Na ten rating Empire som pozerala, je to pecka. Po tom, čo som si prvú epizódu pozrela týždeň po odvysielaní a druhú epizódu tri dni poodvysielaní, dnešnú som pozerala hneď dnes :D Asi to bude tým, že to je iné ako ostatné seriály, ktoré pozerám, takže ma to baví. Som zvedavá, ako vysoko ešte chce ísť :)
A z ostatných, ktoré pozerám - Chicago PD ma teší, že aspoň ostáva a neklesá, Arrow je tiež fajn a The 100 mi je jedno (zase ma dnešná epizóda hrozne nudila). Keď už má hlavne 100vka predĺženie, tak tie ratingy nie sú moc zaujímavé.
A viem, že na kabelovkách sa to deje často, ale na Veľkej 5 som si to ešte moc nevšimla - aby mali seriály s takmer rovnakým počtom divákov (Criminal Minds a Empire, obe nad 10 mil.) až TAK odlišné ratingy (1.9 a 4.3). To je dosť zaujímavé :)
@Lill: nie je to až také nezvyčajné, najmä, keď porovnávaš CBS ratingy s inými stanicami...tam tie kriminálky, viď napr. aj Mentalistu, tiež má 10 mil. divákov a rating dokonca iba 1.5 :P proste ich pozerajú najmä starší ľudia a dôchodcovia...Empire je zamerané na mladšie publikum, preto má taký rating...
@inekafe: veď ja to chápem, len častejšie je to vidieť na kabelovkách, tu až tak veľmi nie :)
@Lill: no práveže nie je, to je ten problém :D veď ako tu bývajú SARSy, tak káblovky zväčša medzi 0.1-0.5 čo sa týka "čistých" kábloviek(HBO,Showtime,Starz,Cinemax) a "šmrncnuté" káblovky zväčša okolo 0.5-1.0...tie lepšie seriály majú niečo cez 1.0 a jediné 2 seriály, kt. mi hneď udrú do hlavy, že vybáčajú z rady sú American Horror Story a obviously, The Walking Dead :D inak neviem, kde vidíš tie veľké rozdiely okrem týchto dvoch seriálov...pričom iba ten s TWD je vždy outstanding ;)
//jo a ešte Sons of Anarchy malo vyššie ratingy, inak snáď nič...ak sa mýlim, oprav ma :)
@inekafe: Tak nemyslela som práve podobne vysoké ratingy, ale rozdiely v nich.. Viem, že som to pri jednom takom článku komentovala, tak mi to zostalo v pamäti. Napr. miliony divákov boli rovnaké, ale jeden rating bol 0.4 a druhý 0.9 (strieľam od brucha, netuším, či také niečo bolo :D).
@Lill: tak to nie je bohvieaký veľký rozdiel :D som skôr čakal, že máš na mysli aspoň 1.0 alebo väčší rozdiel...preto som to nechápal...ale ani také rozdiely tam moc nie sú, alebo aspoň som si ich nejak nevšimol...práveže na V5ke sú také vždy, napr. Once Upon a Time s podobným množstvom divákov ako CBSkové "najslabšie" seriály a rozdiely sú vždy väčšie ako 0.5-0.7 bodu :))
@inekafe: Tak keď pri rovnakom počte divákov býva rozdiel tak jedna, až dve desatiny, tak potom mi príde veľký rozdiel aj iba "pár" desatín ;))
Já sem přijdu oslavovat Empire a tady se to proměnilo v hodinu matematiky?! Prchám!!
Finální čísla: American Idol, Empire, Criminal Minds a Law and Order: SVU si o jednu desetinu polepšily. The 100 o jednu desetinu klesnul.