Tady někdo píše aniž by měl zdroje informací. Superman se v Supergirl objevil z masa a kostí, hraje ho Tyler Hoechlin, který se proslavil rolí Dereka Halea v Teen Wolf.
Za mě vede Marvel na Netflixu nad DC na CW na plné čáře. Ale Gotham mám rád.
Ach ano. Už jen týden do pokračování, děkuji za řádné připomenutí. A také děkuji za vlnu nostalgie z pročítání plotu k prvním dílům :D.
Gotham som začal len nedávno sledovať teraz čakám na nové časti a momentálne je to môj najobľubenejší seriál.. Milujem hlavne tých bláznov snáď každého jedného zaporaka.. No najviac sa vždy nasmejem na Barbare :D Len dúfam že to predlžia a že to bude mať aspoň 6-7 sérií aby sa to mohlo skončiť nejak podobne ako Smallville že Bruce by dal na seba oblek Batmana a koniec poprípade by ho ukazali len v nejakom tieni
Tak CW cílí na mladé, Netflix na dospělé a Gotham na všechny. Všechno má něco do sebe. A filmy Marvelu jdou do háje. Jen Captain America mě baví už.
Vachisek napsal(a):
Tak CW cílí na mladé, Netflix na dospělé a Gotham na všechny. Všechno má něco do sebe. A filmy Marvelu jdou do háje. Jen Captain America mě baví už.
Jasné, každému podľa gusta. Ale okrem Pomstiteľov 2 a Iron Man 3 sa im zatiaľ darí.
Kapitán Amerika sa práveže zlepšuje z dielu na diel. To čo bol Kap 3, to mali byť Pomstitelia.
Pomstitelia 1 boli výborní. V dvojke to dovrzali. Zachovali síce to, že má každý priestor (na rozdiel od iných týmoviek, kde je väčšina postáv vo filmoch len do počtu), ale Ultron bol slabota. Aj to, že s ním mal iný vzťah jeho tvorca (Hank Pym) aj celkovo jeho rozpracovanie. Tam to odflákli, len sa za ním naháňali a potom záverečný boj.
Thor 1 bol dobrý, zrejme vďaka réžii Brannagha. Dvojka bola slabá, ale ako dá sa. Thor trpí tým, čím Hulk a Superman. Sú tak silný, že nemajú mať o čom dej. Záverečný boj so super darebákom, ale inak sa len ponevierajú a riešia nejaké trápne osobné problémy (väčšinou umelo vytvorené). Kapa, či X-Menov môže v podstate zabiť hociaký pako s puškou, ale týchto nie.
Iron Man, ten v treťom diely prepadol, hoci prvým výborne začal. Ale tam sa už ani nepokračuje. Iron Man nemá dobrých a zapamätateľných záporákov. Len Mandarina, ktorého úplne zhovadili v tej trojke. Preto sa už len objavuje (Kap, Pomstitelia, Spider-Man).
Strážcovia Galaxie - pre mňa osobne úžasná zábava. Tomu filmu sa len máločo dalo vytknúť.
Doktor Strange - tiež dobré. Nepreháňali nejakou trápnosťou a celkom dobre uviedli divákov do sveta mágie Marvelu.
Ant-Man nebolo nič výnimočné, ale to splnilo presne to, čo tým zamýšľali. Odľahčená zábavka. Preto aj nahradili pravého Ant-Mana týmto mladíkom, hoci starý je stále v komikse od počiatku.
Takže okrem mizerných pomstiteľov 2, to zatiaľ nejde s Marvelom dolu vodou. A po fiasku Batman vs. Superman sa ani nezdá, že by ich na filmovom poli DCčko ohrozilo. Hoci v seriáloch a PC hrách vedú. Dobrú agentku Carterovú zrušili a zrejme odpadnú aj agenti, ktorých mám rád ako oddychovku ale zamotávajú sa už.
Ale na druhej strane Netflix to vyrovnáva. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist. Luke bol slabší, ale zvyšné boli poriadna kvalitka.
Alias napsal(a):
Jasné, každému podľa gusta. Ale okrem Pomstiteľov 2 a Iron Man 3 sa im zatiaľ darí.
Kapitán Amerika sa práveže zlepšuje z dielu na diel. To čo bol Kap 3, to mali byť Pomstitelia.
Pomstitelia 1 boli výborní. V dvojke to dovrzali. Zachovali síce to, že má každý priestor (na rozdiel od iných týmoviek, kde je väčšina postáv vo filmoch len do počtu), ale Ultron bol slabota. Aj to, že s ním mal iný vzťah jeho tvorca (Hank Pym) aj celkovo jeho rozpracovanie. Tam to odflákli, len sa za ním naháňali a potom záverečný boj.
Ide o to čo sa komu páči ja BvS milujem už som to videl asi 5x a ešte si to pozriem viac krat (Suicide Squad trochu sklamalo ale aj tak ma to bavilo viac ako hoci jaka iná Marvelovka).. Taký Marvel nech sa snažím ako sa snažím nudí ma to.. Jedine čo ma bavilo tak najviac boli Avengeri tímovky mám rád.. Serialy taktiež DC mám rád najviac z tých všetkých Gotham Marvel som pozeral DareDevila ale skončil som niekde na 2x05 a tam som aj skončil nejak ma to prestalo baviť. Podľa mňa ma DC zaujimavejšie postavy ako Marvel a preto sa mi asi aj viac páči DC ako Marvel.
Simplle_Name napsal(a):
Ide o to čo sa komu páči ja BvS milujem už som to videl asi 5x a ešte si to pozriem viac krat (Suicide Squad trochu sklamalo ale aj tak ma to bavilo viac ako hoci jaka iná Marvelovka).. Taký Marvel nech sa snažím ako sa snažím nudí ma to.. Jedine čo ma bavilo tak najviac boli Avengeri tímovky mám rád.. Serialy taktiež DC mám rád najviac z tých všetkých Gotham Marvel som pozeral DareDevila ale skončil som niekde na 2x05 a tam som aj skončil nejak ma to prestalo baviť. Podľa mňa ma DC zaujimavejšie postavy ako Marvel a preto sa mi asi aj viac páči DC ako Marvel.
Jasné, veď som to tiež písal, že každému sa páči niečo iné. BvS ma sklamalo, lebo to bolo extra predvídateľné. Z traileru som vedel hneď ako sa bude vyvíjať celý film a presne tak to bolo.
U postáv je to ťažko určiť a záleží od toho, koľko máš načítané. Oni majú mnoho postáv, ktoré sú v podstate inou verziou toho istého. Superman -Sentry, Batman - Moon Knight, Namor - Aquaman, atď.
Mňa pri komiksoch odradilo ale to, že DC už niekoľkokrát reštartoval svoj svet a dokonca úplne zmenil charaktery. Viem, že mali blbosti ako Zebra Batman, na ktoré chceli zabudnúť, ale toto sa mi nepáči. V Marveli čo sa stalo v 80. rokoch, tak stále platí. Takže tie postavy majú vývoj. Komiksovo pomalý, ale nejaký predsa.
Čítať každých 10 rokov ako postavy začínajú odznova a ešte aj neraz s novým originom a inými silami a rodinnými väzbami, to nie. Hoci taký Joker je výborný záporák.
Preto napríklad Civil War bola skvelá vec. Komiksová, filmová bola dobrá, ale nevyznelo to tak, keď je zatiaľ pár postáv a filmov. V komikse sa proti sebe vrhli tucty postáv na oboch stranách, vyťahovali staré spory a skutky, aby argumentovali za svoje strany. Nové spojenectvá, keď sa Kapovy pomstitelia skrývali u Doktora Strangea pred Iron manom a jeho vládnymi silami. A následne Norman Osborn s Areom, gréckym bohom vojny a Bullseyom z Daredevila vedú vládou schválených pomstiteľov. To bol komiksový bombónik.
Preto mám načítaného hromadu z Marvelu a preto ma aj viac baví.
Ale bez ohľadu nato aj tak považujem filmy DC za horšie, nakoľko len viem byť objektívny. Pretože tie filmy vyzerajú neraz ako čisto komiksové - v zmysle, že vsadia všetko na efekty a myslia si, že človeku už teraz stačí vidieť to a príbeh je nepodstatný. S výnimkou Nolanovej trilógie Batman - tá bola výborná.
Logan napríklad ukázal, že aj filmy so super hrdinami sa dajú točiť ako normálne filmy a nie vsádzať len na to to "super hrdinské", záchrana sveta, či mesta. Samozrejme, že nejaké efekty tam musia byť, nejaké lietanie, pazúre, blesky z očí atď, ale nie z toho spraviť ústredný motív filmu a okolo nastaviť dej len aby bol. Ako v BvS, to prečo chcel Batman supiho dostať bolo tak umelo a nasilu vykonštruované ako z telenovely. Iste, aj Thor sa stal z arogantného spratka starostlivým za pár dní, ale to nebol hlavný dej a chápeme to zhustenie keďže na to nemali 100 častí ako v komikse.
Strážcovia ukázali, že netreba ani začínať Originom. Pre tých, čo nepoznajú komiks sú to úplne neznáme postavy a napriek tomu bez originu to bol skvelý film. Nie ako Spider-Man, či aj Batman, alebo Fantastická štvorka začínať vždy tým istým, keď vymeníme režiséra a herca.
Za marvel nerátaj ohavnosti mladých X-menov, či Fantastickú štvorku, ktoré Marvel nevlastní.
Daredevil a Jessica Jones sa aspoň snažia tváriť trochu dospeláckejšie. Nikdy nebudú plne dospelé, keďže Marvel obmedzil bývalý riaditeľ z morálneho hľadiska a teraz ich vlastní Disney. Ale tieto sa aspoň snažia pôsobiť tak realistickejšie, temnejšie.
Gotham je výnimka, ktorú sledujem a je dobre spracovaný.
Alias napsal(a):
Jasné, veď som to tiež písal, že každému sa páči niečo iné. BvS ma sklamalo, lebo to bolo extra predvídateľné. Z traileru som vedel hneď ako sa bude vyvíjať celý film a presne tak to bolo.
U postáv je to ťažko určiť a záleží od toho, koľko máš načítané. Oni majú mnoho postáv, ktoré sú v podstate inou verziou toho istého. Superman -Sentry, Batman - Moon Knight, Namor - Aquaman, atď.
Mňa pri komiksoch odradilo ale to, že DC už niekoľkokrát reštartoval svoj svet a dokonca úplne zmenil charaktery. Viem, že mali blbosti ako Zebra Batman, na ktoré chceli zabudnúť, ale toto sa mi nepáči. V Marveli čo sa stalo v 80. rokoch, tak stále platí. Takže tie postavy majú vývoj. Komiksovo pomalý, ale nejaký predsa.
Čítať každých 10 rokov ako postavy začínajú odznova a ešte aj neraz s novým originom a inými silami a rodinnými väzbami, to nie. Hoci taký Joker je výborný záporák.
Preto napríklad Civil War bola skvelá vec. Komiksová, filmová bola dobrá, ale nevyznelo to tak, keď je zatiaľ pár postáv a filmov. V komikse sa proti sebe vrhli tucty postáv na oboch stranách, vyťahovali staré spory a skutky, aby argumentovali za svoje strany. Nové spojenectvá, keď sa Kapovy pomstitelia skrývali u Doktora Strangea pred Iron manom a jeho vládnymi silami. A následne Norman Osborn s Areom, gréckym bohom vojny a Bullseyom z Daredevila vedú vládou schválených pomstiteľov. To bol komiksový bombónik.
Ale bez ohľadu nato aj tak považujem filmy DC za horšie, nakoľko len viem byť objektívny. Pretože tie filmy vyzerajú neraz ako čisto komiksové - v zmysle, že vsadia všetko na efekty a myslia si, že človeku už teraz stačí vidieť to a príbeh je nepodstatný. S výnimkou Nolanovej trilógie Batman - tá bola výborná.
Logan napríklad ukázal, že aj filmy so super hrdinami sa dajú točiť ako normálne filmy a nie vsádzať len na to to "super hrdinské", záchrana sveta, či mesta. Samozrejme, že nejaké efekty tam musia byť, nejaké lietanie, pazúre, blesky z očí atď, ale nie z toho spraviť ústredný motív filmu a okolo nastaviť dej len aby bol. Ako v BvS, to prečo chcel Batman supiho dostať bolo tak umelo a nasilu vykonštruované ako z telenovely. Iste, aj Thor sa stal z arogantného spratka starostlivým za pár dní, ale to nebol hlavný dej a chápeme to zhustenie keďže na to nemali 100 častí ako v komikse.
Strážcovia ukázali, že netreba ani začínať Originom. Pre tých, čo nepoznajú komiks sú to úplne neznáme postavy a napriek tomu bez originu to bol skvelý film. Nie ako Spider-Man, či aj Batman, alebo Fantastická štvorka začínať vždy tým istým, keď vymeníme režiséra a herca.
Za marvel nerátaj ohavnosti mladých X-menov, či Fantastickú štvorku, ktoré Marvel nevlastní.
Daredevil a Jessica Jones sa aspoň snažia tváriť trochu dospeláckejšie. Nikdy nebudú plne dospelé, keďže Marvel obmedzil bývalý riaditeľ z morálneho hľadiska a teraz ich vlastní Disney. Ale tieto sa aspoň snažia pôsobiť tak realistickejšie, temnejšie.
Tak s tebou souhlasím, ale doufám že se shodneme,že největší propadák DC filmů byl Constantine..seriál je super, aspoň tam nevyzní jako úplná smažka..ale ten film..jako utrpení, a nevydržím to ani 10 minut
"V televizi jí ale konkurenti z DC Comics vytřeli zrak skvělými seriály."
Válím se smíchy. Autorovi článku je opravdu 23let? Nebo mi jen ty skvělé dc seriály nějak unikly?
Alias napsal(a):
.....
A na Deadpoola si akosi zabudol :)
phoboska napsal(a):
A na Deadpoola si akosi zabudol :)
Deadpool bol super a rozhodne prekvapenie. Tak ako Logan ukázal, že sa dajú točiť filmy so super postavami ako obyčajné filmy, tak Deadpool ukázal, že sa dajú takéto filmy točiť aj pre dospelých. Snáď sa to ujme a budú aj ďalšie filmy, ktoré sa nebudú obmedzovať ako predošlý Wolverine na všetky vekové kategórie. Takéto filmy ale nie sú "pre celú rodinu". Aspoň u väčšiny rodín :)
Ale sústredil som sa hlavne na Marvel Cinematic Universe, kam Deadpool, ale áno, ani Logan ktorého som spomínal, nepatria.
Tak ako získali Spider-mana dúfam že po poslednom fiasku F4 získajú aj ich. S X-Menmi to také ľahké asi nebude. Nechápem ľudí, ktorí stále fičia na tých detských x-menoch. To je ako sledovať Froda a Bilba v detstve. Nezmysel. Od vymyslenia x-menov, od prvého čísla roku 1963 boli dospelí. Mladí, ale dospelí. Nie tínedžeri. A stále pokračujeme v tej dospelosti v komiksoch. Ale tu sú to nezmysly o deťoch a navyše aj pridávajú postavy ako sa im hodí, len aby boli, bez originálnych väzieb a potom ich aj zabíjajú a tým pádom nemôžu znovu požiť. Je to to ee ble.
Gotham se oproti začátku hodně zhoršil.
Alias napsal(a):
To, že vždy reštartujú svoj svet môže byť pre niekoho dobre pre niekoho zle.. Prinesú niečo nové a nemusíš aspoň čítať stále to isté dookola hoci možno by som to skôr spravil tak že ten pôvodný príbeh by som nechal tak a neurobil by som reštart ale len nejaký príbeh z inej zeme napr ten pôvodný je Earth 1 a ten reštart by bol Earth 10 ale vždy by robili komiksy aj v Earth 1 aj 10.. Ale tak je to každého názor.. Ja som toho veľa neprečítal tak neviem Ti to tak povedať a Marvel už vôbec.. Hodnotím to len z väčšej časti z filmov a seriálov čo ma baví viac.. a k tomu príbehu ja sa viac zabavím keď sa tam toho stane viac hoci to nie každý pochopí ale nemám rád pomaly dej kde sú len kecačky.. Bol som na Logana v kine ale z recenzií a ako to každy vychvaľoval som ja osobne čakal viac a budem sa opakovať BvS alebo aj Man of Steel ma bavil viac.. Deadpoola som taktiež videl v kine to som bral ako taku oddychovku (komédiu s komiksovými postavami).. Ja mám radšej pri komiksochých filmoch vážnejší pochmurnejší dej ako to bolo pri v BvS ja to beriem ako Master piece to čo zrobil Snyder aj Watchmenov.. Niekomu vadilo veľa CGI ale tak snáď to pri komiksových filmoch je najhlavnejšia vec práve CGI. Ja som asi čudný človek mne sa vždy viac páči to čo je vraj "horšie" ako napr DC vs Marvel, Android vs Apple a veľa podobných vecí ak chapeš čo tým myslím :D Vždy sa skôr prikloním na stranu toho na čo najviac ľudia nadávajú.. Proste môže na DC kydať každý jeden človek na svete ale ja vždy budem verný DC je to moja srdcovka a tak to ostane. Jediné čo sa mi nepáči sú tie hate komentáre všade kde sa pozriem od Marvel fanboys (nemyslím teraz práve teba ani túto diskusiu). ALe najlepšie je ignorovať a žiť si svoje nezaujímať sa o názor druhých ak to nijak neohrozí DCEU že nebudú mať pre tie negatívne recenzie malý zárobok a by to nakoniec cele zrušili tak dovtedy mi to je jedno :) Trochu som sa opustil :D
To čo píšeš, jasné, každému vyhovuje niečo iné. Preto sú Marvel a DC najväčšie vydavateľstvá v USA. Ono nie je jedno silnejšie, než druhé. DC má rovnako milióny verných fanúšikov, ako Marvel.
Keby si fandil outsiderom, tak nesleduješ Flash, či Arrow, ale Agenti SHIELDU :)
Práveže pri reštarte čítaš to isté dookola. Ako sa Clark zoznámi s Lois. Vieš že v jednej verzii už boli manželia? A zrazu bum, reštart a zoznámia sa po prvýkrát. Čo to je za blbosť? Prečo mám zas čítať, ako sa zoznamujú.
Barbara Gorodonová je raz na vozíčku ako Oracle a pomáha ako technická podpora, potom je zas Batgirl, atď, atď.
Tu je to práveže vždy o niečom inom. Napríklad Cyclops z X-menov. Roky bol milostný trojuholník Scott, Logan a Jean Grey. Napokon ho z toho vymanili a dal sa dokopy s Emmou Frost. Ktorá zas bola roky záporáčka, časom ju Xavier presvedčil, aby sa pridala k X-menom a napokon skončila ako riaditeľka školy x-menov spolu s Cyclopsom.
Tak ako Rogue, bola tiež najprv darebáčka, dostala do kómy Ms. Marvel (ktorá bude mať o rok svoj film) a až časom, keď nezvládala svoje sily požiadala x-menov o pomoc a napokon zostala s nimi.
Toto je u mňa vývoj postáva a chrakterov, ktoré niekam smerujú. DC toto už nikdy nemôže. Takže je pre tých, ktorým vyhovuje stále čítať to isté v malom. Marvel zas pre tých, ktorí chcú vidieť nejaký posun. A pritom človek nemusí čítať všetko za 40 rokov. Ono aj tie posuny sa dejú v horizonte cca 10 rokov, keďže to vychádza raz mesačne a neraz je dej o inom, než o danej postave. Ale čitateľ sa vždy dokáže zorientovať a keď sa objaví niečo z minulosti, tak je to vysvetlené, aby nebol stratený.
Ja budem mať tento rok dvoje Vianoce :D Čítať tie vaše príspevky je úplne skvelé. Človek sa toľko vecí dozvie, len tak ďalej....
Alias napsal(a):
To čo píšeš, jasné, každému vyhovuje niečo iné. Preto sú Marvel a DC najväčšie vydavateľstvá v USA. Ono nie je jedno silnejšie, než druhé. DC má rovnako milióny verných fanúšikov, ako Marvel.
Keby si fandil outsiderom, tak nesleduješ Flash, či Arrow, ale Agenti SHIELDU :)
Práveže pri reštarte čítaš to isté dookola. Ako sa Clark zoznámi s Lois. Vieš že v jednej verzii už boli manželia? A zrazu bum, reštart a zoznámia sa po prvýkrát. Čo to je za blbosť? Prečo mám zas čítať, ako sa zoznamujú.
Barbara Gorodonová je raz na vozíčku ako Oracle a pomáha ako technická podpora, potom je zas Batgirl, atď, atď.
Tu je to práveže vždy o niečom inom. Napríklad Cyclops z X-menov. Roky bol milostný trojuholník Scott, Logan a Jean Grey. Napokon ho z toho vymanili a dal sa dokopy s Emmou Frost. Ktorá zas bola roky záporáčka, časom ju Xavier presvedčil, aby sa pridala k X-menom a napokon skončila ako riaditeľka školy x-menov spolu s Cyclopsom.
Tak ako Rogue, bola tiež najprv darebáčka, dostala do kómy Ms. Marvel (ktorá bude mať o rok svoj film) a až časom, keď nezvládala svoje sily požiadala x-menov o pomoc a napokon zostala s nimi.
Toto je u mňa vývoj postáva a chrakterov, ktoré niekam smerujú. DC toto už nikdy nemôže. Takže je pre tých, ktorým vyhovuje stále čítať to isté v malom. Marvel zas pre tých, ktorí chcú vidieť nejaký posun. A pritom človek nemusí čítať všetko za 40 rokov. Ono aj tie posuny sa dejú v horizonte cca 10 rokov, keďže to vychádza raz mesačne a neraz je dej o inom, než o danej postave. Ale čitateľ sa vždy dokáže zorientovať a keď sa objaví niečo z minulosti, tak je to vysvetlené, aby nebol stratený.
Aha tak myslel som, že sú tam nejaké zásadnejšie zmeny.. ale to o Supermanovi a Lois že už boli zobratí to viem aj, že Barbara bola Oracle.. neviem prečo to tak DC robí možno im to tak viac vyhovuje a reštart bol pokiaľ viem po Flashpointe čo je dokonalý komiks a za všetko môže Flash! :D inak to si tie komiksy kupuješ alebo to čítaš niekde na nete?
Skvěle napsáno. :) Gotham jsem začala sledovat vlastně jen kvůli Benjaminovi, ale brzo jsem se zamilovala do celého seriálu.