Přemýšlím, jestli první realitka byla Pevnost Boyard nebo Hry bez hranic, ale určitě jedno z toho. A první sérii Survivora si pamatuju taky. Ale tu jsem ani nedokoukal, protože po tom dílu, kdy tam někdo a někdo odjel na takovej malej ostrov, dohodli tam spojení kmenů a pak vyhodili Gretchen, tak mi rodiče oznámili, že na takovou blbost koukat nebudu a bylo :-( A nejlíp hodnocenou realitku mám zatím Hyperdrive :-)
U realitek jsem se skvěle bavila. Díky moc za tahle videa.
Mě se ještě vybavila moje oblíbená La piste de Xapatan. Nejoblíbenější pořád bude asi Survivor, sice už to taky není ono a pár posledních sérii mi chybí, ale je to topka. Nejradši mám ty kde je ostrov, nebo prostě moře. Oblíbená řada je u mě určitě Cookovy ostrovy. Osobně teď už realitky moc nejedu, České vůbec, hudební mě neberou. Spíš třeba zahraniční, vaření a pečení v poslední době American Barbecue Showdown
Hodně mě chytla i Blown Away.
Deaneira napsal(a):
U realitek jsem se skvěle bavila. Díky moc za tahle videa.
Mě se ještě vybavila moje oblíbená La piste de Xapatan.
Stopa Xapatanu! Na tu jsem málem zapomněl! Před pár lety jsem ji zkusil dostat z útrob internetu a našel jsem akorát kus dílu na youtube.
Kolombo napsal(a):
Stopa Xapatanu! Na tu jsem málem zapomněl! Před pár lety jsem ji zkusil dostat z útrob internetu a našel jsem akorát kus dílu na youtube.
Taky jsem si před pár lety na to vzpomněl. Ale Pevnost Boyard byla asi pro mě větší klasika.
Kolombo napsal(a):
Stejný případ, přitom to byla tak skvělá věc a rozhodně bych se zase ráda podívala. Bylo v ní úplně všechno a milovala jsem vždycky ten konec 😁 Pevnost, ta úplně nejstarší byla u nás doma klasika a Hry bez hranic páni ty vzpomínky 🤭.
Tak tohle téma mě úplně míjí. Chtěla jsem napsat, že žádnou realitku jsem nikdy neviděla, ale podle tagů je Stardance taky realitka, takže to je prosím jediná realality show v mém seznamu. A můžu objektivně říct, že jsem nic jiného neviděla a ani mě to neláká, možná na pustém ostrově, pokud by nebylo nic jiného.
Tak já teda na realitkách ujíždím hodně - především když je odvezou bandu lidí někam na ostrov to je moje a pak je mi jedno, jestli se jedná o český Love Island, Survivor, Too Hot to Handle nebo něco jiného. Nejradši mám vztahové reality show, ale většinou se držím jen toho, co je na Netflixu, a z českých pak jedu asi všechno, co Nova vyprodukuje.
Jinak trofeje jsou super nápad, je vidět, že touha po trofejích nás i na FB rozhýbala, Fruiko má co dělat, už je tam 165 komentářů 🙂
Realitky sleduju minimálně, z těch českých to kdysi dávno byly ty první řady Superstar a Vyvolených a pak jsem do páté série viděl i všechny díly Ano, šéfe!, pokud to vezmeme taky jako reality show. V posledních letech jsem pak pravidelně koukal na Tvoje tvář má známý hlas, viděl jsem i tu jednu sérii Zlaté masky, potom Lego Masters (CZ) a DREAM TEAM – Mistři dílny.
Na zahraniční realitky ale nekoukám už vůbec (jasně, když jsem byl malej, tak Pevnost Boyard nebo ty Hry bez hranic nám v televizi taky jely), jedinou výjimkou tak byla ta Squid Game: The Challenge, kterou jsem doporučoval i v TRIPu. A pokud vezmeme i reality TV, tak do toho můžu zařadit prakticky i tu Jury Duty, o které už byla zmínka v jednom z dřívějších videí, no a šíleného Tiger Kinga. To bylo asi i to nejbizarnější, co jsem v tomto žánru viděl. :D
Z českého ani zahraničního Survivora jsem neviděl ani jeden díl, teď ale hlavně kvůli Mikýřovi přemýšlím, že se na tu novou sérii podívám., protože by mě zajímalo, jak si Martin na ostrově povede. Ale ještě se rozhodnu... :)
Tak prvně mi blesklo hlavou, že tohle téma nebude moc pro mě, přece reality shows skoro nesleduju. Ale ve videu jste mi jich pár připomněli a začaly se mi vybavovat i další a málo jich nebylo, holt za ty léta se toho nasbírá :D.
První asi byly Hry bez hranic a samozřejmě milovaná Pevnost Boyard, k ní je zajímavý fakt, jde o skutečnou pevnost postavenou Francouzi začátkem 19. století v moři mezi dvěma ostrovy pro posílení ochrany pobřeží. Z českých se mi jako nejstarší vybavují Vyvolení a Superstar.
Jednu oblíbenou nemám, celkově mám asi nejraději talentové, nezáleží, jestli jde o zpěv, tanec, vaření, nebo fyzickou zdatnost, kdysi dávno jsem měla velký crush na Makoto Nagano (fandové vědí) a Ninja faktor na Primě jsem hltala.
A taky občas skouknu u bráchy na kabelovce takové ty ze života lidí, co si vydělávají na živobytí těžkou dřinou, třeba rybolovem, nebo řídí trucky za polarním kruhem.
Naopak vztahové, lifestylové nebo ty, kde jde takzvaně o přežití, mě moc neberou. Takže ani nějaké bizarnosti v seznamech moc nemám, nejspíš bych tam zařadila mnoho dílů z Výměny manželek, když jsem ji ještě sledovala ;).
I když, ve filtru jsem pod RealityTV objevila Sabotáž, to dávali na ČT a docela bizár to byl, ale skvěle jsem se bavila :)
Koukám, že jsem se zase trochu utrhla se psaním, ale chtěli jste komentáře ;D
Furiant napsal(a):
Z českého ani zahraničního Survivora jsem neviděl ani jeden díl, teď ale hlavně kvůli Mikýřovi přemýšlím, že se na tu novou sérii podívám., protože by mě zajímalo, jak si Martin na ostrově povede. Ale ještě se rozhodnu... :)
Mám to stejně, předplácet Voyo si nechci, ale hrozně bych chtěla vidět, jak je tam všechny trolí :D.
Jen upresnim... prvni cesky "Survivor" na Prime byl Trosečník,
pak na Slovensku meli Celebrity Camp: Dobrodružstvo na ostrove
a az pak Nove byl Robinsonův ostrov (o 10 let pozdeji ;) a nakonec Survivor Česko & Slovensko
No nejoblibenejsi a take prvni je USA Survivor, Fort Boyard a The Amazing Race
Z takovych tech bizardnich, co si vybavuji je BAR (ceska reality show, co se tocila v Praze v Zlutych laznich(nevim ji tady v seznamu najit))
Jinak mam rad reality show o prezivani a pripadne strategicko vztahove (takze The Circle
nebo ted posledni The Trust )
PS: moje nejvzacnejsi trofej, kterou maji jen 3 lidi je "Bug trofej"
Jerremy napsal(a):
Jen upresnim... prvni cesky "Survivor" na Prime byl Trosečník,
pak na Slovensku meli Celebrity Camp: Dobrodružstvo na ostrove
a az pak Nove byl Robinsonův ostrov (o 10 let pozdeji ;) a nakonec Survivor Česko & Slovensko
Ha! Jsem si to pamatoval dobře, že mi českou verzi zhnusila Prima. Jen ten název se mi pomotal.
Jerremy napsal(a):
nebo ted posledni The Trust )
Tu mám v plánu taky zkusit. Přijde mi, že se teď s tímhle “zradcovským” stylem roztrhl pytel.
janulam11 napsal(a):
Mám to stejně, předplácet Voyo si nechci, ale hrozně bych chtěla vidět, jak je tam všechny trolí :D.
Najmutí Mikíře byl od Novy mastermind tah. Je přesně zacílený na tu generaci, co by si mohli Voyo předplácet (umí to a mají na to a nejspíš to ještě nemají předplacené).
Fruiko napsal(a):
Najmutí Mikíře byl od Novy mastermind tah. Je přesně zacílený na tu generaci, co by si mohli Voyo předplácet (umí to a mají na to a nejspíš to ještě nemají předplacené).
To je dobrý postřeh.
Aspoň, že si to kluci z MÚPI taky uvědomili a řekli si Nově o provizi 😂
Tak tohle téma mě úplně míjí. Jako mladší jsem koukala na Pevnost Boyard, ale nejvíc se mi líbily ty první série, pak se mi zdálo, že se to příliš ztížilo. Ty Hry bez hranic byly taky fajn - zpočátku, pak mě štvalo, že se kolikrát nedodržela pravidla. To je tak, když je někdo bývalý ligový rozhodčí :D. Ale máte pravdu, že v současnosti je toho až příliš a připadá mi to kolikrát hodně přehnané. Teď jsem na přání přidávala Nazí a vystrašení: Poslední vyhrává- vítězové jednotlivých sérií soutěží mezi sebou - ale nechat se nahnat na ostrov nahý a bez čehokoliv? Toho se fakt nemůžou účastnit normální lidi, ale jen exhibicionisté :D.
Nemám ráda ani Prostřeno ani Výměnu manželek, televize si totiž sestříhá, co chce, a kolikrát to vyzní úplně jinak. A souhlasím tentokrát s Fruikem, ani já nemám ráda hádky a nadávky (zvlášť, když to velmi často musím řešit v práci.) Taky proto mám raději ty klidnější seriály a klasické kriminálky...
Ja som toho názoru, že človek občas potrebuje vypnúť mozog pri nejakej stupídnej reality show :D
Úplne prvú reality show, ktorá mi zostala v pamäti z detstva bola asi Pevnosť Boyard a potom tiež prvá séria Survivor, ktorú ste spomínali vo videu.
Tiež som videla asi všetky série America's Next Top Model. Vtedy mi to prišlo super, ale keď si spomeniem na to, ako jednej súťažiacej zväčšovali medzierku medzi zubami a podobné extrémy, tak by som to zaradila asi aj medzi bizarné šou.
A ešte som mala rada spevácke šou - Superstar, X-factor... Prvá slovenksá Superstar mi navždy zostane v pamäti, to bol poriadny ošiaľ, bola som vtedy na základnej škole a v školskom bufete sme si kupovali tyčinky KitKat, ku ktorým bola podpiskarta súťažiacich :D
Dřív jsem sledoval realitek víc, ale hlavně z českých (Superstar, VyVolení :)) už jsem vyrostl, teď už mi zůstal jen Survivor a The Amazing Race (nově Hra na oliheň), který mě ale už moc nebere, tak s ním možná seknu. První byly asi Hry bez hranic, kteréžto mám i zazálohované, kdybych se k nim chtěl někdy vrátit :D Největší zážitek bylo dvojnásobné podmanění ostrova, vesmíru a vůbec Boston Robem v americkém Survivoru :) Ze zákulisí rozhodně doporučuju UnREAL.
Teď jsem si ještě vzpomněl na jeden bizár. Vybrali lidi, že vítěz poletí do kosmu. Pak je trénovali a vybrali vítěze toho trochu povozili v letadle, že jako letí na Bajkonur, nacpali ho do rakety, nakecali mu něco o umělý gravitaci, pak s raketou trochu zakvrdlali a jako že přistál na měsíci nebo tak něco. Pak měl vyjít ven a tam na něj bafli příbuzný, kteří to celou dobu sledovali na videu.
Space Cadets
Moje první realitka? Těžko říct, asi ta Pevnost Boyard no. Svýho času jsem taky ujížděla na Survivoru (českýho budu taky koukat, ne že ne), American next top model a Amazing Race jsem žrala.
Jo a když tak dávaj v bedně Talent, tak koukám, ale většinou jen na ty první castingový díly.
Nejbizárnější, co mě napadlo, je jedna česká záležitost - Dovolená v Protektorátu. :D To byl dobrej úlet. :D
Pevnost Boyard to bylo super a koukala na 1 řadu a kousek 2 řady Tvoje tvář má známý hlas, ale já jsem barbar mě to nebaví realitky ztráta času...
Jsem asi na to stará zkoušela vždy kouknout na něco nového a 10 min a nedávám to...
U tohohle pokecu jsem si hrozně zavzpomínala na dobu na vysoké škole, kde jsme na bytě každý večer koukali na reality show. Vedl to Survivor, Faktor strachu a Výměna manželek.
Z úplného mladí nejvíc vzpomínám na Hry bez hranic a Pevnost Boyard.
Upřímně z českých předělávek se mi víc líbil Robinsonův ostrov než Survivor. Prostě ta varianta s obyčejnými lidmi byla lepší.
Technická poznámka i na mobilním telefonu se dá podívat na datum získání trofeje. Stačí přidržet ikonku trofeje.
Moc děkuji za odpočinková videa, která působí velmi přirozeně a jdou čistě z vás.
Tak jsem na tom stejně jako vy.
Realitky jsou pro mě "guilty pleasure" věc.
Jako první jsem začínala s Pevností Boyard a Hrami bez hranic. Pak samozřejmě první řada Survivoru. K Survivoru se chci časem vrátit a dokoukat i ostatní řady. Ale počet sérií přes 40 mě hodně děsí.
V poslední době jedu i české realitky typu Masterchef, Stardance, česká verze Survivoru i Love island. Dokonce jsem viděla i již zmíněný Robinsonův ostrov a musím říct, že teď jdou na to lépe než předtím.