Cizinec, Volha
Další skupina je divná, dokoukáno ale ať už je nebo není další sérii neplánuji ... Příliv sirén, Výstřední společnost, Titanus, Control Z
No a skupina seriálů, které se mi líbily a pamatuji se je pořád ... Tančírna na hlavní třídě (všechny řady), Kaleidoscope, Noční agent, Proč ženy zabíjí, Milé dítě

Každopádně díky za článek, který mě přiměl k prvnímu letošnímu bilancování :)

Daniela
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
21. 12. 2023 / 17:24:36 (před 47 týdny)
off
malina2035 napsal(a):

Ha, ha, ha. Můj roční součet viděných epizod je menší než počet za rok odkoukaných celých seriálů ragelly. Jsem se chtěla jít odhlásit ze SZ, když jsem to zjistila :D

Mám to stejně :D. Jsem měla v létě těžkou krizi, kdy jsem dala horko těžko 20 epizod za měsíc :D. Takže Ragelly a její kanonáda mě občas pěkně stresují :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
21. 12. 2023 / 19:01:32 (před 47 týdny)
off

Hehe nebojte, teď za listopad a prosinec jsem taky blízko nulových čísel :D

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
22. 12. 2023 / 00:54:25 (před 47 týdny)
off
ragelly napsal(a):

Hehe nebojte, teď za listopad a prosinec jsem taky blízko nulových čísel :D

Mě to teda moc neuklidnilo :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
22. 12. 2023 / 09:25:54 (před 47 týdny)
off
_karel_ napsal(a):

Tak za mě letos jednoznačná špička byly Silo a Three-body Problem, i když ten konec byl takovej rozplizlej. Dobrý byly i Lockwood a Paní Davisová. Skvěle jsem se bavil i u One Piece a tý šílenosti Obliterated. Dobrý byly i některý dokumenty, třeba Madoff.
Naopak těžkým zkamáním byl Beacon 23 a Monarch. To jsem ani nedokoukal.
A stále mi chybí sci-fi ságy typu X-Files, Fringe a z novějších třeba i Dark Matter. Chjo.

Disney+ chystá remake X-files. Tak bacha co si přeješ. :-D

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
22. 12. 2023 / 10:00:11 (před 47 týdny)
off

Já jsem se svými průměrnými dvěma epizodami na den spokojená :) Jednak život nejsou jenom seriály, jednak mi potom viděné nesplývá a mám šanci si to víc užít.

Největší zážitek jsem letos měla z opakovaného zhlédnutí Newsroomu (tam jsem si záměrně dávkovala jen jednu epizodu denně). A z těch nově zhlédnutých mě nejvíc zaujalo The First Lady, Lessons in Chemistry, Our Great National Parks a nová série Our Planet. Dost mě ale bavil i Will Trent a nový Lincoln Lawyer, vzhledem k pramalým očekáváním pro mě byla příjemným překvapením Queen Charlotte.

S dlouhými seriály to mám podobně jako Ragelly, pokud je jedu v kuse, začnou časem poněkud nudit (zvlášť kriminálky), takže ani Rizzoli, ani Death in Paradise jsem si kvůli tomu neužila tak, jak bych asi mohla.

Zklamáním pro mě bylo Touch, které se po nadějném začátku zvrhlo v nudu, takže druhou sérii jsem ani nezačala, a čerstvě i Liaison, to jsem dokoukala jen proto, že to má jen šest dílů. A dala jsem další šanci Friday Night Lights, ale ani napodruhé mě nepřesvědčilo.