šokující! co se to stalo? Jak se to mohlo stát? Bude tohle znamenat konec seriálu(max. ještě jedna sezona)? Nedovezu si představit pokračování bez Liz a co příběh s její matkou? Proč Reddington tak chránil Liz? Byl to její příbuzný? Tolik otázek
Jeník Hoatský napsal(a):
šokující! co se to stalo? Jak se to mohlo stát? Bude tohle znamenat konec seriálu(max. ještě jedna sezona)? Nedovezu si představit pokračování bez Liz a co příběh s její matkou? Proč Reddington tak chránil Liz? Byl to její příbuzný? Tolik otázek
O odpovědi určitě nepřijdeme, v tomhle tvůrcům Blacklistu věřím. Co se týče toho, jak to s Liz dopadlo, pořád je dost možné, že ta smrt byla fingovaná. Momentálně se nejvíc probírá teorie, že ji pan Kaplan nějak dostala do umělého kómatu, aby mohla žít bez Reda jen s Tomem a dítětem. Přece jen v epizodě Reda dost obviňovala a už od začátku byla na její straně a soucítila s ní, takže to je dost možné. A pokud fakt umřela? Minimálně teď to bude jízda a do budoucna věřím, že to tvůrci nějak vymyslí. Snad.
Naprosto neuvěřitelné, vždyť jsme viděli zemřít jednu z hlavních postav. Do poslední sekundy jsem doufal, že ukážou, že její smrt byla fingovaná a pořád v to věřím, uvidíme, co přinese další díl. Seriál si bez Liz neumím představit.
Vzhledem k tomu, jak James odpověděl na tu otázku, jestli je mrtvá, je dost pravděpodobné, že je to všechno fingované a Elizabeth Keenová doopravdy zemřela, protože dostane novou identitu. Otázkou spíše zůstává, kdo o tom věděl. Jestli to zařídil Red, aby sehrál scénku pro všechny ostatní a ochránil ji tak, nebo to byl doktor a Kaplan, kteří se ji pokusili dostát z Redova života...
Urcite prijdou na zpusob, jak ji vratit zpet. Doufam, ze ji chtel Red jen ochranit a nahral to tak, aby si vsichni mysleli, ze je mrtva. Bez ni by to nebylo ono.
Jestli je ta smrt fingovaná, pochybuju, že v tom měl prsty Red. To fakt spíš pan Kaplan spolu s tím doktorem. Red to vzal fakt těžce a z upoutávky na příští epizodu soudím, že je fakt ztracený a bude se s tím snažit vypořádat.
Ooooooooo to bylo počteníčko,balzám pro mé oči :)
lukascoolarik napsal(a):
O odpovědi určitě nepřijdeme, v tomhle tvůrcům Blacklistu věřím. Co se týče toho, jak to s Liz dopadlo, pořád je dost možné, že ta smrt byla fingovaná. Momentálně se nejvíc probírá teorie, že ji pan Kaplan nějak dostala do umělého kómatu, aby mohla žít bez Reda jen s Tomem a dítětem. Přece jen v epizodě Reda dost obviňovala a už od začátku byla na její straně a soucítila s ní, takže to je dost možné. A pokud fakt umřela? Minimálně teď to bude jízda a do budoucna věřím, že to tvůrci nějak vymyslí. Snad.
já nejsem zastáncem fingované smrti. Doufám, že už ji nechají mrtvou a další řada bude o tom jak Red bude chtít pomstu a tím by se to ukončilo. Pokud by falešně umřela tak by nestala otázka „kdo?“ Podle mě o tom Red nevěděl, možná její matka.
Jeník Hoatský napsal(a):
já nejsem zastáncem fingované smrti. Doufám, že už ji nechají mrtvou a další řada bude o tom jak Red bude chtít pomstu a tím by se to ukončilo. Pokud by falešně umřela tak by nestala otázka „kdo?“ Podle mě o tom Red nevěděl, možná její matka.
Ukončilo? To ne, seriál má ještě velký potenciál a desítky položek na Redově listině. Pokud smrt nebyla fingovaná, pomsta by měla být nějakou tu dobu motivem, ale věnovat jí celou sérii? To ne, to spíš zbytek aktuální řady.
No jestli je skutečně mrtvá, tak ten seriál trochu ztrácí smysl... tolik nezodpovězených otázek ohledně Liz, její minulosti a teď bychom neviděli její reakci až se otázky zodpoví? Jsem trochu zklamaná
Noo, asi budu ve výrazné menšině, ale pro mě seriál stojí hlavně na Reddingtonovi a jeho světě. Liz mi nikdy moc nepřirostla k srdci a tak věřím, že je možné pokračovat i bez ní a že může její smrt být "opravdová", aniž by seriál příliš utrpěl. Uvidíme, jak to autoři plánují dál - z rozhovoru jsme se vlastně nic nedozvěděli, jak už to bývá :))
Lucig napsal(a):
Noo, asi budu ve výrazné menšině, ale pro mě seriál stojí hlavně na Reddingtonovi a jeho světě. Liz mi nikdy moc nepřirostla k srdci a tak věřím, že je možné pokračovat i bez ní a že může její smrt být "opravdová", aniž by seriál příliš utrpěl. Uvidíme, jak to autoři plánují dál - z rozhovoru jsme se vlastně nic nedozvěděli, jak už to bývá :))
Nápodobně. Akorát to bude zvláštní změna; neříkám, že špatná. Seriál byl z velké části o tom, že Liz hledala odpovědi a byla jakousi spojkou mezi Redem a FBI. To ona uvedla příběh do pohybu, když si ji Red vyžádal. Takže pokud je vážně mrtvá (což nejspíš je), pro seriál to bude v podstatě velký restart.
Asi tak. Spader je i v realitě vyhýbavý jako Red. :-D Několik částí jsem při překladu rozhovoru musel i vynechat, protože v podstatě jen opakoval to samé dokola jinými slovy, aby odvedl pozornost od jádra věci. :-D
Tak hoci šokujúce, je to riadna blbosť. Ľahko sa povie, zabiť jednu z hlavných postáv. Ale toto nie je Baywatch, či Beverly Hills. Pravdou je, že toto je typ seriálu, ktorý stojí na hlavnej postave. V tomto prípade na dvoch, s Redom, tak ako Castle a Beckettová, alebo Patrick Jane a Lisbonová. Hoci sú všetky postavy, ktoré sa stále objavujú hlavné, môžu byť obľúbené a oplakávané, ak ich nechajú zomrieť, tak seriál by ich smrť/ odchod proste neovplyvnil tak, ako odchod "naozaj hlavnej postavy".
A Red bol vždy v pozadí, neraz sme ho videli len zlízať smotanu z úsilia FBI a priamo zasahoval málo. To sa prehĺbilo teraz, ale neviem si ho predstaviť ako jedinú hybnú silu seriálu. Muselo by sa zmeniť všetko, celý štýl seriálu, opustiť FBI, jemu pridať pár spolupracovníkov keď by mu šlo o pomstu a zničenie tejto novej organizácie. Tým by sa stratil aj zmysel názvu seriálu. Stále by mohol posielať omrvinky agentom FBI, no u nich nie je nik, kto by mohol dlhodobo nahradiť Liz ako hlavný ťahúň.
Od začiatku to bolo o Elizabeth. Sledovať všetko jej očami nováčika v tíme FBI, nováčika v kontakte s Redom, hľadať odpovede na to čo ju s ním spája, o čo mu ide vo väčšom obraze a rozbaľovať odhalené záhady o jej manželovi, matke, atď.
Nik z tímu FBI nemá na to, aby ťahal seriál v rovnakej rovine, ako doteraz. Nik tam nemá na to, aby vytvoril dramatické emócie (hoci neraz zbytočné, prehnané), ako mala k Tomovi, Redovi, tajomstvám a matke.
Mohli ju na pár dielov odpísať, nechať zajať, alebo zraniť a nemuseli tam pchať tehotenstvo len preto, že herečka je tehotná.
Ak plánovali Liz naozaj zabiť, tak nemali zmysel ani posledné epizódy. Naozaj, ak viete, že zabijete postavu, tak nestrávite 10 častí tým, ako sa ju Red snaží presvedčiť, nech sa pridá k jeho boju, ako sa Liz rozhoduje čo bude priorita v jej živote, ako to riešiť medzi FBI, Redom a Tomom. Proste v sérii v ktorej viete, že postava odíde, tak sa jej nevenuje toľká pozornosť vo všetkých rovinách, emocionálnej, pracovnej, osobnej, všetko sa sústredilo len na ňu a aj na budúcnosť - prečo ju chcú dostať, je za tým matka, alebo niekto z jej minulosti? Bez nej tie odpovede už budú viac menej pre zaujímavosť a nie ako cieľ, ktorý treba odhaliť.
Pání to byla naprosto neuvěřitelná epizoda !! Jako vážně to se scénáristi vyznamenali, takhle emocionální díl jsem u seriálu pěkně dlouho neviděla, až slzička ukápla a to se mi normálně fakt nestává. Pochybuju že je Liz doopravdy mrtvá, teda aspoň v to doufám a je to fingované. Nemyslím si že by v tom měl prsty Red ten z toho byl vážně na dně, moje teorie je že Liz mohl chtít unést někdo další krom Solomona, třeba Lizina matka a chtít ji tak ochránit a sehráli to s panem Kaplanem a tím doktůrkem. pokud vím tak je seriál prodloužený na 4. řadu a nikde nepadlo ani slovo , že by Megan Boone měla odejít, navíc takhle by úplně zruinovali to na čem to celé roky běží, i když Liz bývala někdy dost otravná neumím si představit další pokračování bez ní. Těch pár dílů do konce série si budou všichni myslet že je mrtvá, pak následuje dlouhá pauza , na začátku 4. už bude mít Red nějaké pochybnosti a v půlce Liz obživne, to máme hned půl rok to by mohlo Megan na mateřskou stačit a může zlehka něco začít točit :) Něco mi říká že to přes letní přestávku budou pro diváky pěkná muka...
Vypadá to, že v dalším díle se snad konečně něco dozvíme...
Ale můj bože, takhle mě dlouho, hodně dlouho nic nedostalo, jdu hledat kapesníky! Že bych se u seriálu vyloženě rozbrečela se mi stalo snad podruhý v životě. Tvůrci prostě umí.
Ale pokud už se Liz nevrátí, což je podle mě stejné možné i nemožné, tak Blacklist bude jiný seriál, a výrazně. Vždyť všechna tajemství kolem Liz byla dost velkou složkou příběhu... Já ji jako postavu měla ráda, takže doufám, že tohle všechno bude mít zatraceně dobré vysvětlení. Pokud teda podle všech těch teorií na internetu "nezemřela" tak trochu ve stylu její matky...
Osvětlit to chce v obou případech, ať už je vážně mrtvá nebo ne. Myslím, že na finále řady se fakticky můžeme těšit :)
Nevěřím, že je opravdu mrtvá. Takový konec by se dal čekat, jedině pokud by to scénáristům zařízli a oni neměli dost času vymyslet něco smysluplnějšího. To na čem děj stojí a padá -vztav Reda k Lizie - vysvětlen nebyl. Nebyl ani nijak logicky ukončen. Prostě nic. Netuším, jestli o tom Reddington věděl nebo ne. Ale Elizabeth mrtvá rozhodně není.
Mimochodem jsem stále přesvědčená, že je její otec
No, musím říct, že z upoutávek a proma jsem čekala hodně, ale, že to bude taková pecka, to teda ne. Na konci jsem si i pobrečela, což se mi u seriálů moc nestává. Nevěřím ale, nebo nechci věřit, že by Liz byla opravdu mrtvá, klaním se spíš k tomu, že její smrt byla opravdu fingovaná, aby se dostala ze světa Reda a mohla žít v klidu jen s Tomem a jejich dítětem. A Megan Boone právě porodila, takže scénáristé potřebovali záminku, jak by odůvodnili, že v nejbližší době nebude v seriálu. Stejně tak, žádný člověk nepotvrdil, že by Boone měla opravdu odejít, takže doufám, že někdy v příští sérii se dozvíme, že je ve skutečnosti naživu, protože seriál bez ní mi moc nedává smysl, mám ráda právě dynamiku mezi Liz a Redem.
Tak už tu padli všetky možné teórie. Ja za seba netuším či žije alebo nie, ale podľa mňa je to v podstate jedno lebo aj keby žila, tak sa nevráti k FBI a Redovi. Teda nedávalo by to zmysel, keby sa vrátila keď chceli aby si všetci mysleli, že je mrtvá. Takže sa nebude rozvíjať vzťah Lizz a Reda, čo nech si hovorí, kto chce čo chce bol základný pylier seriálu. Mňa osobne najviac zaujímalo to. Ako každý riešil ich minulosť, je to jej otec nie je to jej otec, čo to bolo za obrovské tajomstvo v obálke ktorú spálil a Dembe ho prosím celú sériu aby jej ho povedal a skrátka miliarda otázok, ktoré ostatnú nezodpovedané resp. bez Lizz nebude mať veľký zmysel ich zisťovať. Pre mňa jednoznačne veľké sklamanie a podraz v tomto zmysle, inak to bola jedna z najsilnejších epizod aké som v seriáloch vôbec videl, predsa len smrť hlavnej postavy sa len tak nevidí, samozrejme neriešim GoT to je kategória sama o sebe, tam by bola nuda keby niekoho nezabijú :DD Nemám veľkú chuť pokračovať so seriálom, ani si neviem predstaviť čo ma čaká, ale nevzdám to a budem pokračovať.
kacka.irena napsal(a):
Mimochodem jsem stále přesvědčená, že je její otec
Já nebyla ale po posledním díle bych řekla, že asi možná bude, tohle byl hodně matoucí díl :D
A taktéž si myslím, že Liz žije, že to všechno nahrála s Tomem a panem Kaplanem (v autě), ale kdo ví...