Diskuze k článku Hity roku 2023 podle uživatelů SerialZone
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
25. 12. 2023 / 14:35:46 (před 46 týdny)
off

Díky za zajímavý článek. Velkou pětku znám, netřeba vysvětlovat ;) Až na výjimky se se seriály v žebříčku spíše míjím, občas jsem tam ale nějakého svého zástupce našla. Příští rok se z žebříčku nejvíc těším na Elsbeth (doufám, že to nepokazí) a docela mě zajímá i Mr. & Mrs. Smith (tam nostalgicky vzpomínám na původní seriál, kterému se to ale nejspíš hodně vzdálí).

Dom_Domec
Redaktor | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
25. 12. 2023 / 14:50:06 (před 46 týdny)
off

Zajímavý článek. Spoustu seriálů buď znám nebo jsem minul, čemuž se nedá ani divit.

Jen menší výtka ragelly 😅 Kvůli vánočním speciálům by takové hodnocení nebylo. Je to kvůli speciálům k 60. výročí a proto, že se vrátil starý herecký a tvůrčí tým.

Squerago
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
25. 12. 2023 / 14:52:26 (před 46 týdny)
off
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
25. 12. 2023 / 16:54:01 (před 46 týdny)
off

Díky za skvělý článek

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
25. 12. 2023 / 21:56:05 (před 46 týdny)
off

Díky za článek, i když na některé položky žebříčků koukám dost nevěřícně :)

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
25. 12. 2023 / 22:36:19 (před 46 týdny)
off

DW prostě není, není není není a není nový seriál, takže nemá v novinkách co dělat hergot.. Nová éra nebo ne (za mě leda horší.. no nic)

Docela mě překvapuje, že Lessons in chemistry jsou v žebříčku jenom jednou. Za mě je to nejlepší novinka roku 2023 (z těch, co jsem viděla). Zato u Last of Us jsem málem usnula u pilotu a nějak mě to nelákalo si to pustit dál. Že já u těch seriálů dle videoher očekávám vždycky krásně krvavá jatka a dostanu akorát tak ukecanou nudu :(.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
26. 12. 2023 / 13:16:02 (před 46 týdny)
off
andromache napsal(a):

DW prostě není, není není není a není nový seriál, takže nemá v novinkách co dělat hergot.. Nová éra nebo ne (za mě leda horší.. no nic)...
ragelly napsal(a):

...Možná vás mate první místo pro Pána času, jedná se totiž o nově založený profil, protože aktuální vánoční speciály znamenají začátek nové éry. No a diváci jsou z epizod tak nadšení, protože jde o takový návrat ke kořenům, že seriálu nadělili v průměru krásně vysoké hodnocení přes 90 procent...

Tomu řazení Doctora také nerozumím - i tady, v bibli serialzonních redaktorů IMDb, je uvedený vánoční speciál jako S14.E0 The Church on Ruby Road, takže žádný nový seriál se nekoná, ale jak se dalo očekávat, po 13. řadě přišla 14.

Ještě poznámka k dílům 00×01 The Star Beast, 00×02 Wild Blue Yonder a 00×03 The Giggle (SZ označení, správně jsou to "60th anniversary specials 2023") - progresivisti z BBC One si neodpustili implementovat "moderní politickokorektní prvky" - vozíčkářka s vozíkem vybaveným zbraněmi tak, že by se za to nestyděl ani Q z bondovek, dcera Doctorovy společnice, která se cítí jako "ono", nebělošský sir Isaac Newton, jako vrcholná úlitba diverzitě nový černošský dvojjediný Doctor... - tohle nedokázal zachránit ani skvělý Tennant.

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Dom_Domec
26. 12. 2023 / 14:21:26 (před 46 týdny)
off

andromache
_-0-_

Ano, Doctor není novinka. Ve většině médií se sice s Doctorem jakožto 14. sérií pokračuje, ale produkce seriálu se z BBC přesunula k produkci, která se od BBC odtrhla, Bad Wolf Productions (pojmenování na počest Doctora) a kromě BBC/Iplayeru se Doctor také dostal do Disney+. Kvůli těmto dvěma faktorům se aktuální showrunner RTD rozhodl Doctora číslovat opět od série číslo 1. Ostatně je to vysvětleno na profilu nového seriálu.
Bavil jsem se o tom i s výše postavenými redaktory a dostal jsem k tomu volnou ruku.
Vím, není to úplně nejideálnější řešení od Rusella, ale chtěl jsem, ať je naše databáze co nejpřesnější.

Viz Iplayer, oficiální stránky pro stream v UK (něco jako naše iVysílání) - Doctor Who: Whoniverse
Na YT také prezentují Gatwovu éru jako Season 1
Na Disney+ by měla být Gatwova série označena jako první.

andromache
26. 12. 2023 / 19:20:22 (před 46 týdny)
off
Dom_Domec napsal(a):

andromache
_-0-_

Ano, Doctor není novinka. Ve většině médií se sice s Doctorem jakožto 14. sérií pokračuje, ale produkce seriálu se z BBC přesunula k produkci, která se od BBC odtrhla, Bad Wolf Productions (pojmenování na počest Doctora) a kromě BBC/Iplayeru se Doctor také dostal do Disney+. Kvůli těmto dvěma faktorům se aktuální showrunner RTD rozhodl Doctora číslovat opět od série číslo 1. Ostatně je to vysvětleno na profilu nového seriálu.
Bavil jsem se o tom i s výše postavenými redaktory a dostal jsem k tomu volnou ruku.
Vím, není to úplně nejideálnější řešení od Rusella, ale chtěl jsem, ať je naše databáze co nejpřesnější.

Viz Iplayer, oficiální stránky pro stream v UK (něco jako naše iVysílání) - Doctor Who: Whoniverse
Na YT také prezentují Gatwovu éru jako Season 1
Na Disney+ by měla být Gatwova série označena jako první.

RTD tím nadělal v hlavě lidem akorát tak bordel... Ostatně, u River si to nacvičil a tady v tom jenom pokračuje. Já jeho éru fakt moc nemusím. I když je otázka, nakolik je to příběy a nakolik je to mou alergií na chapadláka a jeho společnice (čest vyjímce jménem Martha Jones).

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Dom_Domec
26. 12. 2023 / 19:52:49 (před 46 týdny)
off
andromache napsal(a):

RTD tím nadělal v hlavě lidem akorát tak bordel... Ostatně, u River si to nacvičil a tady v tom jenom pokračuje. Já jeho éru fakt moc nemusím. I když je otázka, nakolik je to příběy a nakolik je to mou alergií na chapadláka a jeho společnice (čest vyjímce jménem Martha Jones).

River ale není Dílo RTD, to si celý vymyslel Moffat.

andromache
26. 12. 2023 / 20:14:22 (před 46 týdny)
off
Dom_Domec napsal(a):

River ale není Dílo RTD, to si celý vymyslel Moffat.

No vidíš jaký v tom mám chaos :D.

Pinkertýnka
Běžný uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
27. 12. 2023 / 17:07:04 (před 46 týdny)
off

Velkou pětku samozřejmě znám a čtu téměř každý článek na SZ. Tímto také děkuji za dobrou práci. 😊

Kyra01
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
27. 12. 2023 / 18:11:24 (před 46 týdny)
off

Ďakujem za skvelý článok. Najviac sa mi z roku 2023 páčilo Silo, The Three-Body Problem, tiež miniséria All the Light We Cannot See a Drops of God. Sklamali ma viaceré seriály, ale najviac asi Based On A True Story (strašná nuda).

The wheel weaves as the wheel wills.
Rebi
Běžný uživatel | Cool level: 12 | Dale
27. 12. 2023 / 18:46:11 (před 46 týdny)
off

Jen tak pro zajímavost - které stanice teda patří do Velké pětky? :-)
Jinak zajímavé žebříčky, na některé seriály z nich se ještě chystám, některé jsem viděla, ale některé mě úplně minuly a nezaujaly, takže klasika :-)

Editováno: 1x | Naposledy: 27. 12. 2023 / 18:46:59
Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
27. 12. 2023 / 23:01:51 (před 46 týdny)
off
Rebi napsal(a):

Jen tak pro zajímavost - které stanice teda patří do Velké pětky? :-)
Jinak zajímavé žebříčky, na některé seriály z nich se ještě chystám, některé jsem viděla, ale některé mě úplně minuly a nezaujaly, takže klasika :-)

ABC, CBS, The CW, Fox a NBC. Je to dáno hlavně historicky, protože to jsou největší americké televize s terestrickým vysíláním. Kabelovky začaly fungovat víceméně až v 90. letech.

And when my time is up, have I done enough?
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
27. 12. 2023 / 23:13:42 (před 46 týdny)
off
Kyra01 napsal(a):

Ďakujem za skvelý článok. Najviac sa mi z roku 2023 páčilo Silo, The Three-Body Problem, tiež miniséria All the Light We Cannot See... Sklamali ma viaceré seriály...

Slovy Rudyarda Kiplinga z Knihy džunglí: "Jsme jedné krve ty i já."

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Rebi
Běžný uživatel | Cool level: 12 | Dale
28. 12. 2023 / 08:21:55 (před 46 týdny)
off
Seraphine313 napsal(a):

ABC, CBS, The CW, Fox a NBC. Je to dáno hlavně historicky, protože to jsou největší americké televize s terestrickým vysíláním. Kabelovky začaly fungovat víceméně až v 90. letech.

Děkuju :-)

darbak
Redaktor | Cool level: 18 | Kocour
28. 12. 2023 / 12:28:52 (před 46 týdny)
off

Koukám, že se ve velkém míjím s mainstreamem. Jediné, v čem se shoduji s většinou, je Silo :D

Třeba takové Last of Us mě vůbec, ale vůbec neoslovilo. Aspoň se můžu psychicky dopředu připravit na to, že nejspíš vyhraje anketu o nejlepší novinku 2023.

Obsesivní perfekcionista, co má rád ankety a fotočlánky.