Flashbacky, posmrtnej život, možná příběhy ze záhrobí a nebo prostě rád chodí v tomhle kostýmu a byl se podívat za kámošema na natáčení. :D
OMG já ten humbuk kolem GoT fakt nechápu :D (sledovala jsem 1. serii, ale nebavilo me to) ... Neni to nahodou vsechno v knizkach? Nepamatuju si, ze kdyz se tocil Pan Prstenu, ze by byli lidi sokovany "Gandalf zije a spatren v bilem!" :D
LuciKr napsal(a):
OMG já ten humbuk kolem GoT fakt nechápu :D (sledovala jsem 1. serii, ale nebavilo me to) ... Neni to nahodou vsechno v knizkach?
Taky to nechápu, ale tuším, že seriál a knihy se od nějaké části odlišují a tohle je myslím ten případ.
lukascoolarik napsal(a):
Taky to nechápu, ale tuším, že seriál a knihy se od nějaké části odlišují a tohle je myslím ten případ.
Seriál a knihy se odlišují každou sezónou více a více. V zatím poslední páté knížce byl Jon taky přeměněný na jehelníček. Martin si ale dovolil pozabíjet další postavy, které v seriálu ještě žijí. Poslední tři kapitol byl někdo zavražděn a už to působilo trošku na sílu. Šestá sezónu už bude mít mnoho dějových linek bez knižního podkladu a upřímně jsem docela nedočkavý, jak se s tím poperou.
LuciKr napsal(a):
OMG já ten humbuk kolem GoT fakt nechápu :D (sledovala jsem 1. serii, ale nebavilo me to) ... Neni to nahodou vsechno v knizkach? Nepamatuju si, ze kdyz se tocil Pan Prstenu, ze by byli lidi sokovany "Gandalf zije a spatren v bilem!" :D
V době kdy se natáčel LotR (2000-2003) ještě mnoho naších dnešních filmových a seriálových zdrojů ani neexistovalo. Dokonce takový velikán jako dnešní Collider vznikl až 2005. Hodně věci se dalo utajit. Dneska si někdo na place dá čínu a do hodinu je to na netu. Zkrátka jiná doba. :)
LuciKr napsal(a):
OMG já ten humbuk kolem GoT fakt nechápu :D (sledovala jsem 1. serii, ale nebavilo me to) ... Neni to nahodou vsechno v knizkach?
Tak ty knihy jsou daleko více rozsáhlejší a někteří čtenáři si dokonce dělají zápisky, aby se vůbec zorientavali. V seriálu by to tak určitě nefungovalo a proto dějové linky zkracují a sjednocují k hlavním postavám - jako např. u Sansy, Jamieho či Elarii Písek atd... Ale pořád si hlavní postavy drží směr z knih. A dokonce v seriálu zabíjejí postavy, které jsou v knihách živé :D
To šílenství je teda ještě horší než jsem si myslela :D (díky všem za info)... Ale víte, co mne na tom, co píšete, překvapuje nejvíc? Když to zase srovnám s Lotrem, tak když Jackson udělal malou úpravu oproti knihám, všichni se z toho mohli doslova posr*t a nadávali na Jacksona neskutečně... Jaktože se to tady neděje? Je těch změn teda až moc že to s knihou už nesrovnávají?
LuciKr napsal(a):
To šílenství je teda ještě horší než jsem si myslela :D (díky všem za info)... Ale víte, co mne na tom, co píšete, překvapuje nejvíc? Když to zase srovnám s Lotrem, tak když Jackson udělal malou úpravu oproti knihám, všichni se z toho mohli doslova posr*t a nadávali na Jacksona neskutečně... Jaktože se to tady neděje? Je těch změn teda až moc že to s knihou už nesrovnávají?
Alebo čitateľov predlohy proste unavilo nadávať na zmeny a seriál prestali dávno pozerať. Mne samému zmeny až tak nevadili, odradila ma skôr lacná snaha scenáristov šokovať za každú cenu, ktorú možno vidieť napríklad vo finálovej epizóde 5 série.
LuciKr napsal(a):
Hlavní rozdíl tam bude v tom, že autor knižní série spolupracuje i s tvůrci seriálu a na změny jim v podstatě dává svá "požehnání" .-) Tvůrcům seriálu dokonce prozradil konec knižní série pro případ, že by se mu něco stalo a nestihl to napsat :)
LuciKr napsal(a):
Nevím kam chodíš na diskuze, ale i tady se mohli fanoušci z každé změny "pos*at". Především v začátcích seriálu, kdy těch změn ještě nebylo tolik se každá omílala dokola a dokala. Probíralo se, jestli je ta která změna opravdu nutná a jestli to nešlo udělat jinak. Teď je tam těch změn už ale opravdu tolik, že většina rejpalů se spokojí s konstatováním "V knize to bylo jinak/lepší". :D
Jinak co se týče Jona. Už když jsem jeho poslední kapitolu četla, tak jsem nevěřila, že je definitivně mrtvý. O Jona se začnu bát teprve až se Kit ostříhá a přijme roli v jiném seriálu.
Fruiko napsal(a):
Flashbacky, posmrtnej život, možná příběhy ze záhrobí a nebo prostě rád chodí v tomhle kostýmu a byl se podívat za kámošema na natáčení. :D
Nejpravdepodobnejsi je ta moznost ze rad chodi v tomhle kostymu :D