Diskuze k článku Bratříčci, kde jste?
Silencia
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
5. 5. 2013 / 16:02:13 (před 11 roky)
off

ačkoli většinu nesleduju, v češtině bych možná i začala. Touch a Once ale každopádně!

Clear
Redaktor | Cool level: 53 | Roy
5. 5. 2013 / 16:12:03 (před 11 roky)
off

Zajímavý nápad na článek. :)

Rozhodně by to slušelo Falling Skies na Prima COOL, Homeland si nějak neumím představit na žádné naší stanici... Touch bych asi taky upasovala na COOL... myslím, že cílovka je podobná jako byla u Terra Novy a té se na COOLu dařilo.

Seriálový maniak, překladatelka a velká fanynka sci-fi seriálů. Překládám seriály: Suits, Homeland, The Strain, The Americans a další. Působím na stránce neXtWeek.cz.
koczi.ok
Redaktor | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
5. 5. 2013 / 16:19:02 (před 11 roky)
off

Myslím, že s Robot Chicken bych souhlasil :-D

koczi.ok
Bey*li
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
5. 5. 2013 / 16:26:30 (před 11 roky)
off

Skvělý článek, ještě teď mám doma VHS kazety s nahranými seriály :D
Jinak si myslím, že Homeland by se víc hodil na Prima COOL, po 22. hodině.
Chicago Fire by na Fandovi určitě zabodovalo, to samé Falling Skies na Prima COOL.
Once Upon a Time bych spíš viděla na Novu.

Editováno: 1x | Naposledy: 5. 5. 2013 / 16:27:27
anjoa
Uživatel od první verze | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
5. 5. 2013 / 16:51:49 (před 11 roky)
off

Podle úvodního obrázku jsem čekala nějaké nostalgické vzpomínání na Beverly Hills, Dallas, Dynastii nebo Baywatch, a ono nic:-)
Jinak si teda vážně nedovedu představit AHS na ČT. OUaT bych česky přivítala.

LenkaTalaskova
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
5. 5. 2013 / 18:22:13 (před 11 roky)
off

Sohlasím s Robot Chicken a moc bych si přála, aby odvysílali Ringer ten bych taky přiřadila k Prima Cool. :) A Once Upon A Time bych dala na Love :D

LenkaTalaskova SMG lover
vetaiveta
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
5. 5. 2013 / 19:03:08 (před 11 roky)
off

Překvapuje mě, že vůbec něco koupili a to se týká jak Primy tak Novy a ČT s malými výjimkami to samý. Pokud bych si měla tipnout, tak bych na Homeland sázela na ČT a na AHoS spíš Novu, ale aspoň trošku svěžího větříku do vysílání, ještě aby byli diváci, kteří to budou schopni strávit!!!

1v3ta
adil15
5. 5. 2013 / 19:03:32 (před 11 roky)
off

Rovněž souhlasím. A nevím, jestli je to jenom můj názor, ale slovenské televize podle mě vysílají nové seriály (např. zmiňovaný OUaT), ale také nové řady (např. NCIS, Bones) mnohem dříve.

James99
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
5. 5. 2013 / 19:26:47 (před 11 roky)
off

Přeposlat článek českým stanicím, určitě by byl pak program o něco zajímavější. :D

beavis
Uživatel od první verze | Cool level: 32 | Debra Morgan
5. 5. 2013 / 19:46:15 (před 11 roky)
off

Mě osobně tam dost chybí (přestože to slovo moc nemám rád) "kultovní" seriál Firefly je to jen pár dílů co by to kterékoliv televizi udělalo. Ne, že bych tolik toužil po dabingu, ale spíš mi jde o jakoby další ocenění pro mě skvělého seriálu.

Lola_L
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
5. 5. 2013 / 20:02:23 (před 11 roky)
off

Prima si nechala utéct seiál přátelé a scrubs pouští až kolem 22:50, takže vážně nevím jak by to mohlo dopadnout s Once Upon a Time nebo jinými.
Seriál jako Happy Endings bych dokonce posunula kolem 20:00 místo seriálu chůva k pohledání.

ananas
Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
5. 5. 2013 / 20:06:53 (před 11 roky)
off

Ako sú sledované, tie čo sa u vás vysielajú?
Na SK sa neraz ukázalo, že si ľudia radšej pozrú superstar, alebo farmára, než kvalitný, alebo ak aj nie kvalitný, tak neraz dobrý/ zaujímavý seriál.
A často zabije seriál samotná televízia. Niektoré vysielajú tesne po obede (Veronica Marsová, Eureka), kedy sú ľudia v práci a v škole a ďalšie zas tesne pred polnocou (Sopranovci, západné krídlo), kedy tiež väčšina ľudí ide spať, kvôli práci a škole (to boli len príklady čo ma napadli, ale bolo ich viac).
Kedysi bolo pre Markízu otázkou prestíže mať najnovšie veci čo najskôr a Joj sa ich snažila dohnať. Teraz slovenského diváka uspokojí Panelák, Perlivé víno, telenovely a primitívne reality show. Filmy sú zriedkavé a zväčša reprízy a seriály len udržiavajú novými sériami pár stabilných, pretože podľa našich televízií a zrejme aj divákov ten "západný brak" nemá na kvalitu v podobe skupiny pologramotných ľudí dve hodiny tárajúcich o nezmysloch a hádajúcich sa o ešte väčších nezmysloch v "reálnych" podmienkach reality show na štýl Veľkého brata, či podobných variácií.

LenkaTalaskova
5. 5. 2013 / 20:40:19 (před 11 roky)
off
James99 napsal(a):

Přeposlat článek českým stanicím, určitě by byl pak program o něco zajímavější. :D

skvělý nápad!

LenkaTalaskova SMG lover
LenkaTalaskova
5. 5. 2013 / 20:41:03 (před 11 roky)
off
beavis napsal(a):

Mě osobně tam dost chybí (přestože to slovo moc nemám rád) "kultovní" seriál Firefly je to jen pár dílů co by to kterékoliv televizi udělalo. Ne, že bych tolik toužil po dabingu, ale spíš mi jde o jakoby další ocenění pro mě skvělého seriálu.

Jakožto tvrdý Whedonovec souhlasím. :)

LenkaTalaskova SMG lover
Martin_W
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
5. 5. 2013 / 21:02:08 (před 11 roky)
off

Přidal bych Mad Men. :)

Sparkles
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
5. 5. 2013 / 21:28:21 (před 11 roky)
off

Zajímavý článek :) Nesleduji ani jeden, ale asi bych pro rozšíření obzorů koukla na ASH a Homeland. Nicméně mě spíš vadí, že televize stále dokola recyklují ty stejné seriály (MASH, Gilmorky, Kutil Tim, ...), ale třeba taková Báječná léta nedávali ani nepamatuji. Ale počítám, že Prima a ČT něco z toho přinesou brzy.

Crazy-Nut*
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
5. 5. 2013 / 21:31:46 (před 11 roky)
off

Super článek, myslím, že s výběrem kanálu jste se opravdu trefili, teď ještě, aby se to stalo a seriály si získali dost fanoušků, kteří to budou sledovat i s dabingem ;)

Milovnice seriálů <3
kubis1807
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
5. 5. 2013 / 21:41:19 (před 11 roky)
off

Já bych chtěl Boardwalk Empire. Někde jsem dokonce četl, že by to mělo vzít ČT.

WINTER IS COMING
Jericho
Dlouholetý uživatel | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
5. 5. 2013 / 21:53:41 (před 11 roky)
off

A že jich je těch novinek, a doufám že se jich na českých obrazovkách dočkáme ! Např. spuštění nových dílů Griffinových, Lovci Duchů, Prolhaných krásek, doufám v pokračování Fringe, a novinek i premier u nás jako Metalocalypsa, Arrow nebo Revolution, ze zmíněných by bylo super Robot Chicken a American Horror story ;)

Patrik "IAmJericho" Juříček
Rakwaak
Uživatel od první verze | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
5. 5. 2013 / 22:05:16 (před 11 roky)
off

Shodou okolností je naprostá většina vyjmenovaných seriálů mimo můj záběr.

K tématu si však dovolím podotknout, že mě vůbec nezajímá, zda něco z mého watchlistu/chci vidět vysílá či bude vysílat nějaká z českých televizí, protože 1. nemám TV, 2. dabing, 3. reklamy, 4. omezení vysílacím časem. Nicméně uznávám, že třeba Prima s internetovým vysíláním seriálů s titulky rozhodně trochu tu televizní zatuchlinu rozvířila.

Silvo911
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
5. 5. 2013 / 22:08:44 (před 11 roky)
off
James99 napsal(a):

Hodilo by sa to poslať aj slovenským televíziám, teda až na body 1 a 2, ale na miesto nich by sa našli iné seriály, ktoré už v ČR bežia, napr. Breaking Bad a Grimm.

spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
6. 5. 2013 / 00:28:13 (před 11 roky)
off

Jako nekompromisnímu Whedonoveci mi nejvíce chybí na našich obrazovkách Firefly a z dalších seriálů rozhodně Once Upon A Time, Ringer nebo Robot Chicken a do budoucna bych se přimlouval za Arrow a Vikings.

spike
Lucius
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
6. 5. 2013 / 11:59:41 (před 11 roky)
off

Nevím, ale tohle jde všechno kolem mě, tv zapínám max občas na zprávy. Odrazuje mě nejenom dabing, ale i to, že kvalitní seriály se dávají na kanály typu Love, protože mi přijde, že zrovna ta má oproti třeba COOLU jenom malou fanouškovskou základnu.

Sarcasm - because beating the crap out of people is illegal.
kjetel
6. 5. 2013 / 13:27:53 (před 11 roky)
off

Hm, vždycky chybí komediální seriály. Parks and Recreations, It's Always Sunny in Philadelphia, Arrested Development... Inu, komedie v českých televizích nemá na růžích ustláno.

Jetelo o muerte!
Elanne
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
6. 5. 2013 / 15:26:36 (před 11 roky)
off

Super článek! :-) Já jsem pořád ještě v šoku, že na COOLu běží Grimm jen pár epizod po US vysílání. To je hodně dobrý, dabing mi to sice kazí ale někdy zapomenu stahovat a ono hele už je to v televizi. Pochvala COOLu. Taky bych se přimlouvala za OUaT, divím se že to ještě někdo nekoupil... Falling Skies by seděl Fandovi perfektně.

Decarabas
Uživatel od první verze | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
6. 5. 2013 / 16:06:29 (před 11 roky)
off

Mno dávat zrovna Legend of Seeker do seriálů který by u nás měly běžet nevim nevim myslim že jsou jiný mnohem kvalitnější seriáli. Ale je fakt že mam k tomuhle blábolu jako člověk kterej četl knížky hodně silnou averzi.

LenkaTalaskova
6. 5. 2013 / 18:57:00 (před 11 roky)
off
spike napsal(a):

Jako nekompromisnímu Whedonoveci mi nejvíce chybí na našich obrazovkách Firefly a z dalších seriálů rozhodně Once Upon A Time, Ringer nebo Robot Chicken a do budoucna bych se přimlouval za Arrow a Vikings.

Moje řeč :) + já ještě do budoucna za Beauty and the Beast :)) a Defiance

LenkaTalaskova SMG lover
Trifi
Autorka článku | Cool level: 24 | Alan Harper
6. 5. 2013 / 19:45:57 (před 11 roky)
off
Decarabas napsal(a):

Mno dávat zrovna Legend of Seeker do seriálů který by u nás měly běžet nevim nevim myslim že jsou jiný mnohem kvalitnější seriáli. Ale je fakt že mam k tomuhle blábolu jako člověk kterej četl knížky hodně silnou averzi.

No vidíš, a to byl LotS málem první :D Ale teď vážně... Pohled a hodnocení zarytých knižních fanoušků a těch, co maximálně o knihách něco slyšeli, prostě nemůže být nikdy stejný a tvůrci musí výsledek vybalancovat. No a protože je předloha je plná brutality a perverze (kterou by snad nešlo vysílat ani po desáté v noci...), je jasné která tábor má navrch. Jinak to ani nešlo, ABC šla do projektu samozřejmě s tím, že se jí vysoké náklady vrátí ve formě seriálového blockbusteru pro celou rodinu, ne brutální ujetiny pro hrstku vyvolených...
Takže v rámci seriálových mantinelů jde o kompromis, kterému koneckonců dodnes hlasitě fandí i samotný Terry. Takže tak :)

Magic is coming.
Lelouch
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
6. 5. 2013 / 20:56:03 (před 11 roky)
off

Mne je to celkom jedno, či niečo u nás hrajú, alebo nie. Napr. ten OUaT už u nás na JOJ dlhšie beží, no zaslúžil by si nejaký významnejší čas. Ale aj tak ja aj seriály, ktoré u nás bežia, sťahujem po anglicky. Nie sú tam reklamy, žiadny hnusný dabing, pozreš kedy chceš (i keď na rôznych TV prijímačoch je možnosť nahrávky, to vylepší kvalitu pozerania o 70%). Seriály v telke u nás sú podľa mňa nie pre seriálových nadšencov, ale skôr rekreačných divákov, ktorí si pozrú hocičo, čo ide v telke a inak medzi seriálmi, ktoré u nás nechodia, nemajú žiaden rozhľad, resp. im nič nechýba :) a my, čo seriály aktívnejšie sledujeme, kým príde nejaký obľúbený na obrazovky, ho máme už celý stiahnutý, ak nie pozretý :) A keď by som už mala pozerať nejaký seriál na našich staniciach, jednoznačne na verejnoprávnych, komerčné to tými relamami úplne zabíjajú :)

Kdepak asi soudruzi z NDR udělali chybu?
Nikuska181
Uživatel od první verze | Cool level: 12 | Dale
8. 5. 2013 / 16:13:42 (před 11 roky)
off

Ja sa čudujem, že sa ku vám ešte nedostali pecky ako AHS a hlavne OUAT. Pri OUAT som si myslela, že u vás už beží :)

Vitab
9. 5. 2013 / 01:59:03 (před 11 roky)
off

Podle obrázku jsem čekal něco jiného, jen tedy nejprve doplním, co z moderních bych rád viděl.

1. místo s obrovoským náskokem - REVOLUTION! (vzhledem k tomu, že je to tvorba Warneru) - Fanda, Ne. 20:20 (až odvysílají Last Resort)
2. New Girl - vím, že práva vlastní Prima
3. 2 Broke Girls (2 $ocky) - Smíchov, snad se dočkáme
4. Pan Am - hodí se to na Primu Love, ale je to tvorba Sony Picture, takže když to někde půjde, tak na kanálech Nova Group. Slušel by tomu čtvrteční slot po Ordinaci, místo CSI Franchise, aby to navazovalo na program se slušným zastoupením ženského publika
5. One Tree Hill - nikdy jsem to nesledoval, ale mám rád prostředí amerických škol a basket, Nova - odpoledne, kolem 14:00 (v době, kdy přichází domů cílová skupina
6. 90210 - Nova, stejný slot nebo vytvořit blok s One Tree Hill
Víc mě takhle z hlavy nenapadne.
7. Doctor Who - Prima Cool - 17:35, v pracovní dny (slot, kde běží ST: VOY), vím, že běží na AXN Sci-fi, ale FTA premiéra chybí

--------------------------
A teď bych se na ten seznam s dovolením podíval jinak, aby korespondoval s tím úvodním obrázkem :-)
Show, o které nás ochudila železná opona

1) I Love Lucy (1951-57, sitcom) - Smíchov, kolem 22:00, přimlouval bych se, aby to nebylo v každý pracovní den, ale pondělí, středa nebo úterý, čtvrtek
2) Twilight Zone (1959-64, sci-fi antalogie) - Fanda v pátek kolem 22:00 (cílí na starší publikum, které je doma) nebo ČT2
3) Love Boat (1977-86, hodinový sitcom) - Telka nebo Prima Love - každý pracovní den odpoledne
4) Doctor in the House (1969-80, britský sitcom) - ČT2, ten slot, kde vysílají Jistě, pane ministře. Pár epizod běželo na ČST s českým dabingem
5) Bonanza (1959-73, western) nebo Gunsmoke (1955-75, western) - nejsem fanda do westernů, ale určitě bychom je neměli opomíjet. Asi bych to viděl na Fandu, každý pracovní den, odpoledne
6) EastEnders (1985 - souč., britská daily soap) - Telka, před odpoledním vysíláním první řady Ulice (cílí na stejné publikum), nebo Nova Cinema (18:00-18:30)
7) The Beverly Hillbillies (1962-71, sitcom) a Gilligan´s Island (1964-67, sitcom) a The Honeymooners (1955-56, sitcom) a I Dream of Jeannie (1965-70, sticom s Larrym Hagmanem) - Smíchov, platí o tom to samé, co o I Love Lucy. Nebo bych vytvořil nějaký večerní blok věnovaný legendárním sitcomům, třeba celý páteční primetime, jako měla ABC svého času TGIF (Thank God It´s Friday!). Tam, kde jsou spíš u televize starší diváci, aby to nemělo tragický share)
8) Taxi! (1978-83, sitcom) - sitcom s Andym Kaufmanem či Dannym DeVitem. To by se na rozdíl od výše zmíněných mohlo uživit i jinde, třeba Prima Cool místo věčným repríz TBBT a HIMYM
9) Mission: Impossible (1966-73, drama) a Charlie's Angels (1976-81, drama) - pro některé možná překvapení, ale on to byl původně seriál. Telka, Fanda či Prima Cool denně a odpoledne (kdyby se tak Nova rozhodla udělat z Telky plnohodnotný retrokanál a nevysílala jen vlastní tvorbu + Chicago Hope, na které jim přebývala práva)
10) ne seriál, ale některý zábavný pořad, třeba What´s my Line (1950-67, předobraz Hádej, kdo jsem?) - ČT Art

Castiel0
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
9. 5. 2013 / 23:51:40 (před 11 roky)
off

S prvními třemi pozicemi nanejvýš souhlasím. Viděla jsem všechny odvysílané episody :)
OUaT naprosto skvělý pohádkový seriál :) začala jsem se koukat díky televizní stanici JOJ.
American Horror Story, upřímně, na horory moc nekoukám, ale tenhle hororový seriál jsem si vážně oblíbila :) obzvlášť první sérii
Legend of the Seeker - to že to ukončili mě dost naštvalo a modlila jsem se za pokračování, kterýho se už asi nikdy nedočkám.

Kéž by to vysílali v ČR :) já bych na to sice asi nekoukala, protože TV moc nesleduju, ale aspoň by měli ostatní šanci vidět tyhle skvělý seriály :)

A ještě bych dodala Doctora Who, Merlina a Sherlocka - všechno produkce BBC :)

Věrša
Editováno: 1x | Naposledy: 9. 5. 2013 / 23:54:22
Barunicu
Dlouholetý uživatel | Cool level: 26 | Ally McBealová
18. 5. 2013 / 20:55:10 (před 11 roky)
off

AHS bude na primě Cool od 9. června. Teasery poběží už od zítřka.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
5. 7. 2013 / 23:29:40 (před 11 roky)
off

ouat po osmé na primě? to myslíte vážně? prima a nova vysílají americké úspěšné seriály nejdřív po deváté, pravděpodobněji po desáté.

připomněli jste mi ale got. na začátku roku jsem četla, že to budou dávat na jaře na čt. byla jsem zvědavá na dabing, ale co vím, furt nic. to jsem to nějak přehlédla v programu nebo to fakt ještě nebylo?