Připomeňte mi, prosím někde, jak to bylo s jeho otcem... Já si to vůbec nepamatuju :-O
Vxxx napsal(a):
Připomeňte mi, prosím někde, jak to bylo s jeho otcem... Já si to vůbec nepamatuju :-O
Nechal ho u tří starých pannen, co dnem a nocí tkaly... :)
No, přeci se pomocí kouzelných fazolí, které malý Rampl přinesl otci dostali do Země Nezemě a jeho papínek potom vyměnil mládí a nesmrtelnost za syna. A z tatíka se stal Petr Pan...
Ten Arthur mi opět trhá oči... česky to je prostě Artuš! :D
A další mladá herečka ve věku 25-30 let? Sem s ní! Btw. taková Tamsin Egerton z Camelotu by byla super! :D
Furiant napsal(a):
Ten Arthur mi opět trhá oči... česky to je prostě Artuš! :D
Já zas sjíždím seriál anglicky, tak mám zažitý originál, ani ten Rampelník mi nešel přes pusu :D
Gabik.029 napsal(a):
Já zas sjíždím seriál anglicky, tak mám zažitý originál, ani ten Rampelník mi nešel přes pusu :D
Tak já taky na 99 % všeho taky koukám anglicky, ale tohle nemá s koukáním v angličtině žádnou spojitost... :D Arthur je v tomhle případě česky odjakživa prostě Artuš tak jako Alice in Wonderland je česky Alenka v říši divů a ne jinak. :D
Furiant napsal(a):
Tak já taky na 99 % všeho taky koukám anglicky, ale tohle nemá s koukáním v angličtině žádnou spojitost... :D Arthur je v tomhle případě česky odjakživa prostě Artuš tak jako Alice in Wonderland je česky Alenka v říši divů a ne jinak. :D
No to je jasný, ale já dávám přednost originálu, u Alenky taky přežiju Alice. Mně osobně se překládání jmen nelíbí (i třeba Rapunzel na Lociku v Na vlásku, co mě teď tak napadlo), ale to je jen můj osobní pocit :) Ale máš tam toho Artuše teda, aby ti to netrhalo oči ;D
Gabik.029 napsal(a):
No to je jasný, ale já dávám přednost originálu, u Alenky taky přežiju Alice. Mně osobně se překládání jmen nelíbí (i třeba Rapunzel na Lociku v Na vlásku, co mě teď tak napadlo), ale to je jen můj osobní pocit :) Ale máš tam toho Artuše teda, aby ti to netrhalo oči ;D
Taky nejsem zastánce nějakého nepřirozeného překladu jmen, ale tohle jsou prostě už zažité překlady, tak by se to tak v češtině mělo uvádět... :D Ale díky, jsi zlatá, teď už mi to oči netrhá... :D :D
Už se těším :) Rumpelstiltskin (či Rampelník, ale v originálu to zní líp) je moje jedna z nejoblíbenějších postav, takže jsem už zvědavá co se o něm dozvíme :)
Třeba nám maminka řekne nějaké zajímavosti o synáčkovi a třeba bude díky ní i trochu méně jackass :)
Tak ja sa teším na túto sériu, Merlin a Artuš, Rumple mum, dark Emma ...konečne, už sa to s ňou nedalo vystáť niekedy :D Vyzerá to na dobrý začiatok série :D