Já se docela těším na ty mystery a scifárny. Pokud se stanice nebudou bát utrácet, tak by to nemuselo být špatné. Loni se sci-fi nevedlo vůbec, takže mi to přijde jako příjemná změna. Celkově dramata ujdou.
Problém mám s komediemi. Popisy jsou všechny na jedno brdo, nic nezaujme a rozhodně to nezachrání nějaká herecká hvězdička. Tam by se měli pořádně zamyslet nad tím, že by to možná chtělo nějaké talentované scénáristy, kteří dokáží vymyslet vtip...
no já nevím , rozhodně mne potěšila zmínka o S.H.E.L.D., ale doufám že to taky vyjde pilotu Crazy Ones. Myslím, že tady by to "herecké hvězdičky" zachránit mohli. Pro Sarah Michelle Gellar je to po dlouhé době jak sama říká změna žánru a neobvyklá role. Sama říká že je spíš hororová. Ono v dnešních stanicích aby se čert vyznal např. Ringer byl jiný nebyl jako ostatní seriály na jedno brdo , byl tam zvrat no dokonalý drama a stejně ho zrušili a ani žádné petice s bilboardy nepomáhají. Jinak miluju tvé články ragelly , to jakým stylem píšeš, vždy si je moc užiji. PS: chystám se na žurnalistiku tak mám myslím vzor :)
ragelly napsal(a):
Problém mám s komediemi. Popisy jsou všechny na jedno brdo, nic nezaujme a rozhodně to nezachrání nějaká herecká hvězdička. Tam by se měli pořádně zamyslet nad tím, že by to možná chtělo nějaké talentované scénáristy, kteří dokáží vymyslet vtip...
přesně tak! proč tak miluju modern family? má to vtip a je tam krásně vidět rodinná soudržnost a příhody ze života :)
LenkaTalaskova SMG LOVER napsal(a):
no já nevím , rozhodně mne potěšila zmínka o S.H.E.L.D., ale doufám že to taky vyjde pilotu Crazy Ones. Myslím, že tady by to "herecké hvězdičky" zachránit mohli. Pro Sarah Michelle Gellar je to po dlouhé době jak sama říká změna žánru a neobvyklá role. Sama říká že je spíš hororová. Ono v dnešních stanicích aby se čert vyznal např. Ringer byl jiný nebyl jako ostatní seriály na jedno brdo , byl tam zvrat no dokonalý drama a stejně ho zrušili a ani žádné petice s bilboardy nepomáhají. Jinak miluju tvé články ragelly , to jakým stylem píšeš, vždy si je moc užiji. PS: chystám se na žurnalistiku tak mám myslím vzor :)
Červenám se :D Díky moc :)
ragelly napsal(a):
Červenám se :D Díky moc :)
nemáš zač :)
Thadreth napsal(a):
Podle mě je obrovská chyba, že se televize neřídí tím, jestli je scénář dobrý nebo ne. Přeci jen, když se koukneme na nové seriály velké pětky v aktuální sezóně, půlka z nich jsou totální nesmysly... A ani se nedivím, že diváky zajímají spíše seriály kabelových televizí. Ty by do světa nevypustili to, co vypustili oni.
docela s tebou i souhlasím, páč doopravdy nejméně polovina jsou úplné kraviny, další seriály ruší sotva začaly ... máš pravdu
Snazim se mit alespon trochu prehled v pilotech, ale pri tak velkem mnozstvi se fakt nechytam. Zaroven mi temata mnohych z nich prijdou natolik nezajimave (tedy pro me), ze je vypoustim. Obcas se u nich divim, jak je mozne si maslet, ze dane tema prinese hit - nicmene je prijemne se v tom obcas splest.
Taky me stve, ze tim, ze jich je tolik - prichazi zakonite ruseni ve velkem. Obcas to jsou serialy, ke kterym jsem si za prvni sezonu proslapala cestu (popr. se uz konecne rozjely, vykreslily hlavni hrdiny,...).
Polovica z toho neobstojí už v počiatku. U seriálov rovnako ako u filmov som nechápal tú snahu kopírovať. Keď niečo uspeje, konkurencia si myslí, že uspeje s niečím podobným, hoci sa to podarí len výnimočne. Ako keď má jedna stanica historickú drámu a druhá prinesie tiež históriu ale s iným príbehom z iného obdobia to je OK, no niektorí sa príšli snažia o napodobňovanie a o Hitovosť na úkor kvality.
Tiež je mi záhadou, že niektoré seriály, ktoré sú nízko hodnotené (v rebríčkoch, divákmi, kritikmi), takmer sa o nich nevie a predpokladám, že majú aj nízku sledovanosť sa dočkajú 5, či 6 sérií a iné, ktoré sú omnoho kvalitnejšie, hoci tiež nemajú hviezdnu sledovanosť sú zrušené. Zvlášť keď ide o finančne (predpokladám, z hľadiska výpravy, efektov, kostýmov) menej náročné (ako Boss, Ringer, Veronica Mars, ...).
A klasické space sci-fi už vymreli? Od čias Farscape a Firefly sa neobjavilo žiadne. Aspoň som teda žiadne nezaznamenal. Len príbehy reznuté vedeckofantastičnom ako Fringe, či boj o prežitie na zemi ako Falling Skies, či Revolution.
Alias napsal(a):
A klasické space sci-fi už vymreli? Od čias Farscape a Firefly sa neobjavilo žiadne. Aspoň som teda žiadne nezaznamenal. Len príbehy reznuté vedeckofantastičnom ako Fringe, či boj o prežitie na zemi ako Falling Skies, či Revolution.
Možná, že se bojí toho, že by hodně prodělali. Takový seriál musí být na výrobu asi hodně finančně náročný a s tím, kde se v současnosti pohybuje sledovanost, nevím nevím, jestli by je reklama zachránila. Na druhou stranu efekty a kostýmy a podobné blbůstky jsou i v těch obyč scifi, které tu uvádíš, stejně jako budou i v těch pilotech, které jsou objednané (vždyť o SHIELD se mluví jako o hodně drahém potenciálním seriálu), takže by to zas jednou mohli risknout zkusit...
To máš pravdu. Koniec koncov, aj oba čo som spomenul stopli a bolo treba vybojovať záverečné filmy, aby to malo aspoň nejaké ukončenie. Aj tieto ostatné sú dobré, netvrdím že nie, len mi chýba pre spestrenie také klasické sci-fi, rôzne planéty, kultúry, spoločenstvá, rasy. Je jedno či je to púť, ako Farscape, alebo sa to odohráva na jednom mieste, ako Babylon 5. Tieto ostatné sú fajn a sledujem ich, ale už je trochu stereotypné, že ide stále len o záchranu zeme pred votrelcami, alebo postapokalyptická budúcnosť. Aj keď chcú šetriť, mohli by byť aspoň kreatívnejší.
A na SHIELD som zvedavý, ale poznám aj komiksy a preto mám obavy, že to nebude Marvel, ale len seriál čerpajúci z popularity tej značky, ako som spomínal tu https://www.serialzone.cz/clanek/1580-joss-whedon-priblizuje-shield/diskuze/
Cože, Anna Faris hraje titulku v Mum? Že bych začal na CBS sledovat krom realitek i seriál? :)
Jinak vy kritizanti, vymyslete nějáký dorý námět na seriál! Může to být takový lehčí návrh na článek a diskusi českých seriálových fans - jaký námět by kdo v tv chtěl vidět :) Ale pěkně konkrétně i s castem. Kritizovat umí každý :)
jukab napsal(a):
Jinak vy kritizanti, vymyslete nějáký dorý námět na seriál! Může to být takový lehčí návrh na článek a diskusi českých seriálových fans - jaký námět by kdo v tv chtěl vidět :) Ale pěkně konkrétně i s castem. Kritizovat umí každý :)
O to až tak nejde, ale shrnout seriál do dvou vět pro PR jde těžko... zkus to s HIMYM nebo třeba s Mike&Molly ;)
allyska napsal(a):
přesně tak! proč tak miluju modern family? má to vtip a je tam krásně vidět rodinná soudržnost a příhody ze života :)
To já právě jsem v Modern Family nepochytil vůbec nic vtipnýho... navíc mě štvaly furt ty rozhovory s postavama :D ten seriál mi vážně nesednul...
Jen bych rád zmínil, že zajímavá spojitost by mohla být mezi The Walking Dead a pilotem NBC The Sixth Gun... rozhodně si myslím, že úspěch TWD jako seriálu založeném na komiksu hrál velkou roli při rozhodování a že ten pilot má velkou šanci se dostat na obrazovky.
Seraphine313 napsal(a):
Jen bych rád zmínil, že zajímavá spojitost by mohla být mezi The Walking Dead a pilotem NBC The Sixth Gun... rozhodně si myslím, že úspěch TWD jako seriálu založeném na komiksu hrál velkou roli při rozhodování a že ten pilot má velkou šanci se dostat na obrazovky.
Tohle, a potom taky The Returned na ABC, tam jsou to vyloženě zombíci. Oboje by mohlo být zajímavé.