přesně vyčerpavajíci a z posledniho članku jsem víc zmatenej než moudrej, nešlo by to napsat nějak pro blbce protože to nechapu, protože s toho co jsem pochopil syndikace je něco jako prodej práv na vysílání serialu ale v članku píšeš cituji
"Jelikož odkoupení seriálu do syndikace ve většině případů znamená pro stanici pěkný výdělek, mají dost často seriály, které se blíží k těmto 88 epizodám, výhodu. I když jejich sledovanost a ratingy nejsou extra přívětivé, stanice jsou odhodlány přivřít oko a nechat je i s malou ztrátou projít do další sezóny, jelikož u nich vidí to, že se jim jejich peníze rychle vrátí zpět. Letos se tak pravděpodobně zachrání 2 Broke Girls, ale hlavně Hart of Dixie a Revenge. Všechny tři seriály nyní vysílají třetí sezónu, přičemž čtvrtá řada je zpravidla ta, ve které se seriál dočká 88 epizod."
2 Broke Girls a Revenge se už u nas vysílají tzn. že syndikace neboli jak ja chapu prodej vysílacích práv proběhl tak jak tedy můžou mít tyto seriali před syndikací a to je jen jedna čast věci ktere v tomto članku nechapu.
Předchozích 5 dobrých članků zakončit tak špatně:(
Díky za všechny tyhle články, dozvěděl jsem se toho až moc. :D
pattman napsal(a):
přesně vyčerpavajíci a z posledniho članku jsem víc zmatenej než moudrej, nešlo by to napsat nějak pro blbce protože to nechapu, protože s toho co jsem pochopil syndikace je něco jako prodej práv na vysílání serialu ale v članku píšeš cituji
"Jelikož odkoupení seriálu do syndikace ve většině případů znamená pro stanici pěkný výdělek, mají dost často seriály, které se blíží k těmto 88 epizodám, výhodu. I když jejich sledovanost a ratingy nejsou extra přívětivé, stanice jsou odhodlány přivřít oko a nechat je i s malou ztrátou projít do další sezóny, jelikož u nich vidí to, že se jim jejich peníze rychle vrátí zpět. Letos se tak pravděpodobně zachrání 2 Broke Girls, ale hlavně Hart of Dixie a Revenge. Všechny tři seriály nyní vysílají třetí sezónu, přičemž čtvrtá řada je zpravidla ta, ve které se seriál dočká 88 epizod."
2 Broke Girls a Revenge se už u nas vysílají tzn. že syndikace neboli jak ja chapu prodej vysílacích práv proběhl tak jak tedy můžou mít tyto seriali před syndikací a to je jen jedna čast věci ktere v tomto članku nechapu.
Předchozích 5 dobrých članků zakončit tak špatně:(
Ta citace platí pro americký trh, ne celosvětově. Jistě víš, že v ČR běží i seriály, které zatím mají jen jednu sérii (Arrow, The Folowing...). Je to proto, že nákup zahraničních televizí, kam se i my řadíme, funguje jinak. Na jaře probíhají screeny objednaných novinek, na které jezdí zástupci televizí z celého světa. Produkční společnosti, které seriály vlastní, si sestavují balíčky po více seriálech. Pokud ten člověk pro svou televizi nějaký seriál chce, většinou si musí pořídit celý balíček. Proto např. Fanda (Nova Group) vysílala Alcatraz, který byl zrušený po první řadě, nebo AXNko Red Widow, která má jen 8 dílů. Naše televizní stanice vlastní práva na vysílání velkého množství amerických seriálů, ale samozřejmě je nemůžou nasadit všechny naráz. Některé už jedou, jiné zatím ne.
V článku je zmíněno, jak většinou funguje prodej novinek.
Tvůj vybraný odstavec patří k off-network syndikaci v rámci USA. Stejně jako se stalo v předchozích letech u TBBT nebo Law and Order, tak seriály, které vstoupí po 88 epizodách do syndikace, mají potenciálně možnost dostat se do povědomí téměř celého národa a zlepšit si svá čísla na domovské stanici. Kromě toho nákup čtyřech sérií už je o dost dražší, než nákup novinky. Když se k tomu připočítají částečně vlastněné výdělky z reklamy, vyjde z toho pro původní stanici zisk. Revenge ani 2 Broke Girls ještě nejsou prodány do syndikace v USA, potřebují k tomu čtvrtou sérii.
Tak tento poslední článek mi narozdíl od pěti předchozích taky přijde trochu matoucí. Dost kostrbatě se dostává k jádru věci, resp. k tomu, co nás, seriálový piráty, vlastně zajímá.
Kdyby se to mělo upravit (což je ale asi zbytečný, napodruhý už jsem článek zvládl), tak by to asi chtělo přeházet jeho strukturu, zjednodušit, a hlavně pořád uvádět konkrétní příklady. Tenhle abstraktní výklad je zabiják :-D Když tu došlo na Xenu jako demonstrativní příklad, byl jsem vyloženě nadšenej!
A díky za všechny články o ratingu, každý jsem s chutí přečetl! ;-) Co kdybyste pak uvedli ratingy těchto článků v rámci SerialZonu? :P
koczi.ok napsal(a):
A díky za všechny články o ratingu, každý jsem s chutí přečetl! ;-) Co kdybyste pak uvedli ratingy těchto článků v rámci SerialZonu? :P
Máme jen celkovou sledovanost, která, jak víme, není u komerčních médií podstatná :P :D
ragelly napsal(a):
Máme jen celkovou sledovanost, která, jak víme, není u komerčních médií podstatná :P :D
Určitě by šlo předložit porovnání s ostatními články na SZ nebo taky postupný vývoj čtenosti po jednotlivých článcích tohoto seriálu :) A nechcete udělat spin-off o kompletním vývoji skriptovaného seriálu? :P
koczi.ok napsal(a):
Určitě by šlo předložit porovnání s ostatními články na SZ nebo taky postupný vývoj čtenosti po jednotlivých článcích tohoto seriálu :) A nechcete udělat spin-off o kompletním vývoji skriptovaného seriálu? :P
S vývojem televize vznikala nutnost diváky obohacovat nejen zprávami o dění v okolí a v zemi, ale také odpočinkovým programem. Filmy se uváděly v kinech, ovšem chytré hlavy přišly s nápadem seriálu - kratšího filmu na pokračování, ke kterému by se diváci každý týden vraceli. Skriptový seriál byl na světě, konec článku :D Ne, nějakou historii máme do budoucna v plánu, ale v současnosti máme trošku jiné priority :)
ragelly napsal(a):
S vývojem televize vznikala nutnost diváky obohacovat nejen zprávami o dění v okolí a v zemi, ale také odpočinkovým programem. Filmy se uváděly v kinech, ovšem chytré hlavy přišly s nápadem seriálu - kratšího filmu na pokračování, ke kterému by se diváci každý týden vraceli. Skriptový seriál byl na světě, konec článku :D Ne, nějakou historii máme do budoucna v plánu, ale v současnosti máme trošku jiné priority :)
Pěkný, pěkný, proti historii nic, ale spíš jsem měl na mysli všechny kroky ve vývoji konkrétního seriálu, jak se rodí novej sitcom aneb kontakty a mamon ve 21. století, tak něco :D
Američani by k nim taky měli přístup, kdyby i na tohle nebyli zdechlí.
Opat vyborne vysvetlene :)