Diskuze k článku Who run the world: GIRLS!
Franki
Uživatel od první verze | Cool level: 22 | Chandler Bing
21. 6. 2013 / 16:52:16 (před 11 roky)
off

To je dle mého dost feministický článek, ale proč ne:) vždyt v Kanade je v poslední dobe snad každý třetí seriál se ženskou hrdinkou v hlavní roli

jarcaburca
Uživatel od první verze | Cool level: 7 | Manny Bianco
21. 6. 2013 / 18:25:59 (před 11 roky)
off

Doteď jsem nad tím moc nepřemýšlela, ale něco na tom bude. :-) Je pravda, že Nashville jsem si oblíbila právě díky hlavním hrdinkám.

Salem
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
21. 6. 2013 / 19:29:27 (před 11 roky)
off

tak třeba u CW míří jenom na ženský

Go GOATS
Ykam
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
21. 6. 2013 / 20:19:38 (před 11 roky)
off

Seriál pro muže se zruší, protože na něj nekouká dostatek žen :D To nemá chybu :D

petruska.77
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
21. 6. 2013 / 22:42:57 (před 11 roky)
off
Salem napsal(a):

tak třeba u CW míří jenom na ženský

Já bych řekla, že zrovna Arrow na ženský směřovaný není, i když se na Stephena určitě dobře kouká... :)

Crazy-Nut*
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
21. 6. 2013 / 22:45:32 (před 11 roky)
off

Je pravda, že na tom určitě něco bude, ale je vtipný, že u The Following bylo o trošku víc diváků žen, než můžu. Přitom bych řekla, že to je spíš seriál pro muže ;) ale holt my ženský asi máme radši tv seriály a chlapi sport ;)

Milovnice seriálů <3
Anyk
Redaktor | Cool level: 49 | Chip
22. 6. 2013 / 01:24:05 (před 11 roky)
off
Crazy-Nut* napsal(a):

Je pravda, že na tom určitě něco bude, .... ale holt my ženský asi máme radši tv seriály a chlapi sport ;)

řekla bych, že celkově a celosvětově na seriály koukají víc ženy, navíc můj osobní dojem je takový, že ženy spíš nalákáte na reklamy (jsou samozřejmě i výjimky) a taky ženský bejvaj víc zažraný, zamilovaný do představitelů, prostě se pro seriály víc nadchnou a poblázněj něž mužský... samozřejmě, neplatí to 100%, taky záleží o co jde, ale moje zkušenost je taková, že mužskej třeba vnímá jedním okem, pořádně ani nevnímá, nevadí mu, že pár dílů nevidí... ale jakmile se zapne sport, to ožije :-)

ale neřekla bych, že jsou seriály pro mužský a pro ženský... tvůrci to můžou mířit na nějakou skupinu, ale může to zaujmout úplně jinou... ano, třeba upíří deníky či pretty little liars jsou cílený na mladý (a promiňte, kdo na to koukáte, ale taky dost povrchní a někdy mi přijde že snad až zabedněný) holky a ty to taky žerou, ale stejně označení holčičí či ženský seriál mi přijde jako nicneříkající kategorizování, protože dva seriály můžou bejt holčičí, ale každej třeba z úplně jinýho důvodu... a mnoho seriálů mi přijde, že se na něj můžou dívat ženy stejně jako muži - třeba zmiňované The Following - napětí, příběh, postavy, psychologie - to si přeci ženy užijí stejně jako muži (jen to násilí asi víc muži) a i bych řekla že tyto věci stejně vyhledávají... Rozhodně bych ale The Following neoznačila za seriál pro muže, i když tvůrce je muž (který ale stojí za Upíříma deníkama, takže nevim), protože rodinná/romantická stránka (neustálé Claiřino plakání po Joeym, trojúhelník Joe, Claire, Ryan) je až příliš v pozadí, i na mě to bylo moc a to jsem žena... ale to je jen můj dojem...

Maarti
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
22. 6. 2013 / 12:21:01 (před 11 roky)
off

:D no, něco na tom asi bude..ale že se na Shondiny seriály kouká víc žen mě vůbec nepřekvapuje :)

Michalenka
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
22. 6. 2013 / 17:35:10 (před 11 roky)
off

Z vlastní zkušenosti vím, že je tento článek docela pravdivý:D ale kdyby byl na výběr žánr sci-fi, pochybuju, že by tam bylo víc žen:DD

Keep calm & Be Fan of TV Shows :P
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
15. 7. 2013 / 17:08:55 (před 11 roky)
off

podle mě je to celkem logické. budu teď trochu uvádět stereotypy, tak se hned neuražte, pokud to na vás neplatí. když ženská sleduje seriál, dává si záležet, aby viděla každý díl, nechce o nic přijít, když se nemůže dívat, najde si opakování nebo si seriál nahraje. chlapi ale obvykle spíš přijdou k tv a mrknem se, co tam jede, nevidí pár dílů a je jim to jedno, obvykle je např. u kriminálek nezajímá, jestli spolu detektivové něco mají, takže je jim někde, jestli prošvihnou díl, kdy si prvně dají pusu, chtějí jen vidět vyšetřování vraždy. navíc podle průzkumů je na netu a ovládá práci na něm víc mužů než žen, přestože žen je víc, takže u nich je větší pravděpodobnost, že si seriál najdou na netu. tím pádem jsou ženské ratingy více vypovídající.