Diskuze k článku Televizní legendy: Queer as Folk (2000-2005)
rebeccacarf
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
4. 5. 2016 / 14:08:12 (před 8 roky)
off
nipandelm napsal(a):

Ragelly, moc děkuji za krásně napsaný článek :-) Tenhle seriál je jedna z mých největších a nejzamilovanějších srdcovek. Každý díl ve mně vyvolal neuvěřitelnou emocionální smršť. Naprosto souhlasím s tím, co píšeš o hudbě. Navodila úžasnou atmosféru a vždycky po dosledování nějakého dílu jsem měla sto chutí skočit někam na diskošku :-D Devadesátky a retro hudba to je moje. Vlastně ani jinou hudbu moc neposlouchám, takže tímhle se mi seriál trefil do chuti. Brian a Michael byli největší tahouni seriálu, jejich přátelství jsem zbožňovala. Naopak pár Brian/Justin mi nikdy k srdci moc nepřirostl a za jejich konec jsem byla ráda, protože PŘESNĚ, a teď budu citovat tebe: "Vždyť je to Brian Kinney, proboha! Já bych to vnímala jako velký fail, kdyby se nakonec s Justinem vzali. Ale naopak páry Lindsay/Mel a Michael/Ben jsem měla ráda moc a jejich šťastné konce mě uspokojily. Taky nutno dodat, že si seriál celých pět sezón dokázal udržet vysokou kvalitu, což taky oceňuju, protože to hned tak nějaký seriál nezvládne. Je to prostě nepřekonatelná klasika, kterou by všichni správní seriáloví závisláci měli vidět.

Nemůžu, než souhlasit, včetně té části o Brianovi s Justinem. Taky je nikdy spolu moc nemusela.

ragelly
Autorka článku | Cool level: 118 | Oswald 'Penguin' Cobblepot
4. 5. 2016 / 14:28:44 (před 8 roky)
off

Děkuji oběma! Já jsem naopak Michaela moc nemusela, v páté sérii mě vyloženě štval :D A u Briana/Justina jsem si musela hned po první epizodě najít nějaká YT videa, abych se ujistila, že ti dva se dají dohromady, protože jinak bych to psychicky nezvládla :D Zamilovala jsem si je od první minuty a prožívala jsem je teda maximálně celou dobu :D A brečela jsem skoro soustavně, když jsem dneska koukala na epky 510-513 :D

Nira
Dlouholetý uživatel | Cool level: 32 | Debra Morgan
4. 5. 2016 / 15:14:51 (před 8 roky)
off

Tento seriál mě záhadně úplně minul, díky za výborný článek a spoustu (pro mě) nových informací.

verunkawrath
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
4. 5. 2016 / 15:23:47 (před 8 roky)
off

Nádherný článek,vzpomínky se mi vyhrnuly a bylo to krásné počtení.

Narovnej svou krátkou páteř a sevři drobné zoubky :)
magpie
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
4. 5. 2016 / 17:23:09 (před 8 roky)
off
ragelly napsal(a):

Děkuji oběma! Já jsem naopak Michaela moc nemusela, v páté sérii mě vyloženě štval :D A u Briana/Justina jsem si musela hned po první epizodě najít nějaká YT videa, abych se ujistila, že ti dva se dají dohromady, protože jinak bych to psychicky nezvládla :D Zamilovala jsem si je od první minuty a prožívala jsem je teda maximálně celou dobu :D A brečela jsem skoro soustavně, když jsem dneska koukala na epky 510-513 :D

Díky moc za článek! Bylo milé si seriál takto připomenout. Já jsem s Brianem/Justinem měla podobný problém. Ve druhé (nebo třetí?) řadě, když se spolu rozešli jsem to taky nezvládala a musela jsem si vyhledat informace, jestli teda nakonec spolu budou nebo ne. Vsadím se, že kdybych se dočetla že ne, zabalím to. Konec. Michaela jsem taky moc nemusela.
Jinak konec se mi moc líbil (přesto - nebo proto - že mě bolelo srdce). A toho "I love you" jsme se dočkali (a že to byla úžasná scéna!).

ragelly
4. 5. 2016 / 17:37:10 (před 8 roky)
off
magpie napsal(a):

Díky moc za článek! Bylo milé si seriál takto připomenout. Já jsem s Brianem/Justinem měla podobný problém. Ve druhé (nebo třetí?) řadě, když se spolu rozešli jsem to taky nezvládala a musela jsem si vyhledat informace, jestli teda nakonec spolu budou nebo ne. Vsadím se, že kdybych se dočetla že ne, zabalím to. Konec. Michaela jsem taky moc nemusela.
Jinak konec se mi moc líbil (přesto - nebo proto - že mě bolelo srdce). A toho "I love you" jsme se dočkali (a že to byla úžasná scéna!).

Hodně silná scéna, jedna z nejlepších. Už když vběhl dovnitř do klubu a objali se, tak to bylo kouzelné. Miluju všechny jejich scény, hodně se mi líbila i ta z konce 4. řady, když Brian s Michaelem přijížděli na kole, Brian už dál nemohl, ale v cíli uviděl Justina a přemohl se, a pak se taky objali, kouzelné, miluju je :D

allyska
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
4. 5. 2016 / 17:48:51 (před 8 roky)
off
ragelly napsal(a):

Přesně tak, fuj Michael žárlivec
Taky moc děkuju za článek, skvělé připomenutí úžasného seriálu.
A ještě mi tam chybí scéna it`s so like you. Jak justin usiluje o briana po rozchodu s brnkálkem :-D

Allien.9
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
5. 5. 2016 / 00:09:42 (před 8 roky)
off

Moc pěkný článek, akorát na finální scénu Brian/Justin mám diametrálně odlišný názor. Milují se, přesto jsou tak odlišní, že to prostě nikdy nemůže skutečně fungovat, i když se o tom celých 5 let jeden druhého snažili přesvědčit. Alespoň ne bez obětí - ať už na jedné či na druhé straně. Takže ta scéna je velmi hořká a znamená sbohem, tentokrát už doopravdy. Proto taky ten závěrečný sex vypadá, jak vypadá. ;-)

Editováno: 4x | Naposledy: 5. 5. 2016 / 00:12:22
l.ee.i.l.aa
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
5. 5. 2016 / 00:12:46 (před 8 roky)
off

Ragelly, děkuju za tak nečekanou připomínku mé asi největší srdcovky :) Tenhle seriál jsem viděla tolikrát, že už se to snad ani nedá spočítat a pokaždé prožívám každou epizodu a pokaždé si na konci pobrečím...
Naprosto s tebou souhlasím, Brian/Justin neskutečná chemie od první společné scény, naprostá zamilovanost do tohohle páru. Michaela jsem chvílemi vyloženě nesnášela, to jeho věčné nesmyslné žárlení, to jak si na Briana pořád dělal nároky, jako by patřil jen jemu... A Ethan, toho jsem teda opravdu nedávala, hned jsem musela zjišťovat jestli se dají znovu dohromady a kdy, kolik epizod budu muset přežít...
Kromě zmíněné 'I love you' scény mě nejvíc dostala asi ta, když Justin objeví Brianovi pod košilí tu zakrvácenou šálu.

jflint
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
5. 5. 2016 / 08:05:12 (před 8 roky)
off

Tak to jsem přesně potřebovala, připomenutí mé největší srdcovky v týdnu před ústníma, kdy už i bez toho hledám jakoukoli záminku, abych se nemusela učit. :D Ale vážně, děkuju za skvělý článek, hrozně mě potěšilo, že se Queer as Folk i na Serialzone konečně dostalo do světla reflektorů. :)

Pipa22
Uživatel od první verze | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
5. 5. 2016 / 09:04:56 (před 8 roky)
off
rebeccacarf napsal(a):

Nemůžu, než souhlasit, včetně té části o Brianovi s Justinem. Taky je nikdy spolu moc nemusela.

... byla jsem rada za stastny konec pro Lindsay/Mel :-)

ragelly
5. 5. 2016 / 10:39:54 (před 8 roky)
off
nipandelm napsal(a):

Přesně, ony prostě musely zůstat spolu. Ale nikdy jsem Lindsay neodpustila Sama.

Ale přišlo mi, že se to tam řešilo zbytečně moc. Mel měla přece taky poměr, sice s holkou, ale i tak, a překonaly to mnohem rychleji.

ragelly
5. 5. 2016 / 11:47:55 (před 8 roky)
off
nipandelm napsal(a):

Já věděla, že se toho někdo chytne :-D Jako jo, samozřejmě byla Mel kráva :-D To uznávám. Ale mě prostě štvalo přesně to, že to byl chlap. Plus z toho páru jsem vždycky měla radši Mel, takže jde hlavně o mé subjektivní sympatie/antipatie a tím pádem pro mě bylo lehčí odpustit Mel než Lindsay.

Já měla radši Lindsay, i když uznávám, že Sam byl totální krok vedle :D Ale pak se mi líbilo, jak se toho hned chytla její matka, která se jí hnedka snažila seznámit s jiným chlapem, a Linds: But mother, I'm a lesbian. Sorry to dissappoint you. Again. :D Zlatá chápavá Debbie a po pár dílech i Jennifer, všichni ostatní kromě Michaela a napůl Justina v tom seriálu měli rodiče, kteří by si zasloužili pěstí.

ragelly
5. 5. 2016 / 12:04:41 (před 8 roky)
off
nipandelm napsal(a):

Tak to s těmi rodiči je svatá pravda. A ano, zlatá chápává Debbie, líbilo se mi, že byla taková mamka pro všechny :-) Bez ní by ten seriál taky nebyl ono.

Přesně tak, mně se hrozně líbilo, jak pořád dávala kázání a rady Brianovi a on vždycky: Yes, mother :D

007.dany
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
5. 5. 2016 / 21:43:48 (před 8 roky)
off

Výborný článek a také přidávám velký dík.

Dan
ragelly
5. 5. 2016 / 22:07:17 (před 8 roky)
off

Díky za skvělé ohlasy! Vůbec jsem nečekala, že je tento seriál u nás takhle profláknutý, to je bomba! :)

naninka358
Redaktor | Cool level: 118 | Oswald 'Penguin' Cobblepot
5. 5. 2016 / 22:25:21 (před 8 roky)
off

Hunnam není jediný povědomý z britské verze. Kdopak pozná Malíčka na fotce uprostřed?

A přidávám se k těm, které Michael otravoval a během epizod s Ethanem si hledali info, jak to dopadne :D. Konec byl dle mého názoru i konec Briana a Justina. I když se snažili, jejich vztah by nefungoval, protože jeden (nebo oba) by museli hodně obětovat, a to by ho (či je) ubíjelo.

Allien.9
Uživatel od prvopočátků | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
5. 5. 2016 / 23:46:26 (před 8 roky)
off
naninka358 napsal(a):

Konec byl dle mého názoru i konec Briana a Justina. I když se snažili, jejich vztah by nefungoval, protože jeden (nebo oba) by museli hodně obětovat, a to by ho (či je) ubíjelo.

Konečně to někdo vidí stejně.:-)

petule611
Dlouholetý uživatel | Cool level: 6 | Chloe O'Brian
7. 5. 2016 / 20:02:46 (před 8 roky)
off
ragelly napsal(a):

Plně s tebou souhlasím a děkuji za krásný článek, okamžitě se mi seriál vybavil a dokonce jsem měla nakrajíčku. Já si také dovolím poznámku: Aidan Gillen uprostřed obrázku, alias Stuart v britské verzi Queer as Folk, je momentálně k vidění ve velmi oblíbeném seriálu současnosti a to Game of Thrones - (Petyr Baelish) a také například ve druhé části trilogie Maze Runner: The Scorch Trials.

AdaW
Dlouholetý uživatel | Cool level: 44 | Captain Hammer
11. 5. 2016 / 14:47:06 (před 8 roky)
off

Tenhle seriál už jsem měla pár let na seznamu, abych se na něj podívala, ale nějak jsem se k němu stále nemohla dostat. Svým článkem jsi mě ale přesvědčila, že bych to už měla přestat odkládat, tak jsem se do toho pustila :D A teď už jedu čtvrtou řadu a vůbec nemůžu přestat! :D A to za týden maturuju, takže bych se měla učit, ale ono se tomu prostě nedá odolat! :D
Pár Brian/Justin si mě taky získal okamžitě, na nich ten seriál opravdu stojí, strašně mě spolu baví. Ale jako postavy sami o sobě se mi mnohem víc líbí Brian. Justin mě vlastně na začátku dost vytáčel, když se choval jako malej harant, ale teď už je to lepší :D Teď už je mám ráda oba. A jo, Michael je občas pěkně na zabití, ale už jsem si na něj tak nějak zvykla.
A btw, pro mě je naprosté zlatíčko Emmett! :D

ragelly
11. 5. 2016 / 17:24:27 (před 8 roky)
off
AdaW napsal(a):

Tenhle seriál už jsem měla pár let na seznamu, abych se na něj podívala, ale nějak jsem se k němu stále nemohla dostat. Svým článkem jsi mě ale přesvědčila, že bych to už měla přestat odkládat, tak jsem se do toho pustila :D A teď už jedu čtvrtou řadu a vůbec nemůžu přestat! :D A to za týden maturuju, takže bych se měla učit, ale ono se tomu prostě nedá odolat! :D
Pár Brian/Justin si mě taky získal okamžitě, na nich ten seriál opravdu stojí, strašně mě spolu baví. Ale jako postavy sami o sobě se mi mnohem víc líbí Brian. Justin mě vlastně na začátku dost vytáčel, když se choval jako malej harant, ale teď už je to lepší :D Teď už je mám ráda oba. A jo, Michael je občas pěkně na zabití, ale už jsem si na něj tak nějak zvykla.
A btw, pro mě je naprosté zlatíčko Emmett! :D

Měla jsem to úplně stejně! Nejdýl jsem ho odkládala, ale jak jsem začala, nešlo přestat, zhltla jsem ho za týden a půl, takže skoro 10 epek denně :D
O Emmetovi jsem taky měla co říct, viz můj FB příspěvek :D

Mimush
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
27. 6. 2018 / 09:08:39 (před 6 roky)
off

Super článok!
Ja som práve včera dopozerala za 7 dní celý seriál. :D
1x som ho videla 2010 a už som si na všetko nepamätala. Tak som si to chcela pripomenúť a akonáhle som mala za sebou prvé 3 časti, nedokázala som prestať. Je to ako droga.
Moje top postavy sú Emmett, Debbie a samozrejme Brian a Justin. To je epické. Celý seriál sa na nič nehrá, vlastne to je na ňom to najlepšie, je aký je. A podľa môjho názoru by si ho mal pozrieť každý a celý. Ako povinné čítanie. Možno by bolo omnoho menej nenávisti.
Najviac ma dostalo, čo píšeš, že si seriál našiel fanúšikov medzi hetero ženami. :D Musím sa priznať, že ÁNO. Všetkými 10. Proste stačí vnímať lásku, nech je kdekoľvek - medzi kýmkoľvek. :D
Srdcová záležitosť. :)