Za prvé musím říct , že tenhle článek je snad nejlepší co jsem tu zatím četla. Užila jsem si to , protože tohle téma se mě dotýká už dlouho. Za druhé si myslím , osobně ,že je lepší vyčkat a dát šanci a nerušit hned po pár dílech nebo po jedné řadě . Jedna řada je podle mě také málo (viz Ringer). Vím mám nickname SMG Lover , ale snažím se být i objektivní , ale Ringeru je fakt škoda . (Další třeba Rande Není Romantika vím nebylo to bůh víc co a Alysse to moc nesedlo ale po čtyřech epizodách zrušit - přehnali) Dollhouse alespoň zrušili až po řadě druhé , měli by si vzít z toho příklad.
Rušit seriály po pár dílech, které na sebe dějově nenavazují, mi přijde předčasné. Pokud ale první epizoda odstartovává děj pro celou sérii a dívá se na ni málo lidí, tak proč to nezrušit? Určitě si nemyslím, že když už mají natočenou půlku série, tak ji mají odvysílat.
A Smash? Druhou sérii jsem po třech dílech vzdala. Ivy jako hodná holka je tuctová, Karen na zpěv dobrá, ale dramaticku linku jí nevěřím, děj strašně natahovaný a nudný. Je mi teda jedno, jestli bude Smash stažen, ale vůbec bych se nedivila.
Já na to koukám úplně opačně, než DrMovr7. Tzv. pokud na sebe díly nenavazují, tak se stáhnutí z programu dá pochopit. Lidi to nesledovali, v každém díle je v obměněné podobě to samé, takže očividně to nikoho nezajímá.
Pokud je ale děj propletený celou sérií, tak je stáhnutí nefér vůči těm, které ten příběh zaujal a rádi by věděli, jak vygraduje ve finále. I když je diváků málo, pořád to číslo není nulové a stanice tady vyloženě ukazují svůj hon na prachy, který je na vyšší příčce než spokojenost diváků.
Co se týče Smash, první řada byla lepší, ale bavím se pořád. Je to něco jiného, postavy se vyvíjí (a ne vždy směrem, jaký se mi líbí), ale zvykla jsem si už i na nováčky a písničky pořád válí. Takže jsem sice smířená s tím, že seriál nedostane třetí sérii, ale pevně doufám, že NBC celou druhou řadu odvysílá. A taky doufám, že seriálu trošku pomůže The Voice.
Doufám, že tu 2. sérii nechají doběhnout, to by mi hodně štvalo kdyby ne. Je pravda, že už to není tak skvělý jako v první sérii, ale furt to má svý kouzlo. Jinak se vším souhlasím s Ragelly :)
Ono je asi "bezpečnější" nic nového nerozkoukávat a odvysílané díly si syslovat do zásoby (můj případ) a seriál zkouknout až po rozhodnutí, jestli bude pokračovat nebo jestli je zrušený. Já teda pak koukám i na ty zrušené, protože chci vědět, jestli to bylo fakt tak špatný nebo ne.
Já osobně bych byla pro, aby i v USA přicházeli s uzavřenými "minisériemi" (klidně o 20 dílech, ne o 6 nebo 8 jako ve VB), protože co se někdy děje s dalšími sériemi je utrpení a dokáže to zkazit dobrý dojem z předchozích sérií. Takhle mám třeba teď problém s OUaT a Revenge, druhé série se mi zdají prostě rozplizlé a nic moc mě tam nezaujalo, ale koukám na to asi z určité setrvačnosti. To samé u Glee, proč jenom se nemohli inspirovat u britských Skins s druhou a další generací, a když chtěli pokračovat, proč kompletně neobměnit celé obsazení a furt tam cpát to minulé.
Jinak se spíš divím, proč se vůbec něco dostane do vysílání, když už je to na papíru strašný - loňský Work it, Chelsea, I hate my teenage daughter. U něčeho takového jsem pro zrušení. A pak přijde taková nespravedlnost jako Firefly a Studio 60.
Pak jsem taky ráda, když tvůrci o zrušení předem ví a můžou ten seriál alespoň trochu ukončit, ne když se to dozví, až po odvysílání celé série.
Jestli něco nesnáším, tak je to utnutí seriálu někde v půlce. Proto už pár let dělám to, že nezačínám koukat na nové seriály hned (pokud to nejsou dlouho očekávaný pecky jako GoT, The Following, Hannibal atd.), ale postahuju pár dílů, kouknu na ratingy a až pak se do toho pustím. Jinak je docela zajímavý, že jste si nevzali na paškál prolulého kata seriálů ABC... Rozkoukat něco z téhle stanice, to je o život.
Zrušení Smash by mě hodně naštvalo, ale bohužel by to nebyl první seriál který by mi stopli hodně předčasně (již zmiňované Firefly a Stargate Universe). Rozhodně souhlasím s názorem anjoa že by nebyl špatný tah si vzít příklad z britské produkce a u některých seriálů radši než zbytečně roztahovat děj do 20 epizod, dát přednost minisériím které se zaměří jen na to nejpodstatnější. Ale obávám se že u velkých amerických společností se toho nedočkáme :DD
jitushB napsal(a):
Ale obávám se že u velkých amerických společností se toho nedočkáme :DD
Tuším ABC už něco takového rozvíjí a má v plánu to zařadit do programu. Ale nevím, v jakých časech se tu bavíme, viděla bych to v jednotkách let...
ragelly napsal(a):
Tuším ABC už něco takového rozvíjí ...
Super aspoň něco pozitivního i když v daleké budoucnosti :D
Smash mám ráda a to že je to s ním zlé mě netěší, i když druhá sezona mi nějak nesedí, nepřijde mi to ono, ale i tak si myslím že by měla NBC odvysílat celou řadu a uzavřít příběh protože by bylo vážně nefér vůči fanouškům ťafnout seriál někde v půlce.
souhlasím s ragelly s tím, že pokud je "dějový" seriál, je celkem nefér k divákům ho utnout ped koncem, ale zkoušet to další rok, protože piloty můžou být ještě horší, to už je individuální. takový ringer se konečně někam pohnul, konečně se dostal tam, co jsem chtěla vidět, takže by si mohl vést líp.
na druhou stranu smash by měli dojet do konce série, dát mu konec (prý má mít takový, který by mohl být finále série i celého seriálu) a zaříznout. showruner mu odešel a nahradili ho safranem, který už jednou ukázal, že umí dobrý seriál akorát pohnojit a po pár letech dohnat na hodnocení "odpad", což by následovalo se smashem taky, jak ukázal během pár dílů. ten chlap zásadně přepsal charaktery postav, stejně jako celý seriálový muzikál - jednu sérii vychvalovaný do nebes, v druhé přepsaný do poslední repliky a originální verzi prakticky označil za komerční sračku. první řada byl slušný počin, ze kterého udělali naprostou blbost, nebo alespoň je na cestě se jí stát. idiot, kdo dá tomu chlapovi ještě práci.