Diskuze k článku Vzpomínáme: True Blood (2008-2014)
Desperate houseman
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
25. 8. 2014 / 21:01:28 (před 10 roky)
off

Pěkný článek k nepěknému seriálu :D Finále nebylo tak hrozné, skoro jsem ani nepřetáčel. Jsem rád že je Bill mrtvý

Nathaniell
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
25. 8. 2014 / 21:05:38 (před 10 roky)
off

Toužila jsem, aby finále utopili v krvi a sexu, přesně ve stylu True Blood... no, alespoň Sookie běhající po hřbitově v minišatech jsme se dočkali.

Přiznám to, jsem dojatá :-)

Žiji ve fikčních světech, iluzích a sebeklamech. Tak mi je, prosím, neberte!
Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
25. 8. 2014 / 21:15:43 (před 10 roky)
off

Úplne najviac super článok! Ďakujeme ragelly :)
Ja som už aj zabudla, čo všetko sa tam za tie série udialo. Ako som to čítala, tak som úplne dostala chuť si niektoré časti pozrieť znovu. Hlavne teda ako sa prvýkrát stretli s Ericom a stvorenie Jessicy (už viem, čo budem večer robiť :D).
Rozmýšľam, ktorá séria ma pred rokmi tak veľmi nebavila.. 2. alebo 3.? Viem, že vtedy som si dala viac ako rok pauzu, ale potom ma zvedavosť opäť priviedla k True Blood. Godric sa im ako postava veľmi podaril, myslím, že veľa ľuďom bol sympatický. Ale už si vôbec nepamätám, že by niekedy Bill požiadal Sookie o ruku :D
Vlkodlaci závislí na Véčku ma moc nebavili.. Séria s čarodejmi by ma tiež asi nebavila, keby Ericovi nevymazali pamäť. "Eric jako hodné štěňátko s nevinným pohledem" toto sú presne tie slová, ktoré by som použila, keby som ich vedela vymyslieť. :))
Členovia Autority a bohyňa Lilith a následne boh Bill.. ehm, to ma tiež dajako moc nebralo. Oznámenie poslednej série bolo pre mňa skôr úľavou, že to už bude končiť.

No a k poslednej epizóde.. Tak konečne som dnes pri sledovaní nepreklikávala na iné stránky, ale fakt som sledovala. Hovorila som si, že keď to je posledná epizóda, tak si to zaslúži. No k svadbe Jess+Hoyt.. nemohla som si pomôcť, ale prišla mi trochu taká narýchlo? taká nanútená? veď sa ešte len znovuspoznali (teda aspoň z Hoytovej strany). Ale bol to celkom pekný obrad, Sookieno počutie Billových myšlienok bolo pekné. Myslela som si, že tvorci idú k záveru, keď Sookiena vília krv "zabije" jeho upírie ja a on bude človekom. Preto som ani celkom neverila tej scéne na cintoríne. A keď ho Sookie prebodla, pozerala som na to asi takto O_____O Lebo som neverila, že to urobia!! :D Chcela som zažiť niečo prekvapujúce, ale teraz mi je to ľúto. Bill bol postava, ktorou to viac-menej začalo, bol prvý upír, ktorého sme poznali.. fňuk. Ale jeho smrť sa mi páčila, ako pomohol Sookie s kolíkom (o tom, že si naňho sadla a potom sa válala v krvi radšej písať moc nebudem :D). S Ericom a Pam to asi inak skončiť nemohlo.. On sa proste hodí tam, do Fangtasie, na svoj trón. (Aj keď mi je smutno za tým "dobrým" Ericom.) Posledná scéna.. no neviem.. ako bolo to pekné, ale niečo mi tam chýbalo. Prvá vec, čo som si hneď všimla bola, že Jasonova dcéra určite nevyzerá na 4 roky, vyzerá dokonca ešte staršie ako Samovo dieťa. No dobre, nepodstatná vec. A to, s kým teraz Sookie je.. ja som spokojná, že sme ho nevideli, resp. videli iba zozadu.
Asi končím túto spoveď (dúfam, že je povolené písať dlhé príspevky :D) a určite neľutujem, že som s True Blood strávila pár rokov.

Firox
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
25. 8. 2014 / 21:45:28 (před 10 roky)
off

Začátek byl hodne moc super. Konec mě trochu mrzel no :)

Esgalnor
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
25. 8. 2014 / 22:25:00 (před 10 roky)
off

Zrovna dneska jsem si to poprvé pustil, už jsem zhlédl čtyři díly a přiznávám, že jsem opravdu nečekal že mě to tak chytne.

Důvtip je nade všechna bohatství lidí.
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
25. 8. 2014 / 22:25:08 (před 10 roky)
off

Skvělý seriál byl podle mě i skvěle ukončen, teď si dám pauzu a pak si ho s chutí pustím celý znovu

ragelly
Autorka článku | Cool level: 118 | Oswald 'Penguin' Cobblepot
25. 8. 2014 / 22:33:34 (před 10 roky)
off

Mně se finále líbilo hodně. Na zahraničních webech jsou fanoušci velmi nespokojení, ale podle mě to byl úžasný konec. Pam s Ericem bezkonkurenční, Sarah jsem to zlomyslně přála, a ten doják na konci bylo přesně moje pravé ořechové, všichni pospolu a šťastní, to já ráda. Billův konec mi přišel takový... vhodný, líbilo se mi, jak mu Sookie dokázala číst poprvé myšlenky a jak "usínal" s fotografií dcerky. A jsem ráda, že na Sookie čekal šťastný konec, i když nevíme, s kým. Nejvíc by se mi asi líbilo, kdyby tam s ní na konci seděl Alcide (ten hodný ze začátku, ne ten blbeček ze smečky), ale i takto mi to přišlo skvělé.

K celému seriálu: První řada úžasná, nejhorší pro mě pátá. Nevěřila bych, jak moc si v průběhu zamiluju Pam, její prořízlá sprostá mluva a ignorace všech mě vždycky dokázala dostat do kolen :) Každopádně nejvíc jsem umírala u Ginger - ta její sex scéna s Ericem v 7x09 byla perfektní, pouštěla jsem si ji už několikrát dneska :D

True Blood není bezchybný seriál, ale dokázal mě okouzlit a podle mého dostal zakončení, které si zasloužil, za mě spokojenost :)

reallyreallychildish
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
25. 8. 2014 / 22:55:09 (před 10 roky)
off

Tak jsem to teď taky dokoukala a musím říct, že jsem vlastně spokojená. Tedy v průběhu celé řady bylo znát, že je poslední, taková rozlučková a to finále to vážně pěkně zakončilo. Jen jsem vážně do poslední chvíle nevěřila, že Bill umře, pořád jsem čekala, kdo na poslední chvíli přijde, aby to zarazil..a nic. :D A nakonec, nejvíc mě dojalo to video After finale, to to pro mě uzavřelo úplně komplet. :)
Jsem ráda, že jsem tomu seriálu věnovala čas, ač měl dobré i špatné období, určitě stojí za to. :)

If I cannot reach Heaven, I will raise Hell.
Luteka
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
25. 8. 2014 / 23:12:41 (před 10 roky)
off

Vím, jak skončí knížky a vím, jak skončil seriál a jsem spokojená. Je pravda, že celý seriál jsem dala až na druhý pokus, protože poprvé mě přestal bavit okolo 4-5 série. Jsem ale strašně ráda, že jsem mu dala druhý pokus, protože podruhé mě celý seriál neskutečně bavil ... A to po celou dobu! Takové seriály se točí vyjímečně a i na herecké sestavě je to vidět. Děkuji za krásný článek :)

I am not always a bitch ... Just kidding, go fuck yourself.
LadyAlex
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
26. 8. 2014 / 00:31:10 (před 10 roky)
off

Je pravda, že True Blood je hodně výjimečný seriál, řekla bych, i když nejsem expert, že byl svým způsobem přelomový v počtu nahoty, krve a nadávek, což já ráda, velmi jsem si díky tomuhle kousku obohatila anglickou slovní zásobu:D
Článek senzační, i když mi pár drobností chybělo, jako například zmínka o shapeshifterech a například celá Samova linka. Ale protože se znám a jsem detailistka, tak vím, že bych stejně dobrý a hlavně stručný obsah napsat nezvládla ani za milion let.
Teď k seriálu. Je pravda, že pátá řada byla asi nejhorší. Nemůžu se zbavit pocitu takové sounáležitosti prvních tří serií, pak příkop o velkosti Grand Canyonu a za ním zbytek seriálu. Přijde mi to nějak jiný... Jak už tu byl zmíněný, bylo jasně vidět, ze je to serie poslední. Jsem spokojená s jejím vyzněním, jen mi tam chybí ta odlišnost, kterou jsem zmínila na začátku (sex a nadávky, krve bylo řekněme akorát). Scnaristi časem hodně vyměkli. Nevím, jak končí knihy, takže nemůžu porovnávat, ale přijde mi to možná až moc "americký", moc sladký, co se týká finále. Ale uznávám, že já, starej cynik, jsem při scéně s rakví měla slzy na krajíčku... Možná kdyby se tam tolik nesnažili udržet Taru, ty její ježíšovský scény byly hrozný. Ale jsem ochotna jim to odpustit:D
True Blood mi bude hodně chybět, protože jsem s ním strávila šest let života (objevila jsem ho až při druhé řadě). Byl to vlastně první "dospělý" seriál, který jsem sledovala, proto mám k němu silnou vazbu. Při pomyšlení, že příští léto na mě nebudou čekat moje milované postavy cítím, že ve mě něco chybí.... Ale jak řekla Jessica, časem to bude v pohodě.

Ještě by mě zajímalo, jestli finální scénu natočili s polštářem nebo jestli to je pravý Annino břicho. V seriálu to působilo hodně věrně, ve videu v tomhle článku už tolik ne...

Icheb
Dlouholetý uživatel | Cool level: 23 | Denholm
26. 8. 2014 / 08:32:27 (před 10 roky)
off

Ukápla slza...

Television is reality and reality is less than television (Dr.Brian O´Blivion)
Lixandra
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
26. 8. 2014 / 10:44:39 (před 10 roky)
off

Děkuji moc za článek, krásně to všechno shrnul. Popravdě jsem ho četla už včera večer hned po zhlédnutí finále, ale přes ten vodopád slz jsem akorát vypnula poslepu počítač a odporoučela se do postele. Pořád jsem si říkala, že tomu konci s Billem neuvěřím, dokud ho neuvidím, pak jsem ho viděla a stejně tomu pořád nechci věřit. Jinak finále bylo myslím hezké, tento seriál si ho zasloužil. Nejvíc dojalo video v článku, až u toho mi došlo, že další díly už nikdy nebudou a vodopády tekly. Přece jen True Blood byla moje srdcovka a snad dokonce první seriál, na který jsem se začala v roce 2010 dívat, a od té doby měl své nudné části (některé linky moc nezajímaly) a své lepší části (4. řada a Eric s  vymytým mozkem mi nastolili nový rozměr roztomilosti) a vůbec mi toho hodně dal. Tenhle seriál miluju takový, jaký je a asi vždycky budu.

That's all.
Editováno: 1x | Naposledy: 26. 8. 2014 / 10:46:18
Andrea Lee
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
26. 8. 2014 / 12:38:33 (před 10 roky)
off

True Blood je najlepší seriál s vampire témou a predpokladám, že u mňa ho už asi nikdy nikto neprekoná, podobne ako Votrelca na poli space hororov. Pokojne by som prijal ďalších 5 sérií, škoda!

jflint
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
26. 8. 2014 / 14:48:25 (před 10 roky)
off

Po tom všem (co je krásně shrnuto v článku) jsem upřímně ráda, za ten šťastný konec. Kterým podle všeho pro Billa měla být smrt, z čehož (i přes mou averzi k němu) nejsem úplně nadšená vzhledem k Jessice a tomu, že všichni ostatní více méně dostali úplnou pohádku, ale co nadělám. Navíc mě zhruba od čtvrté série silně nezajímal nikdo jiný než Eric a Pam, takže na tom ani nezáleží. Ti dva totiž šťastný konec dostali - kupu peněz, sami sebe a klid. Už žádné vílí vagíny, nechtění potomci, propouštění, králové, bohové a Autority. Díky bohu za to.

Nakonec toho na mě přece jenom bylo moc. Poslední sérii jsem v podstatě celou přetočila (s výjimkou scén mých dvou oblíbenců, občas jsem zastavila pro Jasona), a co si budeme nalhávat, s tou šestou to nebylo o moc lepší. Mrzí mě, že seriál si nedovedl udržet kvalitu, kvůli které jsem se na něj začala dívat a která se asi do čtvrté série pevně držela. Bohužel to potom začalo pokulhávat. S ohléhnutím zpátky musím říct (a sama jsem tím překvapená), že moje nejoblíbenější série byla pátá. Když se vysílala, tak jsem byla přesvědčená o tom, že je to katastrofa, jenže pak začala šestá a pátá vedle ní vypadala jako dar z nebes. Ona nebyla nijak zvlášť dobrá jako celek, ale když ji rozeberu na kousky, tak mi dala Noru, očekávané Autority (které byly jako celek jednou z věcí, proč jsem se většinu páté série smála - no vážně, Lilith a Bilith -, ale Christopher Meloni to celé zachraňoval), spousty flashbacků Erica a Pam, Russella Edgingtona se Stevem Newlinem a pro jednou celkem zajímavý děj pro Sama (ale to je asi otázka názoru na Lunu). Pátá série mi toho tak rozebraná na kousky dala nejvíc. Ovšem pravdou je a zůstává, že když si přes všechny ty dobré momenty vzpomenu i na ty špatné (pitomost Autorit, zhulené víly, nesmyslnost dějové linie Terryho, zbytečné přivedení Tary zpátky jako upíra, příšernost v podobě Alcida, nesmyslné chování Billa, celá Sookie), chce se mi skoro brečet. Nicméně, vzpomínat budu s dobrým pocitem jen na to dobré, protože jsem s True Blood strávila přes čtyři roky a tenhle seriál si to zaslouží i přes to, že na konci ztratil nějakou tu úroveň.

akyf
Dlouholetý uživatel | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
26. 8. 2014 / 17:29:55 (před 10 roky)
off

Sbohem, má milovaná True Blood! Těch sedm let bylo incredible and fu**ing amazing.

Akyf
wwwhankawww
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
28. 8. 2014 / 12:33:34 (před 10 roky)
off

Děkuju za krásný článek!! závěrečné video mě dojalo k slzám.. Jo tak sbohem true blood tvůrce mých sexuálních nočních můr :D :D

jjoja
Dlouholetý uživatel | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
3. 9. 2014 / 14:46:02 (před 10 roky)
off

Takhle bych pojmenovala celou poslední sérii... Skončilo to úplně úžasně... a na jedné straně jsem i ráda, že to skončilo, a na druhé straně .. Sakra, kdo je Sookien "manžel?!" :D Samozřejmě ale,že by pokračování nemělo smysl.. protože by to prostě už nebylo ono bez Billa, jen s Ericem a New blood... Je dobře, že Billa nechali umřít a Sookie má konečně "nový" život, ale s Jasonem jsem ani nepředpokládala, že to tak skončí :D A ještě k tomu 3 děti :D ..

Seriál mě nadchnul, jsem ráda, že jsem se na něho dívala a vůbec jsem při něm nestrávila zbytečné hodiny a minuty..

Velké dík patří všem, kteří se na tom podíleli - od nápadu až k seriálu :)

jen musím podotknout, že by se to hodilo dát do 3D provedení :D

Užívej si každý okamžik, protože Tě vždy může jen posílit, ne oslabit
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
10. 9. 2014 / 17:00:30 (před 10 roky)
off

Vidím, že nelituju, že už jsem poslední řadu neviděla.

nina100
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
17. 9. 2014 / 02:20:26 (před 10 roky)
off

no neviem, mna najviac zarazili tie deti, jak mohli za 3 roky stihnut 3 deti a ešte k temu tie deti vypadali na 5 roku alebo víc, ale inak pekné ukončenie a pekný článok

Illyria
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
17. 9. 2014 / 03:36:48 (před 10 roky)
off

Mne se finale tez libilo. Neni to uplne muj nej serial a obcas se mi nechtelo vubec sledovat, ale jsem rada za ten konec, protoze vsichni dostali to co si prali a to je vlastne to nejdulezitejsi. Osud Billa mne byl jasny od prvniho flashbacku :) Hrozne jsem se bala ze nebudou mit kuraz a prezije :) Takhle to udelali moc dobre.

Elis.n
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
27. 9. 2014 / 18:25:36 (před 10 roky)
off

Týjo! 7 let, co jsem začala koukat na True Blood :O. Tehdy mě to děsně chytlo, byla to taková mírně zvrácená :D love story s promyšlenym dějem. Vlastně by se začátek dal charakterizovat jako: sex, násilí a upíři :D. Řekla bych, že první dvě série výborný, pak už to šlo trochu z kopce a stala se z toho fantasmagorie :D ale i tak jsem celej seriál dokoukala a jsem ráda. Má něco do sebe, spoustu zajímavejch postav, který člověk miluje a nenávidí, hromady zvratů, že si to člověk už ani nepamtuje. Myslim, že na první sérii se někdy ráda podívám znova...........(Jo a nejvíc mě naštvali když zabili Jesuse, to jsem fakt vořvala)

Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
12. 12. 2014 / 09:29:22 (před 10 roky)
off

Pro mě bylo finále strašně hořkosladké. Řekla bych, že více hořké.
Bill byl jedna z mých oblíbených postav a se Sookie jsem mu do poslední chvíle fandila. Ale byla bych naivní, kdybych si myslela, že spolu odjedou do západu slunce(že by se z Billa stal člověk). Nakonec se z něj stala jen krvavá břečka a Sookie si nezapomněla vzít světlé minišaty.
Finále je dle mě dobré, ale nemohu říct, že se mi zrovna líbilo.

Jinak jsem seriál moc ráda sledovala, dokonce se mi líbila i mizerná 5S.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯