Diskuze k článku Velká pětka neruší seriály aneb nový trend letošní sezóny
inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
6. 11. 2015 / 16:20:21 (před 9 roky)
off

Díky za super článok, chlape, je to zaujímavé. :) Plus vidím v tom, že aspoň sa dočkáme všetkých (objednaných) epizód. Hej, v minulosti sa tiež často neodvysielané epizódy dostali na net neskôr (niekedy aj po pol roku alebo tak), ale nebolo to tak u všetkých seriálov a hlavne to bolo už "dávno po funuse" a na seriál som už aj zabudol. :D Takto si aspoň užijeme všetky epky a seriál potom vyšumí do prázdna...

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
lukascoolarik
Autor článku | Cool level: 121 | Lorne Malvo
6. 11. 2015 / 16:32:16 (před 9 roky)
off
inekafe napsal(a):

Díky za super článok, chlape, je to zaujímavé. :) Plus vidím v tom, že aspoň sa dočkáme všetkých (objednaných) epizód. Hej, v minulosti sa tiež často neodvysielané epizódy dostali na net neskôr (niekedy aj po pol roku alebo tak), ale nebolo to tak u všetkých seriálov a hlavne to bolo už "dávno po funuse" a na seriál som už aj zabudol. :D Takto si aspoň užijeme všetky epky a seriál potom vyšumí do prázdna...

Jsem rád, že se líbí. :-)

Naprostý souhlas. Přijde mi to jako celkem logický krok, když už do těch seriálů stanice tolik investovaly. A i když jim ty směšné ratingy někdy dělají celkem ostudu, řekl bych, že aspoň budou fanoušci spokojení s tím, že se dočkají všech dílů v řadě, když už jim ten seriál exne. :-D

24ron24
Redaktor | Cool level: 57 | admirál William Adama
6. 11. 2015 / 16:44:29 (před 9 roky)
on

Aj ja ďakujem za článek, mne to bolo tiež divné prečo ešte nič nezrušili a len znižovali počet epizod! Tak to je určite pozitívne, že ten seriál nechajú dobežať a potom vyšumí do prázdna ako Tom poznamenal :D Ale teraz sa naskytuje otázka ako bude prebiehať tipovačka Kto prežije, kedy sa definitívne určí, že je seriál zrušený keď to stanice oficiálne nepotvrdia?

May the odds be ever in your favor.
inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
6. 11. 2015 / 16:49:10 (před 9 roky)
off
24ron24 napsal(a):

Aj ja ďakujem za článek, mne to bolo tiež divné prečo ešte nič nezrušili a len znižovali počet epizod! Tak to je určite pozitívne, že ten seriál nechajú dobežať a potom vyšumí do prázdna ako Tom poznamenal :D Ale teraz sa naskytuje otázka ako bude prebiehať tipovačka Kto prežije, kedy sa definitívne určí, že je seriál zrušený keď to stanice oficiálne nepotvrdia?

Aj tak sa väčšina seriálov oznámi pravdepodobne až počas Upfronts týždňa, kedy oznamujú stanice svoje vysielacie schémy na budúci rok, takže prinajhoršom sa to dozvieme všetko tam, keď X seriálov bude obnovených a zvyšných Y nebude zaradených do plánov na budúci rok. :D

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
Seraphine313
Redaktor | Cool level: 88 | Fox Mulder
6. 11. 2015 / 17:00:16 (před 9 roky)
off
lukascoolarik napsal(a):

Přijde mi to jako celkem logický krok, když už do těch seriálů stanice tolik investovaly. A i když jim ty směšné ratingy někdy dělají celkem ostudu, řekl bych, že aspoň budou fanoušci spokojení s tím, že se dočkají všech dílů v řadě, když už jim ten seriál exne. :-D

Já myslím, že je to trochu komplexnější. Asi jim už delší dobu docházelo, že když seriál zruší a zbylé epizody přesunou na léto, že jich to jednak hodně rozhodí program (často se stávalo, že stanice neměly co dát do programu, protože si všechno zrušily), jednak to rozhodí diváky, kteří přeci jen nesledují pravidelně, co se děje a nereagují úplně pružně na změny v programu, zvlášť pokud se tak děje po několika epizodách. Taky, a to je asi nejdůležitější, v létě budou mít dojížďky epizod ještě menší sledovanost, než by měly, kdyby se dovysílaly na podzim, dokud diváci o seriálu vědí. Pokud nechají dojet seriál v původním timeslotu, můžou ten rok víc rozplánovat. Letos k tomu asi měli poprvé příležitost to vyzkoušet, protože, řekněme si upřímně, ratingy spadly dost drsně u všech stanic. Tohle je příležitost, jak to aspoň trochu ochránit, než to potopit ještě víc...

And when my time is up, have I done enough?
La.Volpe
Redaktor | Cool level: 119 | Jack O'Neill
6. 11. 2015 / 17:04:13 (před 9 roky)
off

Já se rovněž připojuji k poděkování. Sice letos novinky nesleduju (kromě Heroes Reborn), ale nějaký ten humbuk jsem zaregistroval. Myslím, že podobně laděných článků bude časem jen přibývat.

lukascoolarik
6. 11. 2015 / 17:06:08 (před 9 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Já myslím, že je to trochu komplexnější. Asi jim už delší dobu docházelo, že když seriál zruší a zbylé epizody přesunou na léto, že jich to jednak hodně rozhodí program (často se stávalo, že stanice neměly co dát do programu, protože si všechno zrušily), jednak to rozhodí diváky, kteří přeci jen nesledují pravidelně, co se děje a nereagují úplně pružně na změny v programu, zvlášť pokud se tak děje po několika epizodách. Taky, a to je asi nejdůležitější, v létě budou mít dojížďky epizod ještě menší sledovanost, než by měly, kdyby se dovysílaly na podzim, dokud diváci o seriálu vědí. Pokud nechají dojet seriál v původním timeslotu, můžou ten rok víc rozplánovat. Letos k tomu asi měli poprvé příležitost to vyzkoušet, protože, řekněme si upřímně, ratingy spadly dost drsně u všech stanic. Tohle je příležitost, jak to aspoň trochu ochránit, než to potopit ještě víc...

To je vlastně pravda. Jen mě udivuje, že jim tohle došlo až teď.

Shppen
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
6. 11. 2015 / 17:59:19 (před 9 roky)
off

Hmm musim rict, ze mi postupne prizpusobovani se "kabelovkovemu" formatu znacne vadi. Fungovani sezona-(midseazon)-leto je pro me vic nez vyhovujici, aspon tak mam moznost oddelit a naplanovat sledovani. Jen doufam, ze to zkracovani nakonec nebude znamenat, ze vsichni budou delat 13 dilne serie a nazdar.

lukascoolarik
6. 11. 2015 / 18:03:32 (před 9 roky)
off
Shppen napsal(a):

Jen doufam, ze to zkracovani nakonec nebude znamenat, ze vsichni budou delat 13 dilne serie a nazdar.

Já bych se tolik nebál. Plno seriálů se už letos dočkalo prodloužení na tzv. "celou sérii", tj. kolem 22 epizod. Např. Blindspot, Limitless a další. Když tomu seriálu stanice věří, tak si na něj místo najde.

Seraphine313
6. 11. 2015 / 18:08:31 (před 9 roky)
off
lukascoolarik napsal(a):

To je vlastně pravda. Jen mě udivuje, že jim tohle došlo až teď.

Asi nechtěli experimentovat, dokud měli jakž takž dobré výsledky. Přeci jen ta letošní sezóna se od minulých liší i těmi ratingy. Já být ředitelem CBS, tak na jednu stranu jsem ukrutně nešťastnej (v programu mám věci s ratingem 1.2, který by před dvěma rokama okamžitě letěly do koše), na druhou stranu je mi to poměrně fuk, protože tenhle propad zažily, snad s výjimkou CW, která je ale dost specifickej případ, snad úplně všichni :D

dagsoftware
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
6. 11. 2015 / 22:22:03 (před 9 roky)
off

Na tento systém mali prejsť už skôr, najneskôr pred minulou sezónou.

Nesúhlasíš? Trhni si!
sandokan555
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
6. 11. 2015 / 22:52:41 (před 9 roky)
off

Z tych serialov ani jeden nesledujem takze nejako mi je jedno ci tie serialy zrusia alebo iba znizia pocet epizod, nejako ani jeden z nich ma nezaujal natolko aby som ho zacal pozerat.

Foxley
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
7. 11. 2015 / 22:43:37 (před 9 roky)
off

Díky za článek :) Nový systém není vůbec špatný a je zajímavé co třeba říkal Ryan Murphy, že když viděl ratingy Scream Queens, tak myslel, že je z toho úplný propadák a brzo to zruší, pak ale přišly celkové výsledky a čísla z jiným platforem a hned čísla skočila nahoru, a že když začínal, tak se podle čísel z prvního týdne dalo dost jasně říct jestli seriál přežije, ale teď, když už dost lidí (hlavně mladých) nemá ani televizi ztrácí první ratingy své postavení, a když jim přicházejí nové čísla i po půl roce po odvysílání finále, tak je jasné, že se se zrušením čeká na později :)

ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
7. 11. 2015 / 23:15:24 (před 9 roky)
off

Čísla za delší časové období jsou naprosto nepodstatná a pokud se stanice rozhodne u něčeho nesledovaného objednat novou řadu, tak argumentuje právě sledovaností Live+3 nebo Live+7, jen aby objednávku odůvodnila. U seriálů jde ale prozatím vždycky jen a pouze o Live+SD čísla, tedy sledovanost během premiéry, protože jen na to se ohlíží reklamní inzerenti. Ti logicky nemají důvod strkat prachy do něčeho, na co se všichni dívají z DVR, kam se reklamy už vůbec nenahrávají.

Takže když stanice vydávají tiskovku sledovanosti uplynulého týdne, tak tam logicky hodí Live+7, kde jsou to největší ratingy a obrovské miliony diváků, takže lidi si řeknou wow, tohle je na tom fakt dobře. Ale ve výsledku na tom vůbec nezáleží.

To ale není úplně to hlavní, o čem článek je. Myslím, že je super, že se konečně přistupuje k tomuto modelu. Na jednu stranu se oficiální zrušení nedozvíme, ale zkrácení objednávky epek nás může nakopnout a napovědět nám, že asi nová řada nebude. A přece jen mi přijde, že je výhodnější nejen pro fanoušky, ale taky finančně pro tu stanici, aby odvysílala to, co už je natočeno, tzv. prachy už do toho vrazila, a zároveň už v tom je nějaký reklamní prostor taky zaplněn, takže z toho bude mít i něco málo. Když to zruší a hned stáhnou z programu, inzerent nezaplatí nic, protože ta jeho reklama taky odvysílaná nebude. Právě tohle jsem na tom stažení z programu ihned vůbec nechápala, protože pořád je lepší milion diváků, rating 0.6 a pár korun z reklamy než neodvysílání dílu, 0 diváků a žádná koruna od inzerentů, ne? :D

Seraphine313
12. 11. 2015 / 01:05:38 (před 9 roky)
off

Ještě na jeden (docela reálný) důvod jsem dneska narazil.

Stanice tím, že nezaříznou seriál po dvou epizodách, ale jen zkrátí objednávku, nechají produkci, aby měla šanci aspoň trochu rozvinout a následně ukončit příběh. Díky tomu má pak seriál větší šanci, že bude odprodán na streamovací službu a stanici se tak vrátí aspoň část nákladů.

ragelly
Boss přes články | Cool level: 119 | Jack O'Neill
12. 11. 2015 / 06:18:55 (před 9 roky)
off
Seraphine313 napsal(a):

Ještě na jeden (docela reálný) důvod jsem dneska narazil.

Stanice tím, že nezaříznou seriál po dvou epizodách, ale jen zkrátí objednávku, nechají produkci, aby měla šanci aspoň trochu rozvinout a následně ukončit příběh. Díky tomu má pak seriál větší šanci, že bude odprodán na streamovací službu a stanici se tak vrátí aspoň část nákladů.

To nevím, myslím, že u Truth Be Told už jsem psala, že se natáčí ta poslední epka, po které to zařízli, a to je sitcom. Ta dlouhá dramata se natáčí ještě dřív, takže myslím, že ty díly už jsou natočené a postprodukci.

Seraphine313
12. 11. 2015 / 11:50:31 (před 9 roky)
off
ragelly napsal(a):

To nevím, myslím, že u Truth Be Told už jsem psala, že se natáčí ta poslední epka, po které to zařízli, a to je sitcom. Ta dlouhá dramata se natáčí ještě dřív, takže myslím, že ty díly už jsou natočené a postprodukci.

To sice jo, ale je rozdíl prodat deset na sebe navazujících dílů než jen třeba dva odvysílané, které jsou v podstatě o ničem. U komedií to až tak důležité není, u dramat hodně.

Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
24. 1. 2016 / 18:07:14 (před 8 roky)
off

No hlavně je to lepší pro nás diváky ze zámoří. Máme kolikrát úplně jiný vkus než Američani. Pak se tam nesleduje něco, co nás zaujalo, ale ukončí to po 3 dílech. Loni aspoň nechali ty sitcomy dojed na jiné stanici, ale jinak to je pak úplná škoda. Třeba ty sitcomy zařízlé loni měly poslední díly mnohem lepší než ty před zrušením. Mohly ještě překvapit.