Diskuze k článku The Mentalist: Šokující smrt vysvětlena! Co bude dál?
megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
9. 2. 2015 / 10:10:18 (před 9 roky)
off

No já jsem to nečekal vůbec a celkem mě to nakrklo. Každopádně mě zajímá, jak to nakonec uzavřou ve zbývajících epizodách. Líbil by se mi pro Janea happy end, ale nevím, jak to zapadá do cynických představ autorů :)

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
HonZajs000
Dlouholetý uživatel | Cool level: 76 | Semir Gerkhan
9. 2. 2015 / 10:21:30 (před 9 roky)
off

Když si to autoři takto odůvodní, a přijde jim to takto správní, budiž. Mně to přijde jako nesmysl. Podle mě to bylo naprosto zbytečné a místo toho, aby nám dopřáli hned dva happyendy (Jisbon + Vegie), tak se musí vydat cestou opačnou. Jako by se snažili ještě na poslední chvíli vyprodukovat nějaké drama. Jako by si ještě na poslední chvíli chtěli vyzkoušet, jaké to je točit smutnou dějovou linku a smrt postavy. Měli raději zapracovat na jejich společném vztahu s Williem. Navíc, jesltl měli nutkání se někoho zbavit a dát Patrickovi impuls, tak proč se nezbavili Abbota? Tem stejně odchází, Cho půjde na jeho místo a rozhodně mi nepřirostl k srdci jako Vega. Nebo proč si nepodrželi ještě chvilku Fisherovou a nezbavili se této postavy? Efekt na Janea by to mělo stejný, ale nás fanoušky by to tolik nerozhořčilo. :-(

Mně osobně argument typu "Abychom příběh zakončili, musíme tento kruh uzavřít." nebo "Život teprve začíná a najednou přijde smrt." pro vysvětlení Veginy smrti nestačí. Místo "Šokující smrt vysvětlena" je to pro mě spíš "Zbytečná smrt okecána".

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
Editováno: 2x | Naposledy: 9. 2. 2015 / 11:04:03
Chrosticek
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
9. 2. 2015 / 11:04:15 (před 9 roky)
off

Mne to prislo ako keby sa divakom viac pacil vztah Wylieho a Vegy ako Janea s Lisobonovu, dostavali viac sympatii ako ustredna dvojica. A to sa im az tak nepacilo, tak s nimi sekli... Vega tam bola iba chvilu, ale prirastla k srdcu a toto ma dostalo a nie prave prijemnym sposobom :( A chudak Wylie...

Gabik.029
Autorka článku | Cool level: 101 | strýček Skrblík
9. 2. 2015 / 13:14:53 (před 9 roky)
off

Taky bych byla radši, kdyby zabili spíš Abbotta. Účel by to splnilo a já bych nebyla tak naštvaná. Ale úplně na to kápli, chtěli, aby si ji diváci oblíbili, aby zemřela v okamžiku, kdy má celý život před sebou... To mě na tom žere nejvíc, takže tohle si jim "povedlo". A právě proto to asi neudělali s Abbottem nebo s Fisherovou, protože by to bylo všem jedno. Nicméně jim to neodpustím.

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
Editováno: 1x | Naposledy: 9. 2. 2015 / 13:15:11
verunkawrath
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
9. 2. 2015 / 15:02:24 (před 9 roky)
off

Štastný konec by byl super,ale známe autory a nevím nevím,možná si pod happy endem představujeme něco jiného než oni,ale snad ne.

Narovnej svou krátkou páteř a sevři drobné zoubky :)
_karel_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 70 | Eric Northman
9. 2. 2015 / 18:40:56 (před 9 roky)
off
HonZajs000 napsal(a):

"Zbytečná smrt okecána".

Amen.

megawir
Co-boss | Cool level: 35 | Bartholomew JoJo 'Bart' Simpson
9. 2. 2015 / 19:14:55 (před 9 roky)
off

S tím okecáním nesouhlasím. Proč by to okecávali. On řekl jasně a herečka to potvrdila, že její smrt byla v plánu od začátku. Zaváhali až v průběhu, když viděli, jak jí ta role sedla, ale bylo to v plánu celou dobu. To není okecání, ale uzavření příběhové linie. Že se to fanouškům nemusí zamlouvat (já jsem byl nakrklej taky), je už věc úplně jiná. Navíc šli a fanouškům ty důvody vysvětlili + počítám, že v těch 3 dílech, co zbývají, ještě uvidíme další dopady...

SerialZone.cz | KFILMU.net | co-boss
Idrial
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
10. 2. 2015 / 02:34:26 (před 9 roky)
off

Já jsem počítala s úmrtím někoho z týmu a Vega, ačkoli jsem ji měla ráda mě mrzí nejméně (bála jsem se, že to bude Cho). Muselo tam něco být, aby seriál zamířil ke konci.

Není člověk, který by se zavděčil všem, takže mě za mé názory nekamenujte ;-)
kacka.irena
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
12. 2. 2015 / 12:35:27 (před 9 roky)
off
Michaela Ještěrka napsal(a):

Já jsem počítala s úmrtím někoho z týmu a Vega, ačkoli jsem ji měla ráda mě mrzí nejméně (bála jsem se, že to bude Cho). Muselo tam něco být, aby seriál zamířil ke konci.

taky jsem se bála, že to odnese on.
Nicméně je mi jasné, že to ten příští týden obrečím :-D