Diskuze k článku Moffat za sebe aktivně hledá náhradu u Doctora Who
Sh'Dynasty
Uživatel od první verze | Cool level: 9 | Rajesh Koothrappali
29. 12. 2015 / 09:13:38 (před 9 roky)
off

Nedokazem si pomoct, ale Moffat tento serial pre mna neskutocne pokazil.... Uz davno to nie je to, co to bolo na zaciatku

People assume that time is a strict progression of cause to effect, but actually, from non-linear, non-subjective viewpoint, it´s more like a big ball of wibbly wobbley timey wimey stuff.
Římanka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
29. 12. 2015 / 10:05:37 (před 9 roky)
off

Doktora jsem nadšeně sledovala, dokud nepřišel Moffy. Ovšem nevím, zda to budu sledovat, i když odejde.

Jsem hloupý a netalentovaný člověk, který nic neumí a ani není moc hezký na pohled. ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
Dadulinka
Redaktor | Cool level: 37 | Daenerys Targaryen
29. 12. 2015 / 10:15:05 (před 9 roky)
off

Jupí! Už vypadni, ty megalomanský potrhlo! Snad najdou někoho pořádného a mohlo by mě to začít zase bavit tak moc, jako než se Moffat utrhl ze žetězu...

Geronimo! Allons-y! Gallifrey stands!
Anduska
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
29. 12. 2015 / 11:20:06 (před 9 roky)
off

Doufejme, že tam nepřijde někdo horší...

Nevěříš?
Thomm97
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
29. 12. 2015 / 11:31:09 (před 9 roky)
off

Na Moffata je stále nadáváno a já to na jednu stranu chápu, styl seriálu hodně změnil a udělal z něj maličko něco jiného než vybudoval RTD. Nicméně mě bavili oba styly a Moff je navíc velký Whovian. Vždy poznáte když se projektu chopí fanoušek a nedělá na něm z povinnosti, ale užívá si to :) Samozřejmě změna je život a já bych ji už také uvítal. Nu ale nevím kolik máme možných náhrad.. co by do toho dali srdce. Modleme se aby nepřišel někdo mnohem horší... Dal bych mu na zkoušku nějakou epizodku, aby jsme viděli jeho styl ..

Don´t Blink!
Pan Citron
29. 12. 2015 / 12:16:35 (před 9 roky)
off

Mě osobně během Capaldiho éry začíná vadit, že Moffat až moc okatě vykrádá a recykluje sám sebe. Viz třeba způsob jak píše většinu ženských postav (River, Missy, Tasha Lem jsou víceméně jedno a totéž :D). Sice mě jeho příběhy veskrze stále baví a páté a šesté sérii titul "nejlepší řada" (pro mě) nic nesebere, ale chtělo by to rozhodně změnu. Novou krev nejen na poli občasných scénáristů.
Já se hlavně bojím, aby Moff nedopadl jak John Nathan-Turner, který byl producentem tak dlouho, že když chtěl skončit, tak mu BBC vysloveně řeklo, že v tom případě skončí i seriál a tak zůstal ještě další tři roky až do jeho zrušení.

I am not a number, I am a free man!
Triiciiie
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
29. 12. 2015 / 12:23:07 (před 9 roky)
off

Já bych mu "navrhla" odchod už po tom co předvedl v osmé sérii. Capaldi byl pro mně neznámý herec a on mu nedal prostor vyniknout. V deváté sérii to teda napravil, ale strašně všechno překombinoval, viz poslední díl. Po skončení jsem z toho byla zmatená jak lesní včela. Po konci jedenáctky už to nebylo ono. Opravdu je čas na něco nového.

"Tea. But the strong stuff. Leave the bag in..."
Klik
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
29. 12. 2015 / 14:01:57 (před 9 roky)
off

Teda jeho 5. a 6. séria veľmi bavila, ale potom už Moffat stratil iskru a už to tak celé s Clarou prekombinoval. Neskôr už bolo len zopár častí ktoré stáli za to. Teraz to síce s posledným i časťami napravil, no zmena je život a už je načase to zmeniť :)

“Kidneys! I've got new kidneys. I don't like the color!”
24ron24
Redaktor | Cool level: 58 | Buffy Summers
29. 12. 2015 / 14:14:39 (před 9 roky)
off

Ak mám porovnať Moffata a RTD, tak u mňa vyhráva určite Moffat, ja som mal veľmi rád návaznost deja a v 1-4 sérii nebola žiadna, takže hlavne preto v 5.sérii sa stále riešila tá praklina, potom v 6.sérii na začiatku zabili Doctora aby sa potom ukázala jeho mladšia verzia a postupne sme odkrývali záhadu toho kto ho zabil a prečo atď a potom v druhej polovici 7.série prišla Impossible girl okolo ktorej bola záhada ona sama :P Ale uznávam, že potom 8.séria bola slabšia, ale finále s Missy a Cybermani bolo hodně dobré a teraz v 9.sérii týmito dvojdílmi spravil super ťah keď natiahol ten dej na dve časti namiesto jednej, takže za mňa vynikajúca séria ;) Tak aby som to zhrnul, proti Moffatovi nemám vôbec nič, ale nemám problém s tým keď odíde raz to muselo prísť len mám obavy z toho, kto ho nahradí. :P

May the odds be ever in your favor.
Allien.9
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
29. 12. 2015 / 14:26:58 (před 9 roky)
off

Za mě s příchodem Moffata zmizely emoce i postavy, kterým bych fandila, takže jeho odchod jedině uvítám. (V případě, že s ním na x let neodejde i seriál, protože to radši průměrný než vůbec.)

Editováno: 1x | Naposledy: 29. 12. 2015 / 14:27:39
Edana
Uživatel od první verze | Cool level: 22 | Chandler Bing
29. 12. 2015 / 14:32:41 (před 9 roky)
off

Změna už by byla vskutku fajn, baví mě to míň a míň... Šílenější než s Moffatem to snad nebude.

kareen
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
29. 12. 2015 / 14:44:11 (před 9 roky)
off

Já se Moffatovu odchodu nebráním, zvláště, když to sám tak cítí, ale rozhodně ho nezatracuji. Vděčím mu za nejhezčí období, kterým pro mě byla éra Pondových spolu s River a dokonce i v Davisově období se postaral o pár nejlepších epizod.
Kdo by ho měl nahradit netuším, ale bylo by fajn, kdyby měl jeho následovník stejně dobrý vztah k seriálu a záleželo by mu na něm.

Editováno: 2x | Naposledy: 29. 12. 2015 / 14:45:29
Majkl303
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
29. 12. 2015 / 15:14:01 (před 9 roky)
on

Moffat i RTD mají oba svoje klady a zápory, ale říct, že je jeden lepší než druhý, asi nedokážu. Ono je hlavně, podle mě, celkem těžké zavděčit se všem fanouškům, zvlášť u něčeho takového, jako je DW. Ale je fakt, že už je nejspíš čas na změnu...
Já už jen doufám, že tou náhradou nebude Gatiss. Mám ho rád, ale jako showrunnera prosím ne. Podle už napsaných dílů by se mi líbila Sarah Dollard co napsala Face the Raven, Jamie Mathieson (Mummy on the Orient Express), Peter Harness (dvojdíl se Zygony z 9. série) nebo Neil Gaiman (ale to je spíš zbožné přání).

Pajky
Autor článku | Cool level: 95 | Sherlock Holmes
29. 12. 2015 / 18:05:57 (před 9 roky)
off

Pravidlo číslo 1: Moffat lže!

Moffat má hodně nevděčnou pozici - zavděčit se fanouškům Doctora Who. Nicméně si myslím, že i přes nějaké ty výtky odváděl/odvádí skvělou práci. Nesmíme zapomínat, že napsal ty nejlepší epizody i z období, kdy byl u kormidla Davies. Ať už to bylo The Empty Child/The Doctor Dances, Blink nebo Silence in the Library/Forest of the Dead) a mě osobně bavil (baví) víc Doctor v Moffatovské éře a nejen kvůli Amy Pond :)

Další otázkou je, kým ho nahradit?

Není článek ten, aby se zavděčil čtenářům všem :)
Pan Citron
29. 12. 2015 / 22:52:04 (před 9 roky)
off
Pajky napsal(a):

Další otázkou je, kým ho nahradit?

Přijde mi, že nejčastěji mezi fanoušky padá jméno Tobyho Whithouse, což by rozhodně nemusela být špatná volba. Ostatně nějaký svůj vlastní svět si tam i trochu buduje. Bohužel ale tyto spekulace "od Moffata" spíš vypadají, že to může být vážně kdokoliv, kdo by byl ochotný to vzít :D.

I am not a number, I am a free man!
Aldyska
Dlouholetý uživatel | Cool level: 19 | Černá zmije
29. 12. 2015 / 23:55:07 (před 9 roky)
off

Podľa mňa už treba zmenu ako soľ, vyslovene. Ak si porovnám Moffata a RTD, priznávam ochotne, že RTD a jeho štýl mi sadli oveľa viac. Prišiel mi taký jemnejší. Aj keď beriem, že Moffatt napísal úžasné epizódy, no napísal aj epizódy pri ktorých som sa nudila (hoci možno iní aj tie epizódy chvália do neba). No proste aj tak si myslím, že je čas, aby žezlo prenechal niekomu inému. Za to Capaldiho ako Doctora milujem strašnééé. A nechcem, fakticky nechcem aby odišiel, chýbal by mi viac než Matt, oproti nemu mi príde Matt slabý odvar.

Legal proof will be found. No doubt. But personally, I don't need it. I just like to know I'm right. (Patrick Jane, The Mentalist)
Triiciiie
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
30. 12. 2015 / 13:44:53 (před 9 roky)
off
mv1998 napsal(a):

Já už jen doufám, že tou náhradou nebude Gatiss. Mám ho rád, ale jako showrunnera prosím ne.

Gatiss odvádí opravdu excelentní práci na Sherlockovi. Ale většina epizod co napsal pro DW se mi prostě nelíbila. Kdyby se místo práce na Doctorovi začal soustředit na Sherlocka bylo by to milionkrát lepší, takže ať se Moffat ani neopovažuje nabídnout mu svou práci :D

"Tea. But the strong stuff. Leave the bag in..."
šotek10
Uživatel od první verze | Cool level: 17 | Jaime Lannister
31. 12. 2015 / 02:58:29 (před 9 roky)
off

Ono je těžký po tolika letech, po tolika sériích a dílech vymýšlet něco nového. Něco co tu ještě nebylo. A i když vymyslí něco novýho? Stejně se nezavděčí všem...To je jak se sonickými brýlemi. Napřed všichni ježiši brýle, pak si na ně všichni zvykli a teď když se vrátil šroubovák? Tak né šroubovák ne. Nebo né River je zpátky, Clara se pořád vrací...Ale když byl u kormidla Russell? Tak se Rose taky neustále vracela a i když s tím měli lidi problém? Nebylo to tak horký jako s River nebo s Clarou.
Je pravdou, že s Moffatem zmizelo takové to kouzlo, které vytvořil RTD. Ale Steven to posunul zase někam jinam a není to vůbec špatné.
Ale Moffat odváděl a odvádí skvělou práci (zvláště pak po slabší osmé sérii to neskutečně vytáhl tou devátou a nebojím se říct, že je to, aspoň pro mě, nejlepší série z celé obnovené série). Vymyslel několik opravdu úžasných epizod a určitě ještě několik vymyslí. Hlavně je to těžký, když mu pořád někdo vyhrožuje, nedokážu se vžít do jeho role. Musí to být neuvěřitelný tlak.
Záleží na tom jak to cítí on sám, ale v tom nejlepším se má přestat.

Ale jak se říká, z dobře rozjetého vlaku se špatně vyskakuje a ještě hůř se naskakuje.

Takže ať už to bude kdokoliv? Tak ať je to někdo kdo má k seriálu vztah. Přece jen, jinak vypadají epizody od člověka, který je fanouškem seriálu a jinak od člověka, který to dělá jen tak, aby měl práci...

Never trust a hug. It's just a way to hide your face.
Benny_SHACK
Dlouholetý uživatel | Cool level: 3 | Alexandr 'Lexa' Bůček
31. 12. 2015 / 17:03:40 (před 9 roky)
off
24ron24 napsal(a):

ja som mal veľmi rád návaznost deja a v 1-4 sérii nebola žiadna,

to bych neřekl, nebylo to tam sice tak zjevné jako v těch dalších.. ale ve třetí to pořád odkazovala na Saxona, skoro v každém díle nějaká narážka na něj, a svým způsobem i to že Doctor není sám (yana) a v té čtvrté se zase pořád naráželo na to, že mizí planety atd.. takže i když to nebylo tak okatý? bylo to tam :)
ale změnu by to chtělo :) ale i tak mi bude Moffat chybět ...

Uprostřed každého problému se nachází příležitost.