Diskuze k článku Časová pásma v Americe jsou šílená. V kolik běží Big Bang?
simuska02
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
16. 4. 2013 / 16:08:11 (před 11 roky)
off

Je v tom docela zmatek, ale kdybych tam žila, tak by mi to asi nepřišlo.

petruska.77
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
16. 4. 2013 / 16:21:57 (před 11 roky)
off

Díky za článek a vysvětlení... Časová pásma v USA mi byly jasný, ale to označení např. 9/8c jsem nechápala... Céčko za osmičkou je teda zkratka pro Central Time Zone nebo jsem vedle? :D

misulka78
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
16. 4. 2013 / 16:51:15 (před 11 roky)
off

Konečně článek, kterej mi to ujasnil! :D Díky moc!

Mišulka78. Fanatik, fanoušek, divák. Sakra. To zní divně.
intrier
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
16. 4. 2013 / 17:09:35 (před 11 roky)
off

Mockrát děkuju za vysvětlení! :-) Skvělý článek.

Squerago
Redaktor | Cool level: 41 | Sheldon Cooper
16. 4. 2013 / 17:13:03 (před 11 roky)
off

Jak překvapivé že....

Lucius
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
16. 4. 2013 / 17:22:19 (před 11 roky)
off
petruska.77 napsal(a):

Díky za článek a vysvětlení... Časová pásma v USA mi byly jasný, ale to označení např. 9/8c jsem nechápala... Céčko za osmičkou je teda zkratka pro Central Time Zone nebo jsem vedle? :D

V promech vždycky říkají např. "at eight seven central", takže vedle nejsi :)

Sarcasm - because beating the crap out of people is illegal.
Zdeněk Král
Autor článku | Cool level: 20 | Zipper
16. 4. 2013 / 17:22:41 (před 11 roky)
off
petruska.77 napsal(a):

Céčko za osmičkou je teda zkratka pro Central Time Zone nebo jsem vedle? :D

Ahoj, ano, je to v New Yorku v 9 a pásmu Central (c) je to v 8 :-) Díky za reakce a za dotaz :-

Zdeněk
El Jay
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
16. 4. 2013 / 17:38:31 (před 11 roky)
off

Díky za vysvětlení. Vlastně doteď jsem si neuvědomoval ty časová pásma, a měl za to, že když je něco v 8 hodin, poběží to prostě v celé Americe v jeden moment :D A to 9/8c mi bylo vždy záhadou

manro
Uživatel od první verze | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
16. 4. 2013 / 17:53:03 (před 11 roky)
off

Skvělí článek! Konečně mám jasno. :-)

Melindaaaa
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
16. 4. 2013 / 18:11:42 (před 11 roky)
off

Tak to je zajímavý :) Vlastně jsem o časových pásmech nikdy v této souvislosti nepřemýšlela a 9/8c mi přišlo záhadný, ale nenapadlo mě to hledat, co to vlastně znamená :) Díky vám jsem zase o něco chytřejší :) Díky :)

jo-die
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
16. 4. 2013 / 18:22:24 (před 11 roky)
off

Fajn článek, vždycky jsem si říkala, že to "central" bude nějaké časové pásmo, ale nechápala jsem, proč tam jsou ta dvě čísla a byla jsem líná to googlit :)

Odyssea
Redaktor | Cool level: 27 | Bobby Singer
16. 4. 2013 / 18:27:27 (před 11 roky)
off

Škoda, že jsi nenapsal článek dřív, asi půl roku zpátky jsem se v tom hrabala abych měla jasno :D ale i tak děkuju, ta mapka je skvělá a příklad s Penny nevím proč mě dostal, začala jsem se strašně smát :D

Individual SciFi stories may seem as trivial as ever to the blinder critics and philosophers of today — but the core of SciFi, its essence has become crucial to our salvation, if we are to be saved at all.
Editováno: 1x | Naposledy: 16. 4. 2013 / 18:27:44
Judita
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
16. 4. 2013 / 18:38:38 (před 11 roky)
off

Skvělý článek, vážně! :) 9/8c jsem nikdy neřešila, ale je fakt, že v těch promech vždycky říkají "at eight seven central" a to jsem nechápala. U nás je to vážně o dost snazší.

Illyria
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
16. 4. 2013 / 19:06:13 (před 11 roky)
off

Díky za článek :-)

Nikdy jsem nad tím příliš nepřemýšlela, ale když se zamyslím, tak vlastně nechápu proč TV stanice dělají takový rámus okolo toho, kdy se co bude vysílat, když vlastně je to rozsekaný na tolik pásem.
Takže vlastně prime time je v NYC jiný než LA. Tudíž nemohou stanice předpokládat, když je uvedený čas 9 pm v NYC, že to platí jako prime time v LA a podle toho mít i nároky ve sledovanosti, když se řeší sledovanost ne? Jak je to ošetřeno? :-)

Mrakulinka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
16. 4. 2013 / 19:10:20 (před 11 roky)
off

tak zase jsem o něco chytřejší a už budu vědět co ty údaje znamenají :-). Děkuji za hezký článek

Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
16. 4. 2013 / 20:00:19 (před 11 roky)
off

práve som si uvedomila, že mi tie čísla nikdy neprišli divné a nezamýšľala som sa, čo asi tak znamenajú :D
vďaka za článok!

Barunicu
Dlouholetý uživatel | Cool level: 26 | Ally McBealová
16. 4. 2013 / 21:14:11 (před 11 roky)
off

Super článek. Už několikrát jsem nad tím přemýšlela, ale vždycky jsem to vzdala :D. Moc díky za vysvětlení :)

lillygrace
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
16. 4. 2013 / 21:14:39 (před 11 roky)
off

Pěkný informativní článek, díky za něj!

Crazy-Nut*
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
16. 4. 2013 / 23:52:23 (před 11 roky)
off

Super článek, myslela jsem si celou dobu, že to je jen nějaké označení pro jeden konkrétní čas a ve finále se dozvím, že v Americe mají 4 různé časy, to je šílený :D děkuju za vysvětlení :)

Milovnice seriálů <3
mexffel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
17. 4. 2013 / 03:33:57 (před 11 roky)
off

vynikajúci článok :) ja som si aj myslel, že tam je tých časov viac, ale podla 9/8c som predpokladal, že ich majú len dva, ale ono ich majú štyri trochu šialená predstava pre mňa :D

Cominick
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
17. 4. 2013 / 09:15:10 (před 11 roky)
off

A já si stále lámala hlavu, jak to tam s těmi pásmy mají :-D Zda v NY jsou napřed a tím pádem jsou v LA ošizeni :-D

Ajka
Redaktor | Cool level: 27 | Bobby Singer
17. 4. 2013 / 11:15:44 (před 11 roky)
off

Moc hezky zpracovaný zajímavý článek, za který velice děkuji a už nyní se těším na další :)

I didn't do it... and I'll never do it again!
Silencia
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
17. 4. 2013 / 15:21:29 (před 11 roky)
off

Díky za vysvětlení. Že 9/8 jsou různá časová pásma mi došlo, ale nevěděla jsem "c" a taky mi nedocházelo, proč když je tam víc časových pásem tak používají jen dva časy. Fakt dík. :)

Editováno: 1x | Naposledy: 17. 4. 2013 / 15:22:12
Maarti
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
17. 4. 2013 / 21:23:14 (před 11 roky)
off

Díky za článek, nejvíc ujetý mi přijde, že v některých státech jsou ty pásma dvě..

MuadDib1982
Uživatel od první verze | Cool level: 12 | Dale
17. 4. 2013 / 23:24:43 (před 11 roky)
off

Tak konečně chápu, co to znamená!! :-) Díky za velice přehledný a informačně přínosný článek. Že jsou v USA jiná pásma, to vím (sleduji dost často živě NHL), Ale tento znak (9/8c) my byl vždycky trochu záhadou. No zase jsem o trochu chytřejší. Ještě jednou díky a jen tak dál.

Salem
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
18. 4. 2013 / 00:53:54 (před 11 roky)
off

mám dotaz kdy se u nich mění čas? jenom ať vím kdy bych se chtěl někdy koukat zas na live seriály (naposledy to byl Chuck)

Go GOATS
Zdeněk Král
Autor článku | Cool level: 20 | Zipper
18. 4. 2013 / 08:08:44 (před 11 roky)
off
Sal3m napsal(a):

mám dotaz kdy se u nich mění čas?

Ahoj, tak to se přiznám, že na to nedokážu odpovědět… Je to totiž různé, některé státy to uznávají, jiné ne, a některé dokonce oficiálně ne, ale neoficiálně ano (tuším Oregon)

Doporučuju stránku wolframalpha.com, zadáš třeba time in Nebraska a už víš, kolik je tam zrovna v tuhle dobu (-7, mimochodem) a dopočítáš :-)

Zdeněk
Martin
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 8 | Kryton
20. 4. 2013 / 15:23:24 (před 11 roky)
off

Nejhorší je se pohybovat na okraji některého časového pásma a přejíždět během dne několikrát přes tu hranici a pořád si měnit čas :-) Někdy si to člověk ani neuvědomí a pak je trochu překvapenej kolik je vlastně hodin :-)

Raz, dva, tri, čaťíre, pjať,vyšel zajčik paguľjať.Vdrug achótnik vybegájeťprijamo v zajčika strilájeť.Pif, paf, oj, oj, oj,ubegájeť zajčik moj.
Eviik
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
20. 4. 2013 / 23:30:22 (před 11 roky)
off
Martin napsal(a):

Nejhorší je se pohybovat na okraji některého časového pásma a přejíždět během dne několikrát přes tu hranici a pořád si měnit čas :-) Někdy si to člověk ani neuvědomí a pak je trochu překvapenej kolik je vlastně hodin :-)

:D Muselo by být stresující bydlet na rozhraní časových pásem, ale vzhledem k tomu, že to i nejspíš kopíruje hranice států, tak se asi ve škole nedá uplatnit výmluva typu: "Jé, promiňte, ale my doma máme o hodinu dřív" (což je ale ohromná škoda)

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
16. 5. 2013 / 19:09:18 (před 11 roky)
off

tak to s tím 8/9c jsem chápala, ale vždycky jsem si říkala, jak je to s rozdílem např. mezi new yorkem a l.a. jestli jako v new yorku má běžet seriál až za hodinu, ale můžou si to tam stáhnout, protože ten, kdo to viděl v l.a., už to hodil na net. fakt ale je, že jsem si ty časové rozdíly představovala třeba osmihodinové. opravdu užitečný článek.