Vlastně jo, nedávno se o ní učili v díle Fresh Prince.
Téma otroctví mě opravdu neláká. Django Unchained byla ještě taková milá mírná verze, i když i tam se mi občas některé scény naprosto hnusily, oskarový 12 Years a Slave bych ani vidět nemohla, stačily mi nějaké upoutávky a ještě to byly scény, kde se "nic moc neděje". Ale pro Amíky, tvůrce a kritiky, je tohle téma populární a hlavně se můžou tvářit, jak strašně je to hodnotná kinematografie, už jen tím tématem...
Hlavně je to všechno furt dokola. Každý zná otroctví v Americe. To jsme tolikrát viděli i ve filmech na otroctví nezaměřených... Co ale třeba otroctví, které není moc profláklé? Například jsem nedávno zjistila, že i v Praze byl obchod s otroky. Jasně, Američani nebudou točit tohle, ale chápete tu pointu, ne?
ševča napsal(a):
Hlavně je to všechno furt dokola. Každý zná otroctví v Americe. To jsme tolikrát viděli i ve filmech na otroctví nezaměřených... Co ale třeba otroctví, které není moc profláklé? Například jsem nedávno zjistila, že i v Praze byl obchod s otroky. Jasně, Američani nebudou točit tohle, ale chápete tu pointu, ne?
téma obchodu s lidmi (a různý zločiny, co s tím souvisí) najdeš prakticky v každé severské kriminálce, v těch se na hodně zaměřují na sociální problémy.
corine napsal(a):
téma obchodu s lidmi (a různý zločiny, co s tím souvisí) najdeš prakticky v každé severské kriminálce, v těch se na hodně zaměřují na sociální problémy.
Tak ale to mě nezajímá. Kriminálky já preferuju prosté.
ševča napsal(a):
Tak ale to mě nezajímá. Kriminálky já preferuju prosté.
No, myslím, že asi spíš myslela období Vikingů atd...
Clear napsal(a):
No, myslím, že asi spíš myslela období Vikingů atd...
Napsala "severské kriminálky".
ševča napsal(a):
Napsala "severské kriminálky".
Jéje, no vidíš to. Už si domýšlím něco, co tam nebylo. :-)