Diskuze k článku Pokec s Fruikem a Ragelly: Které seriály stály u zrodu naší závislosti?
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
4. 4. 2024 / 17:32:02 (před 32 týdny)
on

U mě velká trojka byla a samozřejmě všechno nahrávané na VHS, no pořádné retro, když jsem nestíhala domů ze školy. Stargate SG-1 , Charmed a samozřejmě top byla Buffy the Vampire Slayer no a s rodiči vždycky JAG a samozřejmě M.A.S.H.
Nerada to přiznám ale u babičky jsem pravidelně vídala Dallas, Dynastii, Mladí a neklidní a věčná klasika Tak jde čas 😂😂😂
Jinak u nás samozřejmě už od mého dětství běhaly pravidelně české seriály. S mamkou jsem pravidelně sledovala telenovely, dobrovolně to přiznávám a to nejen u nás ale hodně i na slovenskych stanicích.

malina2035
Dlouholetý uživatel | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
4. 4. 2024 / 18:22:50 (před 32 týdny)
off

Nostalgické povídání, ha ha ha. Takže naprosto první setkání se seriály (takové seriálové dětství) bylo dávno, dávno v režimu 1 díl jednou týdně, seriál 13 dílů, made in Jaroslav Dietl 😏
Druhé, už zajímavější setkání (které by se dalo nazvat seriálovou pubertou) bylo v devadesátkách, ale zase jen co daly české televize. A pak jsem seriálově dospěla. Nejdřív jsem začala pokukovat na SZ (jen tak nenápadně bez registrace) a pak jsem se potkala s Doktorkou Dixie a to byl můj první maraton a první stahování. Hned potom následoval stahovací maraton Haven a bronzovou příčku drží Lovci zločinců (ten teď jedu nostalgicky znova). Tyto tři seriály jsou pro mě začátkem „seriózní seriálové vlny“ jak jste hezky řekli. A příběh pro pobavení… nebavilo mě stahování a montování s titulky, tak jsem vyjednala se svým tehdy pubertálním synem dohodu, že on mi stáhne komplet mnou vybraný seriál a já mu budu opět dělat svačiny do školy. Během dvou dnů jsem dostala požadovaný seriál a titulky zvlášť, ať si to prý hezky přejmenuju a spojím dohromady. Ráno měl na stole rohlíky, máslo, sýr, šunku .. všechno zvlášť. Odpoledne jsem měla titulky s obrázky zkompletovaný a on měl měsíc každé ráno připravenou svačinu. Jj, to byly mé začátky se seriály v režimu „maraton“.

Daniela
Fruiko
Boss nejvyšší | Cool level: 125 | Peggy Carter
4. 4. 2024 / 20:35:48 (před 32 týdny)
off
malina2035 napsal(a):

Nostalgické povídání, ha ha ha. Takže naprosto první setkání se seriály (takové seriálové dětství) bylo dávno, dávno v režimu 1 díl jednou týdně, seriál 13 dílů, made in Jaroslav Dietl 😏
Druhé, už zajímavější setkání (které by se dalo nazvat seriálovou pubertou) bylo v devadesátkách, ale zase jen co daly české televize. A pak jsem seriálově dospěla. Nejdřív jsem začala pokukovat na SZ (jen tak nenápadně bez registrace) a pak jsem se potkala s Doktorkou Dixie a to byl můj první maraton a první stahování. Hned potom následoval stahovací maraton Haven a bronzovou příčku drží Lovci zločinců (ten teď jedu nostalgicky znova). Tyto tři seriály jsou pro mě začátkem „seriózní seriálové vlny“ jak jste hezky řekli. A příběh pro pobavení… nebavilo mě stahování a montování s titulky, tak jsem vyjednala se svým tehdy pubertálním synem dohodu, že on mi stáhne komplet mnou vybraný seriál a já mu budu opět dělat svačiny do školy. Během dvou dnů jsem dostala požadovaný seriál a titulky zvlášť, ať si to prý hezky přejmenuju a spojím dohromady. Ráno měl na stole rohlíky, máslo, sýr, šunku .. všechno zvlášť. Odpoledne jsem měla titulky s obrázky zkompletovaný a on měl měsíc každé ráno připravenou svačinu. Jj, to byly mé začátky se seriály v režimu „maraton“.

Rohlíky jsou boží. :-D

Všechna tahle písmenka napsal zakladatel webu.
Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
4. 4. 2024 / 20:36:34 (před 32 týdny)
on

Tak tentokrát jsem to viděl hned dnes. :D Každopádně když zabrousím o těch "pár" let zpátky, kdy jsem chodil na druhej stupeň základky a následně na střední, tak mými pravidelněji sledovanými seriály byly právě ty odpolední seriály na Nově - ať už má milovaná Hvězdná brána, nebo ta Buffy, tak i ty Čarodějky. Rád jsem koukal i na Lovce pokladů a v podvečery pak na Kobru 11 a Walkera. Pravidelně jsem čučel i na Zmiji a Ochránce a JAG. Jo, to byly časy! :D

Závislák na seriálech se pak ze mě stal až na vysoké, na kterou jsem nastoupil v roce 2007. Tím pádem to začal i ve videu zmíněný Dexter, pak The Big Bang Theory, HIMYM no a Sanctuary (aneb seriál, kvůli kterému jsem se tady v tom listopadu 2007 stal redaktorem, protože jsem si ho sem chtěl dát :D). A taky ten Moonlight, kterej jsem od té doby viděl fakt hodněkrát.

Když už jsem u toho Moonlight, tak právě k němu jsem někdy na začátku roku 2008 vytvořil svůj první seriálový fanweb. Tím chci říct, že mě opravdu, ale jako fakt opravdu v dnešním pokecu potěšila zmínka o mé maličkosti! :D Jinak ano, s větším nástupem sociálních sítí v poslední dekádě už specializované fanweby k určitým seriálům nemají podle mě šanci přežít, pociťovali jsme to už i ty poslední roky u Deníků.

Pobavilo mě i to vzpomínání na DC++, co já si přes to postahoval věcí. Ale to až když jsme doma měli ADSL internet, do té doby to přes vytáčené připojení nešlo. To jsem chodil na internet (hlavně na ten xchat *3*) až po 18:00, kdy to bylo levnější. A od toho roku 2007 jsem téměř vše tahal z RapidSharu a MegaUploadu - jeden 350 mega díl rozdělenej do čtyřech zazipovanejch souborů... to už snad ani není pravda, jaký to je retro... :D Asi už jsem starej... :D

Edit: Jo, ještě k té angličtině... přidávám se do klubu, anglicky jsem se pořádně naučil právě taky až díky tomu, že jsem na té vysoké sledoval seriály v angličtině s českými a později i jenom anglickými titulky. A to mi zůstalo dodnes. :)

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
Editováno: 2x | Naposledy: 4. 4. 2024 / 20:45:16
zdenicka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 23 | Denholm
4. 4. 2024 / 20:57:40 (před 32 týdny)
off

No opět zajímavé video a hluboký návrat do mého dětství a začátku sledování seriálů.

Jako dítě jsem klasicky sledovala Kačeří příběhy, Pokémony.
Pak na základce klasika odpolední seriály typu Buffy a Čarodějky a v podvečer Walker a JAG a CSI.
Přiznám se, že jsem s mamkou občas zkoukla i nějakou tu telenovelu. Má první telenovela byla Esmeralda.
Takže to by bylo z "retro" okénka vše.
Mé seriozni sledování začalo na střední, kde jsem díky spolužačce objevila Supernatural a to začalo stahování naplno. Dále byl Smallville, Lost a Prison Break.

"It's a beautiful day to save lives.”
lenkaknel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
4. 4. 2024 / 22:34:38 (před 32 týdny)
off

Tak to je pěkná retrospektiva. Kdysi dávno první seriály, co si pamatuju dodnes z televize: Co přináší řeka, Děti z kouřové hory, Čáryfuk, každou neděli Doktorka Quinnová. To co jsem si pouštěla už sama tak asi Gilmorova děvčata, Přátelé, Castle a Mentalista. I to je dost dávno.

Jenny17
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
5. 4. 2024 / 01:44:46 (před 32 týdny)
off

Ju tak to bylo nostalgické povídání🤗 Já už si snad ani nevzpomenu. Vím, že se i něco natáčelo na kazety klasika v tv Nemocnice na kraji města, Arabela nebo kriminálky české, Panoptikum, i pořady pro mládež Třetí patro atd.
Ale ty cizí byla TOP Charmed a JAG a první maraton Lost 💜z toho jsem byla hotová. A první telenovela Divoký anděl a pak začala éra upírů a já tomu propadla a zbožňují serialzone❤️❤️❤️

Jenny
Biskin
VIP | Cool level: 51 | Jay Pritchett
5. 4. 2024 / 09:51:19 (před 32 týdny)
off
Furiant napsal(a):

Závislák na seriálech se pak ze mě stal až na vysoké, na kterou jsem nastoupil v roce 2007. Tím pádem to začal i ve videu zmíněný Dexter, pak The Big Bang Theory, HIMYM no a Sanctuary (aneb seriál, kvůli kterému jsem se tady v tom listopadu 2007 stal redaktorem, protože jsem si ho sem chtěl dát :D). A taky ten Moonlight, kterej jsem od té doby viděl fakt hodněkrát.

Já si pamatuju, jak jsme tenkrát na Lapiduchu vymýšleli český název pro Moonlight a nakonec zvítězil ten můj. Dodnes mám doma to DVDčko s tim seriálem a ještě jsem ho neviděl :D

A můj retro seriál, od kterýho jsem přešel na stahování bylo 24 hodin (první dvě řady v TV, od 3. jsem stahoval a čekal vždycky na nový díl). Jo a po těch Simpsonech, než byly Přátelé, býval myslim ještě Krok za krokem.

Editováno: 2x | Naposledy: 5. 4. 2024 / 10:52:44
hanee
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
5. 4. 2024 / 12:39:48 (před 32 týdny)
off

zaháčkování přišlo seriálem LIFE

Nejlepší film je seriál.
Furiant
Redaktor | Cool level: 84 | Dr. Horrible
5. 4. 2024 / 12:58:40 (před 32 týdny)
on
Biskin napsal(a):

Já si pamatuju, jak jsme tenkrát na Lapiduchu vymýšleli český název pro Moonlight a nakonec zvítězil ten můj. Dodnes mám doma to DVDčko s tim seriálem a ještě jsem ho neviděl :D

Jojo, tenkrát mi, právě jako tvůrci fanwebu, napsali z MagicBoxu, že to u nás vydají na DVD v originále s českými titulky a že by byli rádi, kdyby jim fanoušci vymysleli český název. Pár tipů padlo i na tom mém webu, ale pamatuju si, že to vyhrál právě ten tvůj návrh "Za svitu měsíce" na lapiduchu. Mně pak ten originální DVD set taky zdarma poslali, takže od té doby jsem to ještě několikrát viděl, ale v posledních letech už si to nemám na čem přehrát. :D

Učitel matematiky, fyziky a informatiky na základní škole, velký seriálomaniak a občas i náruživý knihomol...
hudy536
Redaktor | Cool level: 145 | Victoria Grayson
5. 4. 2024 / 20:50:51 (před 32 týdny)
off

Jo, retro seriály...to já bych mohla vyprávět :D - pro dospělé, pro děti - 2 programy televize - čekalo se, kdy konečně půjde seriál...Nemocnice na kraji města, Návštěvníci, Spadla z oblakov, Arabela, Létající Čestmír...nemám šanci si na všechno vzpomenout. Co mě zaháčkovalo a přivedlo sem (tedy kamarádka, která mi vás kvůli tomu doporučila), byl seriál Castle na zabití, moje největší srdcovka. Přiznávám, že asi dva roky jsem SZ nejdřív jen "očumovala" bez registrace, a pak teprve se všimla, že se dá registrovat a objevila její výhody. Neocenitelnými rádci a pomocníky mi tehdy v mých začátcích byli A.R.G.U.S. a Luisa, bez nich bych nebyla dnes to, co jsem...takže jim ještě jednou díky!

hudy
Anyk
Redaktor | Cool level: 49 | Chip
5. 4. 2024 / 23:29:49 (před 32 týdny)
off
malina2035 napsal(a):

A příběh pro pobavení… nebavilo mě stahování a montování s titulky, tak jsem vyjednala se svým tehdy pubertálním synem dohodu, že on mi stáhne komplet mnou vybraný seriál a já mu budu opět dělat svačiny do školy. Během dvou dnů jsem dostala požadovaný seriál a titulky zvlášť, ať si to prý hezky přejmenuju a spojím dohromady. Ráno měl na stole rohlíky, máslo, sýr, šunku .. všechno zvlášť. Odpoledne jsem měla titulky s obrázky zkompletovaný a on měl měsíc každé ráno připravenou svačinu. Jj, to byly mé začátky se seriály v režimu „maraton“.

Tak to je 🔝😂👌🏼

Bat24
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
6. 4. 2024 / 00:33:52 (před 32 týdny)
off

U mě z doby dětství frčely seriály tipu Nemocnice na kraji města, Chalupáři, Dempsey a Makepece, Randall a Hopkirk, JAG, Odpadlík, Lovci pokladů, Zmije a určitě by se jich našlo mnohem více. Dále bych vzpomněl určitě Čarodějky, samozřejmě nesmějí chybět Lovci duchů a třeba Smallville.

Mezi naprostou špičku u sebe řadím seriál 24 hodin, který jsem viděl už nespočetněkrát a vždy mě to vtáhne do děje naplno, jako bych to viděl poprvé. Proto mi to tenkrát nedalo a pořídil jsem si i hru na PS2 24: The Game, což byla hra dějově zasazená mezi 2 a 3 sezonu. Rovněž naprostá pecka. K tomu mě nadále totálně chytil seriál Útěk z vězení. Oba seriály mají své naprosté kouzlo a do té doby snad pořádně neexistoval podobný seriál na téma Útěk z vězení a 24 hodin.

Dnes už tolik času na seriály nemám, ale rád se podívám třeba i na Myšlenky zločince, S.W.A.T., Lucifer, NCIS a v neposlední řadě další bombový seroš je samozřejmě Reacher.

Editováno: 1x | Naposledy: 6. 4. 2024 / 00:40:36
ZvejkaZ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
7. 4. 2024 / 04:06:27 (před 31 týdny)
off

Děkuji za hezké retro vzpomínání :-)
Jako malá jsem byla odkázaná na televizi a na ty, kdo jí vládli (dospěláci). Takže moje úplně první seriály byli MASH a Červený trpaslík. Ty mám ráda dodnes.
Později, už vážněji a dobrovolně, to bylo SGC a Čarodějky.

Lord Edmund Blackadder
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
8. 4. 2024 / 12:23:49 (před 31 týdny)
on

Kromě českých kousků typu Návštěvníci, Pitaval..., jsem v útlých základkových letech sjížděl odpoledne ultra retro ze sedmdesátek, a to Profíky a až později přišla německá vlna a takové věci jako Rex. No a pak kdysi dávno první tři série M.A.S.H.e, ke kterému jsem se později vrátil a bavil mě od 4. série mnohem víc :D
Ale spoustu klasik jsem objevil až tady, takže jsem pořádně se seriály začal až o dost později.

I have a cunning plan...
Litocha
Dlouholetý uživatel | Cool level: 50 | František 'Ozzák' Pacovský
8. 4. 2024 / 16:38:03 (před 31 týdny)
off

Já jsem v dětství nesledovala moc pravidelně, když nepočítám kdysi jako žhavou novinku Cirkus Humberto a pak po revoluci disneyovky, s Novou přišedší BH 90210, Dallas, M.A.S.H. - dost bláznivá kombinace, uznávám :)
Pak mě jednu dobu dost bavila Nikita a leccos jsem sledovala po týdnu v televizi, ale časem jsem odpadla (Zoufalky, Bones, Castle).
Velká láska od prvního dílu bylo až GA, které jsem taky jako první začala stahovat. S intenzivnějším sledováním seriálů jsem vlastně začala až na mateřské, tehdy ale úplně vytlačily filmy, na ty jsem zase hodně chodila do kina během studií (doteď se na nějaký film kouknu maximálně o Vánocích).

Kolombo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
8. 4. 2024 / 21:59:32 (před 31 týdny)
on

Když to vezmu úplně jako mrňous, tak největší retro sledování bylo sobotní ráno s Chip 'n Dale Rescue Rangers, DuckTales a The Gummi Bears. Nevím v jaké části dne dávali Star Trek, ale preferoval jsem Star Trek: The Next Generation a Star Trek: Voyager. Star Trek: Deep Space Nine jsem totálně nechápal na prvním stupni základky :D Jo a první nebo druhá třída byla totálně ve znamení Mighty Morphin' Power Rangers. Úprk ze školy později na Stargate SG-1 a Andromeda měli asi všichni. A podobně jako Deaneira jsem zkoušel pravidelně vidět JAG :-)

A nejvypalovanější v mé bublině byla 2 CD obsahující pixelovou verzi Red Dwarf v českém dabingu. Do kosmu to je vzpomínek :D

Non cuspi causa qui non debe cuspire
Dom_Domec
Redaktor | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
12. 4. 2024 / 15:14:41 (před 31 týdny)
off

Můj první seriál byl Lost. Díky němu jsem i objevil Serialzone. Poté jsem sledoval El Barco, sice to nebyl jeden z nejlepších seriálů a kvůli malé sledovanosti skončil cliffhangerem, já to sledoval hlavně proto, protože jsem hledal alternativu ke ztraceným a na profilu se psalo, že k nim bývá přirovnáván a taky proto, že tam hrály některé herečky z původního španělského internátu, který jsem sledoval ještě v televizi.

V televizi jsem také sledoval Doctora (posledních pár dílů), ale moc jsem si je nepamatoval. Později jsem začal sledovat znova a Doctorovi teda úplně propadl. Díky Doctorovi jsem teď vlastně i redaktor. :D

Později jsem totiž začal sledovat a doplňovat epizody původního Doctora (bylo to velké retro, takže jsem ze začátku různě přeskakoval a vracel se, ale nakonec mě chytlo i tohle).

petrSF
Uživatel od první verze | Cool level: 51 | Jay Pritchett
14. 4. 2024 / 08:27:55 (před 30 týdny)
off

První seriál, kterému jsem propadl, byl Tak jde čas (to je teprve retro :D) a pak přišel Dawsonův svět, kvůli kterému jsem se samonaučil anglicky (ve škole mě angličina minula), začal překládat a sledovat zahraniční stránky.

Na první seriálový maratón si pamatuju naprosto přesně. Na Nově začala jít 24ka, u níž každá epka končila cliffhangerem, takže když jsem zjistil, že 8 epizod před koncem 1. série na Nově vyšla celá na DVD, okamžitě jsem si ji po práci běžel koupit a těch 8 epizod na jeden zátah zmaratonoval a hned pochopil, že na seriály se má koukat takto :D

Adush112
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
20. 4. 2024 / 20:24:09 (před 29 týdny)
off

Pokud nepočítám telenovely a české seriály, tak u zrodu mojí závislosti stál Dr. House. Na něj jsem koukala tedy ještě s českým dabingem. Klasiky jako Přátelé a Simpsonovi jsem vídala pravidelně v televizi, ale až se Serialzone jsem si začala poctivě odškrtávat epizody a stala jsem seriálovým závislákem. Začala jsem stahovat seriály, tam jsem začala asi s HIMYM a TBBT, které byly také první seriály v angličtině, protože jsem nechtěla čekat na dabing. Často jsem stahovala klasiky, na které jsem občas koukala v televizi, ale nikdy jsem neviděla všechny díly, takže k tomu, co jsem sledovala klasicky po týdnech, jsem vždycky jela maraton nějakého "retro" seriálu jako Krok za krokem, Kutil Tim, Plný dům, Deník zasloužilé matky, Chůva k pohledání apod. Teď už po týdnech nesleduju nic, čekám vždycky na celou sérii a na maratony už čas skoro není. :D