Jenom to ne! TBBT je ten nejlepší sitcom všech dob! Nesmí skončit! Nesmí mu klesnout sledovanost, nebo skončí! Nedopusťte to!
Ale vždyť Bones už měl párkrát 1.2. Je to sice series low, ale takhle to vyzní jako, že je to poprvé, co mají takové číslo. Ono taky v prosinci, proti TBBT a s AU epizodou, když je spousta lidí nemá ráda a epizodě se hodně mluvilo už dopředu, co se dá dělat, že...
Tak úroveň poslední série TBBT je dost nízká, takže se vůbec nedivím.
The Doctor from The TARDIS napsal(a):
Nesmí mu klesnout sledovanost, nebo skončí! Nedopusťte to!
Nesmíme to dopustit. Proto jsem se rozhodl, že si nejnovější díl stáhnu dvakrát ... :-)
lydia napsal(a):
Tak úroveň poslední série TBBT je dost nízká, takže se vůbec nedivím.
Máš pravdu, u poslední série jsem se zasmála tak u 3-4 dílů.
I-Can-Be-a-Duck napsal(a):
Ale vždyť Bones už měl párkrát 1.2. Je to sice series low, ale takhle to vyzní jako, že je to poprvé, co mají takové číslo. Ono taky v prosinci, proti TBBT a s AU epizodou, když je spousta lidí nemá ráda a epizodě se hodně mluvilo už dopředu, co se dá dělat, že...
Měl, jenže to se vysílal v pátek. I když ta čísla jsou stejná, tak 1.2 z pátku a 1.2 ze čtvrtka jsou rozdíl.
S tím TBBT to není až tak horké, stanice záměrně nasazují proti komediím dramata, protože jedou podle hesla "Kdo se chce dívat na drama, nebude se dívat na komedii." Snaží se takhle rozlišit diváky podle požadavků na programovou zábavu, aby nemuseli konkurovat stejným žánrem (což by proti TBBT bylo opravdu těžké).
Seraphine313 napsal(a):
Měl, jenže to se vysílal v pátek. I když ta čísla jsou stejná, tak 1.2 z pátku a 1.2 ze čtvrtka jsou rozdíl.
S tím TBBT to není až tak horké, stanice záměrně nasazují proti komediím dramata, protože jedou podle hesla "Kdo se chce dívat na drama, nebude se dívat na komedii." Snaží se takhle rozlišit diváky podle požadavků programovou zábavu, aby nemuseli konkurovat stejným žánrem (což by proti TBBT bylo opravdu těžké).
Jenže v pátek nestál proti nějak zvlášť silným seriálům, jediné, s čím musel bojovat, byl fakt, že to byl pátek, tudíž spousta lidí na televizi vůbec nekouká (což je takový začarovaný kruh, neboť stanice záměrně nedávají "lepší" seriály na pátky, protože na to lidi nekoukají, ale jak můžou mít v pátek dobrou sledovanost, když tam nic zajímavého ani nezkusí dát? :D Bones si tam naopak třeba vedl dost dobře.)
A naopak TBBT se v této sezóně přesunul k Bones na čtvrtek, ještě nedávno se vysílal v pondělí nebo úterý, nevím přesně.
Mně šlo je o to, že mi občas některá zhodnocení ratingů, ať už dobrých či špatných, přijdou lehce zveličená (to, že si jeden týden seriál vede dobře jeden týden a druhý hůř, je ovlivněno mnoha faktory, takže se to nedá takhle zjednodušit). I když samozřejmě chápu, že je to "trik" jak přilákat čtenáře a rozpoutat diskuzi (nemyslím konkrétně jen tady, obecně). Jen jsem to tak podotkla. :)
Poslední série není opravdu nic moc,ale pořád je to skvělý způsob zábavy u televize
Uf uf, tabulka doplněna :)
I-Can-Be-a-Duck napsal(a):
Jenže v pátek nestál proti nějak zvlášť silným seriálům, jediné, s čím musel bojovat, byl fakt, že to byl pátek, tudíž spousta lidí na televizi vůbec nekouká (což je takový začarovaný kruh, neboť stanice záměrně nedávají "lepší" seriály na pátky, protože na to lidi nekoukají, ale jak můžou mít v pátek dobrou sledovanost, když tam nic zajímavého ani nezkusí dát? :D Bones si tam naopak třeba vedl dost dobře.)
A naopak TBBT se v této sezóně přesunul k Bones na čtvrtek, ještě nedávno se vysílal v pondělí nebo úterý, nevím přesně.
Mně šlo je o to, že mi občas některá zhodnocení ratingů, ať už dobrých či špatných, přijdou lehce zveličená (to, že si jeden týden seriál vede dobře jeden týden a druhý hůř, je ovlivněno mnoha faktory, takže se to nedá takhle zjednodušit). I když samozřejmě chápu, že je to "trik" jak přilákat čtenáře a rozpoutat diskuzi (nemyslím konkrétně jen tady, obecně). Jen jsem to tak podotkla. :)
To máš pravdu, faktorů je spousta. Ten páteční slot je poměrně nemilosrdný a stanice se logicky snaží vyhýbat tomu, aby tam dávaly sledované seriály. S Bones se pravděpodobně řešil přetlak v programu a pátek (asi) byl jediná volba. Ony kdysi jely seriály i v sobotu (a není to tak dávno, cca 10 let), ale právě kvůli nízké sledovanosti stanice přestaly na tento den nasazovat seriály úplně.
TBBT poslední 4 roky jede pravidelně ve čtvrtek, teďka jel v pondělí kvůli fotbalu, který CBS vysílala právě ve čtvrtek. Fotbal skončil na konci října, a proto se TBBT vrátil do svého starého timeslotu.
Milujem TBBT ale 7.séria ešte ako tak dobrá, ale táto 8.séria sa už nedá pozerať, dúfam že už skončia, nemá to zmysel, samé opakované vtípky atď....
Už by to ten konec chtělo, vaří se jak z horké kaše, už 7. sérií to pro mě skončilo, tím jak se Sheldon políbil s Amy. Už jen tím se pro mě ztratila ta "nerdovost" a tvůrci si myslí, jak tím ten seriál "posunují dopředu"...ona už 6. série se točí kolem fakt jiných věcí, ale tak byl to přežitek. Ovšem 8. řada, lituji vůbec hecu prvního dílu, dál jsem se ani nedíval. Jak to byl můj nejoblíbenější sitcom - a pořád vlastně je, ale jen co se týče prvních 5 řad - tak můj nynější názor je přesně opačný...
Vždycky jsem hltala další a další díl, ale teď jsem se na novou sérii ještě ani nezačala koukat. Musím tomu přijít znovu na chuť. Odrazuje mě, že všichni říkají, že už je to docela slabota. Bojím se, že to zazdí a zničí mi iluze jako s Jak jsem poznal vaší matku
Jn od té doby co Sheldon políbil Amy se pro mě TBBT dost změnilo :( A ta 8.řada hodně upadá, ale i tak se párkrát za díl zasměju. Jen doufám, že to nebude jak s HIMYM, protože poslední řady mi seriál úplně zhnusily. A taky doufám že to skončí normálně a ne žádné drama.
Ja by som to tak tragicky nebral ešte vždy sa najdu skvele epizody, v tejto serii nemala chybu tá časť kde bol Billy Bob Thornton.
Tulrika napsal(a):
Vždycky jsem hltala další a další díl, ale teď jsem se na novou sérii ještě ani nezačala koukat. Musím tomu přijít znovu na chuť. Odrazuje mě, že všichni říkají, že už je to docela slabota. Bojím se, že to zazdí a zničí mi iluze jako s Jak jsem poznal vaší matku
To se může klidně stát, může to skončit úplně stejně a ano nová serie je hodně slabá a taky jsem se zasmál za celou dobu tak maximálně dvakrát u každého dílu :( Taky mě to mrzí, kam se to vyvýjí, achjo
Jako ti, co nekoukali na poslední díl Bones, o dost přišli :) Pokud se nepletu, byl to ten jubilejní dvoustý díl a já myslím, že stál za to.
Co se týče TBBT, taky mám pocit, že kvalita upadá, ale pořád se na to dá koukat (i když mi pomalu klesá počet postav, kvůli kterým to sleduju - čím dál tím víc mě jich štve :D )
TBBT je už dávno za vrcholem a poslední série jsou hodně slabý osobně bych uvítal konec než se to dostane do bodu kdy už se na to nebude dát dívat.
Finální čísla: The Vampire Diaries si o jednu desetinu polepšil. Mom, Two and a Half Men a The McCarthys spadly o dvě desetiny. The Big Bang Theory si pohoršil o jednu desetinu.
dustter25 napsal(a):
Už by to ten konec chtělo, vaří se jak z horké kaše, už 7. sérií to pro mě skončilo, tím jak se Sheldon políbil s Amy. Už jen tím se pro mě ztratila ta "nerdovost" a tvůrci si myslí, jak tím ten seriál "posunují dopředu"...ona už 6. série se točí kolem fakt jiných věcí, ale tak byl to přežitek. Ovšem 8. řada, lituji vůbec hecu prvního dílu, dál jsem se ani nedíval. Jak to byl můj nejoblíbenější sitcom - a pořád vlastně je, ale jen co se týče prvních 5 řad - tak můj nynější názor je přesně opačný...
Ale takový je život i geeků. Myslíš si, že všichni vědci zůstávají celý život svobodní, jen zavření u komiksů? Když seriál začal, byli ještě celkem mladí, tak bylo pochopitelné, že mezi dvacítkama někdo jako oni neměl moc úspěch, ale potkali Penny, která s nima strávila dost času, aby je trochu změnila, ukázala jim novou perspektivu, jsou o 8 let starší, už přestávají být zastydlí puberťáci, ale myslí na to, jak bude jejich život vypadat, jestli budou mít děti, jak zestárnou. To není o posouvání dopředu nebo zpátky, to je realita života. Já uznávám, že třeba epizoda, kdy Penny skončila v restauraci, nebyla vůbec jak epizoda sitcomu, ale zase na druhou stranu beru radši tohle, než aby z toho byl takový ten seriál, kde se postavy nemění bez ohledu na to, co se v epizodě stane. Proto jsem nikdy neměla ráda Simpsony. To si pak můžu najít vtipy na internetu, nemusím se dívat na seriál.
Ale odbočila jsem od toho, proč jsem vůbec na diskuzi klikla. Na tyhle čísla u Reign jsem byla celkem zvědavá. Většinou SARS čtu s větším odstupem, abych měla perspektivu, viděla to v širším kontextu. Reign šel teď do dost riskantní dějové linie, která mu mohla ratingy úplně zničit nebo naopak zvednout. Asi na to bude mít vliv i to, že někteří tahouni večera už byli na vánoční pauze, ale dobře, že došlo na to druhé. Začátek řady byl takový nemastný neslaný, na vztahové drama se tam nic moc extra zajímavého nedělo a na historický seriál dělali drama z blbin, které si stejně vymysleli a které vznikaly uměle, neplynule.