Báječná zpráva jako milovník knižní předlohy nemůžu být víc nadšená
Seriál sleduji, ale měl bych k němu několik výhrad. Upíři působí spíše jako zombie než jako skuteční upíři a to co jim vystřeluje s pusy, působí dosti podivně. Proč prostě nemůžou mít klasické tesáky jako normální upíři? Další věc jsou nudné a zbytečné rodinné problémy hlavních hrdinů, které jsou plné mnohokrát viděných klišé. Samozřejmě seriál obsahuje i pozitiva jedním z největších je temná a často tajemná atmosféra a několik výrazných hlavních postav.
Viděl jsem zatím všech šest odvysílaných epizod a spokojenost veliká. Vůbec jsem si nepřipouštěl, že by se seriál nedočkal prodloužení, ale pro jistotu už jsem si sehnal knižní předlohu.
spike napsal(a):
Seriál sleduji, ale měl bych k němu několik výhrad. Upíři působí spíše jako zombie než jako skuteční upíři a to co jim vystřeluje s pusy, působí dosti podivně. Proč prostě nemůžou mít klasické tesáky jako normální upíři? Další věc jsou nudné a zbytečné rodinné problémy hlavních hrdinů, které jsou plné mnohokrát viděných klišé. Samozřejmě seriál obsahuje i pozitiva jedním z největších je temná a často tajemná atmosféra a několik výrazných hlavních postav.
tohle není TVD :) tesáky no way prosím :D právě že takhle je to mnohem lepší a strašidelnější :) nejlepší novinka tohoto roku dokonce u mě překonala i Chicago PD :D
spike napsal(a):
Stejně jako Vachisek si myslím, že ten způsob, jakým se upíři živí je mnohem drsnější a strašidelnější než obyčejné zuby. Upřímně, mě to docela nadchlo. Navíc je tenhle seriál důkazem, že upírská tematika se dá ještě uchopit originálně a neni potřeba vykrádat, co už bylo použito (a nedej bože prznit upíry sladkýma řečičkama a třpytkama :D). U těch rodinných problémů chápu tvojí výtku a částečně s ní i souhlasím, nicméně pořád čekám, že to všechno je součástí nějakého promyšlenějšího celku a ještě se ukáže důležitost těch vztahů.
A jistě nezůstane jen u dvou sérii...ještě, že jsem to vzdal, bude to klasická natahovačka, ke které vybízel už druhý díl
Vachisek napsal(a):
tohle není TVD :) tesáky no way prosím :D právě že takhle je to mnohem lepší a strašidelnější :) nejlepší novinka tohoto roku dokonce u mě překonala i Chicago PD :D
No upřimně ty rodinné natahovačky, co úmorně odvádí pozornost od hlavní linky jsou mnohem otravnější než milostné problémy z TVD. Strašidelné to možná je ale upíři díky tomu působí spíše jako nějaká bezduchá monstra a to je škoda. Guillermo del Toro režíroval druhého Bladea a v něm ti upíři byli daleko děsivější. Například postava Thomase Eichorsta v The Strain je hodně zajímavá ale ostatní upíři jsou zatím jen velmi nezajímavá masa krvežíznivých monster.
Ahhhhh...výborná zpráva, počkat, proč se vlastně raduji??
Asi proto, že věřím, že se jedná o opravdu kvalitní seriál, ze kterého si nejspíš ustř... :D :D Bohužel se ještě nenašel čas, abych začal tento výborně hodnocený seriál sledovat, ale je vidět, že bych měl máknout, jelikož nás brzy bude čekat i druhá série, však ten rok uteče jako voda.