Diskuze k článku 5+1 na téma Sci-fi (ukončené)
Remi
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
15. 11. 2015 / 16:07:42 (před 9 roky)
off

Za Outcasts se velmi přimlouvám. Seriál, u kterého mě ukončení bez pardonu na*ralo. Navíc je to výborná alternativa pro všechny milovníky Lostu. Akorát se připravte, že to utnou v tom nejlepší.

Seriálový a filmový fanatik se zalíbením v scifi a fantasy tvorbě. Jsem ale otevřený jakémukoliv žánru, když mě dokáže něčím zaujmout. Tipy na kvalitní seriál velmi rád uvítám!
Editováno: 1x | Naposledy: 16. 11. 2015 / 11:00:28
Locke
Dlouholetý uživatel | Cool level: 29 | Ovečka Shaun
15. 11. 2015 / 16:12:12 (před 9 roky)
off

The Whispers mám v plánu, ale zatím není čas :)

Hold the Door!
404UserNotFound
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
15. 11. 2015 / 16:52:12 (před 9 roky)
off

Nejako mi tam chyba Firefly

The red capes are coming, the red capes are coming...
Gabik.029
Redaktor | Cool level: 101 | strýček Skrblík
15. 11. 2015 / 16:55:18 (před 9 roky)
off
DoctorWho napsal(a):

Nejako mi tam chyba Firefly

To má přes tisíc hodnocení! :D

- Do I look like a killer to you? - Yes, you kill my patience.
Clear
Redaktor | Cool level: 53 | Roy
15. 11. 2015 / 17:54:58 (před 9 roky)
off

Seriál se jmenuje Outcasts, nikoliv Outcast.

Seriálový maniak, překladatelka a velká fanynka sci-fi seriálů. Překládám seriály: Suits, Homeland, The Strain, The Americans a další. Působím na stránce neXtWeek.cz.
kody.p
Dlouholetý uživatel | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
15. 11. 2015 / 20:31:32 (před 9 roky)
off

Dik za vybornej clanek. Uz v predchozich 5+1 jsem narazil na serialy, ktery jsem si oblibil a prekvapilo mi, ze jsou tak malo zname / hodnocene. Nicmene tentokrat jsem narazil na kousek od kteryho jsem jako dite videl par dilu, obcas na nej vzpominal, nicmene nijak aktivne nehledal. Sliders. Asi mam vystarano na zimu, kdy vyplnim mezeru cekanim na dokonceni prave probihajich sezon. :)

Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
15. 11. 2015 / 21:06:14 (před 9 roky)
off
kody.p napsal(a):

Dik za vybornej clanek. Uz v predchozich 5+1 jsem narazil na serialy, ktery jsem si oblibil a prekvapilo mi, ze jsou tak malo zname / hodnocene.

Jsme rádi, že sloužíme jako zdroj inspirace, to byl náš cíl :)

Chyba u Outcasts opravena, písmenko se někam zatoulalo :D Jinak mě osobně zaujalo právě Ourcasts a Sliders, ale dobře vím, že mám už teď hodně velký pořadník, takže to asi neklapne :D

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
ESESEL
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
15. 11. 2015 / 21:47:24 (před 9 roky)
off
Pajky napsal(a):

Jinak mě osobně zaujalo právě Ourcasts a Sliders, ale dobře vím, že mám už teď hodně velký pořadník, takže to asi neklapne :D

Outcasts má asi jen osm dílů, to někam vmáčkneš. ;-)

Grab a lollipop on your way out.
Adrian "A.C." Conor
Uživatel od první verze | Cool level: 18 | Kocour
15. 11. 2015 / 21:53:00 (před 9 roky)
off

Vďaka za ďalšie tipy na seriály. Momentálne sledujem 4400, som už na posledných častiach tak hneď potom by som si mohol dať Sliders. Je toho veľa čo si chcem pozrieť a času málo.

Wait for it...
Mik
Uživatel od první verze | Cool level: 57 | admirál William Adama
16. 11. 2015 / 00:35:16 (před 9 roky)
on

Vše viděno a Invasion America sem už měl v chci vidět, tak je to dobrý :-D
Outcasts mě hodně bavilo, perfektně napínavý a tajemný, škoda konce.
The Whispers se překvapivě povedlo i když žádná super pecka to nebyla.
Sliders sem sledoval, když sem chodil na základku, vždy k večeru na ČT1 a miloval tenhle seriál. Pořád sem jim fandil jestli se konečně vrátí domů nebo ne. Doteď mám v hlavě ten díl jak zkouší branku a ono nic a o chvilku vyjde z domu chlápek a řekne ty slova. Už nějakou dobu se mi to válí na HDD, abych si dal rewatch, snad se k tomu někdy dokopu.
Farscape sem ze zvědavosti stáhl na kolejích jeden díl a hned mě to chytlo a skončilo to maratonem kopletního seriálu a filmů. Seriál plný akce, vtipů a sexy mimozemšťanek :-D
Jinak ještě přihodím k článku třeba: Blakes 7 (hodnoceno 17x), Babylon 5 (hodnoceno 215x), původní V (hodnoceno 47x), The Event (hodnoceno 293x), Planeta opic (hodnoceno 48x)
vesměs jde o starší kousky, ale rozhodně stojí za skouknutí

Zaphyra
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
16. 11. 2015 / 12:55:34 (před 9 roky)
off

na Sliders som fičala už ako 12 ročná, som to pozerala v maďarčine, keďže to nikde nedávali :D ale spätne neviem, či by som na tom fičala aj teraz :)

Helo
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
16. 11. 2015 / 20:49:41 (před 9 roky)
off

Osobně mám Enterprise nejraději... popravdě je to jediný Star Trekovský seriál, který jsem byl schopný dokoukat až do konce a který mě opravdu bavil... :-)

Jsem seriálovej maniak, čumim skoro na všechno... :-D
La.Volpe
Redaktor | Cool level: 119 | Jack O'Neill
16. 11. 2015 / 22:59:44 (před 9 roky)
off

Díky za článek ;) SciFi je podle mě žánr, který už celé roky padá k zemi volným pádem a ne se zastavit. Váš výběr je toho důkazem. Tři z šesti kousků má premiéru před rokem 2000 a další to má hodně nahnutý. Do watchlistu zatím nadávám nic, protože je tak přecpanej, až ho každej den bolí břicho :)

Editováno: 2x | Naposledy: 16. 11. 2015 / 23:00:24
rebeccacarf
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
18. 11. 2015 / 22:44:09 (před 9 roky)
off

Teda na Sliders jsem občas koukala jako malá a pak jsem si je zkoušela zopakovat celé, ale když změnili herce hlavní postavy, tak se mi to nelíbilo, do té doby můžu jedině doporučit :-) The Whispers se mi fakt líbilo a je škoda, že nebude pokračovat. z toho ostatního až budu mít víc času, tak asi zkusím Farscape a možná i ten Enterprise, přestože jsem také vyrostla (a občas stále sleduji) na Nové generaci.

Pajky
19. 11. 2015 / 13:06:02 (před 9 roky)
off
Mik napsal(a):

Vše viděno a Invasion America sem už měl v chci vidět, tak je to dobrý :-D
Outcasts mě hodně bavilo, perfektně napínavý a tajemný, škoda konce.
The Whispers se překvapivě povedlo i když žádná super pecka to nebyla.
Sliders sem sledoval, když sem chodil na základku, vždy k večeru na ČT1 a miloval tenhle seriál. Pořád sem jim fandil jestli se konečně vrátí domů nebo ne. Doteď mám v hlavě ten díl jak zkouší branku a ono nic a o chvilku vyjde z domu chlápek a řekne ty slova. Už nějakou dobu se mi to válí na HDD, abych si dal rewatch, snad se k tomu někdy dokopu.
Farscape sem ze zvědavosti stáhl na kolejích jeden díl a hned mě to chytlo a skončilo to maratonem kopletního seriálu a filmů. Seriál plný akce, vtipů a sexy mimozemšťanek :-D
Jinak ještě přihodím k článku třeba: Blakes 7 (hodnoceno 17x), Babylon 5 (hodnoceno 215x), původní V (hodnoceno 47x), The Event (hodnoceno 293x), Planeta opic (hodnoceno 48x)
vesměs jde o starší kousky, ale rozhodně stojí za skouknutí

Super, přesně takovéhle komentáře mám rád. Díky za něj!

La.Volpe napsal(a):

Díky za článek ;) SciFi je podle mě žánr, který už celé roky padá k zemi volným pádem a ne se zastavit. Váš výběr je toho důkazem. Tři z šesti kousků má premiéru před rokem 2000 a další to má hodně nahnutý. Do watchlistu zatím nadávám nic, protože je tak přecpanej, až ho každej den bolí břicho :)

Sci-fi určitě už není to co bývalo, i když se dá najít i teď pár zajímavejch kousků. Problém je, že v okamžiku, kdy je alespoň trochu dobrý, tak okamžitě mizí z kolonky "opomíjené", protože na něj čeká spousta lidí :) Jak dokazuje i čtenost našich článků, tak o sci-fi je největší zájem. Náš "první" článek na toto téma má přes 11000 přečtení, což je s velkým náskokem nejvíc :D

RedRose
Dlouholetý uživatel | Cool level: 17 | Jaime Lannister
29. 11. 2015 / 22:31:54 (před 8 roky)
off

až na Invasion America mám vše za sebou a více-méně souhlasím... Na Farscape jsem narazil před par lety náhodou a sám jsem byl překvapen, že já jako sci-fista jsem na něj narazil takto pozdě... Sliders byli úžasní, ale jen do doby než se rozloučil profesor Arturo... potom to už nebylo ono a šlo to dolů...

Co se Enterprise týče tak tady je to složitější... StarTrekovský vesmír má svou historii napsanou už strašně dávno a ta se datuje od pozemského roku 1992, kdy na Zemi začínají Eugenické války... Od tohoto data víme co se dělo... Bohužel seriál Enterprise spoustu faktů a událostí, které trekkies už znali, překroutil, pozměnil a naboural tak, že díky tomu tento seriál skuteční trekkies opravdu nemusí... Příklad za všechny: "V roce 2245 je vypuštěna loď Enterprise, třída Constitution, první toho jména ve Hvězdné Flotile, číslo v registru NCC-1701. Její první kapitán, Robert T. April, se s ní vydává na první pět let trvající misi." V seriálu je o 94 let dříve nějaká Enterprise NX-01 s kapitánem Archerem a to je jen špička ledovce... Možná i to byl důvod proč v první sérii není v názvu Star Trek... Tím pádem je to více pro diváky Star Trekem nepolíbené... Ale když tohle pominu, tak je to výborně natočený Star Trek seriál!

...kdo vysoko myslí, ten hluboko padá...
suzuk
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
13. 12. 2015 / 16:25:45 (před 8 roky)
off
Pajky
13. 12. 2015 / 19:55:56 (před 8 roky)
off
suzuk napsal(a):

a co firefly?

Na to už odpověď padla. Kdy se z Firefly stal opomíjený seriál? Vždy ho zná každý a hodnotilo ho tady víc jak 1000 uživatelů!