Diskuze k článku 5+1 na téma Drama
lukascoolarik
Redaktor | Cool level: 121 | Lorne Malvo
1. 7. 2015 / 16:13:35 (před 9 roky)
off

Z výběru sleduju a vřele doporučuju Raye Donovana a The Last Ship, nedávno jsme začal i Scandal a vypadá celkem nadějně. Zaujal mě Chasing Life, ale kdoví, kdy se k němu dostanu. :-)

Jen u Last Ship nějak vypadly podobné seriály.

lake
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
1. 7. 2015 / 16:19:59 (před 9 roky)
off

A co taky The Leftovers? Pre mna najlepsi serial, takze rozhodne aj najlepsia drama. Tá hudba je až moc.

Z výberu pozerám len Last Ship, a takisto celkom pecka.

Edit:// Tak pozerám že Leftovers su zaradení pod sci-fi.

Editováno: 2x | Naposledy: 1. 7. 2015 / 16:22:03
LadyJ
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
1. 7. 2015 / 16:29:34 (před 9 roky)
off

Z těchto dramat sleduji jen The Last Ship a jsem trochu překvapená, že má tak malou sledovanost, pro mě to byla asi jedna z nejlepších novinek minulé sezóny. Tahle recenze mě navíc navnadila na Chasing Life. Vůbec jsem netušila, o čem to je a popis se mi opravdu zamlouvá. Hned si ho připisuji do Chci vidět.

Neskloněni, nepokořeni, nezlomeni.
stonefire
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
1. 7. 2015 / 16:32:38 (před 9 roky)
off

Pajky respekt, Kingdom jsem viděl pár dílů a zaujalo mě to, zase se shodneme :)

andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
1. 7. 2015 / 17:03:47 (před 9 roky)
on

Last shipo sleduju.. Hodně často jsem si u toho nervozitou kousala nehty jak moc to bylo napínavé :D. Akorát jsem se ještě nedostala k další řadě.

Chasing Life můžu vřele doporučit.. Aprilina rodina dodává seriálu šťávu jak po stránce dramatické, tak po stránce komediální.. A že je ten humor občas pěkně černý teda :D. Miluju jejich babčíčku, ta tam občas mívá opravdu ty nejlepší hlody a scénky.. Zbytek nesleduju.. Uvažovala jsem chvíli o Rayi Donovanovi, ale ten popis mě spíš odradil než navnadil ;)

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Shortyna
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
1. 7. 2015 / 17:34:48 (před 9 roky)
off

Viaceré seriály z článku ma zaujali a raz sa k nim určite dopracujem.

Ja odporúčam The Knick, čo je nielen výborná dráma, ale aj dobový seriál. Odporúčam hlavne kvôli spracovaniu práce lekárov na začiatku 20. storočia. Človek si uvedomí, akým výrazným vývojom prešla medicína za 100 rokov.

Every day may not be good, but there´s something good in every day.
Freeman001
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
1. 7. 2015 / 17:46:10 (před 9 roky)
off

Sleduju Strike Back a jsem vernym a naprosto zahledenym fanouskem. Napeti i vtip, krev i vavriny. Zvraty a prekvapeni. Jak prvni serie jeste s postavou Portera, tak nasledne ctyri uz s dvojici hrdinu doporucuju.
A Last Ship mozna neni uplna spicka, ale pro me je to priklad velmi zdatne ztvarnene postapokalypticke spolecnosti. obzvlast druha serie se pta, nakolik stat muze a smi iniciovat nasili a rozhodovat, kdo je hoden pece a kdo neni.

HonZajs000
Dlouholetý uživatel | Cool level: 76 | Semir Gerkhan
1. 7. 2015 / 18:04:09 (před 9 roky)
off
andromache napsal(a):

Last shipo sleduju.. Hodně často jsem si u toho nervozitou kousala nehty jak moc to bylo napínavé :D. Akorát jsem se ještě nedostala k další řadě.

Všeho nech a okamžitě si začátek druhé série pusť. Je to mazec!

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
andromache
Redaktor | Cool level: 42 | Arnold 'Jidáš' Rimmer
1. 7. 2015 / 18:46:21 (před 9 roky)
on
HonZajs000 napsal(a):

Všeho nech a okamžitě si začátek druhé série pusť. Je to mazec!

Tak pravda, už na mě čekají tři díly, tak je asi nejvyšší čas :D. Byť teda poslední dobou jedu seriály spíš až naráz :D.

I didn’t choose this fandom, the fandom burst in and said ‘I’m your new roommate, cutie’ A usoplení spratci vždycky pokazí všechno hezký! Jo a nesnáším usmrkance a psy.
Silvo911
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
1. 7. 2015 / 20:34:34 (před 9 roky)
off

U mňa je to z tohto výberu Ray Donovan a Last Ship. Od Raya som pôvodne očakával viac akcie a viac "riešenia" problémov klientov, ale je z toho nakoniec skôr rodinná dráma. Nič to však nemení na tom, že to je skvelý seriál s veľmi dobre napísanými postavami a výbornými hereckými výkonmi. Last Ship naopak nie je po scenáristickej stránke špička. Netreba veľmi rozmýšľať, aby ste prišli na to, že spôsob "výroby" elektriny v Baltimore nie je veľmi efektívny. Taktiež mi príde posádka, hlavne kapitán a XO, v niektorých momentoch až príliš morálne dobrá. Ako oddychovka je to však veľmi dobrý seriál s množstvom rôznorodej akcie, páči sa mi spracovanie postappo sveta a pre nás laikov je to tiež veľmi dobrý sprievodca fungovaním vojnovej lode.

Z tých zvyšných mám v chci vidět Strike Back a Kingdom, ale ťažko povedať, kedy sa k nim dostanem. Scandal ani Chasing Life ma nezaujali.

Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
1. 7. 2015 / 20:51:32 (před 9 roky)
off
stonefire napsal(a):

Pajky respekt, Kingdom jsem viděl pár dílů a zaujalo mě to, zase se shodneme :)

To mě těší ;-) Ale musím přiznat, že bych měl jinou první volbu, ale Last Ship i Ray Donovan už byly zabrany. Pánové prostě mají vkus.

Jinak doufám, že se další článek líbil, i když se na něj čekalo o něco déle :-)

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Ozzel
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
2. 7. 2015 / 16:27:54 (před 9 roky)
off

Ľudia, vysvetlíte mi prosím čo vidíte na Last Ship? Pretože ten seriál je regulérny odpad (teda aspoň z môjho pohľadu). Pozeral som prvé časti prvej série a jedna bola horšia ako druhá. Takže keď som zistil, že to obnovili bol som naozaj prekvapený.

lukascoolarik
Redaktor | Cool level: 121 | Lorne Malvo
2. 7. 2015 / 16:40:01 (před 9 roky)
off
Ozzel napsal(a):

Ľudia, vysvetlíte mi prosím čo vidíte na Last Ship? Pretože ten seriál je regulérny odpad (teda aspoň z môjho pohľadu). Pozeral som prvé časti prvej série a jedna bola horšia ako druhá. Takže keď som zistil, že to obnovili bol som naozaj prekvapený.

Sto lidí, sto chutí...

Já to třeba vidím obdobně s Game of Thrones, která mě neuvěřitelně nudí, a absolutně nechápu, proč je to dneska tak mainstreamová a všemi oblíbená záležitost.

HonZajs000
Dlouholetý uživatel | Cool level: 76 | Semir Gerkhan
2. 7. 2015 / 16:45:45 (před 9 roky)
off
lukascoolarik napsal(a):

Sto lidí, sto chutí...

Já to třeba vidím obdobně s Game of Thrones, která mě neuvěřitelně nudí, a absolutně nechápu, proč je to dneska tak mainstreamová a všemi oblíbená záležitost.

Má spřízněná duše! +1

To, co čtete, pochází z hlavy studenta práv, jehož mysl tím byla značně poznamenána. Ergo. Pokud něčemu z toho nerozumíte, viňte veřejný vzdělávací systém.
zivot
Uživatel od první verze | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
2. 7. 2015 / 17:40:46 (před 9 roky)
off

dobrý článok, z týchto seriálov ma zaujali Ray Donovan a Kingdom, ktoré určite zaradím do watchlistu :)

Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
4. 7. 2015 / 02:32:57 (před 9 roky)
off

Tak Chasing life mě překvapil, hodně jsem si ho oblíbila.
Raye jsem složila nějak po první sezóně, nebavil mě.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
7. 8. 2017 / 21:17:29 (před 7 roky)
off

Ostatní jsou na mě moc takové "pánské", ale musím říct, že Chasing Life mě příjemně překvapil, když jsem ho sledovala. Když pominu Brennu, která na sebe neustále strhávala pozornost vyloženě telenovelovskými problémy, Chasing Life předvedl rodinu, která se vypořádává s rakovinou a ztrátou otce, moc dobře. Sledovala jsem to, když jsem zažila něco podobného, a ty pocity jsem poznávala.

Z celého článku mi ale nejvíc utkvěla věta: Prvá epizóda sa ako vždy niesla vo veľkom štýle, kopa akcie, naháňačiek autom, vodným skútrom, pešo, práca v utajení, ručné súboje, kopa mŕtvol, výbuch bomby…

Vím, že to bylo myšleno jinak, ale... :D