Diskuze k článku Deset tisíc slov o Billovi Cosbym a jeho obviněních
Deaneira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 33 | Jack Carter
23. 2. 2015 / 13:42:32 (před 9 roky)
off

Díky za super článek, ten musel dát dost zabrat.

TheOneandOnly
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
23. 2. 2015 / 14:06:12 (před 9 roky)
off

Wow, musim říct, že autor je vážně borec. Dát dohromady tolik textu, aby to dávalo smysl a ještě se to dalo číst.Dobrá práce! O případu Billa Cosbyho jsem toho moc nevěděla, takže mi i téma přišlo zajímavé.

Illyria
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
23. 2. 2015 / 14:12:24 (před 9 roky)
off

Wow. Diky za vycerpavajici clanek.

Ja osobne z toho mam smisene pocity a vubec si nedokazu udelat obrazek ci vubec usoudit, ne jestli je to pravda, ale spis nakolik.

Seraphine313
Autor článku | Cool level: 88 | Fox Mulder
23. 2. 2015 / 14:26:27 (před 9 roky)
off
Illyria napsal(a):

Wow. Diky za vycerpavajici clanek.

Ja osobne z toho mam smisene pocity a vubec si nedokazu udelat obrazek ci vubec usoudit, ne jestli je to pravda, ale spis nakolik.

Ono to jde vidět z té rozpolcenosti americké veřejnosti.

Na jedné straně jsou lidi proti Cosbymu, co říkají, že není možné, aby si 40 žen vymýšlelo, navíc takhle veřejně. Že není možné, aby se prostě něco doopravdy nestalo.

Na druhé straně jsou lidé, méně početní, co říkají, že dokud někdo nedá přesvědčivý důkaz, tak jsou to doopravdy jen domněnky a Cosby je (podle práva) nevinný.

Osobně bych to viděl tak, že některé z těch žen mají pravdu a Cosby jim skutečně něco provedl. Nemyslím si ale, že by to byly všechny do jedné. Myslím si, že mezi nimi jsou i takové, kterým Cosby nějakým způsobem ublížil a ony se mu mstí. Pak tam jsou takové, kterým kariéra dávno dohořela a chtějí na sebe znova upozornit.

Největší publicitu z toho ale stejně mají Gloria Allred a Martin Singer :D

And when my time is up, have I done enough?
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
23. 2. 2015 / 14:57:28 (před 9 roky)
off

Teda pane Seraphine, smekám. :D Sice jsem o téhle kauze vůbec nevěděl a celkem mě to ani nějak moc nezajímá, ale ten článek je skvělý. Díky.

Sang
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
23. 2. 2015 / 15:10:41 (před 9 roky)
off

Také se přikláním spíš k názoru, že se některé případy opravdu staly (a mnoho jich asi bude nenahlášených) a část z děvčat se veze, aby byly zajímavé. Pochybuji ale, že jsou všechna obvinění smyšlená, ovšem pochybuji také, že jsou všechna pravdivá. Což by ale z pana Cosbyho nedělalo o nic míň násilníka a úchyla.

Seraphine313
23. 2. 2015 / 15:42:44 (před 9 roky)
off
_karel_ napsal(a):

Teda pane Seraphine, smekám. :D Sice jsem o téhle kauze vůbec nevěděl a celkem mě to ani nějak moc nezajímá, ale ten článek je skvělý. Díky.

Díky, moc mě to těší :)

Sang napsal(a):

Také se přikláním spíš k názoru, že se některé případy opravdu staly (a mnoho jich asi bude nenahlášených) a část z děvčat se veze, aby byly zajímavé. Pochybuji ale, že jsou všechna obvinění smyšlená, ovšem pochybuji také, že jsou všechna pravdivá. Což by ale z pana Cosbyho nedělalo o nic míň násilníka a úchyla.

I kdyby mu dokázali třeba jen půlku případů, tak pořád asi půjde o jednu z největších soudních kauz za poslední roky. Pravděpodobně mu ale dokážou jednu, možná dvě, on se mimosoudně vyrovná a pak to kolem něj utichne.

Cristie
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
23. 2. 2015 / 16:57:27 (před 9 roky)
off
Jeník Hoatský
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
23. 2. 2015 / 17:27:22 (před 9 roky)
off

Dal jsem si práci a přečetl si článek(velká pochvala redaktorovi!!!).

Podle mě tam budou 2-3 ženy, které skutečně "vohnul" ale otázkou je jestli šly dobrovolně za vidinou slávy nebo je fakt zdrogoval a znásilnil. Mám pocit, že většina těch žen jsou bývalé cosi, teď jsou ničím a potřebují se zviditelnit nebo s nají, že vysoudějí nějakou částku.

Je to jako, když dnešní holka po flámu začne druhý den tvrdit legendární větu "někdo mi něco hodil do pití".

Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
23. 2. 2015 / 17:42:31 (před 9 roky)
off

Pridávam sa k veľkej pochvale za článok, mne trvalo takmer hodinu ho poriadne prečítať, neviem si predstaviť, koľko trvalo písanie :)
Vôbec som netušila, že takéto niečo sa deje (a to som pozerala aj Glóby, ale nejako mi tie narážky ušli, resp. nechápala som ich, keďže som o tom nič nevedela) a v tak veľkej miere, že mu rušia všetky predstavenia.
Každopádne ja na to nemám žiadny názor, pravda sa teraz bude hľadať ťažko, najmä po toľkých rokoch a hlavne keď, ako bolo v článku spomínané, takmer vo všetkých prípadoch prešla premlčacia doba. Ako som čítala článok, tak tie obvinenia mi pripomínali lavínu, začalo to pár a končí to pomaly masovým obviňovaním.
Ja som už dávnejšie zistila, že pokiaľ chcem obdivovať hercov a mať obľúbených hercov vďaka seriálom, tak by som si nemala zisťovať nič o ich osobnom živote, lebo mnohí majú rózne aféry, osobné problémy atď.

Illyria
23. 2. 2015 / 17:43:40 (před 9 roky)
off

To je prave neco, co mne dost vytaci, ze se nejspis nektere vezou na vlne a vubec si neuvedomi, jaky dopad to ma ty, kterym se skutecne neco stalo.

Pak se clovek divi ze nejdou nic rict. Tezko rict na kolik jsou ty jejich verze pravdive, vetsina se zda ze se jen opakuji a kopiruji.

A nechci byt hnusna ale zrovna radoby herecky a modelky co se toci kolem Hefnera si myslim moc presvedcovani nepotrebuji.

Je to zacarovany kruh a myslim si ze se pravdu ani nedozvime. Akorat se na tom napakuji pravnici a bulvar.

A je pravda ze amici jsou v tomhle sileni, jako verejnost. To, ze vetsina celebrit ovsem mlci take o necem vypovida.

Biskin
VIP | Cool level: 51 | Jay Pritchett
23. 2. 2015 / 17:49:38 (před 9 roky)
off

uff, i s videama jsem to četl přes hodinu. Tos musel, Seraphine, psát snad 100 let :D

ale článek parádní

Seraphine313
23. 2. 2015 / 17:53:25 (před 9 roky)
off
Biskin napsal(a):

uff, i s videama jsem to četl přes hodinu. Tos musel, Seraphine, psát snad 100 let :D

ale článek parádní

3 týdny a něco, ale nepsal jsem nic jiného. už po třetině se ragelly chytala za hlavu, co to chci vydávat za obludu :D

Editováno: 3x | Naposledy: 23. 2. 2015 / 18:02:26
reallyreallychildish
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
23. 2. 2015 / 18:30:56 (před 9 roky)
off

Fakt je to deset tisíc slov? Ještě jsem se ani neodhodlala to přečíst, ale jdu na to. :D

If I cannot reach Heaven, I will raise Hell.
Tulrika
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
23. 2. 2015 / 19:27:34 (před 9 roky)
on

Perfektní článek. Muselo dát neuvěřitelnou práci seskládat to dohromady. Ale i po přečtení se nedá říct, co je pravda a co jen hysterie a touha zviditelnit se.
A asi je fakt výnosné být právníkem celebrit

Neumím rozdávat rady. Jen dělat sarkastické poznámky
Engeneer
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
23. 2. 2015 / 20:16:32 (před 9 roky)
off

Úžasný článek, smekám, ale možná by nebylo na škodu to vydat "na pokračování". Někoho by takový rozsah mohl odradit. Každopádně, já jsem se dostal až k 5. prosinci 2014, ale jsem po dnešku vyčerpaný a jdu spát, zbytek dočtu ráno :-)

Nicole348
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
23. 2. 2015 / 22:32:31 (před 9 roky)
off

Jéj som rada, že mi to niekto takto zrekapituloval. Keďže sa mi to už dnes vôbec nechce čítať tak sa do toho pustím zajtra na čerstvo, ale už teraz sa teším.

Remi
23. 2. 2015 / 22:59:28 (před 9 roky)
off

Smekam pred autorem, ze se v tech informacich neutopil a podal to srozumitelne a prehledne. Takto kvalitni ctivo aby clovek na ceskem netu pohledal. V kauze jako je tato se tezko hleda kdo ma pravdu a kdo ne. Media rada vsechno zkresluji a vytvari si vlastni pravdu a skutecnost. Presto ze vseho toho mlceni a preslapovani ruznych lidi na miste, se jevi jako nejpravdepodobnejsi varianta, ze pan Cosby nebude svatousek a par zajickum se podival pod sukynku. Pro nej to muze znamenat profesionalni popravu a o praci uz jen tak nezavadi. Podivejte se, kolik trvalo Melu Gibsonovi, nez dostal opet nejakou roli, ktera za neco stala. Bude urcite zajimave celou aferu sledovat do konce. A do budoucna se podobnych textum vubec nebranim, pac je to fajnove poctenicko ;)

Seriálový a filmový fanatik se zalíbením v scifi a fantasy tvorbě. Jsem ale otevřený jakémukoliv žánru, když mě dokáže něčím zaujmout. Tipy na kvalitní seriál velmi rád uvítám!
anuletil
23. 2. 2015 / 23:08:58 (před 9 roky)
off

Tak teda, parádní článek. Velká pochvala autorovi. Konečně to teda někdo shrnul. No původně jsem si myslela, že to bude trochu delší článek a těch deset tisíc slov, že je to nadsazené. A ono to tak bude. Takže jsem prozatím přečetla jen půlku. A zbytek zítra. Už se těším až to dočtu. Je to fakticky pěkně udělané

Anule
Gabik.029
Redaktor | Cool level: 101 | strýček Skrblík
23. 2. 2015 / 23:12:47 (před 9 roky)
off

Jsem si říkala: "Deset tisíc slov, to bude vtip." Pak jsem článek rozklikla a spadla mi huba. :D Taky se přidávám k díkům za VELMI vyčerpávající článek (to bude kreditů! :D JK), ale určitě stojí zato, je to skvělé shrnutí. Co se celé kauzy týče, podle mě na tom něco pravdy být musí, přece by si to jedna žena jen tak nemyslela a zbytek se k ní přidal. Určitě jsou mezi jmény ženy, které se zviditelnit a mstít chtěly, ale nemyslím si, že by lhaly všechny. Ale kdo ví, kde je pravda.

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
23. 2. 2015 / 23:12:55 (před 9 roky)
off

Tohle je opravdu hodně drsný a vyčerpávající článek. Po jeho dočtení jsem získal pocit, že v Americe žijí asi exoti. Osobně jsem toho názoru, že není možné někoho jen tak odsuzovat a mít vyhraněný názor už proto, že neexistují žádné skutečné důkazy těch, co ho obviňují a hlavně je potřeba si uvědomit, že většina z těch "modelek a hereček" (většinou bez talentu) jsou ve skutečnosti jen obyčejné zkrachovalé celebrity, které by udělali cokoliv, aby se proslavili a něco s toho vytřískali. A taky nevěřím, že většinu z nich by musel k nějakému sexu nějak extra přemlouvat nebo je dokonce zdrogovat už proto, že byl a stále je slavný a tak v něm jistě viděli jen zdroj laciného zisku a představu, že jim to pomůže v kariéře. To samozřejmě neznamená, že mezi nimi není některá, které mohl skutečně ublížit, ale je otázka jestli se nejedná jen o odkopnutou milenku, která to nemohla unést a tak ho obvinila z něčeho takového, ale to jsou jen spekulace a podle mě se pravdy nikdy nebude možné dopátrat.

spike
Seraphine313
23. 2. 2015 / 23:42:24 (před 9 roky)
off
Remi napsal(a):

Pro nej to muze znamenat profesionalni popravu a o praci uz jen tak nezavadi. Podivejte se, kolik trvalo Melu Gibsonovi, nez dostal opet nejakou roli, ktera za neco stala.

Cosbymu je 77 let a nebýt téhle kauzy, tak si jezdí po Státech se svojí stand-up show a je spokojený dědeček. Jeho majetek je teďka okolo 350 milionů dolarů (2. nejbohatší afroamerický herec na světě - dokonce víc než Will Smith nebo Samuel L. Jackson), takže myslím, že na důchod je taky zajištěný.

Jeho hlavní příjem byl právě z The Cosby Show, pak z reklamy, co dělal pro Ford, Jell-O, Coca Colu nebo třeba i Texas Instruments. Pak ještě měl peníze z vystoupení v Las Vegas. Jeho majetek je tak velký, že si v pohodě mohl dovolit sponzorovat univerzitu (Spellman College od něj jednou dostala dvacet milionů dolarů - pokud by to někomu ještě nedocházelo - v přepočtu půl miliardy korun), sponzoroval školné na Berklee College a několika dalších univerzitách, muzea od něj dostávala nezanedbatelné peněžní dary, téhle filantropie se účastnila i jeho manželka.

spike napsal(a):

ale to jsou jen spekulace a podle mě se pravdy nikdy nebude možné dopátrat.

Nebude. U takhle starých případů je to opravdu tvrzení proti tvrzení. Na druhou stranu jde ale vidět, že Gloria Allred ví, co dělá, že vypouští jednu oběť po druhé a udržuje veřejné mínění na své straně a taky dohlíží na to, aby se pořád o Cosbym mluvilo. Asi tak trochu doufá, že to jednou Cosby neunese a přizná se, ale osobně bych na to nesázel. Na druhé straně se totiž Martin Singer snaží udržet Cosbyho co nejdál od médií, aby na sebe případně něco neřekl.

anca
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
24. 2. 2015 / 00:10:29 (před 9 roky)
off

Opravdu skvělý a vyčerpávající článek. Ti, kteří tady píší o předpokládané povolnosti dívek, by si měli uvědomit, že jemu možná šlo právě o to znásilnění a zneschopneni, které ho vzrusovalo. Pokud opravdu je násilník, tak je toto nejspíš jenom špička ledovce.

Remi
24. 2. 2015 / 00:21:08 (před 9 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Cosbymu je 77 let a nebýt téhle kauzy, tak si jezdí po Státech se svojí stand-up show a je spokojený dědeček. Jeho majetek je teďka okolo 350 milionů dolarů (2. nejbohatší afroamerický herec na světě - dokonce víc než Will Smith nebo Samuel L. Jackson), takže myslím, že na důchod je taky zajištěný.

Jeho hlavní příjem byl právě z The Cosby Show, pak z reklamy, co dělal pro Ford, Jell-O, Coca Colu nebo třeba i Texas Instruments. Pak ještě měl peníze z vystoupení v Las Vegas. Jeho majetek je tak velký, že si v pohodě mohl dovolit sponzorovat univerzitu (Spellman College od něj jednou dostala dvacet milionů dolarů - pokud by to někomu ještě nedocházelo - v přepočtu půl miliardy korun), sponzoroval školné na Berklee College a několika dalších univerzitách, muzea od něj dostávala nezanedbatelné peněžní dary, téhle filantropie se účastnila i jeho manželka.

Tak o penizky uz si nemusi delat starost no :) ale muze prijit vyrazne o prijem, ze ano a prece jenom uz je zvykly na zivotni uroven ala Tony Stark. No zkratka pro hodne lidi uz bude jen nepotrebne zbozi a nevime jak se s tim bude vyrovnavat. Diky za doplnujici info.

Seriálový a filmový fanatik se zalíbením v scifi a fantasy tvorbě. Jsem ale otevřený jakémukoliv žánru, když mě dokáže něčím zaujmout. Tipy na kvalitní seriál velmi rád uvítám!
spike
Uživatel od první verze | Cool level: 15 | Christopher Turk
24. 2. 2015 / 00:25:34 (před 9 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Nebude. U takhle starých případů je to opravdu tvrzení proti tvrzení. Na druhou stranu jde ale vidět, že Gloria Allred ví, co dělá, že vypouští jednu oběť po druhé a udržuje veřejné mínění na své straně a taky dohlíží na to, aby se pořád o Cosbym mluvilo. Asi tak trochu doufá, že to jednou Cosby neunese a přizná se, ale osobně bych na to nesázel. Na druhé straně se totiž Martin Singer snaží udržet Cosbyho co nejdál od médií, aby na sebe případně něco neřekl.

V takovém případě se tedy nedá věřit ani jedné straně.

spike
Illyria
24. 2. 2015 / 09:44:56 (před 9 roky)
off

Mne prave hrozne prekvapuje, proc se vsechny ty zeny rozhodly vyjit ven az ted.

Chapu ze treba v 80.-90. letech nechtely protoze Cosby byl velmi vlivny muz v Hollywoodu. Ale co od r. 2000? Jista obvineni jiz byla, proc se k tomu nepridaly tehdy? Proc az ted, kdyz je to temer vse promlceno a musi vedet jak to pusobi.

V USA delaji feministky medialni masaze a kdyz nejste s nimi jste proti nim a nedejboze kdyz mate jiny nazor. Vsichni jsou z nich vystraseni :-( zatimco ja verim, ze spousta tehdejsich i dnesnich herecek a modelek jsou vicemene "ciste" nejsem naivini a vim ze nektere jsou schopne udelat cokoliv aby ziskali slavu, roli atd. A ze ted ze sebe hraji obeti. Ale to se nesmi rict nahlas, protoze ony si to prece nemohly vymyslet! Stejne jak pripad na universite ve Virginii...

Takze nyni, po 30. letech po nekom chtit aby uveril jedne nebo druhe strane je trosku i vtipne. Pravda bude nekde napul a pokud nejsou schopni to dokazat, jakoze to nebyli schopni to dokazat pred 10leti, ted uz moc sanci nemaji, meli by to nechat byt.

A zatimco verim, ze urcite v jistych pripadech je vinnen, to jak se tahaji obeti jak kralici z klobouku je opet, trochu komicke.

Kuzuri
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
24. 2. 2015 / 10:49:22 (před 9 roky)
off

Clovece to je uz skoro diplomova praca :-)
Good job Seraphine! Tvoja tvrda praca ako vidiet nezostava nepovsimuta.
Dik za nie strucne zhrnutie! :-)
Neviem inak neviem veru Pokial ide o publicitu tamojsi ludia su schopny spravit cokolvek aby sa zviditelnili. Bulvar zneuzie a nafukne vsetko aby mal naklad. na druhej strane ludia su prasce a bez vetra sa ani listok nepohne. Ci ako sa to? V kazdom pripade som nikdy z obrazovky Billa nevnimal ako nasilnika ale urcite je dobry herec co dokaze vselico zahrat.

Kuzuri
Seraphine313
24. 2. 2015 / 11:48:20 (před 9 roky)
off
Illyria napsal(a):

Mne prave hrozne prekvapuje, proc se vsechny ty zeny rozhodly vyjit ven az ted.

Chapu ze treba v 80.-90. letech nechtely protoze Cosby byl velmi vlivny muz v Hollywoodu. Ale co od r. 2000? Jista obvineni jiz byla, proc se k tomu nepridaly tehdy? Proc az ted, kdyz je to temer vse promlceno a musi vedet jak to pusobi.

Ještě jedna věc si zaslouží podotknout, zaujalo mě to v jedné zahraniční diskusi.

V roce 1969, v době, kdy měl proběhnout ten nejstarší čin, vládla v Americe ještě poměrně silná rasová nesnášenlivost. Šedesátá léta obecně byla desetiletím zrovnoprávňování černých s bílými, ale tenhle proces se táhl ještě dalších dvacet let. A teď si představte, že by vás, bílou holku, znásilnil černoch. Myslím, že v Americe by se našlo jen málo policistů a soudců, co by vám to nevěřili.

Editováno: 1x | Naposledy: 24. 2. 2015 / 11:48:55
Illyria
24. 2. 2015 / 13:59:53 (před 9 roky)
off

Presne tak. Chapu opravdu, ze nekolik let se mohou stydet a podobne, ale 30 let je fakt hodne.

Navic mne jeste napadl jeden pripad a to Bill Clinton. Jakozto prezinet USA a v podstate nevlivnejsi muz sveta a taky se mu skandal nevyhl. Taky se zena nebala vytahnout spinu na nejvlivnejsiho cloveka.

Pravda ze nebyl nasilny ale jako priklad toho, ze se zeny nemusi bat vystoupit proti vlivnemu muzi by to stacit melo. Takze proste rikat, ze se baly, protoze mel vliv, navyse jak pises jeste v dobe rasove nesnasenlivosti... Fakt to prilis nesedi.

Nicole348
24. 2. 2015 / 23:53:43 (před 9 roky)
off

Ešte raz veľká vďaka za článok a musím povedať, že je to asi prvý článok o Cosbym, ktorý má nejakú poriadnu úroveň. Je totiž objektívny a zachycuje fakty. Takže tlieskam :-) A úprimne si myslím, že väčšina z tých ženských klame a chce sa nabaliť. Jednoducho je v tých ich príbehoch tak veľa nejasností a nelogických rozhodnutí. Všetky tie ženy sú neúspešné ,,herečky’’ alebo ,,modelky’’ či zajačiky z playboya a preto im neverím. Navyše keď ide žena vedome večer do domu nejakého chlapa, špeciálne v Hollywoode tak dosť pochybujem, že tam ide s vidinou hodnotnej politickej konverzácie. A prikláňam sa k nejakým komentárom nado mnou. V dobe vysokej rasovej intolerancie by sa biele ženy báli obviniť černocha zo znásilnenia? Je úplne jedno, že je známy. Takmer všetci belosi by sa postavili proti tomu černochovi. Takisto je veľmi čudné ako mnohé ženy po údajnom znásilnení brali od Cosbyho peniaze. Ak by sa tak veľmi báli udať ho, alebo by sa báli jeho samotného tak by s ním logicky už nechceli mať nič spoločné a držali by sa od neho čo najďalej zo strachu žeby sa také niečo mohlo stať znova. Netvrdím, že je svätý a niektorým z tých žien niečo do pitia dosť pravdepodobne hodil ale v prvom rade by sa mali spytovať sami seba prečo od neho prijali samostatné pozvanie do jeho domu, alebo hotelovej izby. Navyše vzhľadom k tomu ako to fungovalo v Hollywoode v 70-tych, 80-tych rokoch a vlastne aj teraz čo sa týka žúrovania, alkoholu a najmä drog tak neverím, že minimálne polovica z tých žien si sama nejaké tie tabletky rada nedala. Nevravím, že je to to isté, ale dosť mi to pripomína keď sa nejaká študentka na párty alebo v bare opije, nafetuje a potom chce od niekoho aby ju ľutoval, že ju podľa jej slov niekto znásilnil.

cecilka
25. 2. 2015 / 02:59:13 (před 9 roky)
off

Obdivuji práci a vytrvalost autora. Článek je perfektní.

Luci Frid
Dlouholetý uživatel | Cool level: 40 | John Locke
25. 2. 2015 / 21:44:54 (před 9 roky)
off

O téhle kauze jsem neměla ani tušení. Díky za vyčerpávající shrnutí a naprosto profesionální objektivitu. Skvělý článek.

Jsem seriálový maniak a jsem na to hrdá! :)
Sang
8. 3. 2015 / 14:06:35 (před 9 roky)
off

Tedy jak to bylo s Cosbym je otázka, ale názory typu - jsou zkrachovalé, tak musí lhát, byl bohatý, tak určitě šly dobrovolně, každá vždycky vypráví o prášku do pití - z toho se mi dělá blivno. V první řadě, překvápko překvápko, i kdyby byly běžně svolné, nemusely být svolné ty dané večery a je to znásilnění. I kdyby snad byly svolné a on byl úchyl, jak je vykreslován, tak by ho vzrušoval jejich strach a bezmoc, takže by je zdrogoval už jen z principu a ano - stále by se jednalo o znásilnění. Mimochodem poměr vymyšlených znásilnění versus ta skutečná je naprosto zanedbatelný, tak z toho laskavě přestaňte dělat standard, nemluvě o tom, že tohle je důvod, proč o tom 90 % obětí nikdy nepromluví. Ono platí, že na každém šprochu pravdy trochu, takže něco zkaženého tam bylo.

BuBBleS
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
8. 3. 2015 / 14:45:30 (před 9 roky)
off
Sang napsal(a):

Tedy jak to bylo s Cosbym je otázka, ale názory typu - jsou zkrachovalé, tak musí lhát, byl bohatý, tak určitě šly dobrovolně, každá vždycky vypráví o prášku do pití - z toho se mi dělá blivno. V první řadě, překvápko překvápko, i kdyby byly běžně svolné, nemusely být svolné ty dané večery a je to znásilnění. I kdyby snad byly svolné a on byl úchyl, jak je vykreslován, tak by ho vzrušoval jejich strach a bezmoc, takže by je zdrogoval už jen z principu a ano - stále by se jednalo o znásilnění. Mimochodem poměr vymyšlených znásilnění versus ta skutečná je naprosto zanedbatelný, tak z toho laskavě přestaňte dělat standard, nemluvě o tom, že tohle je důvod, proč o tom 90 % obětí nikdy nepromluví. Ono platí, že na každém šprochu pravdy trochu, takže něco zkaženého tam bylo.

to že na tom může být něco pravdy, to je normální. normální ale už není s tím na světlo vyjít po x desítkách let, kdy už něco takového logicky ztrácí na důvěryhodnosti a prokazatelnosti. mně je třeba blivno z toho, že by někdo věděl, že tohle Cosby dělá, a neoznámí to, aby tak alespoň neochránil jeho další oběti... plyne mi z toho, že jestli k něčemu došlo, bylo to s jejich souhlasem. ve finále je to ale jedno, protože teď už se pravdu patrně nikdo nedozví...

Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
26. 3. 2015 / 18:19:14 (před 9 roky)
off

Stále musím rozmýšľať o tom, že 10 000 slov! :D Práve dokončujem bakalárku (neúspešne už tri týždne :D) a v počítači mám aj jednu spolužiakovu, ale 10 000 slov veru nemajú. To je proste.. wow.

Seraphine313
26. 3. 2015 / 21:08:20 (před 9 roky)
off
Lill napsal(a):

Stále musím rozmýšľať o tom, že 10 000 slov! :D Práve dokončujem bakalárku (neúspešne už tri týždne :D) a v počítači mám aj jednu spolužiakovu, ale 10 000 slov veru nemajú. To je proste.. wow.

Teď s těmi aktualizacemi je to už 13 000... a vidíš, mně to ani nepřišlo :)