Diskuze k článku [VIDEO] Pokec s Fruikem a Ragelly (6): HIT, nebo PROPADÁK? | One Day – nový seriál od Netflixu
SerialGirl
Uživatel od první verze | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
15. 2. 2024 / 19:55:50 (před 39 týdny)
off

Když jsem na vašem webu četla, že bude nový seriál One Day, tak jsem hned věděla o co jde protože jsem film stejného názvu viděla za posledních deset let vícekrát. Do seriálu se mi ze začátku vůbec nechtělo, asi protože jsem si nedokázala představit jinou Emu než krásnou Anne Hathaway. Nicméně po shlédnutí Berlína byly najednou mé dlouhé zimní večery prázdné a tak jsem si pustila první díl a za dva dny už jsem zase neměla na co koukat.

Při porovnání s filmem mi herec co ztvárnil Dextra v seriálu přišel mnohem více uvěřitelný a sympatický. Jak říká Ragelly, bylo mnohem více prostoru na to věnovat je jeho závislostem a pocitům kolem toho. Herečka Emy byla také úžasná a sympatická, roli outsidera jí věřím více než Anne Hathaway. Konec jsem samozřejmě obrečela :D Děkuji vám oběma za pokec ;)

SerialGirl
Editováno: 2x | Naposledy: 15. 2. 2024 / 20:03:06
ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
15. 2. 2024 / 20:09:01 (před 39 týdny)
off
SerialGirl napsal(a):

Když jsem na vašem webu četla, že bude nový seriál One Day, tak jsem hned věděla o co jde protože jsem film stejného názvu viděla za posledních deset let vícekrát. Do seriálu se mi ze začátku vůbec nechtělo, asi protože jsem si nedokázala představit jinou Emu než krásnou Anne Hathaway. Nicméně po shlédnutí Berlína byly najednou mé dlouhé zimní večery prázdné a tak jsem si pustila první díl a za dva dny už jsem zase neměla na co koukat.

Při porovnání s filmem mi herec co ztvárnil Dextra v seriálu přišel mnohem více uvěřitelný a sympatický. Jak říká Ragelly, bylo mnohem více prostoru na to věnovat je jeho závislostem a pocitům kolem toho. Herečka Emy byla také úžasná a sympatická, roli outsidera jí věřím více než Anne Hathaway. Konec jsem samozřejmě obrečela :D Děkuji vám oběma za pokec ;)

Jééé, to jsem ráda, že se mnou někdo souhlasí, já se bála, že všichni budou vyzdvihovat jen film 😍😍

zdenicka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 23 | Denholm
15. 2. 2024 / 20:17:43 (před 39 týdny)
off

Moc moc děkuji za tohle VIDEO!

Jelikož patřím k těm, co viděli film a stále si jej pamatují, tak jsem po ohlášení seriálu nebyla moc pro to, si ho pustit.
Po přečtení NPL jsme byla trochu nalomená a říkala si, že pro srovnání dám seriálu šanci.

Takže po shlédnutí videa a vaší analýzy filmu a seriálu mám již jasno.
Jdu se pustit i do seriálu!
Snad externí disk zvládne další minisérii, kterou si odložím na později, protože už teď trochu nestíhám sledovat jiné mé guilty pleasure.

Děkuji a jsem zvědavá na porovnání.

"It's a beautiful day to save lives.”
petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
15. 2. 2024 / 20:52:28 (před 39 týdny)
on

Rozebírání jednoho seriálu fajn formát, palec nahoru. Mě moc pilot nezaujal, takže maraton jsem nedal, ale někdy to chci dojet jako kulisu k jídlu ;) Na ten závěr jsem tedy zvědavý, podle toho, co jste říkali v nespoilerové části, čekám, že se tam najednou zpoza rohu vynoří Xena s chakramem nebo Dexter s kudlou či Buffy s kolíkem anebo že by Hannah Montana s mikrofonem? ;)

lenkaknel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
15. 2. 2024 / 21:44:17 (před 39 týdny)
off

Možná je nás málo, ale baví nás to. Díky těm video pokecům už jsem shlídla One Piece a hrozně mě to bavilo a určitě bych na to sama nekoukla. Tady nevím nevím, snad exteriéry by mě nalákaly. Zní to trochu jako Normal People. Ještě tomu dám čas.

Editováno: 1x | Naposledy: 15. 2. 2024 / 21:44:47
Pepka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
15. 2. 2024 / 21:48:06 (před 39 týdny)
off

Tak jsem se do toho taky pustila a zatím jsem rozpolcená, je pravda, že film jsem už nějakou dobu neviděla, ale nepřijde mi, že by prodloužená stopáž seriálu přidávala něco navíc. Souhlasím, že Anne mi přišla lepší, ale úplně zklamaná nejsem. Každopádně když to porovnám s nedávným remakem Time Traveler's wife, tak to vůbec nedosahuje takových kvalit. Proto mě postopáté štve, že cestovatele zrušili. A tohle prostě beru jako příjemnou oddychovku.
Malá poznámka na konec, četla jsem i knížku a u té jsem bulela ze všeho nejvíc, ale film a seriál jsou jí hodně věrný.

Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
16. 2. 2024 / 01:19:51 (před 39 týdny)
off

Průchod seriálem celkem ok. Chtělo by to zase SZcon btw. Umíte někdo navrhovat trička? Prý je to podle ragelly a Fruiko podmínka k dalšímu. Na svém prvním jsem za umístění v kvízu dostal tričko seriálu Dexter (odevzdal v rámci rodiny jako věštinu ostatních SZ výher za ty roky :D). A ze svého SZ trička jsem přes Covid vyrostl :(

Non cuspi causa qui non debe cuspire
Editováno: 1x | Naposledy: 16. 2. 2024 / 01:20:08
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
16. 2. 2024 / 08:39:34 (před 39 týdny)
on

Takže jako někdo kdo viděl film a četl i knížku jsem se pořád zdrahala si seriál pustit. Pro mě je zatím největší překážka casting, obsazení seriálu se mi prostě nelíbí. No nakonec si asi ten čas udělám, ale uvidíme. Jenže mě prostě tohle řešení jako film byl úspěšný tak uděláme seriál moc nesedí. Je to stejné jako když k ukončenému seriálu po X letech dají další sérii což byl třeba případ seriálu Dexter. Tohle prostě asi není to co se mi v tvorbě líbí no.

ragelly
16. 2. 2024 / 10:27:28 (před 39 týdny)
off
Deaneira napsal(a):

Takže jako někdo kdo viděl film a četl i knížku jsem se pořád zdrahala si seriál pustit. Pro mě je zatím největší překážka casting, obsazení seriálu se mi prostě nelíbí. No nakonec si asi ten čas udělám, ale uvidíme. Jenže mě prostě tohle řešení jako film byl úspěšný tak uděláme seriál moc nesedí. Je to stejné jako když k ukončenému seriálu po X letech dají další sérii což byl třeba případ seriálu Dexter. Tohle prostě asi není to co se mi v tvorbě líbí no.

Ambika je možná diskutabilní (i když jsem si ji po třech dílech zamilovala), ale za mě Leo Woodall je milionkrát lepší Dexter než Jim Sturgess.

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
16. 2. 2024 / 12:21:29 (před 39 týdny)
off

Moc děkuji za poučné video!!!

Vyhledala jsem si knihu Otázka za deset, film z roku 2011 a ted seriál, abych řekla pravdu nic jsem nečetla a neviděla...
Budu nad tím přemýšlet, co mám udělat dřív přečíst si knihu ?! Nebo kouknout na film, kde herci kteří představují hlavní hrdiny Emma a Dexter jsou mi sympatický, i když někdo píše v recenzi, že Dexter se tam chová jako sobecké hovado .o) a nebo kouknout na seriál, kde Em a Dex jsou herci, které vůbec neznám???
Určitě je fajn probrat jednou za čas něco zajímavého a tohle se hodilo, když je film i seriál. Přesně popisujete, co mě probíhá hlavou, když jsem viděla film, a potom seriál co tam bylo, co chybělo....
Určitě si dám do hledáčku - Chci vidět v březnu mám operaci a budu delší dobu doma a mít víc času tak vyzkouším jen to pořadí ještě nevím?!
Video musím pochválit, díky jste úžasný jen tak dál...

Jenny
ragelly
16. 2. 2024 / 12:50:26 (před 39 týdny)
off
Jenny17 napsal(a):

Moc děkuji za poučné video!!!

Vyhledala jsem si knihu Otázka za deset, film z roku 2011 a ted seriál, abych řekla pravdu nic jsem nečetla a neviděla...
Budu nad tím přemýšlet, co mám udělat dřív přečíst si knihu ?! Nebo kouknout na film, kde herci kteří představují hlavní hrdiny Emma a Dexter jsou mi sympatický, i když někdo píše v recenzi, že Dexter se tam chová jako sobecké hovado .o) a nebo kouknout na seriál, kde Em a Dex jsou herci, které vůbec neznám???
Určitě je fajn probrat jednou za čas něco zajímavého a tohle se hodilo, když je film i seriál. Přesně popisujete, co mě probíhá hlavou, když jsem viděla film, a potom seriál co tam bylo, co chybělo....
Určitě si dám do hledáčku - Chci vidět v březnu mám operaci a budu delší dobu doma a mít víc času tak vyzkouším jen to pořadí ještě nevím?!
Video musím pochválit, díky jste úžasný jen tak dál...

S knížkou teda nevím, kdybych se měla rozhodovat podle sebe, tak tím, že jsem vysazená na seriály, tak spíš chci, abych si zamilovala seriál než film, což tady se mi povedlo, takže můj osobní postup seriál a po něm film mi vyhovoval. A kdybych měla číst knížku, tak si ji asi nechám nakonec po seriálu i filmu, abych mohla nakonec porovnat, co v obou bylo/nebylo a jakým způsobem se to povedlo.

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
16. 2. 2024 / 13:35:24 (před 39 týdny)
off
ragelly napsal(a):

S knížkou teda nevím, kdybych se měla rozhodovat podle sebe, tak tím, že jsem vysazená na seriály, tak spíš chci, abych si zamilovala seriál než film, což tady se mi povedlo, takže můj osobní postup seriál a po něm film mi vyhovoval. A kdybych měla číst knížku, tak si ji asi nechám nakonec po seriálu i filmu, abych mohla nakonec porovnat, co v obou bylo/nebylo a jakým způsobem se to povedlo.

Dobře, moc děkuji .o))

Jenny
_-0-_
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
16. 2. 2024 / 17:11:56 (před 39 týdny)
off
Kolombo napsal(a):

...Na svém prvním jsem za umístění v kvízu dostal tričko seriálu Dexter (odevzdal v rámci rodiny jako věštinu ostatních SZ výher za ty roky :D)...(

To tričko, kde je Dexter, už bude mít sběratelskou hodnotu, ne? Btw., nebylo by od věci uveřejnit fotky kolekce všech SZ triček, aby nadšenci věděli, jestli mají komplet :-)

Našel jsem jen jedno:Jedno na ukázku:

Btw., nebylo z prvního conu tohle?

Cato (24.2.2022): "Cēterum um cēnseō RuSSia esse dēlendam."
Editováno: 1x | Naposledy: 16. 2. 2024 / 17:20:43
darebnica
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
16. 2. 2024 / 18:47:34 (před 39 týdny)
on

Kniha, film, či seriál sú podľa mňa len lepší priemer.
Aj tak je tá základná téma opajcnutá z legendárnej divadelnej hry, podľa ktorej bol natočený úžasný film s Alanom Aldom a Ellen Burstyn a s prekrásnou titulnou piesňou.

Skúste si ten film zohnať. Stojí za to.
https://www.csfd.cz/film/23007-pristi-rok-ve-stejnou-dobu/recenze/

tu je pieseň z filmu nominovaná na Oscara, ktorá sa považuje za jednu z naj filmovýc piesní v histórii
https://youtu.be/jfTSi7uOZTM?si=eCWpEB0QAorrnWjm

Množstvo a kvalita materiálu vyhuleného nemá priamy vplyv na kvalitu článku a následne ani na kvalitu a množstvo zhulených diskutérov a ich príspevkov.
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
17. 2. 2024 / 01:45:07 (před 39 týdny)
off
_-0-_ napsal(a):

To tričko, kde je Dexter, už bude mít sběratelskou hodnotu, ne? Btw., nebylo by od věci uveřejnit fotky kolekce všech SZ triček, aby nadšenci věděli, jestli mají komplet :-)

Našel jsem jen jedno:Jedno na ukázku:

Btw., nebylo z prvního conu tohle?

Jo to je první conové, ale předtím nejspíš byly trofejové, ty byly jen pro redakci/titulkáře.

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
17. 2. 2024 / 20:28:47 (před 39 týdny)
on

Seriál ani film jsem neviděl a ani na něj koukat nebudu, příběh Em a Dextera mě vůbec neláká, takže jsem se prakticky celé video nechytal a kouknul i na ty spoilery na konci. :)

A když už se tu řeší ta trička, tak mám Star, Buildera a to s postavami... jen už je nenosím, trochu jsem z nich "vyrostl". :-D

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
18. 2. 2024 / 17:26:43 (před 38 týdny)
on

Tak jsem se rozhodla poprvé podívat na Pokec a jde zrovna o seriál, který byl zfilmovaný a je podle knihy. Knižní předlohy mám ráda. Takže teď nevím, co mám dělat. Film asi vynechám, ale pustím se do knihy a pak do seriálu. Už jsem četla pár knížek s podobnou tématikou, kde se lidé schází jednou za rok, tak jsem zvědavá, jestli mi Dexter a Emmy přirostou k srdci stejně jako Mallory a Jake z Na viděnou příští léto (to by byl taky super film nebo seriál). Jinak Pokec je super. Jdu mrknou na nějaký další

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
Sonya
Běžný uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
19. 2. 2024 / 08:39:18 (před 38 týdny)
off

Ďakujem veľmi pekne za ďalšie úžasné video. Keď nás teraz čaká prestávka, tak sa priznám, že mi to bude chýbať. No rozhodne sa teším na ďalšie vaše pokeci.

Romantické slaďárny sú náhodou dosť super, pokiaľ je to spracované dobre. :) Za seba ich teda nevyhľadávam, oni tak nejako sami prichádzajú, ale nebránim sa im keď je chytľavý dej. A podľa toho, čo som počula od ragelly usudzujem, že pozeranie ide naozaj rýchlo. :)

Čo sa týka toho porovnávania, filmová verzia mi nič nehovorí. :D Ale vidím to tak, že ste ma navnadili už len pre porovnanie. :D

Fruika dosť obdivujem, že sa dal na pozeranie romantiky. Pre chlapov to určite nie je prirodzene tak atraktívne ako pre ženy. :D Takže rozhodne poklona za odvahu, odhodlanie a aj za to zhodnotenie (samozrejme, to patrí obom autorom).

Čo sa týka toho príbehového porovnávania medzi filmom a seriálom. Asi je to proste uhol pohľadu, každému hold sadne niečo iné. Napadá mi akurát seriál Reacher, ktorý mi z nejakého dôvodu pripomína Dextera akurát trochu obrátene. Ani úplne neviem, prečo som si týchto dvoch takto spojila. Každopádne v prípade Reachera ma tiež omnoho viac zaujalo a očarovalo seriálové spracovanie než to filmové, v ktorom som sa miestami celkom dosť strácala.

Ešte raz teda ďakujem za pekné videjko a budem sa tešiť na ďalšie, nech už teda bude kedykoľvek. :)

Sonya
ragelly
19. 2. 2024 / 12:48:35 (před 38 týdny)
off

Jelikož očividně nemám ve watchlistu 800 seriálů a nevím, co s volným časem, tak jsem si cvičně dala znovu pár scén z One Day na navození husiny (a pořád to funguje!). A zrovna jsem klikla na ten díl, jak za ní přijel do Paříže a dali se dohromady. No a na konci dílu, jak začaly jet titulky, začala hrát písnička The Book of Love od Petera Gabriela!!!!

Když jsem na seriál koukala poprvé, tak jsem hned klikla na další díl a tu písničku jsem vůbec neslyšela. Ale teď, když mi chvilku jely ty titulky, tak jsem se zaposlouchala... no a kdo neví, tak to je přesně ta IKONICKÁ písnička z IKONICKÉHO konce osmé řady Scrubs (za mě je to i finále seriálu a jedno z nejkrásnějších seriálových finálí).

Ach, kolik slz už jsem u té písničky probrečela... a teď už mám dvojnásobný důvod 😀

janulam11
VIP | Cool level: 18 | Kocour
19. 2. 2024 / 18:14:09 (před 38 týdny)
off

Díky za nový díl a dobrý nápad s hodnocením seriálu, bylo vtipné, že jste skoro na všechno měli opačný názor. Jen nezbyl prostor na drby ze zákulisí Serialzone, ty mě baví nejvíc ;) a doufám, že ještě něco bude, před pauzou.

Film jsem kdysi viděla, ale protože jsem typ, co si máloco pamatuje, při sledování seriálu se mi žádné připomínky děje nevybavovaly a mohla jsem si ho plně vychutnat. Trochu mě zarazil počet dílů, věděla jsem jen že má jít o minisérii. I tak jsem seriál zvládla za dva večery, vzhledem k délce epizod to šlo. No a zvědavost mě přiměla pustit si film znovu.

Podle mě se seriál a film těžko porovnávají, každý může a musí použít jiné vyjadřovací prostředky, ale samozřejmě mám svého favorita ;).

Co se týče seriálu, myslím, že casting se povedl lépe než u filmu, hlavně u Emy v podání Ambiky Mod byly víc uvěřitelné její pochybnosti o sobě, než u Anne, která by okouzlila i v roli masové vražedkyně :). A Leo Woodall i Jim Sturgess v roli Dextera byli dle mého stejně dobří. I chemie mezi hlavními postavami fungovala a bylo i dost emotivních scén, kde jsem si i pobrečela.
Možná až moc, na můj vkus seriál chvílemi až moc tlačil na pilu a chyběla mu lehkost a přirozenost, která se mi naopak moc líbila na filmu.

Film tedy asi u mě vede, ale ani seriál není rozhodně špatný. A dokonce mě neplánovaně pobavil scénou, zřejmě doslovnou podle knížky, ve které se Ambika Mod maže krémem s ochraným faktorem 30 a komentuje to, že se stejně spálí. Kdo viděl seriál, chápe :D.

Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
19. 2. 2024 / 20:12:53 (před 38 týdny)
on
ragelly napsal(a):

Ambika je možná diskutabilní (i když jsem si ji po třech dílech zamilovala), ale za mě Leo Woodall je milionkrát lepší Dexter než Jim Sturgess.

Takže po třech dílech jsem to vypla a radši si pustila film. Tohle za mě prostě fakt ne. Radši ani nebudu dávat hodnocení, protože tak nízké u toho ještě není 🤭

ragelly
19. 2. 2024 / 22:18:43 (před 38 týdny)
off
Deaneira napsal(a):

Takže po třech dílech jsem to vypla a radši si pustila film. Tohle za mě prostě fakt ne. Radši ani nebudu dávat hodnocení, protože tak nízké u toho ještě není 🤭

🤷‍♀️ Nikdy všechno nesedne všem. Alespoň jsi to zkusila :D

cindy
Uživatel od první verze | Cool level: 38 | Angel
20. 2. 2024 / 09:10:58 (před 38 týdny)
on

Pôvodne som to neplánovala, ale teda vďaka vám som si pozrela pilot a ešte druhú epizódu, ale nemôžem si pomôcť, podľa mňa chémia medzi Emou a Dexterom nefunguje, podľa mňa nefungovala ani vo filme, pamätám si, že keď mal vyjsť film som dostala knihu, čítala ju, už si ju nepamätám, čo si pamätám že som bola pri filme sklamaná z obsadenia, je to pomerne dávno čo som film videla, tak si ho možno pozriem znovu, seriál ešte neviem či dopozerám.

A pridávam sa do klubu ľudí, čo cez covid "vyrástli" zo svojho serialzone trička :(

Ešte teda taká myšlienka k pauze, možno by nemusela byť taká dlhá, možno by mohol Fruiko spraviť špeciálnu epizódu s pokecom niekým iným z redakcie...

Fruiko
20. 2. 2024 / 09:21:41 (před 38 týdny)
off
cindy napsal(a):

Ešte teda taká myšlienka k pauze, možno by nemusela byť taká dlhá, možno by mohol Fruiko spraviť špeciálnu epizódu s pokecom niekým iným z redakcie...

Překvapivě vůbec netuším, jak se to dělá, neumím stříhat a prostor na mém disku je tak malý, že by se to tam nejspíš nevlezlo. Ale domlouval jsem se s Evou, že by se dalo něco předtočit. Nebudou tam tedy aktuální informace, ale snad téma bude dostatečně nadčasové, aby to nebylo tolik poznat.

Ještě živák bych mohl udělat, to by mohlo jít bez potřebného technického nadání. :D

Editováno: 1x | Naposledy: 20. 2. 2024 / 09:22:52
Adush112
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
20. 2. 2024 / 19:19:54 (před 38 týdny)
off

Já jsem si teda vaše pokecy dala maratonem, ale teď už na to najedu a budu koukat pravidelně. Musím říct, že mě to fakt baví, a je mi líto té sledovanosti, ale tak ta se snad ještě zvýší. Dokonce tedy abych vám udělala radost komentuji, což moc často nedělám, jsem tu na webu spíš jako tichý pozorovatel.

K seriálu One Day...neviděla jsem ani film, ani jsem nečetla knížku, ale rozhodla jsem se, že se na to tedy kouknu, když je to tak očekávané. Do Dextera jsem se zamilovala hned v prvním díle a seriál jsem zhltla během jednoho dne. Dokonce jsem si i pobrečela, což se mi už dlouho u seriálu nestalo.

Rozhodně to plánuju dohnat a skouknu i film a knížku si nechám nakonec na srovnání, jak psala Ragelly. 🙂

Fruiko
20. 2. 2024 / 19:23:41 (před 38 týdny)
off
Adush112 napsal(a):

Dokonce tedy abych vám udělala radost komentuji, což moc často nedělám, jsem tu na webu spíš jako tichý pozorovatel.

Máme ohromnou radost!

hudy536
Redaktor | Cool level: 145 | Victoria Grayson
23. 2. 2024 / 14:02:20 (před 38 týdny)
off

Tak mě jste nalákali, já na to určitě kouknu, akorát nevím kdy. Čas totiž není můj přítel, zrovna váhám, jestli jít na zahrádku, uklízet sklep nebo tady něco dělat. A to chci jít ještě navečer na trénink. Seriál Dexter jsem neviděla, i když mi ho kamarádka recenzovala v mých počátcích tady (to jsem ještě ani nebyla redaktorka). Ale varovala mě, že na můj vkus je tam dost krve :D. Tak snad se k tomu někdy dokopu. A též doufám, že ta trofej za klíčová slova mi také přibude, i když jsem na ně koukala s velkým zpožděním a proto zašifrovala dvě do jednoho příspěvku.
Každopádně videa jsou zajímavá, kouknu se na ně ráda a ještě jsem zapomněla - díky za pochvalu. Já to tady dělám moc ráda...

hudy