Diskuze k článku Mohl by znovu ožít Řím?
Marty8901
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
23. 2. 2014 / 16:14:26 (před 10 roky)
off

Popravdě je to asi první HBO seriál, který jsem kdy viděl a musím říct, že by mě pokračování opravdu zajímalo :)

Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
23. 2. 2014 / 18:56:39 (před 10 roky)
off

Byl to skvělý seriál, ale přišel mi dějově uzavřený. Nevím, jak by chtěli pokračovat

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
Earenis
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
24. 2. 2014 / 09:00:34 (před 10 roky)
off

Řím, jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Přesto si myslím, že pokračování by nebylo na místě. Děj byl vcelku uzavřený a jak se říká, v nejlepším se má přestat.

marvio
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
24. 2. 2014 / 14:43:59 (před 10 roky)
off

No jo, jeden z nejlepších seriálů co znám. Sám jsem byl zklamán, že ho po druhé sérii ukončili. Byl bych pro pokračování, ale z jiné doby, jiní hrdinové. Například období Punkských válek ve 3. století před naším letopočtem. Nebo vláda Tiberia od roku 14 načeho letopočtu. Během jeho vlády došlo k ukřižování Krista. Po něm vládli takoví frajeři jako Kaligula, nebo Nero. Pokud v HBO nejsou padlí na hlavu, tak z tohoto materiálu se dá vytěžit opravdu hodně. Ale přímé pokračování druhé série bych nechtěl, myslím, že to bylo docela dobře ukončeno.

Marvio
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
4. 9. 2014 / 17:23:38 (před 10 roky)
off

Tak za prvé mají hodně sexu a násilí snad všechny kabelovkové seriály (násilí samozřejmě za předpokladu, že je na to téma).
Za druhé, já jsem jako pro historický seriál vždycky, ale tohle časové období bylo zpracované skrz různá média už tolikrát, že už je to stokrát omleté. Navíc jsem takových zpracování četla a viděla dost a Řím mezi tím nebyla žádná hvězda. I s tou historií si na můj vkus až moc hrál. Navíc jak to mohli nezrušit? Za ty dvě krátké série stihli naprosto odrovnat většinu mezilidských vztahů a jen asi dvě postavy měly nějaký prostor pro další dějové linie.