Dexter a Hannibal už na vždy nej! :)
Pěkná práce, jen mi chybí nějaký ze sériových vrahů z Bones. A můj oblíbený, i když absolutně neznámý z Cold Case. Jmenoval se George Marks a hrál ho John Billingsley a objevil se ve dvou epizodách druhé série.
A co Christopher Penant?
Článek opět skvělý, ostatně jako vždy, ale taky mi tam pár lidí chybí. Kupříkladu právě již zmíněný Pelant, nebo když už tam je CSI, tak Nate Haskell alias vrah Dicka a Jane, v podání Billa Irwina. Ten je myslím pro CSI příznačnější ještě více než miniaturová vražedkyně. :-) Na druhou stranu, takto spekulovat bychom mohli hodně dlouho, nakonec by to vydalo na TOP 10 2. díl :-)
Já měl vždy rád toho vraha s miniaturami.
Jinak z poslední zkušenosti je to Lorne Malvo z Farga.
Skvělý článek, těším se na další! :-)
Pajky napsal(a):
Pěkná práce, jen mi chybí nějaký ze sériových vrahů z Bones. A můj oblíbený, i když absolutně neznámý z Cold Case. Jmenoval se George Marks a hrál ho John Billingsley a objevil se ve dvou epizodách druhé série.
Náhodou, na toho si pamatuji až až. Jeho styl zabíjení byl v skutku originální.
Pajky napsal(a):
George je také můj oblíbenec! :) Celkově ty dvě epizody byly tak skvěle udělané, že je můžu vidět zas a znova. :)
Připojila bych ještě 3XK. ;)
Ač se na seriály s vrahy moc nedívám, Dextra a Hannibala jsem znala. Jinak skvěle zpracovaný článek.
Co se týče TOPek mě by zajímaly třeba TOP svatby a TOP rozchody.
Bezva článek, těším se na další. Jsem rád za Sylara, Dextera i Hannibala!
Super článek, tak za mňa môžu byť pokojne aj Top 15 ja som s tým nemal problém ;)
Miluju detektivky a sériové vrahy, takže článek podle mého gusta.
Zrovna nedávno jsme si podobnou topku vytvářeli s kamarádkami (jo, já vím, vůbec to není divný:-) a vybrat jenom 10, i přes omezující podmínky (žádné nadpřirozené bytosti, žádné osoby se zvláštními schopnostmi a žádné anime), je teda neskutečná dřina. Takže klobouk dolů.
Jinak tohle byla ta moje vybraná desítka:
1. Alice Morgan – inteligentní psychopatka a její zvláštní vztah s Lutherem
2. Arby – Utopia - "Where is Jessica Hyde?"
3. Frank – jeden z nejdůležitějších vrahů v Criminal Minds
4. Hannibal – Mads Mikkelsen – je třeba dodávat něco víc?
5. Helena – Orphan Black - můj oblíbený psychouš
6. Chris Keller – OZ - jeho lovestory s Beecherem
7. Liam Foyle – The Escape Artist - vždycky, ale vždycky si potřeste rukou se sériovým vrahem
8. Natalie Davis – strašně se mi líbily ty miniaturní domečky
9. Nate Haskell – nemesis Raymonda Langstona
10. Samantha Malcolm – Criminal Minds - možná ne nejdůležitější vrah, ale určitě jeden s nejoriginálnějším způsobem zabíjení
A zmínku si určitě zaslouží i ta potvora z X-files, co požírala lidská játra. Fuj, z něj jsem měla pěkně dlouho noční můry.
K The Following se pořád nemůžu dokopat, nějak mě odrazuje Kevin Bacon v hlavní roli, ale zase to má docela pěkné hodnocení. No, nevím.
Naprostá paráda, že i letos budou další Topky, už se na ně těším.
anjoa napsal(a):
A zmínku si určitě zaslouží i ta potvora z X-files, co požírala lidská játra. Fuj, z něj jsem měla pěkně dlouho noční můry.
Tos nebyla jediná. Pro mě je to adept na výherce soukromé top 10 nejděsivejších seriálových epizod. Nespala jsem z toho snad týdny!
Super výběr, jen mi tam chybí Christopher Pelant, kterého v Bones hraje (nebo hrál) Andrew Leeds.
Supr článek, ale jako klidně bych zvládna top 15 :)
chybí mi tu 3XK z castla a charles hoyt z rizzoli and isles
Koukám, že jste v TOPce nezahrnuli upíry, démony a podobnou havěť. Pro mě nejděsivější zabiják byla Caterine Weaver (zrzavá"robotka") z Terminátora : Kroniky Sáry Connorový. Jak udělala z ruky meč a probodávala za chůze, o tom se mi zdálo dost dlouho:-)
V prvom rade chválim nápad, je to naozaj super robiť takýto TOP 10 rebríček zaujímavých postáv a pod. Po druhé, som moc moc šťastná, že na 1.mieste je môj miláčik Dexter.:) On je jednoducho the best. Hannibala som bohužiaľ nikdy nevidela, myslím seriál, len filmy, a asi by som ten seriál ani nezačala pozerať, kvôli mojej zakorenenej predstave, že Hannibalom je jedine Anthony Hopkins, je to proste môj ďalší miláčik, ale ako postava tam určite právom patrí. Hmm, Red John ma tiež príjemne prekvapil, síce som sa v seriáli nedostala veľmi ďaleko, takže neviem kto je vlastne Red Johnom, ale ja to raz doženiem. :) Inak som nevedela, že Zachary Quinto hral v Heroes, videla som len pár epizód a nezachytila som ho tam... moja chyba, že som ich nepozerala častejšie. Trinity sa tam tiež hodí, tá séria bola veľmi dobre spracovaná. Inak Řezníka nepoznám, ale podľa popisu to musel byť isto zaujímavý človek - vrah. :D :) Z tých reálnych vrahov si ani neviem na viacerých pospomínať... Ak by som ešte mohla pripojiť, tak z American Horror Story by som pridala Bloody Face a Axemana. ;)
Článek pěkný, sérioví vrazi jsou moje oblíbené téma :), ale nesouhlasím s výběrem z Criminal Minds. Je přece jasné, že nejlepším sériákem tohohle seriálu je George Foyet, alias Bostonský smrtťák!
Co třeba A z Pretty Little liaries nebo Stefan Salvatore z The Vampire diaries, Zack Addy z Bones.. A určitě by se našli další. Sérioví vrazi jsou populární.
Mám dojem, že zabiják z Dextera Arthur se jmenoval Mitchell ne Miller.
Jinak jsem ráda, že jste se vrátili k TOPkám, jsou prostě super, tahle konkrétně je perfektní, i když je to o zabijácích, některé prostě musíme milovat, ať už se nám to líbí nebo ne. :)
Co třeba A z Pretty Little liaries nebo Stefan Salvatore z The Vampire diaries, Zack Addy z Bones.. A určitě by se našli další. Sérioví vrazi jsou populární.
Zack přeci nebyl seriový vrah. Přeci se přiznal Dr. Sweetsovi, že se sice vraždy účastnil, ale sám nikoho nezabil. Vrahem byl Gormegan.
Dexter si určitě 1.místo zasloužil. Trinity a Miniaturní killer byli moji oblíbení, a Sylar taky než ho zmrvili :(
Mně tam chybí Jack z Profiler, ale to už je poměrně starej seriál.
Mám z toho rozporuplné pocity. Sice jsem ráda, že je Dexter první, ale přijde mi, že moc předbíha. Je to sice hit, ale Norman Bates patří do klasiky, stejně jako Hannibal. Sice se to bere podle seriálu(nejnovějších) ale stejně.
Jsem ráda, že jste si vzpomněli na mojí guilty pleasure Plastická chirurgie s.r.o(nějak mě český název chytil víc)
Pak Syler<-----můj absolutní miláček.
väčšinu nepznám, z tých čo poznám mi chýbajú
3XK, Hoyt, A
Benjemin Linus
Top 10 zásnub. Např. Friends (Monika&Chandler), The office (Michael&Holly), Himym...
No tak ani trochu ma neprekvapuje, že Dexter obsadil prvé miesto. <3
Upřímně mě potěšilo zařazení Miniature Killerky a Řezníka :)
Už se těším na další díly!
Tak kromě Miniaturového vraha bych tam nedala ani jednoho. Ještě chápu, proč tam byla Dexter, jako jediný dostal vlastní seriál, ale jinak jsou takoví nenápadití. Z dexterových protivníků jsem měla nejradši toho prvního, Trinity mi pil krev, trvalo mi dva roky než jsem se tou řadou prokousala. Ze CSI jsem měla ráda ještě toho, co znásilňoval ty studentky, toho chytali celkem dlouho, myslím. Hrobník tu určitě chybí. 3xK 100%, vrah z Harper´s Island byl vynalézavý, Jing, jen výběr.
A málem bych zapomněla na českého sériové vraha v Četnických humoreskách - vraha četníků. Ten si zaslouží aspoň čestnou zmínku.