Diskuze k článku Seriálová výzva 2024: Květnové zadání
AdaW
Dlouholetý uživatel | Cool level: 44 | Captain Hammer
1. 5. 2024 / 10:02:55 (před 33 týdny)
off

Super, tak květnovou nápovědu jsem rozluštila úspěšně a už mám i připravený seriál, který na tohle téma použiju. Mám totiž zjištěno, že se tam kytice objeví. :D
Co se června týče, předpokládám, že to bude něco ve smyslu, že se v pilotu musí vyskytnout scéna, kde někdo řídí auto.

Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 51 | Jay Pritchett
1. 5. 2024 / 11:07:21 (před 33 týdny)
off

Za výzvu jsem ráda, ale tahle zadání, u kterých se nedá vybrat seriál dopředu, aniž by ho člověk viděl nebo rozsáhle pátral, mě moc nebaví. Projíždět piloty a hledat, jestli tam je někdo na zahradě/dostane kytku, případně se v různých dílech pokoušet najít vraždu nožem/porod/koně, je docela opruz. Zvlášť když tady nejsou žebříčky seriálů přiřazených k jednotlivým bodům výzvy a seznamy k výzvě jsou dost kusé. Ale co už.
Doufám, že to nemusí být celá kytice, ale stačí i jediný kvítek. Na ten jsem teď narazila v pilotu Dickinson. Jestli nenajdu něco, co by mě lákalo víc, asi se s tím spokojím.

Editováno: 1x | Naposledy: 1. 5. 2024 / 11:08:10
Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
1. 5. 2024 / 11:08:37 (před 33 týdny)
off

Květnové zadání jsem odhadl tak napůl, myslel jsem, že by se tam vešel i nějaký ten dokument :D, ale tohle bude taky v pohodě. Na červen to bude "něco s řízením"...

Seznam, čile přispívejte :). Počítám, že to darování nemusí být jen v pilotu...??

I have a cunning plan...
Litocha
1. 5. 2024 / 11:17:18 (před 33 týdny)
off
Lord Edmund Blackadder napsal(a):

Seznam, čile přispívejte :). Počítám, že to darování nemusí být jen v pilotu...??

No, posledně znělo zadání "pilot seriálu, kde je někdo na zahradě" a podle Fruika to měl být pilot. Teď je "pilot seriálu, kde někdo dostane květiny", tak bych taky předpokládala, že je to v pilotu. Všechna ostatní zadání totiž byla "seriál, kde..."

Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
1. 5. 2024 / 11:24:14 (před 33 týdny)
off
Litocha napsal(a):

No, posledně znělo zadání "pilot seriálu, kde je někdo na zahradě" a podle Fruika to měl být pilot. Teď je "pilot seriálu, kde někdo dostane květiny", tak bych taky předpokládala, že je to v pilotu. Všechna ostatní zadání totiž byla "seriál, kde..."

No, když tam není psáno pilot, můžeš shlédnout jakoukoliv epizodu, ve které by to bylo, ale přijde mi, že aby to byla striktně epizoda 1x01, měla by být formulace 'pilot, ve kterém...'

Fruiko, můžeš prosím někam vyvěsit k tomuhle vysvětlení? Není to poprvé, co jsou v tom lehké zmatky, díky.

I have a cunning plan...
Editováno: 1x | Naposledy: 1. 5. 2024 / 11:24:54
zdenicka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 23 | Denholm
1. 5. 2024 / 11:55:22 (před 33 týdny)
off

Tak květnové zadání bylo víceméně jasné.

Počkám si na vysvětlení od Fruiko , zda to musí být přímo v pilotu, nebo to může být i později.

Jinak na červen tipuji seriál, kde někdo řídí auto/autobus/taxi.

"It's a beautiful day to save lives.”
Litocha
1. 5. 2024 / 12:06:27 (před 33 týdny)
off
Lord Edmund Blackadder napsal(a):

No, když tam není psáno pilot, můžeš shlédnout jakoukoliv epizodu, ve které by to bylo, ale přijde mi, že aby to byla striktně epizoda 1x01, měla by být formulace 'pilot, ve kterém...'

To právě úplně ne, že to má být vždycky pilot, tzn. nově viděný seriál, bylo určeno od začátku (a Fruiko to zdůrazňoval i ve videu k výzvě, že letos nebudou epizody, nebo piloty, ale jen piloty, že se ty pozdější epizody neosvědčily). Spíše je zmatek v tom, že letos se ve výzvě objevily zase nové formulace. Dříve to bylo, pokud si dobře vzpomínám, "pilot, kde...", tzn. muselo to být v pilotu, "pilot seriálu, kde...", tzn. mohlo to být kdekoli v dalších dílech, ale člověk musel vidět pilot, a "epizoda, kde...", tzn. mohla to být jakákoli epizoda splňující zadání.

Letos z toho máme rázem "seriál, kde..." a "pilot seriálu, kde...". Pokud se tedy výzva týká jenom pilotů, jak bylo avizováno, dávalo by smysl (a v tomto směru to taky Fruiko více či méně nepřímo naznačoval), že v prvním případě člověk musí vidět pilot, ale podmínka může být splněna kdekoli v seriálu, v druhém případě se musí týkat přímo pilotu. Ale třeba si to jen špatně vykládám.

Fruikovo vyjádření k dubnovému tématu, které je formulováno obdobně:

Fruiko napsal(a):

Asi to bylo myšleno jen jako pilot, ale aby to nebylo tak hardcore, tak bereme i (zámecké) parky. Zoo u už je teda na hraně. Spíš za. :D
Editováno: 2x | Naposledy: 1. 5. 2024 / 12:17:33
Kubasix
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
1. 5. 2024 / 12:14:33 (před 33 týdny)
off
Litocha napsal(a):

Letos z toho máme rázem "seriál, kde..." a "pilot seriálu, kde...". Pokud se tedy výzva týká jenom pilotů, jak bylo avizováno, dávalo by smysl (a v tomto směru to taky Fruiko více či méně nepřímo naznačoval), že v prvním případě člověk musí vidět pilot, ale podmínka může být splněna kdekoli v seriálu, v druhém případě se musí týkat přímo pilotu. Ale třeba si to jen špatně vykládám.

Přesně takhle to chápu taky a dává mi to největší smysl.

Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
1. 5. 2024 / 13:43:56 (před 33 týdny)
off

Za mě je to jasné... pilot znamená pilot, seriál znamená v jakékoliv epizodě. Ale aby si člověk mohl zaplnit políčko výzvy, musí to pro něj být samozřejmě nový seriál, tedy stejně musí vidět i ten pilot.

Když to vezmu na sebe - v březnu, kdy je výzva "Seriál, ve kterém se odehraje porod" jsem si dal seriál Anthracite, i když se porod odehrál až v předposlední epizodě. V dubnu, kdy je ve výzvě "Pilot seriálu, kde je někdo na zahradě" jsem si dal seriál Sugar, protože tam je někdo na zahradě právě hned v pilotu... kdyby nebyl a bylo to až ve druhé epizodě, neměl bych si tím vyplnit toto políčko. :)

Každopádně co se týče květnové výzvy, nechám to na náhodu. Snad někde někdo tu kytku v pilotu dostane, cíleně to vyhledávat nebudu. :)

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...