Diskuze k článku Neameričané hrající Američany
smarinka
Uživatel od první verze | Cool level: 33 | Jack Carter
11. 10. 2015 / 12:08:15 (před 9 roky)
off

Super článek :) Jen bych ještě ke jménům doplnila, odkud že to tedy pochází ;)

inekafe
Autor článku | Cool level: 93 | Jack Bauer
11. 10. 2015 / 12:10:44 (před 9 roky)
off
smarinka napsal(a):

Super článek :) Jen bych ještě ke jménům doplnila, odkud že to tedy pochází ;)

Vďaka. :) Preto sú tam klikateľné mená, takže kto chce vedieť presne, môže si to rozkliknúť. :) Keďže ako je spomenuté v úvode, jedná sa iba o VB alebo Austráliu, takže mi to prišlo zbytočné písať to tam priamo...

//a písať tam úplne celé miesto narodenia vrátane mesta, okrsku, regiónu atď. mi prišlo tiež dosť zbytočné :)

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
Editováno: 1x | Naposledy: 11. 10. 2015 / 12:13:19
Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
11. 10. 2015 / 12:41:16 (před 9 roky)
off

Super článek, díky :)
Věděla jsem to akorát u Karen Gillan (protože Doctor Who), u Simona Bakera, Hugha Dancyho, Alexe O'Loughlina a Hugha Laurieho. Jinak je mi to vcelku jedno, protože spoustu z těch herců ani neznám, ale je to zajímavé :).

La.Volpe
Redaktor | Cool level: 119 | Jack O'Neill
11. 10. 2015 / 12:53:41 (před 9 roky)
off

Parádní fotočlánek ;-) Pochvala ;D
Tak u koho jsem to naprosto netušil byl Dominic Purcell z Prison Break a Charlie Hunnam ze Sons of Anarchy. Pokud takhle nevypadají Američani, tak už nevím :D

inekafe
11. 10. 2015 / 13:00:41 (před 9 roky)
off
La.Volpe napsal(a):

Tak u koho jsem to naprosto netušil byl Dominic Purcell z Prison Break a Charlie Hunnam ze Sons of Anarchy. Pokud takhle nevypadají Američani, tak už nevím :D

Ale že? Ten Charlieho prízvuk v Sons of Anarchy, ty kokso, v živote by som to naňho nepovedal, že je to Brit! :D

Ivy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 44 | Captain Hammer
11. 10. 2015 / 15:12:38 (před 9 roky)
off

Já byla třeba naprosto v šoku, když se v Originals objevil Daniel Sharman a začal mluvit svojí normální britskou angličtinou, nějak mi k němu vůbec nesedla :D

Jinak ze jmen zmíněných v článku mě (z těch co znám teda) nejvíc překvapil Josh Bowman a Dominic Purcell, o těch jsem to vůbec netušila.

Don't you know that two can keep a secret only if one of them is dead?
themacs
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
11. 10. 2015 / 16:31:43 (před 9 roky)
off

Tak jsem čekal i Sama Palladia a Clare Bowen z Nashvillu ... Angličan a Australanka, docela hlavní postavy :) Ale jinak pěkný :)

verunkawrath
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
11. 10. 2015 / 19:04:33 (před 9 roky)
off

Nádherný článek,u spousty herců jsem ani neameriku nečekala,překvapení :)
Jinak britský přízvuk miluji i když méně rozumím než americkému

Narovnej svou krátkou páteř a sevři drobné zoubky :)
Hitchhiker
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
12. 10. 2015 / 02:20:52 (před 9 roky)
off

Já docela koukala u Samanthy...:D No aspoň stát by neškodil, ale spíš mi vadí že musím rolovat po stránce abych viděla obličej i popisek...když je pár fotek nevadí, ale když je jich takhle víc docela to prudí. Ale asi mám blbé nastavení...

For crying out loud!
Hitchhiker
12. 10. 2015 / 02:21:24 (před 9 roky)
off

ale článek je super:))

For crying out loud!
Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
12. 10. 2015 / 02:28:52 (před 9 roky)
off

Pekný fotočlánok :)

Väčšinu nepoznám/nepozerám, ale som veľmi rada, že Alex (Steve z H5-0) má najkrajšiu fotku a je aj na "titulke". :D
Tiež ma trošku otravuje to, že keď chcem vedieť, odkiaľ sú, musím klikať na mená, tak pri treťom som to vzdala. Ale tak to je len taký návrh k dokonalosti tohto fotočlánku.

Hitchhiker napsal(a):

No aspoň stát by neškodil, ale spíš mi vadí že musím rolovat po stránce abych viděla obličej i popisek...když je pár fotek nevadí, ale když je jich takhle víc docela to prudí. Ale asi mám blbé nastavení...

Asi nemáš, lebo mne to tiež tak ukazuje. Tu je to fajn, najviac mi to ide na nervy pri fotočlánkoch z červeného koberca, kde býva zakaždým takých +-200 fotiek. :D

inekafe
12. 10. 2015 / 07:13:10 (před 9 roky)
off
Lill napsal(a):

Asi nemáš, lebo mne to tiež tak ukazuje. Tu je to fajn, najviac mi to ide na nervy pri fotočlánkoch z červeného koberca, kde býva zakaždým takých +-200 fotiek. :D

:D No hej, fotky sú robené na výšku, takže preto sa nevojdú na obrazovku tak, aby ste videli aj celú fotku, aj meno. Ale zaujímavé, že pri 250-obrázkovom Emmy článku to nikomu nevadilo, tam som to ja vzdal skoro hneď a len preklikával. :D Alebo s tými homosexuálnymi pármi z leta... A orezávať to na horizontálny obdĺžnik sa veľmi nedalo a hlavne by to nevyzeralo pekne. Takto sú tie fotky nafotené, takže by to vyzeralo dosť sucho a chýbalo by tam toho veľa. :) Inak kebyže to môžem editovať, tak by som tam teda konkrétne krajiny doplnil, ale bohužiaľ, ja už s tým nič nenarobím...

Hitchhiker
12. 10. 2015 / 08:09:24 (před 9 roky)
off

Při Emmy jsem si zmenšila okno na takových 40% a šlo to, pak mám ale tak mrňavý písmenka že bych se svými dioptriemi potřebovala lupu :D

For crying out loud!
ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
12. 10. 2015 / 08:16:24 (před 9 roky)
on

Tak já vám nevím, ale snad přece nechcete upravit fotočlánky na velikost, aby se vešla na obrazovku? Určitě by to šlo udělat, ale pak ty fotky budou tak maličké, že tam nepůjde vidět žádný detail. Třeba u toho červeného koberce mi to přijde jako škoda, raději si sroluju trošku dolů a podívám se pořádně, jak ti lidi vypadají, kdo se mi třeba líbí nebo extrémně nelíbí, tak sjedu dolů a mrknu se, kdo to vlastně je. Nebo pokud ne, tak si zmenším lupu, ať to vidím všechno, já to tak taky dělám na zdrojové stránce při tvorbě fotočlánku z koberce, abych si rovnou zkopírovala jméno zespod a pak se na to kouknu v HQ u nás po vydání :)

Hitchhiker
12. 10. 2015 / 08:26:38 (před 9 roky)
off

Určitě je to lepší, já jen že už jsem se o to musela podělit :D

For crying out loud!
MagicBrownie
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
12. 10. 2015 / 15:23:28 (před 9 roky)
off

Chybí tam Katharyne Prescott-Finding Carter a Maia Mitchll z The Fosters. Ale jinak super článek:)

We all are weird, some of us are just better at hiding it.
Editováno: 1x | Naposledy: 3. 11. 2015 / 18:46:49
MountainLionet
Uživatel od první verze | Cool level: 43 | maj. Frank Burns
12. 10. 2015 / 22:46:12 (před 9 roky)
off

A co takhle třeba Joseph Morgan, David Lyons nebo John Barrowman? Ale jinak dobrý. I pár hezkých chlapů tam dokonce je :D.

In a land of predators a lion never fears the jackal.
Lill
Dlouholetý uživatel | Cool level: 34 | John Watson
12. 10. 2015 / 22:55:31 (před 9 roky)
off
MountainLionet napsal(a):

A co takhle třeba Joseph Morgan, David Lyons nebo John Barrowman? Ale jinak dobrý. I pár hezkých chlapů tam dokonce je :D.

Joseph Morgan ale nehrá Američana, nie?

MountainLionet
12. 10. 2015 / 22:58:39 (před 9 roky)
off
Lill napsal(a):

Joseph Morgan ale nehrá Američana, nie?

Klaus se měl narodit v Mystic Falls a to leží v Americe.

Ivy
Dlouholetý uživatel | Cool level: 44 | Captain Hammer
12. 10. 2015 / 23:00:48 (před 9 roky)
off

Tak ale všichni Mikaelsonovi mluví s britským přízvukem. :D

Don't you know that two can keep a secret only if one of them is dead?
Editováno: 1x | Naposledy: 12. 10. 2015 / 23:01:02
inekafe
12. 10. 2015 / 23:04:56 (před 9 roky)
off

Pustil som si ukážku Barrowmana v Arrowovi a ten tam tiež má prízvuk (podobne ako ten Morgan v ukážke v Originals), takže neviem... hral určite Američana?

Ale aj tak to je jedno, článok je o neameričanoch, ktorí hrajú role Američanov a museli si tak osvojiť americký prízvuk. Ak je ten v Originals "Američan", ale má britský prízvuk, tak... to je také nejaké medzi, v každom prípade nazapadá do vzorca článku, lebo by ste teda asi pri rozhovore s ním zo stoličky nespadli. :D

Editováno: 2x | Naposledy: 12. 10. 2015 / 23:07:10
MountainLionet
12. 10. 2015 / 23:37:58 (před 9 roky)
off
inekafe napsal(a):

Pustil som si ukážku Barrowmana v Arrowovi a ten tam tiež má prízvuk (podobne ako ten Morgan v ukážke v Originals), takže neviem... hral určite Američana?

Ale aj tak to je jedno, článok je o neameričanoch, ktorí hrajú role Američanov a museli si tak osvojiť americký prízvuk. Ak je ten v Originals "Američan", ale má britský prízvuk, tak... to je také nejaké medzi, v každom prípade nazapadá do vzorca článku, lebo by ste teda asi pri rozhovore s ním zo stoličky nespadli. :D

Aha, tak to sorry, o přízvuku byla řeč až v poslední větě a jaksi jsem to nepostřehla, i když jsem to četla. Už je pokročilá hodina. Ale Lyons by se sem hodil. Ten přízvuk mění.

Šín Martin
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
13. 10. 2015 / 21:50:53 (před 9 roky)
off

ještě bych tam doplnil Kiefer Sutherland ten je z anglie

que94
inekafe
13. 10. 2015 / 22:04:08 (před 9 roky)
off
Šín Martin napsal(a):

ještě bych tam doplnil Kiefer Sutherland ten je z anglie

Ale nemá prízvuk. :) Zbežne som ho pozrel na Wiki, narodil sa síce v Londýne, ale kanadským rodičom a ešte v útlom detstve sa presťahovali do USA a potom o trochu neskôr, po ich rozvode, zase s mamou do Kanady. Takže je to vlastne Kanaďan, ktorý sa narodil vo Veľkej Británii a žije (aspoň myslím) v USA (aspoň teraz hej... myslím). :D

Editováno: 1x | Naposledy: 13. 10. 2015 / 22:04:44
andrea168
Dlouholetý uživatel | Cool level: 20 | Zipper
14. 10. 2015 / 19:10:21 (před 9 roky)
off

Klaus do Mystic Falls utekl s rodinou pred morem/tetou.

Adrian "A.C." Conor
Uživatel od první verze | Cool level: 18 | Kocour
16. 10. 2015 / 21:02:43 (před 9 roky)
off

Nechcem nikoho z hercov uraziť, ale podľa mňa sú neamerickí herci talentovanejší ako americkí. Aspoň v seriáloch. Čo som si pozrel niekoľko životopisov hercov tak asi ani nie je britský herec, ktorí by nemal vyštudované herectvo. Naopak niekoľko amerických hercov sú mimo svoj obor, napr. vyštudovaný ekonóm, automechanik, atď. a k herectvu sa dostali náhodou a dodatočne si spravili nejaké kurzy, večerné školy.

Wait for it...
MountainLionet
16. 10. 2015 / 21:58:10 (před 9 roky)
off
hunterX napsal(a):

Nechcem nikoho z hercov uraziť, ale podľa mňa sú neamerickí herci talentovanejší ako americkí. Aspoň v seriáloch. Čo som si pozrel niekoľko životopisov hercov tak asi ani nie je britský herec, ktorí by nemal vyštudované herectvo. Naopak niekoľko amerických hercov sú mimo svoj obor, napr. vyštudovaný ekonóm, automechanik, atď. a k herectvu sa dostali náhodou a dodatočne si spravili nejaké kurzy, večerné školy.

Hugh Laurie vystudoval archeologii a antropologii v Cambridge. Protože onemocněl, nemohl dál pokračovat ve stopách svého otce coby veslař a přidal se do místního dramaťáku, který je, uznávám, dost seriózní. Je proto horší herec než ti, co herectví vystudovali? Asi ne, když získal dva Zlaté glóby. Osobně si nemyslím, že by to, že nevystudovali herectví, herce nějak degradovalo. Freddie Highmore (Bates Motel) hraje od svých 7 let, ale herectví taktéž nestudoval. V Anglii bude takových podle mě dost.

ewus
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
17. 10. 2015 / 10:46:00 (před 9 roky)
off

zaujimavy clanok, ale doplnila by som zo serialu The 100, Eliza Taylor (Clarke) a Bob Morley (Bellamy)- obaja Australcania taktisto aj Richard Brancatisano (Dominic z Chasing Life) a zo serialu Rush- hlavny predstavitel Tom Ellis je z VB :)

Editováno: 1x | Naposledy: 17. 10. 2015 / 11:00:26
majka147
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
21. 10. 2015 / 19:00:15 (před 9 roky)
off

Mohli ste pre zaujímavosť doplniť ich národnost ale nevadí priznám sa že som mnohých netušila že to niesu američania ale napríklad takú Yvonne (Sarah z Chucka) som vedela na 100% že je z Austrálie :)

Pajky
Redaktor | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
25. 10. 2015 / 13:56:02 (před 9 roky)
off

Konečně jsem se dostal k tomu, abych si posvítil i na tenhle fotočlánek :)

Díky za něj, takové informace vždy potěší/překvapí/pobaví.

Jax Teller mě jako angličan nepřekvapil, protože jsem nejdřív viděl film Green Street Hooligans, kde hraje anglického "rváče" (a dopadne podobně jako Jax)

Jinak bych do výčtu zařadil ještě Jesse Spencera, to je původem australan. V Housovi si z něj navíc sám House kvůli tomu často dělal srandu, protože i jeho postava byla z Austrálie (myslím, že s předky z ČR). Nicméně nyní hraje Caseyho v Chicago Fire a pokud se nepletu, tak to je amík bez přízvuku :D

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
28. 12. 2015 / 23:16:00 (před 8 roky)
off

Tenhle článek vám opravdu musím pochválit. Četla jsem podobný, který byl ale na americké stránce. U drtivé většiny jsem nemohla pochopit, jak je tam mohli zařadit, protože to mnohdy byli lidé svým původem notoricky známí. V tomto článku jsem to naopak u většiny nevěděla.

inekafe: U fotek z červeného koberce to podle mě nevadilo, protože tam jde o ty šaty, doplňky... Lidi si to chtějí pořádně prohlédnout. Tady to tak podstatné není, potřebuješ jen vědět, kdo na obrázku je.