Diskuze k článku Hudba na SerialZone
HonZajs000
Dlouholetý uživatel | Cool level: 76 | Semir Gerkhan
28. 11. 2013 / 18:07:00 (před 10 roky)
off

Ragelly, děkujeme moc za pomoc se článkem. My tě tady nemít... :-)

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
Thierry14
Redaktor | Cool level: 27 | Bobby Singer
28. 11. 2013 / 18:10:52 (před 10 roky)
off

Ano mockrát děkujem :)

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
28. 11. 2013 / 18:24:15 (před 10 roky)
off

Není vůbec zač :) Snad to zájemcům o vkládání hudby pomůže :)

Moucha Mouchovič
Dlouholetý uživatel | Cool level: 26 | Ally McBealová
29. 11. 2013 / 08:38:30 (před 10 roky)
off

Super článek. Ještě by mohla někde v profilu každého uživatele nějaká statistika, kolik písníček přidal a ke kterému seriálu. Možná by to pomohlo i v udržování živých linků, protože já sem naprosto ztracen, kde sem kterou pisníčku přidal. :)

HonZajs000
29. 11. 2013 / 09:52:24 (před 10 roky)
off
Moucha Mouchovič napsal(a):

Super článek. Ještě by mohla někde v profilu každého uživatele nějaká statistika, kolik písníček přidal a ke kterému seriálu. Možná by to pomohlo i v udržování živých linků, protože já sem naprosto ztracen, kde sem kterou pisníčku přidal. :)

Statistiku zatím vidí jen redaktoři, kteří danou skladbu schvalují. Já osobně při každé dosažené stovce uživatele kontaktuji a sdělím jim to. Co se týče odkazu, tak na to je právě ono "nefunkční audio", které dám poskytuje jakýsi přehled o tom, kde to nefunguje. A to, co jsi přidal? Tam mě napadají dvě možnosti. Při editování skladby by se ti mělo ukázat, kdo to původně přidal, nebo na to jít přes Zprávy -> Moje činnost.

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
georgano
Dlouholetý uživatel | Cool level: 4 | Vince Masuka
29. 11. 2013 / 10:58:16 (před 10 roky)
off

Taky moc děkuji za článek, do ted´ jsem se s tou hudbou nemohl nějak odvážit, ale ted´ to rozhodně zkusím. :-)

Moucha Mouchovič
Dlouholetý uživatel | Cool level: 26 | Ally McBealová
29. 11. 2013 / 13:38:19 (před 10 roky)
off
HonZajs000 napsal(a):

Statistiku zatím vidí jen redaktoři, kteří danou skladbu schvalují. Já osobně při každé dosažené stovce uživatele kontaktuji a sdělím jim to. Co se týče odkazu, tak na to je právě ono "nefunkční audio", které dám poskytuje jakýsi přehled o tom, kde to nefunguje. A to, co jsi přidal? Tam mě napadají dvě možnosti. Při editování skladby by se ti mělo ukázat, kdo to původně přidal, nebo na to jít přes Zprávy -> Moje činnost.

O funkci Moje činnosti sem neměl páru, zas sem o trošku chytřejší :)

Illyria
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
29. 11. 2013 / 20:50:06 (před 10 roky)
off

Ja bych se chtela zeptat jak sloucit popis sceny a pritom nespoilerovat. Je to castecny duvod, proc jsem pridavani hudby vzdala. Nekdy scena nejde popsat bez toho aniz by se slo vyhnout spoileru.

HonZajs000
29. 11. 2013 / 21:10:32 (před 10 roky)
off
Illyria napsal(a):

Ja bych se chtela zeptat jak sloucit popis sceny a pritom nespoilerovat. Je to castecny duvod, proc jsem pridavani hudby vzdala. Nekdy scena nejde popsat bez toho aniz by se slo vyhnout spoileru.

Uznávám, že je to někdy oříšek, ale zas takový myslím, že zase ne. Když si nebudeš vědět rady, tak to vlož v nouzovém případě s popisem i se spoilerem a pod to dopiš "vzkaz pro redaktory: nevím, jak to napsat, abych nespoilerovala" apod. My už si s tím poradíme. Ovšem toto je jen opravdu krajní řešení.

Thierry14
Redaktor | Cool level: 27 | Bobby Singer
29. 11. 2013 / 22:15:15 (před 10 roky)
off
Illyria napsal(a):

Jak již psal kolega HonZajs000, někdy je to oříšek, ale popis stačí napsat opravdu velice jednoduše.(Př. Chuck řeší prekerní situaci.)

Editováno: 1x | Naposledy: 29. 11. 2013 / 22:16:39
IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
29. 11. 2013 / 23:12:29 (před 10 roky)
on

Já nejvíc bojuju s tou stručností, jak už mi bylo i naznačeno ;) To je podle mě větší oříšek, než spoilery. Zvlášť, když ještě manuál mluví o tom používat při popisu více scén pojítka jako "zatímco", "posléze" apod. Je fakt těžký s tímhle psát krátký popis, když máte písničku přes čtyři pět různých dějových linií... a všechny vám připadají důležité! To je pak každé pojítko podle mě na obtíž, když bych si vystačila se středníkem ;) Ale pravidla jsou pravidla :)

Illyria
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
30. 11. 2013 / 02:06:38 (před 10 roky)
off

Dekuji za odpovedi :)
@IrmaVep jo, pravda ze strucnost je taky orisek :)

HonZajs000
30. 11. 2013 / 09:56:34 (před 10 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

Já nejvíc bojuju s tou stručností, jak už mi bylo i naznačeno ;) To je podle mě větší oříšek, než spoilery. Zvlášť, když ještě manuál mluví o tom používat při popisu více scén pojítka jako "zatímco", "posléze" apod. Je fakt těžký s tímhle psát krátký popis, když máte písničku přes čtyři pět různých dějových linií... a všechny vám připadají důležité! To je pak každé pojítko podle mě na obtíž, když bych si vystačila se středníkem ;) Ale pravidla jsou pravidla :)

V těchto případech doporučuji, ač je to těžké, vybrat jednu nebo dvě scény a ty uvést. Bohužel je to tak. :-)

IrmaVep
Redaktor | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
18. 2. 2014 / 22:56:04 (před 10 roky)
on

Mám dotaz, teď jsem narazila na píseň, která se objevila i v předchozím dílu (zpívá ji stejná postava, pokaždé jiná situace). Mám píseň uvést znovu nebo přeskočit?

HonZajs000
19. 2. 2014 / 07:39:28 (před 10 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

Mám dotaz, teď jsem narazila na píseň, která se objevila i v předchozím dílu (zpívá ji stejná postava, pokaždé jiná situace). Mám píseň uvést znovu nebo přeskočit?

Jasně. Dej ji ke každé epizodě. :-)

Laďulína Prdulína
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
19. 2. 2014 / 12:55:57 (před 10 roky)
off
IrmaVep napsal(a):

Koukám, že nejsem jediná, kdo měl takový problém :D

HonZajs000
19. 2. 2014 / 13:09:13 (před 10 roky)
off
Laďulína Prdulína napsal(a):

Koukám, že nejsem jediná, kdo měl takový problém :D

Nedělat si z toho zbytečně těžkou hlavu. Je-li skladba ve více scénách, vybrat jednu nebo dvě a spojit do souvětí. V tvém případě jsem si nevšiml, že by to dělalo problém.

Laďulína Prdulína
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
19. 2. 2014 / 14:36:51 (před 10 roky)
off
HonZajs000 napsal(a):

Nedělat si z toho zbytečně těžkou hlavu. Je-li skladba ve více scénách, vybrat jednu nebo dvě a spojit do souvětí. V tvém případě jsem si nevšiml, že by to dělalo problém.

Možná to tak nevypadá, ale občas nad jednou skladbou sedím dost dlouho, dokonce si danou scénu několikrát přehrávám v seriálu a je to někdy opravdu těžké vypíchnout to podstatné a zároveň neprozradit něco důležitého. Osobně jsem přišla na to, že radši "míň" než-li "víc", protože pak se do toho zbytečně zamotávám :)