Lexa mi v The 100 bude dost chybět, vedle Bellamyho (a Finna, než ho zabili) to byla moje oblíbená postava. Teď už fakt čekám jenom na díl, kdy mě naštvou úplně a zabijou mi i Bella... :(
Lexa mi bude chybět. Měla jsem jí ráda, měla jsem ráda Clexu, ale postavy tam umírají pravidelně. Už mi tam zbyl jen Bellamy a ten myslím neumře.
Její smrt mě fakt vzala,bylo mi to líto :(
Celou tuhle sérii čekám, jestli se tu objeví alespoň jeden článek o seriálu, který byl TADY NA SZ zařazen mezi jedny z nejlepších v roce 2015 a dán do očekávaných premiér měsíce (takže bych z toho vyvodila, že je to seriál významný, vyhledávaný a oblíbený) Nemluvě o tom, jakou bouři vyvolává na mezinárodních (anglických/obecných) sociálních sítích každý týden..
Ale že vůbec PRVNÍ (SARS neberu) bude jakási polovičatá zpráva (ještě mám dojem, že je fakticky trošku nesprávná..) o reakci tvůrce The 100 bez jakéhokoliv hlubšího smyslu nebo dokonce pořádného vhledu do situace?! To bych nečekala.. Když už jsme neslyšeli ani o skonu postavy, ani o tom sílenství, které přes 3 týdny ovládalo nejen LGBT komunitu, tak psát o "prozření Rothenberga" až týden po zveřejnění The Life and Death of Lexa mi připadá naprosto zbytečné a zavádějící.
btw. nemluvě o včerejší epizodě 309 - ta by si zasloužila článek sama o sobě..;)
(pardon, nemohla jsem si pomoct, když jsem si to tady přečetla - možná lepší příště nereagovat opožděně anebo když už, tak s pořádným úvodem a popisem celé situace..:))
Bla bla bla, Jasone fakt se radši vrať k tvýmu zbabělýmu mlčení, to byl aspoň klid.
Člověk si ji oblíbí a oni udělají tohle ach jo, navíc měli radši mlčet
Tímhle mě fakt naštvali. Myslím, že je tam spousta jiných postav, které mohli zabít (třeba Pike či Jaha).
Tak to není jeho vina úplně, ne? Tu herečku odepsal kvůli tomu, že je ve Fear of Walking dead
Ano, Lexa byla dobrá postava, ale být naštvaní za to, že ji jako lesbičku zabili? To je blbost...
Tohle se podle mě dostalo do úplného absurdna. The 100 má bohužel smůlu v tom, že je cílen pro úplně jiné publikum než zbytek stanice CW. Třetí série má podle mě neskutečný rozjezd, jsme teprve v půlce a většina dílů vypadá jako finále. Na CW momentálně není lepší seriál, jenže diváci řeší jen vztahy a vztahy. Chápu, že odchod Lexy spoustu lidí mrzelo, byla to skvělá postava, taky jsem si u toho dílu pobrečela, ale právě díky tomu, že v seriálu může umřít prakticky kdokoliv a kdykoliv, ho mám tak ráda.
A hlavně, Lexa vždycky byla VEDLEJŠÍ postavou a Alycia dostala hlavní roli v jiném seriálu, původně se ve třetí sérii vůbec neměla objevit. Jasonovi by spíše diváci měli být vděční, že si Alyciu na omezenou účast vybojoval a měl tak možnost zakončit její příběh a ne psát do CW, ať celý seriál zruší.
Nechápu to proč se to pořád řeší!!!!! Lexy mi není líto neměla jsem jí ráda zachovala se svinsky a jsem ráda že je po ní.Když hraje vlasvní roli ve Fear the walking dead tak by asi tady nestáhala točit další seriál, udělali to dobře že jí zabili jen co se mi nelíbilo jak nedůstojně umřela.Měla mít velkolepější smrt.No a doufám že Lexou to nezkončá a že zabijou Bellamyho pač je to uplnej blbec.
tento seriál jsem přímo milovala, hltala díly ale upřimně? ze 3 serii se toho dost pokazilo, je toho tam už dost naplácená a docela mimo realitu a vše...doufám že seriál nebudou kazit dál
a Clarka jako prohnaná lesba? to se mi vážnbě nelíbí,upřimně zvedá se mi z toho žaludek.Ale jinak nic proti lesbám ale prostě nelíbí se mi to v tom seriálu.
Viděla jsem pár prvních dílů The 100 a nějak mě to nezaujalo. Teď mám pocit, že bych tomu měla dát ještě šanci. Když to budí takové emoce. A lidi říkají, že pak se děj parádně rozjede.
A protože jsem to nesledovala.... mám dotaz. Jsou lidi tolik naštvaní, že to byla skvělá postava nebo proto, že byla lesba a LGBT komunita to nemůže rozdýchat? Je to o tom?
Tulrika napsal(a):
Viděla jsem pár prvních dílů The 100 a nějak mě to nezaujalo. Teď mám pocit, že bych tomu měla dát ještě šanci. Když to budí takové emoce. A lidi říkají, že pak se děj parádně rozjede.
A protože jsem to nesledovala.... mám dotaz. Jsou lidi tolik naštvaní, že to byla skvělá postava nebo proto, že byla lesba a LGBT komunita to nemůže rozdýchat? Je to o tom?
Jde přesně o to, v tom seriálu už umřelo takové množství postav, že bych je teď nezvládla ani vyjmenovat, ale žádná nevzbudila takové silné reakce a bohužel spousta lidí si myslí, že ji zabili právě proto, že byla lesba.
Upřímně, oproti dnešnímu (včerejšímu) dílu to nic nebylo.. Už na to koukám asi jen ze setrvačnosti.
Ano chápu že fanoušci Lexy jsou naštvaní to je asi každý když mu zemře jeho oblíbená postava, ale zatahovat do toho LGBT věci mi přijde už přehnané. Co se týče seriálu tak 1. série u mě pořád vede ale seriál je pořád na dobré úrovni tak jsem zvědav na zbytek 3. série.
truelovevlasticka napsal(a):
...a Clarka jako prohnaná lesba? to se mi vážnbě nelíbí,upřimně zvedá se mi z toho žaludek.Ale jinak nic proti lesbám ale prostě nelíbí se mi to v tom seriálu.
Prohnaná lesba? Kdes byla na tohle? Říká ti něco pojem bisexualita? Clarke berou obě pohlaví (stejně jako třeba Cali v GA) a nikoho to v seriálu netrápí....
A jinak rozpitvávat to tady už znova asi nebudu, ale myslím, že celý ten vztek byl o něčem jiném. O tom, že JR (jak trefné :D) tu epizodu se smrtí Lexy strašně hypoval, jak je to skvělý, jak to mají ty dvě mezi sebou hezký atd.. Možná, že kdyby si ušetřil tyhle žvásty, tak by to nikoho tak nedožralo, protože ano, v The 100 postavy umírají celkem běžně (i když co se smrti týče, tak je tam jiných kandidátů víc než dost, že jo hajzle Bellamy, že jo fanatici Jaho a Piku) ... Takže kdyby si odpustil blbý kecy, nemuselo to dojít až tak daleko. Aspoň tak jsem to na tumbrl pochopila já.
Asi mne za to ukamenujete ale mne stve, ze si ctu spoiler primo v nadpisu a pokud bych se chtela mylit, tak mi oci sjedou k prvnim radkum, kde je to primo na hlavni strance. Ze se to docitam na zahranicnich strankach uz jsem si zvykla, ze to bude praxi i tady je mne lito :-(
Hild napsal(a):
Jde přesně o to, v tom seriálu už umřelo takové množství postav, že bych je teď nezvládla ani vyjmenovat, ale žádná nevzbudila takové silné reakce a bohužel spousta lidí si myslí, že ji zabili právě proto, že byla lesba.
Tak to očekávám, že na CW podají žalobu, protože dnes v TVD zemřely další dvě lesby.:D A v Jane the Virgin taky myslím nějaká zemřela, ale nevím to přesně, ten seriál nesleduji.
Illyria napsal(a):
Asi mne za to ukamenujete ale mne stve, ze si ctu spoiler primo v nadpisu a pokud bych se chtela mylit, tak mi oci sjedou k prvnim radkum, kde je to primo na hlavni strance. Ze se to docitam na zahranicnich strankach uz jsem si zvykla, ze to bude praxi i tady je mne lito :-(
Souhlas, chápu, že je to někdy složité udržet a psát nadpisy/úvod jen v obecné rovině a asi to je takto daleko čtěnější článek, ale osobně jsem proti a považuju to za nefér vůči divákům, kteří jsou pozadu a poslední díly ještě neviděli.
Co mi ještě třeba hlava nebere, je to, že od epizody, kdy zemřela Lexa naschvál dávají někteří "fanoušci" každé epizodě nízké hodnocení, už jen z principu to na IMDB hodnotí odpadem, prostě jako malé děti no. Jako například včerejší epizoda má hodnocení jen 3,5 (do epizody 3x07 se málokdy stalo, že by šla epizoda pod 8) a přitom to byla naprosto parádní epizoda, jo opět jsme přišli o milovanou postavu a vsadím se, že jedno oko nezůstalo suché, ale přece pokud ve mně nějaký seriál dokáže vzbudit emoce, neznamená to, že tvůrci zřejmě odvedli dobrou práci? To je to, co mě akorát utvrzuje v tom, že The 100 běží na špatné stanici, tam prostě zřejmě diváci chtějí, aby se postavy vodily za ručičky na procházce po lese a aby největší drama bylo to, že se jejich milovaný pár v jedné epizodě pohádá.
Jo a ještě bych k tomu dodala, že samozřejmě neříkám, že ten seriál musí všichni milovat, není bezchybný a chápu, že někoho smrt Lexy naštvala, především to jak zemřela, ale prostě když mě nějaký seriál přestane zajímat, tak se na něho jednoduše přestanu dívat a nebudu ztrácet čas tím, že schválně budu dávat všem dalším epizodám špatné hodnocení, nebo že budu vymýšlet petice, ať seriál zruší. S takovou reakcí jsem se snad ještě nikdy nesetkala a to jsem sledovala za svůj život spoustu seriálů :-D
Hild napsal(a):
...S takovou reakcí jsem se snad ještě nikdy nesetkala a to jsem sledovala za svůj život spoustu seriálů :-D
No ano, hysterie americké části LGBT populace dostoupila vrcholu :D. Byť od nich to čekám, co tak chodím na AfterEllen a AutoStraddle, tak to nikdy nebylo lepší. Ale že se přidají i ti takzvaně racionálnější (např. vím o pár angličankách a jedné maďarce), to je to, co mi hlava nebere. Asi ta trpělivost už vážně přetekla celosvětově ;). A ne, nemyslím si, že kdyby The 100 běžela třeba na NBC nebo FOXu, že by to bylo jiné. Protože zrovna ty holky, které zmiňuju jsou tak v mojem věku (koho zajímá kolik mi je, mám to na profilu :D) a berou to úplně stejně jako ty puberťačky.
IcePrincess napsal(a):
Tak to očekávám, že na CW podají žalobu, protože dnes v TVD zemřely další dvě lesby.:D A v Jane the Virgin taky myslím nějaká zemřela, ale nevím to přesně, ten seriál nesleduji.
Za poslední měsíc už zemřelo 5 L/B postav (o kterých vím) ve známých US seriálech, což už je celkem na palici a 4 navíc rovnou na CW. :D Tak jsem z toho už otupěná, že mě to ani moc neštve.
Ale raději si jdu objednat neprůstřelnou vestu... jen tak pro jistotu.
Matuush napsal(a):
Za poslední měsíc už zemřelo 5 L/B postav (o kterých vím) ve známých US seriálech, což už je celkem na palici a 4 navíc rovnou na CW. :D Tak jsem z toho už otupěná, že mě to ani moc neštve.
Ale raději si jdu objednat neprůstřelnou vestu... jen tak pro jistotu.
Vemeš jednu i mě :D? Ale připoměla jsi mi poslední díl The Fosters, respektive recapku na AE, kde byl pod obrázkem Stef před tím barákem, ke kterému je zavolali koment: Samozřejmě, že mám neprůstřelnou vestu.. Nejsem blbá, jsem přece lesba ve sledovaném seriálu.. :D... (možná by měla pro jistu v práci jednu šlohnout i pro Lenu, když už jsme u toho).
Lexa mě jako postava samozřejmě chybí ale to co se stalo v nejnovějším díle je teda taky dost drsné! Za chvíli jim tam nezbude žádná dobrá nebo kladná postava. Pevně doufám, že největší svině Pike skončí hodně brutálně a snad se na něm ve finále Clarke nebo raději Octavia pořádně vyřádí a udělá z něj sekanou!
Osobně my připadají reakce Amerických diváků obecně hodně dementní a nezáleží, ke které komunitě se hlásí. U nás jsou diváci sice naštvaní, když jim umře oblíbená postava, ale neprojevují se jako banda hysterických nevychovaných spratků.
spike napsal(a):
Osobně my připadají reakce Amerických diváků obecně hodně dementní a nezáleží, ke které komunitě se hlásí. U nás jsou diváci sice naštvaní, když jim umře oblíbená postava, ale neprojevují se jako banda hysterických nevychovaných spratků.
Tak to bylo napsané velmi přesně :-)
Tak by mě zajímalo kolik by měla hodnocení epizoda z Hry o Trůny 3x09 krvavá svatba když tam vymřelo tucet kladných postav.Být to na CW tak ta epizoda dostane 1/10 a seriál zkončí pro nízkou sledovanost. Tohle opravdu nechápu. Sledovat kvalitní seriál s kvalitním napínavým příběhem jen kvůli postavě a pak když ta postava zemře tak seriál hned odepíšu a dám nízký hodnocení i když je epizoda skvělá a super zahraná, tak to už je opravdu těžký nerozum a trapárna. Tento seriál mám rád hlavně díky těmto dramatickými scénami a jak je to s prestiží natočené a výtečně zahrané. A odsuzovat tento seriálový skvost jen kvůli úmrtí je fakt hloupost. To potom určití jedinci ať si radši pustí nějakou telenovelu kde se celou sezonu budou hrdinové držet za ruku a nikomu se nic nestane. Tento serial má opravdu nevýhodu že to je seriál stanice CW,protože být to jinde nejlépe kabelovka má to hned jiný rating. Což si tento seriál zaslouží minimálně 10násobný.
mastrx napsal(a):
Tento serial má opravdu nevýhodu že to je seriál stanice CW,protože být to jinde nejlépe kabelovka má to hned jiný rating. Což si tento seriál zaslouží minimálně 10násobný.
Přesně tak, CW by na tento seriál mělo být hodně pyšné, teď nemluvím jen o výborném příběhu, který se stále stává větší, ale i o tom, že ten seriál fakt dobře vypadá a je výborně natočen, od výpravy, přes režii a pak ta hudba, seriál má svého skladatele a v každém dílu tak můžeme slyšet nové hudební motivy, ke třetí sérii vyjde i oficiální soundtrack s instrumentální hudbou. Ostatní seriály na CW natočí dva základní hudební motivy a ty se opakují stále dokola a vyplňují je popové hitovky. Jenže to je něco, co CW diváci neumí ocenit, teď v poslední epizodě nás čekala opět smrt oblíbené postavy a dle mého to byla jedna z nejlépe natočených scén této série, prostě wow, jenže mentalita diváku na CW jim řekne akorát to, že jim umřela postava, takže to přece znamená, že celý díl je odpad.
Tvůrci se zkrátka snažili vytvořit takové menší GoT (nepřeháním), jenže jejich diváci na to očividně nebyli připraveni.
Lexu jsem měla ráda, herečka mi je příjemná, tak jsem ráda, na ni mohu koukat i jinde.
andromache napsal(a):
A jinak rozpitvávat to tady už znova asi nebudu, ale myslím, že celý ten vztek byl o něčem jiném. O tom, že JR (jak trefné :D) tu epizodu se smrtí Lexy strašně hypoval, jak je to skvělý, jak to mají ty dvě mezi sebou hezký atd.. Možná, že kdyby si ušetřil tyhle žvásty, tak by to nikoho tak nedožralo, protože ano, v The 100 postavy umírají celkem běžně (i když co se smrti týče, tak je tam jiných kandidátů víc než dost, že jo hajzle Bellamy, že jo fanatici Jaho a Piku) ... Takže kdyby si odpustil blbý kecy, nemuselo to dojít až tak daleko. Aspoň tak jsem to na tumbrl pochopila já.
Spíš jde o to, že tohle asi byla ta poslední kapka pro LGBT fanoušky, kterým umírá jedna postava za druhou, když se mrkneš na pár srovnávacích statistik, tak tě to dožere (pokud jsi součástí tý komunity a nebo pokud jsi prostě logicky smýšlející normální, člověk) dožere. To samozřejmě bylo myšleno obecně a ne konkrétně na tebe, chnápem se, ne? :D
Hild napsal(a):
Přesně tak, CW by na tento seriál mělo být hodně pyšné, teď nemluvím jen o výborném příběhu, který se stále stává větší, ale i o tom, že ten seriál fakt dobře vypadá a je výborně natočen, od výpravy, přes režii a pak ta hudba, seriál má svého skladatele a v každém dílu tak můžeme slyšet nové hudební motivy, ke třetí sérii vyjde i oficiální soundtrack s instrumentální hudbou. Ostatní seriály na CW natočí dva základní hudební motivy a ty se opakují stále dokola a vyplňují je popové hitovky. Jenže to je něco, co CW diváci neumí ocenit, teď v poslední epizodě nás čekala opět smrt oblíbené postavy a dle mého to byla jedna z nejlépe natočených scén této série, prostě wow, jenže mentalita diváku na CW jim řekne akorát to, že jim umřela postava, takže to přece znamená, že celý díl je odpad.
Tvůrci se zkrátka snažili vytvořit takové menší GoT (nepřeháním), jenže jejich diváci na to očividně nebyli připraveni.
Máš naprostou pravdu. Průměrný Americký divák CW by podle mě zasloužil dostat pořádně pěstí a snad by se mu konečně rozsvítilo a neprojevoval by se jako nějaký otravný fracek. The 100 si totiž podobné stupidní útoky zhrzených nevyzrálých puberťáků nebo duševně nedospělých plnoletých ignorantů určitě nezaslouží.
fandapcd napsal(a):
Spíš jde o to, že tohle asi byla ta poslední kapka pro LGBT fanoušky, kterým umírá jedna postava za druhou, když se mrkneš na pár srovnávacích statistik, tak tě to dožere (pokud jsi součástí tý komunity a nebo pokud jsi prostě logicky smýšlející normální, člověk) dožere. To samozřejmě bylo myšleno obecně a ne konkrétně na tebe, chnápem se, ne? :D
Mě to vysvětlovat nemusíš :D. Já jsem taky součást LGBT komunity a taky mě doneška štve jak dopadla Tara z Buffy, Xena nebo třeba Sandy z ER.. A tu statistiku mrtvých LGBT postav jsem postovala u jiného článku. Hlavně tu nerovnováhu mezi mrtvou LGBT postavou a tou která dostala happy-end. Když to porovnám s hetero tak je to strašný nepoměr a vůbec se nedivím, že prostě pohár trpělivosti přetekl. Že to bylo zrovna u The 100 je prostě už shoda okolností. Navíc, co jsem tak četla spoilery, tak zrovna Stovka si pod sebou řeže větev neskutečnou rychlostí.
Jo a ještě mám k celé té kauze pár odkazů jako odůvodnění, proč jsou lidi na The 100 tak nas..štvaní ;).
Seznam LGBT postav, co nepřežily ani první půl rok roku 2016
Pár lekcí, které si může (někdy i bohužel) odnést ze sledování the 100 nezaujatý divák
andromache napsal(a):
Mě to vysvětlovat nemusíš :D. Já jsem taky součást LGBT komunity a taky mě doneška štve jak dopadla Tara z Buffy, Xena nebo třeba Sandy z ER.. A tu statistiku mrtvých LGBT postav jsem postovala u jiného článku. Hlavně tu nerovnováhu mezi mrtvou LGBT postavou a tou která dostala happy-end. Když to porovnám s hetero tak je to strašný nepoměr a vůbec se nedivím, že prostě pohár trpělivosti přetekl. Že to bylo zrovna u The 100 je prostě už shoda okolností. Navíc, co jsem tak četla spoilery, tak zrovna Stovka si pod sebou řeže větev neskutečnou rychlostí.
Takže se dokonale chápeme. :) Mě fascinuje, jak někdo nechápe vo co go... jasný, když se je to netýká tak je to nezajímá... :)
fandapcd napsal(a):
Takže se dokonale chápeme. :) Mě fascinuje, jak někdo nechápe vo co go... jasný, když se je to netýká tak je to nezajímá... :)
Jo chápem ;). Však jsem říkala, že v mém případě pláčeš na špatném hrobě :D. Ty ostatní snad ani nemá cenu řešit...
Jen by mě tak zajímalo.. To se vážně nikdo z vás nikdy nekoukal na seriál jenom proto, že si tam oblíbil určitou postavu?
andromache napsal(a):
Jo chápem ;). Však jsem říkala, že v mém případě pláčeš na špatném hrobě :D. Ty ostatní snad ani nemá cenu řešit...
Jen by mě tak zajímalo.. To se vážně nikdo z vás nikdy nekoukal na seriál jenom proto, že si tam oblíbil určitou postavu?
Jasně třeba na Supergirl koukám jen kvůli Kaře a taky proto, že Melissa Benoist je v té roli naprosto nezapomenutelná.
spike napsal(a):
Jasně třeba na Supergirl koukám jen kvůli Kaře a taky proto, že Melissa Benoist je v té roli naprosto nezapomenutelná.
No tak vidíš ;). Akorát že ty máš štěstí, že je to hlavní hrdinka, takže je velmi nepravděpodobné, že ji zabijou ;) (i když, to jsem si u Xeny myslela taky a jak to dopadlo).
andromache napsal(a):
No tak vidíš ;). Akorát že ty máš štěstí, že je to hlavní hrdinka, takže je velmi nepravděpodobné, že ji zabijou ;) (i když, to jsem si u Xeny myslela taky a jak to dopadlo).
Možné je všechno.
andromache napsal(a):
U mě to tak je v 95%. Stačí postava a jsem tam. :D
fandapcd napsal(a):
U mě to tak je v 95%. Stačí postava a jsem tam. :D
Nejlépe LGBT postava ne :D?I když přiznávám, že k některým seriálům mě nalákalo přesně tohle :D.
andromache napsal(a):
Nejlépe LGBT postava ne :D?I když přiznávám, že k některým seriálům mě nalákalo přesně tohle :D.
Tak to je logické, jak jinak. :D :D Znáš lepší tahouny než LGBT nebo powerful women? :D
fandapcd napsal(a):
Tak to je logické, jak jinak. :D :D Znáš lepší tahouny než LGBT nebo powerful women? :D
Ééé... Honestly? Ne :D. Aspoň něco v čem se můžem vidět :D.
andromache napsal(a):
Ééé... Honestly? Ne :D. Aspoň něco v čem se můžem vidět :D.
Amen seeestra. :D
Do Lexy jsem se přímo zamilovala moje nejoblíbenější postava z celého seriálu,a oni mi ji zabili.Tak to byla první scéna kde jsem brečela.
A taky mě štvalo že bylo tak málo Clexy ♥
Smrt Lexy byla chyba a škoda.