Zvláštní, že se ozval až teď.
Mě by spíš zajímalo, jak došel k tomu, že trpí vážnými finančními škodami ve formě ušlého zisku jenom proto, že mu má být ta postava podobná :D
Olca napsal(a):
Mě by spíš zajímalo, jak došel k tomu, že trpí vážnými finančními škodami ve formě ušlého zisku jenom proto, že mu má být ta postava podobná :D
Čteno mezi řádky: "Nemám peníze a tohle je nejlepší a jediný způsob, jak se k nim dostat." :-D
Mě by hlavně zajímala argumentace na téma ušlý zisk. Copak Simpsonovi nějak konkurují Mafiánům? O jaký zisk takový člověk mohl přijít stran Simpsonových? Nehledě na to, že pokud chci žalovat na finanční ztráty, musím prokázat přímou příčinnou souvislost mezi zaviněním a škodou, a navíc se subjekty musí pohybovat ve stejné oblasti a na relevantním trhu. Buď bude žalovat Simpsonovy jako takové (popř. FOX), kvůli tomu, že TEHDY ovlivnily premiéru Mafiánů a výnosy z ní tím, že by tam tuhle postavu třeba nějak pomluvily, nebo může žalovat přímo toho autora, který za postavou stojí (popř. FOX, ale ne film) kvůli tomu, že mu tím zasahuje do osobnostních práv. Ale kombinovat to? To nechápu...
Tohle je ubohý pokus o "legální" krádež peněz, které mu vůbec nepatří. Prostě ubohost.
Á, tady někomu tragicky docházeji peníze. Nemělo by bejt něco takovýho už po 24 letech promlčený???
hele můžu se zetat kde si on vycuval z prstu těch 250 miliónů dolarů? postava byla celkem ve 22 dílech první díl byl 1991, to znamená že chce 10 milionů za jednu epizodu kde hraje jeho postava vedlejší roli
lukascoolarik napsal(a):
Čteno mezi řádky: "Nemám peníze a tohle je nejlepší a jediný způsob, jak se k nim dostat." :-D
To bude asi jediné logické vysvětlení :D
Tak to teda nechápu, proč je ten člověk žaluje, kromě možnosti, že si chce nahrabat. To by je spíš měli žalovat skuteční lidé, kteří se tam objevili jako postavy, ale byli (v originále) namluveni někým jiným.
Amerika je prostě ráj právníků.
nepoužívaj jeho jméno a úplně stejnej není podle mě šanci uspět
Tak soud byl dneska ukončen, výsledek je takový, že Frank Sivero (herec, který Fox žaloval) nemá nárok na náhradu škody, protože postava Louieho je parodií na mafiána, a tudíž se na ni nevztahují autorská práva.