Tak myslím, že tohle mě nepřekvapuje. Třeba se nové knihy dočkáme s novou sérií Sherlocka, že... :) Každopádně jsem zvědavá, jak moc se bude odlišovat kniha od seriálu, určitě pak budu i porovnávat. :D
Ufff... Ještě že knihy GoT nečtu. :) I když pravda, že si nikdy nenechám ujít šťavnatý spoiler.
Ještěže se dívám na seriál až po tom, co si přečtu knížku. Ještěže jsem zatím přečetla jen první díl. Doufám, že až se dopracuju k pátému, tak už to bude celé dopsané. :o)
Kurde taky jsem zklamaný :/ Teď se bude doufat, jestli to vydá před 7. řádou, ale očekávám další zklamání :D
Naštěstí jsem dočetla třetí knihu a tak mám něco v rezervě :)
Po poslední sérii už vydání dalšího dílu nepovažuji za podstatné. Došlo k tolika rozdílům, že už nevím co bylo v knize a co v seriálu. Takže nebudu míchat a nejdřív dojedu seriál a pak si dám třeba znovu knihy od poloviny série do konce.
Martin dřív umře než dopíše pokračování. Vůbec tomu už nevěřím. A jak ho znám, tak si myslím, že na konci všechny zabije.
No, začínám se obávat posledního Georgova trollingu vůči fanouškům, kdy zaklepe na nebeskou bránu dříve, než stihne ságu dopsat... :/
Na knihu se těším, mám ji radši než seriál (který i tak zbožňuju) a doufám, že se jí v roce 2016 dočkám!
Já čtu zatím první díl, takže mi to zatím tolik nevadí, ale chápu ty co na knihu čekají, jak na smilování, že je to pro ně zklamání.
cecilka napsal(a):
Ještěže jsem zatím přečetla jen první díl. Doufám, že až se dopracuju k pátému, tak už to bude celé dopsané. :o)
To by mohlo vyjít. Ale pouze v případě, že budeš číst maximálně jednu stránku denně :)
No môj plán ísť súbežne knihy so seriálom mi nevyšiel, tak už mi je to jedno :D V knihách som niekde v štvrtine 4.časti, ale je rozčítaná už mesiace (nehltám ju tak ako predchádzajúce a plus ju čítam na notebooku a tak sa mi číta horšie a pomalšie) a seriál som už pozrela, takže kým sa prelúskam štvorkou a päťkou, už šestka bude snáď aj vydaná. :D
No to je šok! :-D Myslím, že nikdo už snad ani nečekal, že by to mohl stihnout. Ale jak podotkl v posledním odstavci, seriál už si jde v mnoha věcech svou cestou, takže ten odklad zase není až taková tragédie. Navíc, já teprve dočítám Hostinu pro vrány, takže Martin může ještě chvíli psát :-D
já si myslím že doplatily na úspěch seriálu :D všichni o ničem jiném to neni ono napsat takový epos je dost dřina a kdyby to udělal horkou jehlou at je to u konce tak to taky muze mit nizsi kvalitu :)
Tak se holt karta začíná obracet.... doteď čtenáři knížek mohli dle libosti prozrazovat nebo zatajovat největší spoilery divákům seriálu. Teď nastal čas odplaty. Bohužel. Patřím do první skupiny, seriál nesleduju.... :-)
Vůbec mě to nepřekvapilo, ale nadšená z toho rozhodně nejsem. Knihy jsou v mých očích výrazně lepší...
Překvapilo by mě, kdyby to stihnul, snad se čekání vyplatí :)
Na rozdíly mezi knihou a seriálem jsem moc zvědavý :)
To je opravdu překvapení :(
Zklamání? Ani ne. Vcelku to zapadá do konceptu "rychlosti" jeho psaní. S každým dalším dílem jeho hlemýždí tempo ještě zpomaluje.
Hra o trůny > 1996
Střet králů > 1998 (2 roky od minulého dílu)
Bouře mečů > 2000 (2 roky)
Hostina pro vrány > 2005 (5 let)
Tanec s draky > 2011 (6 let)
Vichry zimy > ?
Je mu 67 let, budeme rádi, když bude série dokončená před jeho osmdesátinami...
No ne, ohromné překvapení. Přijde mi, že už fanooušci ani nemůžou být zklamaní, protože jim to prostě musí přijít naprosto předvídatelné. Teď řekne, že ale do další série to určitě stihne a příští rok ve stejnou dobu tady máme článek podobný tomuhle. Chápu, že někdy není kreativita, knížky jsou dlouhé a že se píše těžko, když na něj všichni tak tlačí, ale aspoň by neměl pořád tak slibovat. Přijde mi, že mu to spíš škodí.
Tohle čekání je horší než když se před pár lety čekalo na novou sérii Dextera.. :/
zbynhu napsal(a):
Zklamání? Ani ne. Vcelku to zapadá do konceptu "rychlosti" jeho psaní. S každým dalším dílem jeho hlemýždí tempo ještě zpomaluje.
Hra o trůny > 1996
Střet králů > 1998 (2 roky od minulého dílu)
Bouře mečů > 2000 (2 roky)
Hostina pro vrány > 2005 (5 let)
Tanec s draky > 2011 (6 let)
Vichry zimy > ?
Je mu 67 let, budeme rádi, když bude série dokončená před jeho osmdesátinami...
Ten člověk je typ člověka a spisovatele, který nás schválně umře před vydáním posledního dílů a do závěti si napíše ať ten rukopis spálí s ním :D
Tak to je fakt překvápko... no budem rádi když bude příští rok pod stromeček... Ale na seriál se už asi nebudu dívat (minulá série byla velmi únavná, furt sem odkládala díly a né a né se na ně kouknout).
Tak já získávám pocit, že se konce nedočkám a umřu dřív já :-)
Sľúbil som si, že ďalšie série nebudem pozerať, kým neprečítam šiestu knihu. S príbehom som v knižnej podobe začal a chcel by som aj naďalej najprv prečítať knihu a až potom to vidieť. Ale to vyhýbanie sa spoilerom bude vražedné :/
Už jsem to četl na jeho blogu a musím říct, že v hloubi duše jsem s tím počítal. Už to budou 4 roky, co jsem dočetl Tanec s draky a před vydáním Vichrů jsem si chtěl příběh přečíst znovu. Nastavil jsem si svůj osobní deadline na březen 2016, ale od dubna 2015 jsem se stihl dostat cca do čtvrtiny Bouře:-( (a to jsem napoprvé Bouři přečetl za 6 dní).
Čekání je hrozné, ale dalo by se to nakonec vydržet, pokud by byl výsledný produkt dokonalý, což se obávám, že nebude. Martin dosáhl vrcholu s Bouří mečů, kde se v každé kapitole něco děje. Následující dvě knihy jsou plné výplně a popisů jídel, atd.. To taky dokazuje fakt, že na třetí knihu potřebovalo GoT dvě série, následující dvě knihy se téměř vešly do jedné série (vyjma Železných ostrovů).
Martin připustil, že měl menší krizi, protože chtěl po Bouři mít skok v čase a čtvrtá kniha měla být Vichry zimy, ale psaní se spousty flashbacků mu nevyhovovalo, tak byl nucen dění před Vichry rozepsat do dvou knih. Ale evidentně i když toto období překonal, krize zůstala. Kde jsou ty časy, kdy napsal 1200 stránek Bouře za necelé dva roky...a bojím se, že kvalita psaní bude i nadále klesat.
Tulrika napsal(a):
Martin dřív umře než dopíše pokračování. Vůbec tomu už nevěřím. A jak ho znám, tak si myslím, že na konci všechny zabije.
Konec má být hořkosladký, takže... Arya usedne na železný trůn v totálně zdevastované, vypleněné, vyvražděné a vypálené zemi, ve které už nikdo nebude žít :D
Seraphine313 napsal(a):
Konec má být hořkosladký, takže... Arya usedne na železný trůn v totálně zdevastované, vypleněné, vyvražděné a vypálené zemi, ve které už nikdo nebude žít :D
Arya? Ta na tuty zdechne:-) Beztak ji zabije ten poslední na jejím seznamu:D
... a jelikož seriál místy prznící děj knihy ho asi k dalšímu psaní extra motivovat nebude, tak myslím, že si počkáme :) Osobně jsem rozhodně zastánce knížek, seriál byl fajn tak do čtvrté řady. Takže si ráda počkám - navíc nesmíme zapomínat na to, že i když se GRRM zasekl ve Vichrech, zásobuje nás celkem pravidelně alespoň povídkami ze Západozemí.
A lidičky, prosím vás, přestaňte ho pořád pohřbívat, to je strašnej přístup :D
RawBanana napsal(a):
... a jelikož seriál místy prznící děj knihy ho asi k dalšímu psaní extra motivovat nebude, tak myslím, že si počkáme :)
To by mě spíš štvalo, že mi to tak dlouho trvá... ne, že to przní, ale že to není podle mě :D osobně si myslím, že ze seriálu má poměrně slušný vývar, takže mu je to celkem jedno :D Martin není Sapkowski, aby se tvrdošíjně držel knih :D
RawBanana napsal(a):
navíc nesmíme zapomínat na to, že i když se GRRM zasekl ve Vichrech, zásobuje nás celkem pravidelně alespoň povídkami ze Západozemí.
Tohle je bohužel věc, kterou o Písni ledu a ohně říkám už docela dlouho... autor si vyvraždil tolik postav, že nemá na kom stavět děj. Proto spíš píše povídky s novými postavami.
Seraphine313 napsal(a):
To by mě spíš štvalo, že mi to tak dlouho trvá... ne, že to przní, ale že to není podle mě :D osobně si myslím, že ze seriálu má poměrně slušný vývar, takže mu je to celkem jedno :D Martin není Sapkowski, aby se tvrdošíjně držel knih :D
Ale zase ty epizody, který si sám napsal, jsou paráda :))
Ale když už Martin veřejně zalitoval i nad tím, že do děje vůbec zatáhl lady Stoneheart, mno... Bylo by to míň komplikovaný, kdyby to byla trilogie, jak měla být na začátku :)
S tím, jak to jde, aby nám na konci vůbec zbyl někdo z "původního kroužku" :D
Mám zkrátka problémy člověka, který vždycky byl a je víc čtenář než seriálový fanda. Obecně :D
Knihu jsem chtěla už začít číst před novou serií, ale trochu jsem si to myslela, že to takhle dopadne...Takže zklamaná nejsem :P Hlavně,ať ta kniha vůbec výjde :)
Jelikož jsem ještě nezačala číst, tak mě to moc netrápí, ale čtenáře naprosto chápu. Kdyby mi něco takového provedla Rowlingová, když jsem netrpělivě čekala na nový díl HP, tak nevím nevím... :D
knizky jsem cetl do poloviny 4., pak se mi rozbil tablet a od te doby koukam jen na serial, ale rozdilu je tam spousta a ted jich tam bude jeste vic, takze to ze knizka vyjde o rok ci dva pozdeji fanousky serialu zas tak zajimat nemusi :)
Já kdybych byl v jeho pozici, tak bych si občas udělal ze čtenářů srandu. Třeba: "Už jsem to dopsal, ale rozbil se mi počítač a kopii jsem si nedělal. Nevadí, začnu od začátku." :D
Přečetl jsem si jeho blog... A nejvíce mě pobavilo, že si myslel, že seriál nikdy nedožene knížky. :D
Oznámenie som si prečítala už včera na GRRM blogu a prekvapenie to teda nebolo. Ale sa mu ani nedivím, musí to byť strašné keď na vás z každej strany vyvíjajú tlak ...nedočkaví fanúšikovia, vydavateľ, producenti...a vám to proste nepííše.. sám napísal že to nemá hotové a že prerába/prerábal niektoré časti znovu do dokonalejšej podoby ... takže to vydá keď bude spokojný on, a bez dalších nátlakových dátumov :)
Tak to mě vůbec nepřekvapuje. Očekávám, že jeho vlastní svět ho pohltí a už nevyplivne.
Jednoho krásného dne bych si ráda přečetla ty knížky, ale pořád si říkám, že to nechci rozečíst a potom zase kdo ví kolik let čekat na pokračování, že si teda počkám, až to dokončí. Ale to si to asi nikdy nepřečtu...
Dadulinka napsal(a):
Tak to mě vůbec nepřekvapuje. Očekávám, že jeho vlastní svět ho pohltí a už nevyplivne.
Jednoho krásného dne bych si ráda přečetla ty knížky, ale pořád si říkám, že to nechci rozečíst a potom zase kdo ví kolik let čekat na pokračování, že si teda počkám, až to dokončí. Ale to si to asi nikdy nepřečtu...
Presne, tiež som chcel čítať knižky až to bude komplet, ale asi sa nedočkám. Tak sa pustím do seriálu, u nás v práci je to veľký hit!
Mě to zase až tak nevadí. S knihou jsem hodně pozadu - Píseň ledu a ohně 1+2 a blížím se ke konci velmi pomalu. Potřebuju mít delší časový odstup od skouknutí seriálu než se na to zase vrhnu. Takže až se dostanu ke konci, bude už všechno dopsáno :D
Hmm, doufala jsem, že kniha vyjde dříve (naivně :-D ). Doufejme, že se vůbec dočkáme, protože s tím jeho věčným přepisováním a zdokonalováním...kdo ví :-) Ale to by asi nebyl R.R Martin. Zatím mám v plánu se na novou sérii nedívat, třeba si přečíst znovu knihy a snad se do konce roku dočkáme... chjo