Diskuze k článku Slyšte, slyšte: The Mentalist
HonZajs000
Dlouholetý uživatel | Cool level: 76 | Semir Gerkhan
6. 3. 2015 / 16:56:37 (před 9 roky)
off

Já doufám, že i sudá verze rubriky se líbí, všem děkuji za spolupráci a ochotu, a ještě upozorním, že skladba by vás na YouTube měla navést do seznamu soundtracku z prvních dvou sérií.

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
wexzuz
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
6. 3. 2015 / 17:31:05 (před 9 roky)
off

Moc moc hezký článek. :) Já mám z Mentalisty asi nejraději Rain :)

Pravopis nebyl nikdy moje silná stránka.
Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
6. 3. 2015 / 18:46:08 (před 9 roky)
off

Tak pre mňa tento článok priniesol veľa veľa nových informácii a odkedy som si ho prečítala (čo je takmer hneď, ako bol uverejnený) rozmýšľam, či som pri pozeraní seriálov tak veľmi ignorantská. Väčšina informácii z článku mi bola neznáma, pri pozeraní som si vôbec neuvedomila, že postavy majú aj nejakú hudobnú "identitu". Poznám jedine opening, tá zvučka sa mi páči. Takže vďaka za super článok a ja sa idem ďalej zamýšľať nad tým, na čo sa, sakra, sústredím pri pozeraní seriálov, keď mi takéto veci uniknú :D

HonZajs000
6. 3. 2015 / 19:07:38 (před 9 roky)
off
Lill napsal(a):

Tak pre mňa tento článok priniesol veľa veľa nových informácii a odkedy som si ho prečítala (čo je takmer hneď, ako bol uverejnený) rozmýšľam, či som pri pozeraní seriálov tak veľmi ignorantská. Väčšina informácii z článku mi bola neznáma, pri pozeraní som si vôbec neuvedomila, že postavy majú aj nejakú hudobnú "identitu". Poznám jedine opening, tá zvučka sa mi páči. Takže vďaka za super článok a ja sa idem ďalej zamýšľať nad tým, na čo sa, sakra, sústredím pri pozeraní seriálov, keď mi takéto veci uniknú :D

Děkujeme a jsme rádi, že se líbí a že se i něco málo naučíte. :-)

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
Thierry14
Autor článku | Cool level: 27 | Bobby Singer
6. 3. 2015 / 19:12:34 (před 9 roky)
off
HonZajs000 napsal(a):

Děkujeme a jsme rádi, že se líbí a že se i něco málo naučíte. :-)

Pridavam se ke kolegovi, moc dekujeme :)

TheLuky12
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
6. 3. 2015 / 20:22:21 (před 9 roky)
off

Skvělý článek o skvělém soundtracku, který sice není tak výrazný, ale seriál výborně doplňuje a taky přesně vystihuje takovou tu jeho eleganci. Mně se nejvíc líbí I Don't Need Saving (nebo Rain, jsou skoro stejné) a pak taky Believe, který přesně vystihl atmosféru okolo Rudého Johna.

Aldyska
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
6. 3. 2015 / 22:40:45 (před 9 roky)
off

Určite super nápad takýto článok. Čo sa týka Mentalistu, všímam si, že hudba je dosť podobná. Ale páčia sa mi tam niektoré skladby, hoci väčšina je pomerne nevýrazná. K tým, ktoré by som označila ako "skvelé" by som zaradila tieto: Keys Trick, Cho's Women, Closed Case Doughnuts a Scene of the Crime. Okrem nich ešte celkom ujde Stuff, len je to krátke dosť, potom Restless, na niečo sa to podobá už, čiže sa to začína trochu opakovať, ale dá sa to, je to zvláštna skladba. A ešte by som povedala, že Rain je celkom dobrá. Inak som neprešla všetky skladby, len okolo 20 skladieb, takže neviem súdiť tie ďalšie. Inak tie prvé, ktoré som spomínala sú celkom známe a asi preto sa mi viac páčia, ako podfarbenie do seriálu sa to hodilo.

Legal proof will be found. No doubt. But personally, I don't need it. I just like to know I'm right. (Patrick Jane, The Mentalist)
detannavittoria
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
6. 3. 2015 / 23:15:24 (před 9 roky)
off

Pro mě je soundtrack hrozně nevýrazný..ničím moc nezaujme..nevyvolá ve mě emoce jako třeba soundtrack Arrow nebo Agents of SHIELD..

MountainLionet
Uživatel od první verze | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
6. 3. 2015 / 23:49:08 (před 9 roky)
off

První minuta a půl Believe je jak uspávání hadů, no ale opkud má vystihovat Rudého Johna, tak to dost sedí. On rád své oběti konejší a pak náhle udeří. Soundtrack Arrowa se mi líbí mnohem víc. Tam je to zaměření na postavy mnohem víc patrné a řekla bych že i důležitější než u Mentalisty. Skvěle to dokresluje celkový dojem. Třeba nástup Deathstroka je super, připomíná mi troubení lodi, což je vzhledem k dějové linii zřejmě záměr. Zlověstný stejně jako Deathstroke. Tam jsem si toho spojení zvuk-postava všimla :D. Snad v budoucnu dojde i na Arrowa a Flashe. Bylo by hezké, kdyby si někdo dal práci a dal dohromady postavy s jejich zvukovým podkreslením do jednoho videa :). Neely má pro to mimořádný cit, ještěže ho svět má.

Jinak pěkná rubrika.

In a land of predators a lion never fears the jackal.
verarenak
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
7. 3. 2015 / 07:29:18 (před 9 roky)
off

Jsem moc ráda, že jste sem přidali tak skvělý článek o seriálové hudbě. Plno lidí vnímá jen začáteční song a na ostatní hudební podkreslení každého snímku ho už nevnímá. Přitom je to jako dávat něčemu nebo někomu duši. O úvodním soundtracku, pustila jsem si ho ve dne a v noci, zkusila jsem jak na mě působí hudba, která když nemá ukázaný děj, vypadá jako by nic. Ale je to omyl. Ve dne jsem to vnímala jako uvolňování emocí, dostat se do klidu a vnímat jen tony a na nic nemyslet. Ovšem pozdě večer mě přecházelo neskutečné tajemno, které skrývá pocit, že se něco musí stát, až to děsí. Je to ale o pocitu kdo jak hudbu vnímá.

verarenak
HonZajs000
7. 3. 2015 / 08:45:33 (před 9 roky)
off
detannavittoria napsal(a):

Pro mě je soundtrack hrozně nevýrazný..ničím moc nezaujme..nevyvolá ve mě emoce jako třeba soundtrack Arrow nebo Agents of SHIELD..

Určitě se dočkáte. :-)

Pajky
Redaktor | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
7. 3. 2015 / 09:52:37 (před 9 roky)
off

Zajímavé počtení,
ale hudba u seriálů mě jen málokdy zaujme natolik, abych si hledal a pouštěl soundtrack. Vlastně se mi to stalo jen ve dvou případech (Supernatural a Cold Case) a ani v jednom se nejednalo o hudbu původní :)

Nicméně zpracování by jim určitě taky slušelo...

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Editováno: 1x | Naposledy: 7. 3. 2015 / 09:53:08
Gabik.029
Redaktor | Cool level: 101 | strýček Skrblík
7. 3. 2015 / 13:22:00 (před 9 roky)
off

Díky za článek! :) Hudba jde taky většinou mimo mě, vnímám ji akorát u Castlea a u Grey's, tam mi přijde jako velký článek. :) Ale myslím, že hudbu třeba někteří až tak nevnímáme, ale kdyby tam nebyla, tak to poznáme a seriály by se nám tak nelíbily, protože by jim chyběla hodně důležitá část, bez které by to nešlo.

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
lllleon
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
7. 3. 2015 / 14:06:43 (před 9 roky)
off

Zajímavý článek, mile mě překvapil. Právě u Mentalisty hudbu kupodivu vnímám, což je mezi ostatními seriály málem výjimka.
Jsem ráda za článek o hudbě, ta je totiž podle mě jedním z nejdůležitějších prvků nejen seriálů. :)

They don't know that we know they know we know!
HonZajs000
7. 3. 2015 / 14:16:13 (před 9 roky)
off
lllleon napsal(a):

Jsem ráda za článek o hudbě, ta je totiž podle mě jedním z nejdůležitějších prvků nejen seriálů. :)

+1 :-)

Calderon
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
8. 3. 2015 / 09:21:08 (před 9 roky)
off

Mile překvapen :) autor zajímavě pojal seriál vs. hudba = skvělý článek! jen tak dal +1

petrab
Uživatel od první verze | Cool level: 2 | Jake Harper
9. 3. 2015 / 13:27:06 (před 9 roky)
off

Mentalistu sledujeme s manželkou pravidelně tam, kde tento seriál právě dávají a co se hudby týče, tak si myslím, že skladatel přesně vystihl tu různorodost děje seriálu a svými skladbami ji perfektně doplnil.
Jsem rád, že tato rubrika vznikla a těším se na další díly.
petr

abra
Nyx
Redaktor | Cool level: 74 | Eric Cartman
10. 3. 2015 / 12:22:24 (před 9 roky)
off

Skvelý článok a som rada, že som sa na ňom mohla podieľať :)

"I wake pies and make the dead. That was creepy. I make pies and wake the dead." Ned The Piemaker
HonZajs000
10. 3. 2015 / 12:58:17 (před 9 roky)
off
phoboska napsal(a):

Skvelý článok a som rada, že som sa na ňom mohla podieľať :)

I my jsme rádi za pomoc. :-)

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
23. 10. 2015 / 18:57:58 (před 9 roky)
off

Víte, že já bych si z tohohle soundtracku nevybavila ani tón? Na mě moc nezapůsobil. Cítím se provinile, když čtu, kolik práce s tím je.