Diskuze k článku Rating a sledovanost: Jak to funguje 3 - Dny v týdnu
Sang
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
5. 11. 2013 / 16:47:57 (před 11 roky)
off

Super, díky! Jen mi pořád neni jasné to CW..Oni snad nevysílají po celé Americe? Proč mají tak malá čísla? Kdyby na CW běžel Big Bang, tak by ho sledovalo málo lidí? A kdyby Deníky běžely na ABC, tak by je sledovalo lidí naopak třikrát víc?

Veruuuu
Dlouholetý uživatel | Cool level: 68 | Charlie Harper
5. 11. 2013 / 17:01:03 (před 11 roky)
off

Chápu, že se to tu všem snažíte vysvětlit, ale na mě osobně už je těch článku typu SARS moc.
Mám pocit, že na celém SZ se poslední dobou nerozebírá nic jiného než to, jaké jsou nové výsledky nemoci SARS. (Ano, i samotný název dané rubriky mi přijde poněkud nešťastně zvolený, ale budiž.)

Bohatě by podle mě stačila nějaká např. týdenní shrnutí.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
5. 11. 2013 / 17:01:45 (před 11 roky)
on
Sang napsal(a):

Super, díky! Jen mi pořád neni jasné to CW..Oni snad nevysílají po celé Americe? Proč mají tak malá čísla? Kdyby na CW běžel Big Bang, tak by ho sledovalo málo lidí? A kdyby Deníky běžely na ABC, tak by je sledovalo lidí naopak třikrát víc?

V podstatě máš pravdu. CW vysílá po celé zemi, jen prostě nemá tolik diváků, jako jiné stanice. Když se nasadí seriál, je doprovázen předsudky. Někteří se odmítají na CW třeba koukat kvůli jejímu zaměření, nebo dají přednost konkurenci. Ono je to dost podobné i u nás. Když se řekne, že na Nově začíná nová komedie, většina ji kvůli stanici odsoudí předem.

ragelly
5. 11. 2013 / 17:04:00 (před 11 roky)
on
Veruuuu napsal(a):

Chápu, že se to tu všem snažíte vysvětlit, ale na mě osobně už je těch článku typu SARS moc.
Mám pocit, že na celém SZ se poslední dobou nerozebírá nic jiného než to, jaké jsou nové výsledky nemoci SARS. (Ano, i samotný název dané rubriky mi přijde poněkud nešťastně zvolený, ale budiž.)

Bohatě by podle mě stačila nějaká např. týdenní shrnutí.

Tyhle články opravdu nepíšu z rozmaru, ale proto, že je lidi chtěli. A denní přehledy jsou tu z jednoho prostého důvodu - jsou to naše nejčtenější bleskovky, takže to asi někoho zajímá.

El Jay
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
5. 11. 2013 / 17:09:04 (před 11 roky)
off

Opět díky. A mě třeba SARS články baví, alespoň vidím, jak si vedou moje oblíbené seriály :-)

Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
5. 11. 2013 / 17:49:46 (před 11 roky)
off

Mňa tiež bavia SARS články, ako tieto vysvetľujúce články, tak aj každodenné články :)

Illyria
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
5. 11. 2013 / 17:59:04 (před 11 roky)
off

Opet diky za shrnuti :) Konecne to zacinam trochu chapat :D

Masha
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
5. 11. 2013 / 22:53:23 (před 11 roky)
off

Mě taky SARS bleskovky baví - je to zajímavý a teď i díky vysvětlujícím článkům to bude pro mě osobně ještě zajímavější sledovat, protože tomu budu rozumět a ne jen odhadovat, jak to asi tak funguje ten rating :D...takže díky moc a jen tak dál :))

Alias
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
6. 11. 2013 / 01:08:46 (před 11 roky)
off

Len pre zaujímavosť, má to nejaký významnejší vplyv aj na Kanadské seriály, ktoré sa vysielajú v USA, či tie sa riadia len čisto hodnoteniami Kanady?
Viem, že niektoré ich sci-fi seriály prevzali americké káblovky, ale ani neviem, či sa ich nejak viac vysiela v USA, alebo nie. Majú hromadu seriálov, ale v podstate poznám len pár čo som videl (Continuum, Murdoch Mysteries, Vikings, Lost Girl, Being Erica, Haven, Sanctuary).

Nicole348
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
6. 11. 2013 / 01:09:42 (před 11 roky)
off

Mňa na tomto webe baví čítať skoro všetky články a SARS články nie sú výnimkou. :-)

ragelly
6. 11. 2013 / 08:06:23 (před 11 roky)
on
Alias napsal(a):

Len pre zaujímavosť, má to nejaký významnejší vplyv aj na Kanadské seriály, ktoré sa vysielajú v USA, či tie sa riadia len čisto hodnoteniami Kanady?
Viem, že niektoré ich sci-fi seriály prevzali americké káblovky, ale ani neviem, či sa ich nejak viac vysiela v USA, alebo nie. Majú hromadu seriálov, ale v podstate poznám len pár čo som videl (Continuum, Murdoch Mysteries, Vikings, Lost Girl, Being Erica, Haven, Sanctuary).

Pokud am. stanice odkoupí kanadský seriál, tak už se pak obnovení/rušení řídí podle am. sledovanosti. Tady u nás je nám to ale fuk, protože stahujem tu kanadskou verzi a v první řadě rozhoduje o pokračování Kanada. Takže seriál v USA klidně můžou zrušit, ale v Kanadě pojedou další řady a nás se to tedy nedotkne. Ale není to moc časté, většinou USA odvysílá (se zpožděním) všechny série, jako Kanada.

pattman
Uživatel od první verze | Cool level: 16 | Number 6
6. 11. 2013 / 12:20:52 (před 11 roky)
off

Díky za članky o sledovanosti a ratingu jsou zajímavé a poučné. Mam takový dotaz to jak se daří serialům tedy hodně záleží na tom kdy se vysílají tudíž s toho vyplíva že když se serialu dařilo v předešlích rocích a letos moc nezáří nemuže za to jen samotný serial ale vysílací čas. Uvedu příklad Revenge a OUaT(dokonce se se rozhodli na zakladě uspěchu udělat spin-off) a podle mě tyto seriali svou kvalitou neklesli ale za jejich nižší sledovanost může špatně zvolený den a čas

Editováno: 1x | Naposledy: 6. 11. 2013 / 12:21:47
ragelly
6. 11. 2013 / 12:32:11 (před 11 roky)
on
pattman napsal(a):

Díky za članky o sledovanosti a ratingu jsou zajímavé a poučné. Mam takový dotaz to jak se daří serialům tedy hodně záleží na tom kdy se vysílají tudíž s toho vyplíva že když se serialu dařilo v předešlích rocích a letos moc nezáří nemuže za to jen samotný serial ale vysílací čas. Uvedu příklad Revenge a OUaT(dokonce se se rozhodli na zakladě uspěchu udělat spin-off) a podle mě tyto seriali svou kvalitou neklesli ale za jejich nižší sledovanost může špatně zvolený den a čas

Jistě, čas někdy hraje velkou roli. Ale zrovna u tvých dvou příkladů to tak není, protože jak OUaT, tak i Revenge jely loni úplně ve stejnou dobu.

Martin Maduda
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
9. 2. 2017 / 11:07:50 (před 7 roky)
off

dobre vediet :) dakujem