Diskuze k článku Novinka pod lupou: Game of Silence
Destiny
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
13. 4. 2016 / 21:41:22 (před 8 roky)
off

S hodnocením musím souhlasit. Bohužel mě tento počin moc nezaujal

Nira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
13. 4. 2016 / 21:57:01 (před 8 roky)
on

Původně jsem chtěla mrknout, asi věnuji čas něčemu vhodnějšímu.

Mimochodem - existuje něco jako soukromá poznámka k seriálu? Možná jen špatně hledám. Mám nacpaný seznam, co chci vidět, moc by mi pomohlo, pokud bych si každý seriál mohla stručně okomentovat (proč o něm uvažuji, kdo doporučil, nebo že čekám na konec série a pak mrknu maratonem apod.).

ragelly
Autorka článku | Cool level: 119 | Jack O'Neill
13. 4. 2016 / 22:01:24 (před 8 roky)
off
Nira napsal(a):

Původně jsem chtěla mrknout, asi věnuji čas něčemu vhodnějšímu.

Mimochodem - existuje něco jako soukromá poznámka k seriálu? Možná jen špatně hledám. Mám nacpaný seznam, co chci vidět, moc by mi pomohlo, pokud bych si každý seriál mohla stručně okomentovat (proč o něm uvažuji, kdo doporučil, nebo že čekám na konec série a pak mrknu maratonem apod.).

Hmm tak to tuším nejde...

ragelly
13. 4. 2016 / 22:02:05 (před 8 roky)
off
inekafe napsal(a):

"...zaboha si nevzpomenete na to..."

To je teda vyjadrovanie. ;)

A kde konkrétně vidíš problém?

ragelly
13. 4. 2016 / 22:18:34 (před 8 roky)
off
inekafe napsal(a):

Ak sa musíš pýtať, tak nie je o čom. Carry on. :))

No tak mě pouč, jsem zvědavá.

Drunk_Queen
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
13. 4. 2016 / 22:51:04 (před 8 roky)
off
inekafe napsal(a):

"...zaboha si nevzpomenete na to..."

To je teda vyjadrovanie. ;)

Já teda v "zaboha" nevidím žádnej problém :P :D

ragelly
13. 4. 2016 / 23:13:55 (před 8 roky)
off
inekafe napsal(a):

Čože? Ja som mal na mysli "nevzpomenete". :P Keď už ragelly naráža na zábudlivosť dnešných ľudí, mohla by použiť nejaký "jemnejší" hanlivý výraz. ;) Ja som teda zábudlivý dosť, a preto ma to aj dosť uráža... Počkať moment... O čom sme sa to vlastne bavili?

Pořád ti nerozumím. Zaboha si na něco nevzpomeneme. Normální věta bez jakéhokoliv hanlivého zabarvení, pokud se nepletu.

darebnica
Dlouholetý uživatel | Cool level: 22 | Chandler Bing
13. 4. 2016 / 23:48:11 (před 8 roky)
on
ragelly napsal(a):

Pořád ti nerozumím. Zaboha si na něco nevzpomeneme. Normální věta bez jakéhokoliv hanlivého zabarvení, pokud se nepletu.

inekafe má asi na mysli druhé božie prikázanie z Desatora. :)

2. Nevezmeš meno Pána, Boha tvojho nadarmo
Druhé prikázanie zakazuje zneužívať Pánovo meno, to znamená akékoľvek nevhodné používanie Božieho mena, mena Ježiša Krista, Panny Márie a všetkých svätých.
Rúhanie sa priamo protiví druhému prikázaniu. Spočíva v tom, že sa proti Bohu, vnútorne alebo aj navonok, vyslovujú vyzívavé reči, slová nenávisti, výčitiek, opovrhnutia, zlorečenia, nedostatku úcty voči nemu a jeho rozhodnutiam, zneužívania jeho mena.
Zlozvyky, v ktorých sa vyslovuje Božie meno, ale nie s úmyslom rúhať sa, sú nedostatkom úcty voči Pánovi
Krivá prísaha pozýva Boha, aby svedčil o lži. Je ťažkou vinou voči Pánovi, ktorý je vždy verný vo svojich sľuboch.
Množstvo a kvalita materiálu vyhuleného nemá priamy vplyv na kvalitu článku a následne ani na kvalitu a množstvo zhulených diskutérov a ich príspevkov.
inekafe
Redaktor | Cool level: 93 | Jack Bauer
13. 4. 2016 / 23:55:28 (před 8 roky)
on
darebnica napsal(a):

Ragelly predsa dobre vie, čo myslím. :) Ak nie, tak to je fakt blbé. Mne to príde rovnako hanlivé, ako napríklad nazývať homosexuálov "buzíkmi" alebo nejakými podobnými výrazmi... Ale tak je to len môj názor, samozrejme, preto som to radšej nechcel ďalej riešiť. Nemalo by to zmysel. :)

//Samozrejme, že za to mnou spomenuté by boli ľudia ohejtení a sprdnutí (právom), ale za to druhé nie, to sa zrejme stalo v spoločnosti "akceptovateľné". :P Teda... V "istej" spoločnosti. ;)

"Život jak vo videu, dopredu či dozadu, si nepretočím."
Editováno: 1x | Naposledy: 13. 4. 2016 / 23:59:46
Drunk_Queen
14. 4. 2016 / 08:12:09 (před 8 roky)
off
inekafe napsal(a):

Ragelly predsa dobre vie, čo myslím. :) Ak nie, tak to je fakt blbé. Mne to príde rovnako hanlivé, ako napríklad nazývať homosexuálov "buzíkmi" alebo nejakými podobnými výrazmi... Ale tak je to len môj názor, samozrejme, preto som to radšej nechcel ďalej riešiť. Nemalo by to zmysel. :)

//Samozrejme, že za to mnou spomenuté by boli ľudia ohejtení a sprdnutí (právom), ale za to druhé nie, to sa zrejme stalo v spoločnosti "akceptovateľné". :P Teda... V "istej" spoločnosti. ;)

V čeština ta věta není žádný problém, nikoho to "nehejtí".

inekafe
14. 4. 2016 / 08:24:42 (před 8 roky)
on
Drunk_Queen napsal(a):

A jo, vidíš, to mi nenapadlo. To tá jazyková bariéra...

verunkawrath
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
14. 4. 2016 / 16:34:23 (před 8 roky)
off

Kvůli Davidovi to vyzkouším,alespoň jeden díl a pak uvidím.

Narovnej svou krátkou páteř a sevři drobné zoubky :)
darebnica
15. 4. 2016 / 05:35:06 (před 8 roky)
on
Drunk_Queen napsal(a):

Čiže Desatoro, rúhanie sa a pod. sú len slovenské špecifiká? :) LOL

Tu napravo stojí: "Netrpíme sprostá slova."

Mám tomu rozumieť, že len české sprosté slová?
Teoreticky si tu teda môžem zapindať v hocijakom inom jazyku a bude to OK? :)

Množstvo a kvalita materiálu vyhuleného nemá priamy vplyv na kvalitu článku a následne ani na kvalitu a množstvo zhulených diskutérov a ich príspevkov.
ragelly
15. 4. 2016 / 07:45:17 (před 8 roky)
off
darebnica napsal(a):

Čiže Desatoro, rúhanie sa a pod. sú len slovenské špecifiká? :) LOL

Tu napravo stojí: "Netrpíme sprostá slova."

Mám tomu rozumieť, že len české sprosté slová?
Teoreticky si tu teda môžem zapindať v hocijakom inom jazyku a bude to OK? :)

Myslím, že toto pravidlo je splněno. Názor je psaný v češtině, ve které se slovo běžně užívá, do věty se hodí a nemá hanlivé zabarvení = nejde o sprosté slovo, protože v tom smyslu není užito. Kdyby můj názor byl ve slovenštině a já slovo použila, pak by patrně dle vašich vyjádření o sprosté slovo šlo.

darebnica
15. 4. 2016 / 08:30:52 (před 8 roky)
on
ragelly napsal(a):

Myslím, že toto pravidlo je splněno. Názor je psaný v češtině, ve které se slovo běžně užívá, do věty se hodí a nemá hanlivé zabarvení = nejde o sprosté slovo, protože v tom smyslu není užito. Kdyby můj názor byl ve slovenštině a já slovo použila, pak by patrně dle vašich vyjádření o sprosté slovo šlo.

Bežne užívate v reči aj slovo "vole", či "K... sem, k....tam, dokonca i váš prezident a predpokladám, že by si tie slová v recenzii nepoužila.

Nie, OZAJ to nemá nič spoločné s jazykom, ale napr.úctou, rešpektom k veriacim a tých je zopár miliárd na svete so stovkami jazykov. To slovo (a jemu podobné) je neslušné a je rúhaním v každom jazyku. Aj v českom! Veriacemu človeku to môže znieť rovnako nepríjemne ako inému vulgarizmus.

Ja nie som puritánka, dokonca ani veriaca a vlastne by mi ani nevadilo, ak by sa tu recenzovalo "jazykom napr. Bukowskeho", či dokonca jazykom verbala.

Len sa tu potom nehrajte na niečo, akože "Netrpíme sprostá slova".
Lebo slovo "zaboha" je SPROSTÉ SLOVO!

inekafe
15. 4. 2016 / 08:44:34 (před 8 roky)
on
darebnica napsal(a):

...

Práve preto mi to neprišlo ako vhodné slovo do recenzie. Už keď by to použila v diskusii, tak sa tu navzájom poznáme a ak to vyslovene nie je mierené ako útok na niekoho, nikoho nejaké sprosté slová nebudú zaujímať. Takže by mi to samozrejme nevadilo. Ale už som to s ragelly prebral cez správu, ono tým, že sú v podstate ateistický národ, tak to vnímajú úplne inak. Je to pre nich len výraz, nič viac. Asi sa to nedá brať tak obecne, ako píšeš. Napr. keď si u nás objednávaš v bare dve pivá a ukážeš barmanovi z päste spravené dva prsty - ukazovák a prostredný - otočené smerom nechtami k nemu, tak pohodka. Kebyže toto spravíš v Anglicku, tak to je urážka najhrubšieho zrna (spojená myslím so Storočnou vojnou). Takže asi sa nedajú všetky výrazy a gestá uplatniť v každom jazyku a krajine. :P

Editováno: 2x | Naposledy: 15. 4. 2016 / 08:47:38
Elisss
Dlouholetý uživatel | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
15. 4. 2016 / 18:15:30 (před 8 roky)
off

Po necelých 20 minutách sledování v tom vidím jen dost slabou předělávku Spáčů, jednoho z mých oblíbených filmů.

Drunk_Queen
15. 4. 2016 / 18:38:31 (před 8 roky)
off
inekafe napsal(a):

Práve preto mi to neprišlo ako vhodné slovo do recenzie. Už keď by to použila v diskusii, tak sa tu navzájom poznáme a ak to vyslovene nie je mierené ako útok na niekoho, nikoho nejaké sprosté slová nebudú zaujímať. Takže by mi to samozrejme nevadilo. Ale už som to s ragelly prebral cez správu, ono tým, že sú v podstate ateistický národ, tak to vnímajú úplne inak. Je to pre nich len výraz, nič viac. Asi sa to nedá brať tak obecne, ako píšeš. Napr. keď si u nás objednávaš v bare dve pivá a ukážeš barmanovi z päste spravené dva prsty - ukazovák a prostredný - otočené smerom nechtami k nemu, tak pohodka. Kebyže toto spravíš v Anglicku, tak to je urážka najhrubšieho zrna (spojená myslím so Storočnou vojnou). Takže asi sa nedajú všetky výrazy a gestá uplatniť v každom jazyku a krajine. :P

Pravdu díš, jak v toho Boha většina z nás nevěří, tak si jeho jméno "bereme do huby" běžně a ani nám to nepřijde. Já to slovo taky používám běžně (jen do žádný recenze jsem ho ještě nenacpala, ale ragelly taky píše ke všemu :D ) a holt to, že by to někoho mohlo urazit, mě taky nenapadne.

ragelly
15. 4. 2016 / 18:44:09 (před 8 roky)
off
Drunk_Queen napsal(a):

Pravdu díš, jak v toho Boha většina z nás nevěří, tak si jeho jméno "bereme do huby" běžně a ani nám to nepřijde. Já to slovo taky používám běžně (jen do žádný recenze jsem ho ještě nenacpala, ale ragelly taky píše ke všemu :D ) a holt to, že by to někoho mohlo urazit, mě taky nenapadne.

U nás je to hlavně běžně užívané příslovce, které je synonymem pro "ani za nic". Slovo nenese žádný urážlivý ani jinak citově zabarvený význam.

darebnica napsal(a):

...

To je stejné, jako bychom Polákovi, který ve větě použil slovo szukat (hledat) nadávali za to, že píše sprosté urážky.

Larion
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
23. 4. 2016 / 14:35:10 (před 8 roky)
off

Takže zpět k seriálu :) zatím jsem viděla 2 díly a nejspíš tomu ještě dám šanci. Vypadá to trochu jako slabší variace na Spáče (filmová verze trochu pokulhává za knižní předlohou ) a Ragelly má pravdu v tom, že je to trochu přeplácaný. Třeba se to ještě rozjede.

Editováno: 1x | Naposledy: 23. 4. 2016 / 14:40:00
sandokan555
23. 4. 2016 / 15:46:47 (před 8 roky)
off
darebnica napsal(a):

2. prikazanie je tusim nevezmes meno boha nadarmo ani zadarmo ani penis ministranta svojho neuvedies do pokusenia.

A napíšem ti to aj z diakritikou hoci to robím nerád. Ty pľuha jedna, aby ťa Parom skántril.

Mimochodom hovoríš tu o židovskom bohovi z ktorého potom vychádza krestanstvo a islám, pretože naši Slovanský bohovia nič také ako desatoro nemajú .. Napríklad Belobog a Černobog, tak isto Morena , Perún(niekde ako Parom).

Jediné akceptovatelné vyznanie viery je v Dedictvý, aneb .... . Či pani doktorka verí v boha. ... odkaz

Editováno: 2x | Naposledy: 23. 4. 2016 / 15:52:11
darebnica
24. 4. 2016 / 04:38:19 (před 8 roky)
on

[citace=sandokan555]2.

prikazanie je tusim nevezmes meno boha nadarmo ani zadarmo ani penis ministranta svojho neuvedies do pokusenia.

A napíšem ti to aj z diakritikou hoci to robím nerád. Ty pľuha jedna, aby ťa Parom skántril.

Mimochodom hovoríš tu o židovskom bohovi z ktorého potom vychádza krestanstvo a islám, pretože naši Slovanský bohovia nič také ako desatoro nemajú .. Napríklad Belobog a Černobog, tak isto Morena , Perún(niekde ako Parom).

Keď si taký veľký Slovan, tak sa nauč aj pravopis.
1) s kým, čím? S diakritikou
2) nominatív plurálu: Slovanskí bohovia...kresťanstvo...islam...
3) čiarky vo vete chýbajú, bodiek je až príliš, skrátka správny Slovan :P

PS: Dávaj si pozor čo praješ iným ľuďom. Mohlo by sa ti to vrátiť.
Mňa sa už 9 rokov pokúša skántriť rakovina a som tu. Tvojho Paroma sa teda určite nebojím.

PS2: Krížom krážom internetom sa motám už asi 15 rokov. Zažila som veľa diskusií, polemík, rôzne flameware, trolling i stalking, ale aby mi niekto želal smrť, to sa mi stalo až tu.

Editováno: 2x | Naposledy: 24. 4. 2016 / 05:29:58
teraxa
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
24. 4. 2016 / 10:24:14 (před 8 roky)
off

Po prvním díle odsouvám shlédnutí seriálu na později, až bude prostor.

Když se opijeme, říkáme hloupé věci - například pravdu.
sandokan555
24. 4. 2016 / 13:14:33 (před 8 roky)
off
darebnica napsal(a):

[citace=sandokan555]2.

Keď si taký veľký Slovan, tak sa nauč aj pravopis.
1) s kým, čím? S diakritikou
2) nominatív plurálu: Slovanskí bohovia...kresťanstvo...islam...
3) čiarky vo vete chýbajú, bodiek je až príliš, skrátka správny Slovan :P

PS: Dávaj si pozor čo praješ iným ľuďom. Mohlo by sa ti to vrátiť.
Mňa sa už 9 rokov pokúša skántriť rakovina a som tu. Tvojho Paroma sa teda určite nebojím.

PS2: Krížom krážom internetom sa motám už asi 15 rokov. Zažila som veľa diskusií, polemík, rôzne flameware, trolling i stalking, ale aby mi niekto želal smrť, to sa mi stalo až tu.

Vidiš a v tom to je. keďže vyznávaš iného boha tak ti to može byť jedno, lebo neveríš že existuje ten môj(i).

V súčasnosti ale na aktuálnejšiu tému a to heslo: za boha, za národ.
A ešte k tým prikázaniam. Kedy ich začnú kresťania dodržiavať?

gladiator992
Dlouholetý uživatel | Cool level: 13 | Kenny McKormick
28. 4. 2016 / 21:13:34 (před 8 roky)
off