Diskuze k článku Podzim 2014 na Nově ve znamení seriálů
Adi
Uživatel od první verze | Cool level: 23 | Denholm
1. 8. 2014 / 16:45:23 (před 10 roky)
off

To nejlepší opět na Fandovi a na Smíchově. Jinak si myslím, že Nova má toto schéma ověřené a ví, že to tak funguje, takže proč to tak nedělat i nadále. Jinak stálice Ulice a Ordinace - těch se asi nikdy nezbavíme.

"Don't study, be happy!!"
Kytka
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 20 | Zipper
1. 8. 2014 / 16:45:55 (před 10 roky)
off

Tak Láďa se nám vyšvihl. Věřím, že bude mít lepší sledovanost než Babica:-).

A jinak, abych řekla pravdu, mě Nova moc nenadchla.

Holt a hold jsou slova s rozdílným významem.
LenkaTalaskova
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
1. 8. 2014 / 16:57:40 (před 10 roky)
off

To, co bych chtěla vidět na českých stanicích pro ostatní diváky mi poslední dobou zajišťují Nova Cinema, Prima Love, Prima Cool ale také například Joj a Joj plus. Jmenovitě: Hart of Dixie, 902 10, Dracula, Beauty an the Beast, ale také Ringer (na Slovensku jako Dvojičky) a Agents of Shield.

Dále bych tu, ale uvítala The Carrie Diaries nebo Mistresses (US) na Prima Love.

LenkaTalaskova SMG lover
Pay-Track
Uživatel od první verze | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
1. 8. 2014 / 17:02:00 (před 10 roky)
off

Tak Nova pro mě (stejně jako každý rok) nepřichystala nic extra. Je vidět že ale sází na jistotu a stůj co stůj chce drtit Primu a s letošníma doktorama 4x týdně a Andělem v neděli se jí to zřejmě bude velice dařit.
Těšil jsem se akorát na Modravu a tu zase o rok odložili, tak co naplat. Jen bych dodal, že Policie Modrava není nový seriál, ale pokračování pilotního filmu, který byl natočen v roce 2008, pak se Nova rozhodla že seriál nechce, pak pilot odvysílala jako film v roce 2011 a pak, když i po druhé repríze byla sledovanost nad milion, se rozhodla, že seriál zase chce. Zrovna v pondělí se dotočilo finále 1.řady, která bude mít 16 epizod. Loni jich natočili 8 a letos dalších 8, tak jsem doufal, že už alespoň tu první polovinu dají na podzim, ale oni né. :-D

ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
1. 8. 2014 / 17:18:07 (před 10 roky)
off

A to nejlepší tam zapomene dát :D

Lenka Talášková: Ringer bude na Nově :)

Lola_L
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
1. 8. 2014 / 17:24:11 (před 10 roky)
off

Nemá to být Chlapi sobě? Jestli jo, tak se těším.

ananas
Luteka
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
1. 8. 2014 / 17:27:40 (před 10 roky)
off

A jdu blejt, velebnosti :D Díky bohu, že mě bratr cca před deseti lety naučil jak stahovat :D

I am not always a bitch ... Just kidding, go fuck yourself.
themacs
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
1. 8. 2014 / 17:39:05 (před 10 roky)
off

Ale že by třeba natočili další řadu Okrasního přeboru, to ne. Pořád jen ordinace a ulice, ale pořádný seriál po jedné řadě ukončí ...

LenkaTalaskova
1. 8. 2014 / 17:44:43 (před 10 roky)
off
ragelly napsal(a):

A to nejlepší tam zapomene dát :D

Lenka Talášková: Ringer bude na Nově :)

Super, moc děkuji Evi! Mám to nejradši s titulkami, ale proč se nepodívat.
Jenže ten slovenský je příšerný. To jak vyslovují jména mě vytáčí. Uvidíme, jak to zvládne Nova. Tímhle si trochu u mě zase šplhne :D

LenkaTalaskova SMG lover
Marketa Cibochova
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
1. 8. 2014 / 17:49:47 (před 10 roky)
off

ano to nej na Fandovi a nekdi i na Nova Cinema . A uz se tesim

LenkaTalaskova
1. 8. 2014 / 18:02:07 (před 10 roky)
off
Marketa Cibochova napsal(a):

ano to nej na Fandovi a nekdi i na Nova Cinema . A uz se tesim

Ano, koukala jsem, že příznivce českého dabingu chytl i Arrow, kterého vysílá Fanda. :)

LenkaTalaskova SMG lover
Holka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
1. 8. 2014 / 18:15:25 (před 10 roky)
off

Láďa Hruška, vážně? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Fajn, a teď ten vtip o blondýnce :)

We´re young and stupid
lukascoolarik
Redaktor | Cool level: 121 | Lorne Malvo
1. 8. 2014 / 18:23:46 (před 10 roky)
off

No, upřímně nic moc, ale ne, že bych to nečekal. Nově se schéma osvědčilo, tak proč ho měnit. Láďa Hruška mě dostal, byla jen otázka času, než dostane něco vlastního, už tak urval dost velkou část večerního zpravodajství. :D Cinema, Fanda a Smíchov většinu času jen opakují to, co předtím, ale abych nebyl zlý, tak jim pochválím 2. řadu Arrowa (i když ten dabing už by se moc chválit nedal) a The Millers (to není zrovna žádný zázrak, ale aspoň tam hodí něco novýho).

corine
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
1. 8. 2014 / 19:30:36 (před 10 roky)
off

Láďa Hruška - to je ten, jak vždycky naběne do nějakýho supermarketu, najde tam plesnivou jahodu a pak s tím před kamerou buzeruje nějakých zaměstnance tak dlouho, dokud se nezhroutí, nepadne na kolena a v pláči neodpřísáhne, že už to nikdy Nikdy NIKDY neudělá?

Já už tu nejsem!
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
1. 8. 2014 / 20:01:52 (před 10 roky)
off

Jo, takže Nova - Lovci zločinců, Mentalista, jestli premiéra, tak Doktorka z Dixie... A jinak... jen Crash testy Richarda Hammonda, ale to mám smůlu, protože Fandu nechytáme.
Toho je! :D

LenkaTalaskova
1. 8. 2014 / 20:06:56 (před 10 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Jo, takže Nova - Lovci zločinců, Mentalista, jestli premiéra, tak Doktorka z Dixie... A jinak... jen Crash testy Richarda Hammonda, ale to mám smůlu, protože Fandu nechytáme.
Toho je! :D

Taky Fandu nechytáme a když jsem se ho snažila naladit rozladila jsem si kanály. :D Ani Smíchov mi nejde a Telka už vůbec ne. Prima vše v pořádku.

LenkaTalaskova SMG lover
HonZajs000
Dlouholetý uživatel | Cool level: 76 | Semir Gerkhan
1. 8. 2014 / 21:08:05 (před 10 roky)
off

Já se nejvíc těším na Muž sobě alias Men at Work. A všem to vřele doporučuji, hlavně pánské části osazenstva. Tolik srandy na jednom místě, to se snad ani nedá popsat. Fakt super. :-)

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
Eriel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
1. 8. 2014 / 21:52:31 (před 10 roky)
off

Tak s Ringerem si u mě Tv Nova dost šplhla, jsem zvědavý na dabing.

Locke
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
1. 8. 2014 / 22:07:45 (před 10 roky)
off

Vaření s Láďou Hruškou - první spin-off Televizních novin :)

Hold the Door!
LenkaTalaskova
1. 8. 2014 / 22:57:43 (před 10 roky)
off
Locke napsal(a):

Vaření s Láďou Hruškou - první spin-off Televizních novin :)

LOL, tak to mě dostalo. :D

LenkaTalaskova SMG lover
Drunk_Queen
1. 8. 2014 / 23:20:21 (před 10 roky)
off
LenkaTalaskova napsal(a):

Taky Fandu nechytáme a když jsem se ho snažila naladit rozladila jsem si kanály. :D Ani Smíchov mi nejde a Telka už vůbec ne. Prima vše v pořádku.

My taky tyhle nové kanály Novy, Fandou počínaje, nechytáme. To je ten Mux3, ke kterému se náš domovský Ještěd nedokopal :D. Asi před rokem jsme ho ještě měli, na satelitu, ale když šel satelit pryč, Fanda nenávratně zmizel :D.

Dori
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
2. 8. 2014 / 07:18:40 (před 10 roky)
off

Program na Nově mi již delší čas vhání slzy do očí....

ufonka
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
2. 8. 2014 / 11:32:50 (před 10 roky)
off

Nikdy jsem nepochopila, jak může mít Nova takovou sledovanost...

Drunk_Queen
2. 8. 2014 / 11:52:58 (před 10 roky)
off
ufonka napsal(a):

Já taky ne. Prostě jak?! :'D

lukascoolarik
2. 8. 2014 / 12:19:02 (před 10 roky)
off
ufonka napsal(a):

Protože důchodci. Ti si většinou libují v takových blbostech jako Ordinace, Ulice a většina toho, co Nova vyprodukuje. A jelikož máme v zemi převahu důchodců...

corine
2. 8. 2014 / 12:55:22 (před 10 roky)
off
lukascoolarik napsal(a):

Protože důchodci. Ti si většinou libují v takových blbostech jako Ordinace, Ulice a většina toho, co Nova vyprodukuje. A jelikož máme v zemi převahu důchodců...

Podle mě jim teď křivdíš. Zrovna na Ordinaci byly svého času závislé i moje spolužačky, a fakt nemyslím ze základky, ale starší 20 let. V Americe mají Tak jde čas (víc jich tam neznám, ale určitě mají i další), v Británii mají East Enders (na BBC One, tuším tak 2 x týdne a vždycky v osm), Pobol y cwm - ta je velšská, River City, na ITV Coronation Street, Emerald Street... můžeme si říkat co chceme, můžeme si myslet chceme, můžeme srovnávat kvalitu jak chceme, ale smutná skutečnost je ta, že tyhle nekonečný soapky typu 1000 dílů+ s omíláním téhož stokrát jinak lidi prostě chtějí, sledují a sledovat budou. V celku bez ohledu na cokoli.

Já už tu nejsem!
Editováno: 2x | Naposledy: 2. 8. 2014 / 12:58:11
lukascoolarik
2. 8. 2014 / 13:03:08 (před 10 roky)
off
corine napsal(a):

Podle mě jim teď křivdíš. Zrovna na Ordinaci byly svého času závislé i moje spolužačky, a fakt nemyslím ze základky, ale starší 20 let. V Americe mají Tak jde čas (víc jich tam neznám, ale určitě mají i další), v Británii mají East Enders (na BBC One, tuším tak 2 x týdne a vždycky v osm), Pobol y cwm - ta je velšská, River City, na ITV Coronation Street, Emerald Street... můžeme si říkat co chceme, můžeme si myslet chceme, můžeme srovnávat kvalitu jak chceme, ale smutná skutečnost je ta, že tyhle nekonečný soapky typu 1000 dílů+ s omíláním téhož stokrát jinak lidi prostě chtějí, sledují a sledovat budou. V celku bez ohledu na cokoli.

(Smutná) pravda, no. Ale je to škoda. Jsou seriály, které by se daly považovat za mistrovská díla, jenže o těch se obecně ví jen málo, protože se lidé radši dívají na takový, s prominutím, odpad.

corine
2. 8. 2014 / 13:15:38 (před 10 roky)
off
lukascoolarik napsal(a):

(Smutná) pravda, no. Ale je to škoda. Jsou seriály, které by se daly považovat za mistrovská díla, jenže o těch se obecně ví jen málo, protože se lidé radši dívají na takový, s prominutím, odpad.

Já z toho mám právě spíš pocit, že zvlášť na té ITV díky těm nekonečným soapkám zvládají financovat i produkci svých minisérií, který jsou kvalitou hodně vysoko. Spíš mám problém s tím, co s takto získanýma penězma dělá Nova: tvorba stále nových kanálů, kvalita původní tvorby povětšinou k pláči a recyklace seriálů z CBS a jejích divizí... ITV taky vysílá úspěšný americký seriály, taky má všechny ty kriminálky, ale zároveň má skvělou původní tvorbu, se kterou by mohla obstát sama o sobě. Mám problém s tím, že bez ohledu na to, kolik vzniklo komerečních stanic, když chci kvalitní českou původní tvorbu, tak mám za celý ty roky stejně pořád jenom jednu možnost kde ji hledat - na ČT.

Já už tu nejsem!
Drunk_Queen
2. 8. 2014 / 13:18:30 (před 10 roky)
off
corine napsal(a):

Přesně tak, krutá pravda. Nikdo se na mě nezlobte, ale tady platí, co říkává můj táta: " Tyhlety hrůzy většinou vyhledávají důchodci, občas děcka, co to ještě nechápou a koukaj s někým z rodiny, a pipky, co se strašně nudí a nemaj se zrovna o čem vykecávat."

Miňo S
Dlouholetý uživatel | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
2. 8. 2014 / 14:14:45 (před 10 roky)
off

Opravdu Nova o ničem, ještě že alespoň Prima se zajímá o diváky, Cool a Love naprosto nejlepší. Ale od pondělí do čtvrtka se mučit u Počátků a Ordinace je vážně na sebevraždu. Nejvíc ale nechápu, že to někoho ještě baví? Naštěstí se u nás doma už na tohle nikdo nedívá a přepínáme i hlavní zprávy na objektivnější kanál bez bulváru a výmyslů první kategorie. Kež by ale to už došlo všem... PS: Nezbývá nic jiného než chodit ven a do hospody každý všední den večer. :-)

Dori
2. 8. 2014 / 19:29:50 (před 10 roky)
off
Dori napsal(a):

Program na Nově mi již delší čas vhání slzy do očí....

Delší čas asi tak 10-15 let...

Locke
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
2. 8. 2014 / 19:44:22 (před 10 roky)
off

A když se Nově zrovna výjimečně podaří natočit na české poměry kvalitní seriál ( Comeback ), tak ho po první sérii zruší.

Hold the Door!
ufonka
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
2. 8. 2014 / 21:01:01 (před 10 roky)
off

Mimochodem já jsem taky důchodce. :D Ale je fakt, že se tochu vymykám. Většina jiných důchodců na Novu kouká.

Sleslikslicka
4. 8. 2014 / 22:05:21 (před 10 roky)
off
ufonka napsal(a):

Mimochodem já jsem taky důchodce. :D Ale je fakt, že se tochu vymykám. Většina jiných důchodců na Novu kouká.

Trochu? Tomu co máš v hodnocení za seriály říkáš "trochu se vymykající důchodce"? :) Podle mě jsi tedy poměrně extrémní milá výjimka. Chtěla jsem původně komentovat i to že evidentně vůbec víš jak používat počítač, chodit na SZ a stahovat seriály, ale pak jsem koukla, že jsi programátorka :D.

Nobody expects the spanish inquisition!
LenkaTalaskova
5. 8. 2014 / 00:10:21 (před 10 roky)
off
Sleslikslicka napsal(a):

Trochu? Tomu co máš v hodnocení za seriály říkáš "trochu se vymykající důchodce"? :) Podle mě jsi tedy poměrně extrémní milá výjimka. Chtěla jsem původně komentovat i to že evidentně vůbec víš jak používat počítač, chodit na SZ a stahovat seriály, ale pak jsem koukla, že jsi programátorka :D.

Taky jsem nadšeně a mile překvapeně koukala na to hodnocení :) Nádherný vkus.

LenkaTalaskova SMG lover
Christina
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
5. 8. 2014 / 15:21:39 (před 10 roky)
off

Bože na Nově celý týden pomalu jen seriály o doktorech. :D ... jinak divím se že budou vysílat nový seriál Millerovi. Sledovat ho ale nebudu, dabing bude jako vždy určitě otřesný. To se raději podívám pak na nové díly v originálním znění.

Zean
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
5. 8. 2014 / 16:23:03 (před 10 roky)
off

no, nic moc, zajímavá je pro mě jedině "doktorka z Dixie" a "Lovci zločinců"
Poznámka: Nevím proč naše televizní stanice nedávají žádné novinky, pořád to samé dokola. Uvítala bych pokračování Comebacku, ostatní seriály z produkce Novy nesleduji

Editováno: 1x | Naposledy: 5. 8. 2014 / 16:38:03
M.T.00
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
19. 8. 2014 / 16:08:42 (před 10 roky)
off

Nevíte jestli budou dávat Upíří deníky 5. řadu v TV ???

dinko6
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
20. 8. 2014 / 14:14:23 (před 10 roky)
off

nic moc teda.. akurat arrow... cekal sem ze daji do sveho programu once upon a time, na kterej ma nova zakoupeny prava ,, zatim nic ... a jeste 2 socky supr

dinko
Seraphine313
Autor článku | Cool level: 88 | Fox Mulder
20. 8. 2014 / 14:32:21 (před 10 roky)
off
Tibco napsal(a):

2 $ocky pôjdu od prvej série??

Pravděpodobně ne, v programu po sobě následují Dva a půl chlapa, jak se dojede 10. řada, tak pojede Joey, jak skončí ten, pojedou 2 $ocky. Mám za to, že vysílání od první řady by se do jara nestihlo. Minimálně ne večer, jestli budou opakovačky dopoledne, to nevím.

M.T.00 napsal(a):

Nevíte jestli budou dávat Upíří deníky 5. řadu v TV ???

To opravdu nevíme. Předpokládáme, že časem ano. Teď na podzim určitě ne.

And when my time is up, have I done enough?
Jessica Angell
Uživatel od první verze | Cool level: 12 | Dale
21. 8. 2014 / 10:13:01 (před 10 roky)
off

Super, moc děkuji Evi! Mám to nejradši s titulkami, ale proč se nepodívat.
Jenže ten slovenský je příšerný. To jak vyslovují jména mě vytáčí. Uvidíme, jak to zvládne Nova. Tímhle si trochu u mě zase šplhne :D

Vyslovují je tak jak se vyslovovat má..Siobhan jinak vyslovit nejde ( ŠOVÁN FONETICKY) Jinak mě příjde že slovenský dubing je mnohem lepší než český protože zůstávají hlášky tak jak mají být a nezanikají a postavy opravdu říkají to co v angličitně.

Gabka
Editováno: 1x | Naposledy: 21. 8. 2014 / 10:13:32
Drunk_Queen
21. 8. 2014 / 10:17:23 (před 10 roky)
off
Jessica Angell napsal(a):

Vyslovují je tak jak se vyslovovat má..Siobhan jinak vyslovit nejde ( ŠOVÁN FONETICKY) Jinak mě příjde že slovenský dubing je mnohem lepší než český protože zůstávají hlášky tak jak mají být a nezanikají a postavy opravdu říkají to co v angličitně.

Jak která. Třeba při sledování seriálu Castle jsem při tom jejich 'Ričárd' málem umřela smíchy :D.

LenkaTalaskova
21. 8. 2014 / 12:38:34 (před 10 roky)
off

Oni totiž ve slovenským traileru vyslovovali Šivón a mně se to nezdálo, ale asi by se to tak dalo taky vyslovovat, když se to dá i tak odpodlouchat.

LenkaTalaskova SMG lover
Jessica Angell
Uživatel od první verze | Cool level: 12 | Dale
23. 8. 2014 / 07:42:41 (před 10 roky)
off

Oni totiž ve slovenským traileru vyslovovali Šivón a mně se to nezdálo, ale asi by se to tak dalo taky vyslovovat, když se to dá i tak odpodlouchat.

Protože Šivón je výslovnost
: /ʃɨˈvɔːn/ shi-vawn; my říkáme Šován, protože je to pro nás přirozenější. A myslím, že v seriálu je stejně ta naše výslovnost i v originále tedy ŠOVÁN.

Gabka
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
30. 1. 2015 / 15:53:20 (před 9 roky)
off
corine napsal(a):

Oni je ale mají odpoledne. My s tímhle musím žít v hlavním vysílacím čase.

Protože Šivón je výslovnost
: /ʃɨˈvɔːn/ shi-vawn; my říkáme Šován, protože je to pro nás přirozenější. A myslím, že v seriálu je stejně ta naše výslovnost i v originále tedy ŠOVÁN.

V originále to jsou takové ty hlásky, co jsou něco na půl cesty mezi dvěma různýma samohláskama. Dabéři ti to tak říkat nebudou, protože by to museli dělat s přízvukem a dělat ho u jednoho slova...

Fascinuje mě ale, že se Cinemě pořád říká filmový kanál, když tak 80% pořadů jsou seriály.