Diskuze k článku [VIDEO] Pokec s Fruikem a Ragelly (9): Naše osobité styly a způsoby sledování seriálů
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
7. 3. 2024 / 19:43:26 (před 36 týdny)
off

Zase super video. Já to mám se sledováním dost jako Lukáš, něco maraton a něco po týdnu. Dřív jsem těch týdenních měla mnohem víc, ale prostě mi spousta starých věci skončila a nových nemám tolik. Konec u některých věcí mě mrzí pořád, ale zase se něco vrátilo jako třeba Criminal minds. Jinak většinou koukám na tabletu a na televizi v době kdy vařím, protože z kuchyně na ni do obýváku vidím. Já rozhodně nemůžu psát a poslouchat seriál nejde mi to. Píšu povídku v češtině a nemůžu u toho mít ani hudbu ruší mě to 😉
Jinak u počtu odškrtnutých epizod teda budu asi hodně mlčet 😂😂😂 za chvíli oslavím 40 000.
Já chci komiks zpátky 🤩😁

Editováno: 1x | Naposledy: 7. 3. 2024 / 19:45:12
lenkaknel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
7. 3. 2024 / 22:12:20 (před 36 týdny)
off

Tak to mě baví, menší sociologický průzkum jak kdo sleduje seriály. Tak já jako Lukáš, kombinaci jak po týdnech tak maraton. Většinou ten maraton. Na počítači večer, přes den vůbec, to bych v práci nic neudělala. Dříve jsme koukali s manželem, ale začal koukat na korejské a to nedávám, tak jedeme každý své a občas něco spolu.
Źe bych nedokoukala dva poslední díly a oddalovala konec, to se mi nestává, spíš, když se mi něco fakt líbí, tak se jakoby nehrnu koukat na další sérii a syslím si jí. Někdy i roky než se na ní podívám. Většinou mě pak i baví.
U některých seriálů nedokoukávám série, i když se mi to celkem líbilo, asi abych si to nezkazila nebo nevím, prostě je odsunu a pak už na ně nedojde.
K protikladu k tomu, ale mám seriály, kde koukám jakoby z povinnosti, nějak mě to obzvlášť nebaví, ale tak nějak jedu ze setrvačnosti.

AdaW
Dlouholetý uživatel | Cool level: 44 | Captain Hammer
7. 3. 2024 / 23:30:53 (před 36 týdny)
off

Tak to já taky sleduju seriály spíše jako Lukáš, i když to určitě nemám rozdělené do tolika kategorií. :D Ale vždycky mám jeden či dva seriály na maraton a do toho sem tam sleduju nějaké po týdnu podle toho, jak vycházejí epizody. V minulosti jsem těch týdenních měla ale určitě mnohem víc, kdy mi klidně i každý den v týdnu vycházelo něco... To ale bylo mé období na střední, což už nějaká ta chvilka je. :D
V posledních letech si to hlídám, abych toho neměla rozkoukaného tolik najednou a u spousty seriálů podobně jako Eva čekám na úplný konec seriálu, abych si ho pak dala maratonem. Hlavním důvodem je u mě ale hlavně to, jak stanice v dnešní době každý druhý seriál zaříznou po nějakém cliffhangeru, což fakt nedávám. Tak radši většinou čekám a seriál rozkoukám, až když je ukončený a já mám zjištěno, že to byl plánovaný konec bez cliffhangeru. Po týdnu tak dnes rozkoukávám buď jen ty seriály, u kterých se zkrátka neudržím (protože se na ně příliš těším), anebo seriály podle knížky, co jsem četla, kdy si říkám, že pokud to zaříznou po první sérii bez pořádného konce, nebude to pro mě tak hrozný, když ten pořádný konec budu znát aspoň z knížky. :D
Maraton mi každopádně na sledování seriálů vyhovuje mnohem víc. Nepatřím mezi nejtrpělivější jedince, takže miluju tahání jedné epizody za druhou. Čekání na novou epizodu týden nebo klidně půl roku na novou sérii pro mě bývá docela utrpení. :D

Jerremy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
8. 3. 2024 / 05:34:16 (před 36 týdny)
off

Ja jsem vetsinou maratonovy sledovac serii. Vzdy pockam az je cela serie venku a zkouknu to.
(Jasne, neplati to o ceskych realitkach, ty jdu hezky dil po dilu, jak to vychazi, protoze cekat na konec Survivora CZ, Mastersefa, Love Island a vedet viteze (tomu se totiz neda vyhnout, kdyz se to pak na me sype ze vsech ostatnich medii), tak to by me jiz nebavilo)

Biskin
VIP | Cool level: 51 | Jay Pritchett
8. 3. 2024 / 09:55:54 (před 36 týdny)
off

Já mám teda ve sledovaných seriálech 148, ale ono aby to bylo relevantní, tak by odsud musely mizet už ukončený :) Protože v jednu chvíli většinou sleduju tak max 2-5 seriálů. A jelikož mám čas na seriály vždycky až večer, tak maratony nezvládám, to bych usnul. Leda by se jako maraton počítalo, že dám jeden-dva díly denně :D

Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
8. 3. 2024 / 10:06:22 (před 36 týdny)
off
Biskin napsal(a):

Leda by se jako maraton počítalo, že dám jeden-dva díly denně :D

To je v podstatě taky maraton. Pro důchodce. :D

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
8. 3. 2024 / 11:50:25 (před 36 týdny)
off

Díky za video a jsem ráda, že nejsem divná, když slyším Lukáše :o))
Já to mám taky, že u některých seriálu nechci vidět poslední díl ( tím to prodlužuji nebo se bojím konce, děs tohle...)
Ale jinak dřív jsem jela hodně maratony nebavilo mě čekat každý týden na nový díl seriálu, ale ted podle nálady a času kouknu jen na pár dílů nebo na jeden...
Ale určitě maraton má něco do sebe ted nedávno s vnučkou, maraton Upírské deníky bylo fajn zavzpomínat. Vyměnit si názory super den...
Komiksy si pamatuji to bylo fajn!!!

Jenny
Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
8. 3. 2024 / 12:22:15 (před 36 týdny)
off

Já sleduju dost random podle volného času. Občas binge najednou jeden den, občas postupný maraton, na spoustu věcí čekám každý týden. K vaření jsem si naposledy pustil místo seriálu tohle video :-D Co se týče toho nedokoukávání, když se blíží konec, o kterém mluvil Fruiko. Tak naposledy se mi to stalo s The Lord of the Rings: The Rings of Power a můj vnitřní kompas měl docela pravdu. Odkládal jsem to asi půl roku a bylo proč. Ten poslední díl mi prostě nesedl, i když chápu argumenty některých lidí, proč to tvůrci udělali takhle...

Co se statistik týče, tak moji epizodu 25000 jsme na timeline zdatně oslavili někdy něčím. Chtělo by to historii příspěvků, aby se k tomu člověk dostal zpětně :D

Jako velký fanda doufám, že se komiksy vrátí, i kdyby to mělo být jenom 6 dílů do roka :-) Co se vykašlat na pravidelnost a prostě ho udělat, když přijde inspirace?

Non cuspi causa qui non debe cuspire
petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
9. 3. 2024 / 08:54:52 (před 36 týdny)
off

Tak obecně jsem spíš tým Eva, i když zatím maratonuju po sériích. Problém je, že si taky moc nepamatuju a jedu 300 sérií za rok, takže třeba u Stranger Things, kdy mezi S3 a S4 byly tři roky, to bylo 900 sérií mezi a to si FAKT nešlo pamatovat :) Týdně jedu teď jen Survivor. Tým Lukáš jsem v kategorii, kterou mám nazvanou "kulisa" (seriály k jídlu apod.). Syndromem blížícího se konce netrpím, tam jsem opět tým Eva, čím je konec blíž, tím jedu rychleji :)

Jinak excelovou tabulku jedu taky, akorát tam mám čas přesně (kvůli čemuž musím na CSFD :(), počet epizod, stanice/streamer, způsob sledování (maraton, průběžně, kulisa), typ (novinka, pokračující, staré, odložené), žánr a hlavně datum sledování od kdy do kdy, takže seřazením podle dokoukání mi vzniká i odsledovaná excelová tabulka :)

Editováno: 1x | Naposledy: 9. 3. 2024 / 08:57:15
Fruiko
9. 3. 2024 / 10:00:00 (před 36 týdny)
off
petrSF napsal(a):

...akorát tam mám čas přesně...

Co si pod tím mám přesně představit?

petrSF
9. 3. 2024 / 10:28:20 (před 36 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

Co si pod tím mám přesně představit?

Na CSFD mají uvedený přesný čas na sérii/seriál, i když jsou epky různě dlouhé:

CSFD: F1: Touha po vítězství - Série 6 - 7 h 29 min (Minutáž: 36–51 min)
SerialZone: 10 x 40 min

Ale chápu, že zadávat to sem epizodu po epizodě by bylo hrozně práce s malým užitkem :)

Editováno: 1x | Naposledy: 9. 3. 2024 / 10:28:51
Fruiko
9. 3. 2024 / 12:26:02 (před 36 týdny)
off
petrSF napsal(a):

Na CSFD mají uvedený přesný čas na sérii/seriál, i když jsou epky různě dlouhé:

CSFD: F1: Touha po vítězství - Série 6 - 7 h 29 min (Minutáž: 36–51 min)
SerialZone: 10 x 40 min

Ale chápu, že zadávat to sem epizodu po epizodě by bylo hrozně práce s malým užitkem :)

My taky. Pokud je doplněné. U nedoplněných beru průměr. Je to teda schovaný ve statistikách.

Editováno: 1x | Naposledy: 9. 3. 2024 / 14:19:09
zdenicka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 23 | Denholm
9. 3. 2024 / 13:38:12 (před 36 týdny)
off

No já jsem přesně ten divák, co se časem vyvinul z týdenního sledování na maraton sledovače.

Když jsem začínala se seriály (někdy základka a střední), tak jsem jela díly týden po týdnu a poctivě stahovala na disk. I když bylo vždy utrpení po konci série čekat rok na další, tak jsem to dávala a dokonce si i pamatovala konce sérií.

S přibývajícím počtem seriálů a ubývajícím časem na sledování jsem se postupně přeměnila na maraton sledovače.
I když mám ještě pár seriálů, které sleduji po týdnu. Ale od té doby co valím výzvy naplno, tak se vždy snažím vybrat již ukončený seriál. Ten v rámci výzvy rozkoukám a rovnou i dokoukám. I když od loňského roku mi visí ve watchlistu 2.řada Titánů. Nějak mě po té 1.řadě přesla na ně chuť.
Občas se mi totiž stane, že se mi při tom dlouhém sledování znechutí seriál a musím jej na chvíli odložit. Takže jsem na tom podobně jako vy.
A dokonce jsem měla i dva seriály u kterých jsem odkládala sledování konce seriálu jako to dělá Fruiko .
Byli to již zmínění Supernatural (protože srdcovka, se kterou jsem žila všech 15 sérií) a bylo to Hawaii Five-0 (protože i když už ke konci jim docházel dech, i tak mě bavilo seriál sledovat).

Ohledně sledování - v mých začátčích jsem si vše stahovala a ukládala na disk. Teď jedu spíš stream a co nejde dohledat online, tak si stáhnu, zkouknu a vymažu.

"It's a beautiful day to save lives.”
Dom_Domec
Redaktor | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
9. 3. 2024 / 15:13:15 (před 36 týdny)
off

S koncem seriálů to mám spíš jako ragelly. Maratony nesleduju ani tak jako seriály samotné, ale když najdu nějakou franšízu, která mě zaujme, tak vždycky strávím spoustu času tím, abych si to chronologicky seřadil, jak to budu sledovat. Nakonec jsem se to rozhodl vydávat jako články, aby má chronologie mohla posloužit i dalším lidem.

Už ani nevím jak, ale momentálně mám rozkoukané série dvě - MARVEL a Doctor Who. Doctora už dokončuju - s desítkou mi zbývá ještě The End of Time a Doctor Who: Dreamland, ale toho se docela bojím, protože Doctor Who: The Infinite Quest za moc nestál. U MARVELU mi zbývají poslední dva díly Jessica Jones.

Sleduju to na střídačku - Jeden díl z MCU, jeden z Whoniverse. Nedokázal bych to ale sledovat soustavně, takže když dosleduju jednu řadu (u obou mi to vyjde tak nějak na stejno), tak maratonem sjedu nějaký kratší seriál - nejprve si vyčistím Watchlist, potom pojedu ze Chci vidět, podle nejkratšího. Pak se podívám na nějaký film (momentálně jedu horory) a pak se vrátím zas k MCU a Whoniverse.

Takže moje sledování je docela komplikované, ale mám v tom svůj systém xdd.

Tímto komentářem mám vlastně taky zprávu pro všechny, kteří si napsali o Chronologii svého oblíbeného seriálu - Všechny chronologie budou, jen je nejprve dosleduju já. :D

petrSF
9. 3. 2024 / 17:15:45 (před 36 týdny)
off
Fruiko napsal(a):

My taky. Pokud je doplněné. U nedoplněných beru průměr. Je to teda schovaný ve statistikách.

Aha, to jsem netušil, že tu jsou u epizod i časy :) Celkový čas série (což právě používám) se tu asi najít nedá, co?

Fruiko
9. 3. 2024 / 22:14:13 (před 35 týdny)
off
petrSF napsal(a):

Aha, to jsem netušil, že tu jsou u epizod i časy :) Celkový čas série (což právě používám) se tu asi najít nedá, co?

Nedá, ale budu na to brát zřetel až dodělám to hodnocení po sériích.

Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
10. 3. 2024 / 17:52:14 (před 35 týdny)
on

Jelikož se snažím epizody téměř všech seriálů, které mě zajímají, vidět co nejdříve, tak u mě stále i po těch letech převládá sledování po týdnu. Tím pádem mám většinu seriálů rozkoukaných několik let, a tak si často hodně věcí nepamatuju. Proto se mi vzpomínkové články líbily, ale nemohl bych je psát, protože prostě zapomínám. :D

Každopádně to neznamená, že všechny epizody vidím hned v ten den, kdy vyšly, někdy se mi jich pak u jednoho seriálu nakupí více (třeba 5-6), ale snažím se to pak podle času co nejdříve dohnat. U některých seriálů pak čekám pár dnů, až se jejich nové epizody objeví na streamerech - teď je to třeba Young Sheldon, kdy epizody v USA vycházejí prakticky v pátek, ale na českém HBO Max jsou až další týden ve středu.

Seriály, u kterých vyjde celá série v jeden den, sleduju pak maratonem po sériích, jen ale občas mezi ně vložím i epizody jiných seriálů.

A někdy mám nějaký seriál, který sleduju zpětně, ale trvá mi to dlouho - třeba teď tak mám rozkoukanou Faudu, kde jsem první sérii viděl loni na jaře, druhou pak na podzim, ale ta třetí a čtvrtá mě ještě čeká.

Konec seriálů mě však rozhodně zajímá, těším se na něj, takže opět (i z hlediska vyspoilerování) se jej snažím zkouknout co nejdříve.

Seriály na streamovacích službách sleduju na televizi (taky jsem si ji hlavně kvůli tomu kupoval - a naštěstí mám LG, takže si do ní stáhnu aplikaci snad k jakékoliv streamovací službě), a ty, které stahuju, pak na notebooku - klasický počítač s externím monitorem a ani tablet nevedu. :)

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
Adush112
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
10. 3. 2024 / 20:24:04 (před 35 týdny)
off

Já jsem tým Fruiko. Většinu českých seriálů mám jako podkresovky a sleduju je jak vycházejí týden po týdnu. Naopak zahraniční seriály si syslím na maratony, ale po sériích. Je teda fakt, že než vyjde další série, tak zapomenu, co se v té předchozí dělo, takže si pak někde ještě přečtu nějaké shrnutí předešlých sérií, než se vrhnu na další. Pokud mě něco hodně baví a nechci si to nechat vyspoilerovat, tak si plánuju maraton, abych ho stihla dokoukat těsně před finále série.
Moc teda nechápu, jak můžou někomu zbývat 2 epizody a nedokouká je. Já to musím dokoukat hned, jsem vždycky natěšená na odškrtnutí poslední epizody ve watchlistu. Mám totiž ráda, když se mi rozrůstá kategorie dokoukané, takže bych uvítala konec některých seriálů, které už pár let neměly nové epizody, ale nikdo je oficiálně neukončil (ale to se stává většinou hlavně u českých seriálů). 😆

cindy
Uživatel od první verze | Cool level: 38 | Angel
11. 3. 2024 / 14:10:20 (před 35 týdny)
off

Vďaka za video, pondelkové pracovné ráno je hneď lepšie.

Tiež som kombinovaný sledovač, sú seriály, ktoré sledujem týždenne, a potom maratóny po sériách alebo maratóny minisérií.
Keďže manžel angličtinu moc nevie tak väčšinou spolu sledujeme buď to čo beží v telke napr. aktuálne soudrozi alebo to čo má dabing, v tv máme nastavené nahrávanie a potom si seriál pozrieme, keď máme čas a chuť a výhoda je samozrejme pretočenie reklám.

Čo sa týka maratónov tak tie pozerávame cez víkendy, preferovane už seriály ktoré sú už ukončené alebo majú oznámený koniec.

K tomu by sa mi vo watchliste zišlo "aktuálne sledované" lebo normálne mám vo watchliste stovku seriálov, ale aktuálne sledujem len do 10 z nich, tie ostatné sú dlhodobo rozpozerané seriály, kde buď čakám na ďalšiu sériu, ale čakám na chuť na daný seriál, aby som si pozrela ďalšiu sériu, aktuálne som takto začala po rokoch 2.sériu Shadowhunters s vracaním sa po roku/rokoch k ďalšej sérii zvyčajne nemám problém, ak je to fakt dlhšia doba tak si prečítam obsahy jednotlivých epizód predchádzajúcej série, alebo si pozriem poslednú časť, aby som vedela nejak nadviazať.

ZvejkaZ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
11. 3. 2024 / 20:11:04 (před 35 týdny)
off

Předně, děkuji za další video :-)

Obecně nemám ráda čekání na další díly, tak seriály, co koukám prvně, jedu maratonem. Jako kulisu k vaření, k jídlu apod. mám seriály, co už jsem viděla 100x a 100x ještě uvidím. A pak jsou výjimky, kdy podlehnu společenskému nátlaku, a koukám po týdnu (někdy po 14 dnech, ať je víc dílů u sebe). Jinak by mi holky v kanceláři spoilerovaly :-)

A pokud jde o konce... nesnáším loučení. Takže hned, jak dokoukám závěrečný díl, jdu koukat na pilot. To mi dává pocit, že seriál nikdy neskončil. A jelikož vím, jak to dopadne, tak mě zvědavost nenutí koukat dál.