Už abych měla těch 3000 stran v ruce! :D Miluju tuhle sérii, ale modlím se za to, aby ji stihl dokončit (nemyslím to zle). To čekání je vražedné a George už přeci jen není nejmladší.
Už je to zhruba 2 a půl roku co vyšel tanec s draky tak už by moh snad odhadnout aspoň rok WoW ne? To čekání je ubíjející. ;)
Na Tanec s draky se čekalo 6 let. A to bylo peklo. Zajímá mě, jestli to jeho psaní nakonec zbrzdí seriál. Někde se psalo, že by měl další díl vyjít až v roce 2017 :-(
WhiteSparkle napsal(a):
Už abych měla těch 3000 stran v ruce! :D Miluju tuhle sérii, ale modlím se za to, aby ji stihl dokončit (nemyslím to zle). To čekání je vražedné a George už přeci jen není nejmladší.
kámoška mi vyloženě tvrdí, že on to nestihne dopsat, protože dřív umře, že si je tím jistá a to on strašil ještě s tím, že možná přidá díly.
já už natěšená, že třeba oznámil, že dopsal další díl nebo něco takového... nemá cenu se ho ptát. v jednom rozhovoru řekl, že pokaždé, když se ho někdo zeptá, kdy bude další kniha, zabije starka. naštěstí to není takhle doslovně, ale nestojí za to ho dráždit.
Já se pořád nemůžu dokopat začít číst, protože mám rád ukončené věci a tudíž představa, že přečtu ty tisíce stránek a konec třeba ani nestihne napsat konec (samozřejmě doufám, že stihne), tak to mě zatím odrazuje. Nevím, proč nepíše knihy o menším počtu stránek, aby nemuseli fanoušci tak dlouho čekat.
Zrovna dneska jsme to probíraly v práci. Kolegyni děsilo, že GRRM umře dřív, než to napíše. Tak jsem ráda, že tvůrci seriálu znají konec. :-D
Já knížky čtu, ale řekla jsem si že dokud nebude známo pevné datum kdy vyjdou Vichry tak Tanec s draky číst nebudu, což zatím jde protože moje knížka tak nějak putuje u nás po škole ale až ji budu mít zase zpátky doma, tak to bude pekelně těžké.
Po druhej sérii som si kúpil GoT a CoS, ale stihol som prečítať iba jednu. Seriály ma pohltili natoľko, že už rok a pol som nemal čas pustiť sa do druhej...
George R. R. Martin už dlouho říkal, že ví, jak Game of Thrones (Hra o trůny) skončí.
Ne Hra o trůny, ale Píseň ledu a ohně. Hra o trůny je první díl ságy, který dopsal už před 18 lety.
Nevada napsal(a):
George R. R. Martin už dlouho říkal, že ví, jak Game of Thrones (Hra o trůny) skončí.
Ne Hra o trůny, ale Píseň ledu a ohně. Hra o trůny je první díl ságy, který dopsal už před 18 lety.
Podle mě tam mluví o seriálu :)
ragelly napsal(a):
Podle mě tam mluví o seriálu :)
Ve zbytku článku se mluví o knihách, tak by mi to k tomu moc nepasovalo :)
Nevada napsal(a):
Ve zbytku článku se mluví o knihách, tak by mi to k tomu moc nepasovalo :)
jo, ale je to přece serialzone a ne všichni tu četli knihy, tak by je to mátlo. nechala bych to tam. však čtenáři ví.
ševča napsal(a):
jo, ale je to přece serialzone a ne všichni tu četli knihy, tak by je to mátlo. nechala bych to tam. však čtenáři ví.
Přesně tak, přečetla jsem všech 5 knih a přesto o tom s ostatními mluvím jako o Hře o trůny, případně GoT, už je to prostě zavedená "značka" a zní to líp. To je jako by se někdo rozčiloval, že přeci není žádný Harry Potter 6, ale že to je Harry Potter a princ dvojí krve... :D
ševča napsal(a):
Nj, beru zpět.
Ale fakt se tam mluví víc o knihách. Navíc u seriálu to, že Martin prozradil konec producentům, není nic nového. Udělal to už když seriál dostal zelenou ;)
WhiteSparkle napsal(a):
Přesně tak, přečetla jsem všech 5 knih a přesto o tom s ostatními mluvím jako o Hře o trůny, případně GoT, už je to prostě zavedená "značka" a zní to líp. To je jako by se někdo rozčiloval, že přeci není žádný Harry Potter 6, ale že to je Harry Potter a princ dvojí krve... :D
Otázka názoru. Neřekla bych, že v souvislosti s knihami je Hra o trůny "zavedená značka" a už vůbec nesouhlasím, že to zní líp (což je čistě subjektivní věc, jsem si toho vědoma).
Přirovnání k HP taky notně pokulhává.
WhiteSparkle napsal(a):
tak to já zas používám název série, když mluvím o knihách, ale jak říkám, tady jsme na seriálovém webu, s předpokladem, že se tu každý orientuje i v knihách, může dojít ke zmatku.
Nevada napsal(a):
Nj, beru zpět.
Ale fakt se tam mluví víc o knihách. Navíc u seriálu to, že Martin prozradil konec producentům, není nic nového. Udělal to už když seriál dostal zelenou ;)
Otázka názoru. Neřekla bych, že v souvislosti s knihami je Hra o trůny "zavedená značka" a už vůbec nesouhlasím, že to zní líp (což je čistě subjektivní věc, jsem si toho vědoma).
Přirovnání k HP taky notně pokulhává.
Právě že se nebojím říct, že Hra o trůny je už celosvětový fenomén jak ve své knižní, tak v seriálové podobě. To je nepopiratelný fakt, viz obrovský fanouškovský merchandise, který zavedenost značky jen potvrzuje. A jelikož se pohybuju v širokém okruhu lidí, co jsou fanoušky této ságy a mají ji celou přečtenou, nikdo o tom opravdu nemluví jako o Písni ledu a ohně, pro všechny je to prostě a jednoduše Hra o trůny. ;) Případně specifikujeme daný díl. Všichni ale víme, jak se série jmenuje, jenže nejsme takoví puntičkáři, abychom se neustále chytali za slovo. A GoT jsem opravdu nepřirovnávala k HP, přečti si můj příspěvek ještě jednou. ;)
Prej "až to bude tak to bude". Na The winds of winter se těším jak na boží smilování, no zda se toho dožiju já, natož G.R.R. Martin, to jsem teda zvědavá. :)
WhiteSparkle napsal(a):
Právě že se nebojím říct, že Hra o trůny je už celosvětový fenomén jak ve své knižní, tak v seriálové podobě. To je nepopiratelný fakt, viz obrovský fanouškovský merchandise, který zavedenost značky jen potvrzuje. A jelikož se pohybuju v širokém okruhu lidí, co jsou fanoušky této ságy a mají ji celou přečtenou, nikdo o tom opravdu nemluví jako o Písni ledu a ohně, pro všechny je to prostě a jednoduše Hra o trůny. ;) Případně specifikujeme daný díl. Všichni ale víme, jak se série jmenuje, jenže nejsme takoví puntičkáři, abychom se neustále chytali za slovo. A GoT jsem opravdu nepřirovnávala k HP, přečti si můj příspěvek ještě jednou. ;)
Že všichni z Tvého "širokého okruhu", co mají ságu přečtenou a pořád jí říkají Hra o trůny je docela smutné, ale co už.
S Harry Potterem jsem samozřejmě nemyslela srovnávání těch dvou ság (dere se mi na jazyk něco o slovíčkaření), ale samozřejmě přirovnání používání zjednodušení názvů. U Pottera je to logické, když se každý díl jmenuje Harry Potter a ... U Písně to už moc logické není. Říkat Bouři mečů třeba Hra o trůny 3 mi prostě přijde uhozené.
Nevada napsal(a):
Říkat Bouři mečů třeba Hra o trůny 3 mi prostě přijde uhozené.
Tak u lidí, který nejdřív viděli seriál je to normální, znají pod tím názvem celou sérii. Ale takhle to bývá se všema různýma sériema, GoT není vyjímkou (ano, dala jsem to tam záměrně :D) ;)
Anyways, k článku... bylo by docela blbý, kdyby nevěděl kam to celý směřuje :D "Tak zabiju třeba tohohle, vždyt je jedno jestli je pro příběh podstatnej, hlavně že naštvu fanoušky." :D
Lucius napsal(a):
Tak u lidí, který nejdřív viděli seriál je to normální, znají pod tím názvem celou sérii. Ale takhle to bývá se všema různýma sériema, GoT není vyjímkou (ano, dala jsem to tam záměrně :D) ;)
Anyways, k článku... bylo by docela blbý, kdyby nevěděl kam to celý směřuje :D "Tak zabiju třeba tohohle, vždyt je jedno jestli je pro příběh podstatnej, hlavně že naštvu fanoušky." :D
ale tak to je trošku krajní varianta, ale jsou autoři, co píší, jedou a jedou a vymýšlejí postupně. ne každý začíná s vymyšleným koncem.
ševča napsal(a):
ale tak to je trošku krajní varianta, ale jsou autoři, co píší, jedou a jedou a vymýšlejí postupně. ne každý začíná s vymyšleným koncem.
To je fakt, ale zase u takovýho komplexního a v podstatě složitýho příběhu by mi přišlo divný, kdyby to neměl vymyšlený dopředu ;)
Lucius napsal(a):
To je fakt, ale zase u takovýho komplexního a v podstatě složitýho příběhu by mi přišlo divný, kdyby to neměl vymyšlený dopředu ;)
no tak jasně. třeba taková rudá svatba měla náznaků hromady minimálně od střetu králů, možná by se našlo i něco v hře o trůny.