Davida i Chrise mám ráda, ale proč - proč musí ze všeho britského, kvalitního udělat remake? Copak si nedají říct? Navíc do toho ještě obsadí ty stejné herce. To má opravdu velký význam. Kdyby raději přišli s něčím novým...
happy napsal(a):
Davida i Chrise mám ráda, ale proč - proč musí ze všeho britského, kvalitního udělat remake? Copak si nedají říct? Navíc do toho ještě obsadí ty stejné herce. To má opravdu velký význam. Kdyby raději přišli s něčím novým...
Taky to nechápu. Proč vůbec natáčí remake? Američané snad nerozumí britské angličtině? Je to naprosto zbytečný projekt, ještě když tam bude hlavní roli hrát ten samý herec. Tohle prostě nepochopím.
happy napsal(a):
No mě to pobavilo, USA verzi nikdo nechce a tak si ji alepoň pojistili Tennantem :D
To se vážně jenom kvůli přízvuku točí 'novej' seriál?
Davida mám tak moc ráda, že jsem schopná mu tenhle kix odpustit, snad bude alespoň zárukou nějaké kvality... Nemohla jsem si u toho nevzpomenout na Episodes, snad to nebude tenhle seriál v reálu... :D :-/
OK, takže po tom, co začali seriál o moderním Sherlocku Holmesovi žijícím v NY v doprovodu Watsonové, která je Asiatka doktorka, po úspěchu BBC seriálu o moderním Sherlocku Holmesovi, tohle? Božínku.
Je tu další boží britský seriál, velice úspěšný, takže OK, co uděláme? Tohle mě vážně rozesmálo:)
Davide, proč?
Já prostě nechápu, proč tohle musí zrovna předělávat. Dělaj na tom skoro stejní lidi, hlavní postavu hraje stejnej herec...I bez tohohle mi US verze nedávala smysl a takhle už tuplem ne.
To čo ma byť??.. To sú američania taký namyslený že to nemôžu pozerať v britskej verzii?? :D Mohli by sa spamätať! ...aký to ma zmysel? Ja mám Davida strašne rada, a mal by robiť kopu ďalších a hlavne nových seriálov, nie to isté. Je strašne talentovaný a toto ako keby hovorili, teba máme radi, ale tvoj prízvuk sa nám nepáči! Nemusia všetky úspešné britské seriály, prerobiť na americké.
Nie že by nerozumeli, ale je za A) to rasistický prístup k zvyšku svetu, ktorému musia robiť svetového policajta. Čo je z cudziny nie je kvalitné. za B) Chorobná úchylka, ktorá podceňuje nie len cudzie, ale aj staré. Preto robia remaky aj vlastných vecí. Napr. starý Total Recall je stále omnoho lepší, než tá nová zlátanina. Bol dobrý vždy, ale cítili nutkavú potrebu spraviť ho nanovo, lebo už bol zaprášený.
Navyše - Euroameričania nevedia čítať titulky a asi neveria na dabing.
Zoberte si Otec, alebo milenec, či Návštevníci, tam sú tiež tí istí herci, či hrali vo francúzskom originále. Pochopím, keď pretáčajú starý film, ktorý vyznie lepšie s novými efektami ako napr. Godzilla, ale inak...?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_English-language_films_with_previous_foreign-language_film_versions
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_American_television_shows_based_on_foreign_shows
Alias napsal(a):
Nie že by nerozumeli, ale...
Nesnášenlivost vůči čemukoli neamerickému je jedna věc, ale v tomhle případě a vlastně i těch ostatních bych hlavní motivaci viděla spíš ve snaze vydělat co nejvíc peněz na reklamě, vstupenkách či suvenýrech a nemuset za to nikomu platit peníze za autorská práva (anebo jenom minimálně). Tady nepůjde ani tak o umění, ale především o veliký biznis, o milionové zisky v dolarech. Dát do distribuce byť sebekvalitnější kousek ze zahraniční produkce bude vždycky spíš jako charita ve srovnání se zisky, které mohou utržit, pokud si seriál či film přetočí sami. A že jsou USA veliké, tak je ani nemusí zajímat, jak moc budou za blbce v Evropě, nebo že to točí spíš sami pro sebe. (Asii nezmiňuju, protože tam mají u kopírování trochu jiné zvyky.) Jo a xenofóbie a přehnaný patriotismus ze strany jejich diváků je jediný důvod, proč jim to prochází tak snadno. Proč by taky chtěli vyšperkovaný originál, když můžou mít lacinou kopii s hamburgrem a hranolkama v ceně, že? :-) Dobře jim tak, oni si to zaslouží.
Mně je celkem jedno, do čeho Američané vrážejí dolary, přestože přetáčení britských seriálů mi hlava nebere. Jen mě mrzí, že Tennant bude věnovat svůj čas a talent nadbytečnému projektu místo toho, aby točil něco nového :/
Absolutne zbytocny remake, aky to ma zmysel? To su ti americania az tak dementny. Vsak ten anglicky prizvuk je nadherny, a niekedy sa da tom jeho prizvuku aj zasmiat. Tam mali radsej dalsie seriu teh killing robit. To malo podla mna lepsi pribeh.